tisdag, juli 31, 2007

Veckans Tisdagstema - Stökigt

Veckans Tisdagstema är stökigt. I vanliga fall har vi det ganska så prydligt här, men de senaste dagarna har det varit kläder och saker högt och lågt, när jag har försökt bestämma mig vad som ska med tillbaks till Svedala och vad som ska stanna här. Det blir således en bild ni redan sett här på bloggen! :)


Man tycker ju att jag borde ha vant mig vid att packa vid det här laget, men på något sätt är väskan alltid för liten för alla saker man har (för det kan absolut inte vara så att jag har för mycket saker, no way :))!

måndag, juli 30, 2007

Packa del II

Det går sisådär med packningen

Som ni ser så är resväskan full, men jag vill fortfarande ha med sakerna som är utanför, hmm... Mitt handbagage, där till vänster, är blytungt; smycken, dvds och annat smått och gott väger en del har jag märkt. :) Jag skulle gärna vilja ha med sminkväska där i också, men det har ju farbror polisen förbjudit. Inte för att jag vet hur jag ska kunna skada någon med en foundation eller parfym, men men, c'est la vie.

Undrar förresten om man kan klistra fast påsar med kläder utanpå resväskan? Tål att funderas på...

Oups, Brittan did it again



Det här är visst smygtagna bilder från inspelningen av Brittans nya video (eller var det kanske en audition till en strippklubb?). Väldigt läcker, ehum, outfit. Jag tycker alltid det är lika snyggt med nätstrumpor till trosor, och så det obligatoriska bältet såklart, nånting måste ju hålla upp trosorna. Och förresten, hallå, Hell's Angels, Brittan har snott en av era västar!

Ingmar Bergman


Jag tror inte vår generation riktigt har insett hur stor Ingmar Bergman faktiskt var. En snabb koll visar att alla stora nyhetssidor har nyheten om Ingmars död på första sidan, allt från New York Times till People till BBC UK till The Times till ABC News till FOX News och LA Times. Ganska otroligt faktiskt.

Halsband, någon?




Nu finns det flera smycken hos Miss Smultron. Gå in och kika, vetja!

Amy McDonald - Mr Rock n Roll



Amy McDonald får mig att önska att jag pratade engelska med skotsk accent. This is grejt! :)

söndag, juli 29, 2007

Lauren & James

James och Lauren gifte sig alltså igår. Dom hade lyckats pricka in den enda soliga dagen på hela sommaren i England, och solen var framme hela dagen (för att sen övergå till regn när vi hade festen inomhus).
Lauren hade på sig en jättefin krämvit klänning översållad med pärlor och paljetter, med ett litet släp. Hon hade ingen brudbukett utan endast en armbandsblomma, och en glittrande tiara.
De hade tre brudtärnor, med liknande glittrande tiaror.
Svarta klänningar i olika modeller, trés stylish, och rosalila kallor. Laurens syster är till vänster om henne, och jag gillade verkligen hennes skor!
Själv drack jag champagne och hade jättekul (tror jag!). Det är för övrigt Engelsmannens glas jag har i andra hand, och det tömde jag inte (tror jag). Mormors glittrande aftonväska fick självklart följa med, kamera och lipgloss passar perfekt där i!
Vit, rosa och silvrig tårta. Jag har ingen aning om hur den smakade eftersom jag aldrig tog någon bit, och jag såg ingen annan som åt den heller! Undrar om det är någon konstig, engelsk tradition att man inte ska äta bröllopstårtan? Hmm, ska kolla upp det. Visst är Laurens klänning snygg bakifrån!
Gavin dj-ade och vi dansade natten lång. Till och med Engelsmannen dansade, eller ja, försökte iallafall! Sannerligen en lyckad dag och kväll!

Bröllopsdags

Så här fina var brudföljet i lördags. Uppdatering senare.

fredag, juli 27, 2007

Glasssmask



Solen sken idag! Ja, eller snarare skenade, för nu är den borta igen. Gone, gone, gone. Jag hann dock njuta av en glass i solskenet, fast så mycket njutande blev det inte, som ni kanske märker på min min, för glassen smakade smör = bläääk. Solen var härlig iallafall.

Jag har för övrigt kommit ner till två outfits för morgondagen, och det blir nog så att jag tar med båda två och bestämmer mig i bilen (eller 5 minuter innan vi ska iväg från hotellrummet, om jag känner mig själv rätt :)).

Hoppas ni alla får en trevlig helg, ta ta for now!

Jag know who dödade me

Filmtajm!

Igår tittade vi på
The Notebook, och som vanligt började jag grina mot slutet när de... ja, jag kanske inte ska berätta alltför mycket om någon nu vill se filmen. Om ni inte har sett den så rekommenderar jag er verkligen att se den! Ta med näsdukar. Den är så väldans fin.

Lindsay Lohan kanske mest är känd för att hon inte kan hålla sig borta från knark, men jag tycker att hennes nya film I Know who Killed me verkar riktigt läskigt! Just My Luck var ju ingen höjdare, men ändå lite småsöt, och kanske lyckas hon bättre som offer/strippa/ student (ok, jag har inte riktigt fattat vad filmen handlar om, men trailern är läskig!).

Annars väntar jag på att Waitress ska komma ut, det blir väl antagligen inte på bio, men dvd går lika bra det! Jag vill verkligen ha en bit av I hate my husband-pajen :).

Outfits, oartighet och bröllop

Imorgon bär det av till bröllopet. Det hålls söderöver, mitt i översvämningar och skit, så vi hoppas att det kan sluta regna snart, för regnstövlar går inte ihop med bröllopsklänning, hur söta de än må vara.

Jag har ett annat problem som spökar. Den söta klänningen från
Noa Noa, som jag hade tänkt ha på mig på bröllopet, har nämligen spruckit i sömmen! Engelsmannen, som den ingenjör han är, påpekade att det inte var särskilt smart att bara ha en knapp uppe i nacken för att få av sig klänningen, särskilt inte när det är en klänning av silke. Otroligt dålig design, men ingenting jag tänkte på när jag köpte den. För att det ska göra ännu ondare i hjärtat så sitter den också jättebra och är hur söt som helst, men när jag tar av mig den... inget att göra! Så nu ska jag alltså försöka hitta något annat i garderoben att ta på mig. Jippie.

Vi åker ganska tidigt imorgon bitti, eftersom vi hamnade i en kö
förra gången vi åkte åt det hållet. Jag vill inte att det ska hända igen, men om det gör det så har vi iallafall gott om tid. Ska ta med mig matsäck och bok också, så vi har något att göra. Det blev liiite långtråligt förra gången. Jag längtar hem till Sveriges öppna motorvägar!

Jag läste förresten
den här artikeln, och jag kan bara instämma i vad författaren säger. Jag märker det påtagligt efter att ha bott i artighetens England; i Sverige håller vi inte upp dörrar, säger ursäkta när vi stöter ihop med någon eller ler och nickar när vi möter någon på gatan. Sorry, hörs överallt i England, hela tiden. Fler tankar om detta kan ni läsa här, och visst borde vi svenskar kunna göra något åt våra antisociala beteende?

Nu är det dags för mig att kolla igenom resväskan och garderoben (
packningen går sisådär) och leta reda på något att ha på mig imorgon. Hmm, undrar vad som passar bäst med regnboots, regnjacka och paraply..?

onsdag, juli 25, 2007

Sköna saker

Nu kanske ni undrar varför jag har en halvnaken kvinna på min blogg? Jo, för hon modellar världens bästa behå, enligt mig iallafall, och eftersom det här är min blogg så bestämmer jag (jeezes, jag skulle bli en bra diktator!:). Behån har formats i ett enda stycke, utan några sömmar, vilket gör det till den bekvämaste behån jag någonsin provat. Den passar jättebra under t-shirts också, eftersom den inte har nån fjollig spets eller rysch-pysch. Den görs av La Senza, och de har en hel massa söta underkläder, plus den ursöta sovmasken med texten Grumpy but Gorgeous. Jag hoppas båda orden passar in på mig, men jag vet att åtminstone grumpy passar in! :)

Jag vet att jag tjatar om
My Pashmina, men de har verkligen så grymt fina grejer. De är fair trade, så produkterna görs i en liten familjeägd fabrik i Nepal där arbetarna jobbar 9-5, har lunchrast, mammaledighet och så vidare. Ibland ser man så kallade pashminas i andra affärer, för en betydligt billigare peng, men antingen så står det 100% viscose på lappen eller så är de inte fair trade, så enkelt är det. En fin pashmina är också en perfekt present, eftersom det passar alla. Det svåraste är att välja färg, för de har en otrolig variation av färger. Just nu gillar jag dessa söta kashmirbjörnar, så söta att jag nästan önskar jag var bebis igen! :)


Jag tycker också att ni ska titta in hos The Wine Makers Wife och läsa den fina historien om svenska Elin och amerikanska Jeff. :) En liten kärlekshistoria piggar alltid upp...

Packa

Aj då. Jag håller på att försöka organisera mina saker såhär en vecka innan jag ska tillbaka till Svedala, och låt mig säga att det går sisådär. Det är en massa saker att hålla reda på och jag försöker organisera det så att jag lägger det i olika högar; en som ska med mig hem nu, en som Engelsmannen kan ta med när han kommer och hälsar på i augusti, en som Engelsmannen kan ta med när han hälsar på mig i Frankrike och så en som helt enkelt får stanna kvar i England.



Man kan ju exempelvis undra hur mycket jag kommer att använda mina svarta och leopardprickiga peep toe pumps i Sverige eller Frankrike? Antagligen inte så mycket, men de är ju så söta bara att titta på! Engelsmännen är ganska petiga med vad man får bära på kontoren, så inga jeans får komma in där! Lite småjobbigt, eftersom min studentutstyrsel var jeans och tröjor (säga vad man vill om svenska studenter, men särskilt glamorösa är vi inte!), så det blev en del blusar inköpta (tur att man kan hitta billiga på Primark!) och de får såklart stanna kvar här. Förhoppningsvis behöver jag aldrig bära dom igen! :)

Och mina väskor... suck. Det är synd att de har begränsat till att man bara får ha en väska som handbaggage, för just nu skulle jag vilja ha en sisådär fem stycken, i varierande storlekar. Vi får se vilka som får plats i resväskan.

Har de förresten några regler för hur många jackor man får ha på sig? Kavaj, storkofta och jacka skulle kanske funka? Och så två skor på varje fot, fem mössor på huvudet, tre sjalar runt halsen... Hmm, något att tänka på!

Misshandel


Så där ser en dömd hustrumisshandlare ut. Tydligen så tog hans hustru tillbaka nästan allting hon berättat under de första förhören, och tyvärr är inte det så ovanligt när det gäller våld inom hemmet. Tingsrätten gick dock mestadels efter de första förhören när de dömde. Aftonbladet har en bra artikel om det här.

Ordlös Onsdag - Hemligheter


Ordlös Onsdag hos Nejma i Marocko

tisdag, juli 24, 2007

Vackra Smycken



Okej, jag vet att alla inte är lika smyckestokiga som jag (även fast jag inte kan förstå hur någon inte kan gilla smycken!), men dessa från Astley Clarke får det att surra som en humla i bröstet (snott från Ernst). Det turkosa armbandet är vävt av turkost silke och guldtråd, hur fint som helst ju! Min favorit är smycket i mitten, en otroligt snygg lila färg på ametisterna.


Veckans Tisdagstema - Värme


Veckans Tisdagstema är värme. Jag har inte upplevt någon särskild värme den senaste tiden, men något som värmde hjärtat var åsynen av dessa fågelungar. De var 2 centimeter från att halshuggas av mig när jag klippte häcken hos farmor, men jag upptäckte dem i tid. De såg ut att ha det ganska varmt och mysigt därinne i boet!

Every Heartbeat

Gaaah! Jag är så glad att Robyn har gjort Every Heartbeat, och att engelska djs älskar den låten, så att jag slipper höra eh eh eh heeela tiden. Bara så ni vet...

Man bags


Jag gillar man bags. Förutom det mest självklara argumentet, att vi slipper bära deras plånböcker och liknande, så är det något särskilt med en man som vågar bära väska. Alla dessa bilder är från The Sartorialist, som också gillar man bags.

måndag, juli 23, 2007

Hello, lonely flower, I know you...



It's time for the weird, Swedish girl to pack her bags. August 2006 seems like a long time ago and 11 months has gone by fast. Bye bye England and hello Sweden. Bye bye being close to my love and hello long distance relationship. I am so over long distance relationsips. If I could give everyone an advice it would be to look for love no further than the next village. Honestly. Long distance relationship sucks.

But I suppose I should be happy that we are living in this day of age. The English man's grandfathers were both fighting during the second world war, and one of them didn't see his daughter until she was 2 years old. The other one married a girl he had known for only 3 weeks. I suppose that is what they call seize the day. Carpe Diem.

Somehow I feel that we are taking too many things for granted these days. Love, health and friends. I am very irresolute about what I want to do with my life, and I feel that the path that has been choosen for me, by myself, might not be the right one. There are some tough decisions to be made in the near future.

But still, it's time to pack my bags and leave England.

The best love is the kind that awakens the soul; that makes us reach for more,

that plants the fire in our hearts and brings peace to our minds.

Quote from: The Notebook

Foto: Engelsmannen. Redigering: Moi

Lapptäcke

Jag har alltid fascinerats av lapptäcken. Vissa är otroligt fula, andra vackra, men alla väldigt svåra att göra. Jag kommer ihåg när jag försökte gör ett babylapptäcke på syslöjden i skolan. Jag hann inte klart och det halvfärdiga lapptäcket ligger numera i någon garderob. Väldigt långt inne i garderoben! Jag gillar tygerna ovan, från Grand Revival Design och jag skulle absolut inte säga nej till ett lapptäcke med de tygerna, jag tror det skulle passa min shabby chic stil, men Engelsmannen skulle nog få krupp! Jag tror tyvärr det är svårt att hitta sådana fina tyger i Sverige, det krävs nog att man befinner sig i lapptäckstokiga USA för att man ska kunna hitta riktigt fina tyger. Jag gillar också väskan, klänningarna och påsarna nedan. Nu gäller det bara att hitta lite fina tyger... :)


foto: http://www.grandrevivaldesign.com/

söndag, juli 22, 2007

Fint?




Vad tycker vi om Rihannas skor? Eller är det kanske vapen? Smycken? Ja, jag vet inte. Vad jag vet är att de är otroligt fula, och ser ut att vara otroligt obekväma. Personligen så tror jag att det är Rihannas fel att vi har en så regnig sommar. Om hon hade sjungit om Solsken, Solsken, Solsken, istället för Umbrella, så tror jag banne mig det hade blivit en solig sommar! Engelsmannen tycker förresten att sången påminner om mentalpatienten Anne i Little Britain. Eh eh eh. :)

Gnistrande saker

ÄNTLIGEN har jag fått min förlovningsring putsad! Vi åkte till affären förra söndagen, men då var det stängt(!), enda affären i England som är stängd på söndagar. Men nu gnistrar min diamant så fint. Jag blir alltid så förundrad när den blivit putsad och man ser hur skinande den kan vara, för den blir ganska skitig efter ett tag, utan att man märker det. Nu är jag nästan bländad. :)

Jag hann med lite reashopping igår, bland annat blev det klänningen till vänster från
Monsoon, såg också en jättesöt gul skjortklänning i samma affär, men den slog jag inte till på. Ångrar mig lite idag, för skjortklänningar är multo användbara! Och så har jag en crush på gult just nu. Hittade nagellack från OPI också, dom har nagellack i varje tänkbar nyans!

Jag är också väldigt sugen på sjalen i bränt orange från
My Pashmina, jag tycker den färgen är så härlig på hösten/vintern. Eller va fasen, vem försöker jag lura? Passar lika bra på sommaren också, eftersom det är ett måste att ha något varmt med sig när termometern kämpar med att klättra upp över 20 grader. Jag tror färgen också påminner mig om Toscana, eller ja, jag har aldrig varit där, men efter att ha sett Under The Tuscan Sun och Stealing Beauty så vill jag väldigt gärna åka dit! Någon som vill hyra ett hus med mig där? Jag tror inte att ni är så svårövertalade va? Vit sommarklänning med sjalen över axlarna på kvällen, italienskt vin och italiensk musik... mmm... Konstigt nog har jag aldrig varit särskilt sugen på att åka till exempelvis Thailand, Australien eller Brasilien, utan jag är mer inriktad på att upptäcka Europa. Italien vill jag se härnäst, sen skulle jag gärna åka mot Österuopa. Ryssland är väl drömmen, men som det är nu så vill jag inte stödja Putin genom att åka dit. Annars är ju en road trip genom USA drömmen, men road trip genom Europa är inte helt dumt! Men det får väl vänta ett tag, just nu går alla respengar åt till överpriser från SAS, för att flyga mellan England och Sverige, yippie.

Jag är också sugen på rött. Jag älskar alla kläder som Eva Green har i
Casino Royale, men jag gillar särskilt den röda klänningen som hon har när hon dör (lite morbid). Jag skulle helst vilja ha en med ärmar. Kanske blir något att försöka sy, för jag har inte hittat någon i någon affär. Borde inte vara så svår att sy, eller? Det handlar väl bara om lite tålamod och svordomar, antar jag. Svordomar har jag gott om men tålamod är det lite sämre med. Kanske funkar ändå. Med lite hjälp av syrrans sydocka så kanse det går bättre, vi kanske kan ha delad vårdnad om henne över sommaren? Så vitt jag vet har du ju inte använt henne särskilt mycket iallafall! :)

fredag, juli 20, 2007

Galen Naomi



Varför kan inte all reklam vara så här rolig? I England handlar all reklam om att bli kvitt sina skulder. Oj, vad roligt. Inte för att svensk reklam är särskilt bättre i och för sig. Jag älskar denna reklam med Naomi, så rolig. Och kanske känner jag igen mig lite i hennes beteende! :)

UPDATE: Engelsmannen bara skrattade när han såg den här videon! If she had said fanjävlahelvetesskit that could have been you! Jag förstår inte alls vad han menar... :)



torsdag, juli 19, 2007

"Harry was dead"

Dagens roliga:

Chris Moyles är DJ på BBC Radio 1. Han är känd för att vara en practical joker, ha det i åtanke.

Ni kanske vet att Harry Potter and the Deathly Hollows släpps snart, och att det har varit mycket hysch-pysch angående vem som dör och vem som lever och vad som händer i den sista boken? Idag på Chris Moyles show så ringde han upp en man i en bokaffär, och han övertalade denne att hämta en av böckerna på lagret och läsa sista stycket i boken...
"..Ron ran over to him and kneeled beside him. But it was too late. Harry was dead."

Varken jag eller Engelsmannen trodde våra öron! Hade Chris Moyles verkligen berättat slutet för Harry Potter, inför miljontals lyssnare på bästa sändningstid?

Självklart hade han inte det, men det berättade han inte förrän tusentals lyssnare hade ringt, mejlat och messat honom att han var dum i huvudet. Han pratade med en gråtande kvinna live, som var så ledsen för hon hade ju verkligen sett fram mot slutet, och nu var ju Harry död! Även när de berättat för henne att det var ett skämt, kunde hon inte sluta gråta. Jag tror att hon var upprörd bara av tanken att Harry kanske dör. Stackare.

Jag älskar practical jokes, när dom inte är mot mig! :)

www.

Någon som vet någon som är jättebra (och billig) på att göra hemsidor?

Hanson revival


Undrar ni vad som hänt med Hanson? Då kan ni titta här. 10 år sedan hela världen gick och sjöng MMMBop. Numera föredrar jag Penny and Me.

Resa med stil



Att resa med klass är ju nästan omöjligt nuförtiden, eftersom man får strippa av sig det mesta för att gå igenom säkerhetskontrollerna. När till och med Victoria Beckham får ta av sig skorna för att gå igenom säkerhetskontrollen, ja, då vet man att det är omöjligt att resa med klass! (Undrar förresten vad hon säger när de frågat om hon har packat sin väska själv?!) Man får helt enkelt sikta in sig på att resa bekvämt och ha något att göra när planen blir försenade (eller händer det bara mig?).

Jag gillar verkligen reseplånböckerna från Aspinal of London, liksom baggagelappen, väskorna och resedagboken, men i brist på tusenlappar så har jag min älskade reseplånbok från Joseph Verity. Vet inte hur jag höll koll på biljetter och pass innan jag köpte den! Ett annat bra tips, om man lider av lätt åksjuka, är Travel Bands. Det är elastiska band som man sätter runt handlederna och de pressar mot vissa punkter som akupunktur. Mycket praktiskt och bra!

Ipod med en massa bra musik är också viktigt, liksom en bra bok och minst två tidningar (speciellt om man mellanlandar i flera timmar på en stor flygplats med massor med shopping, för annars kan det bli en dyr mellanlandning!). Men gör inte om mitt misstag och läs PS, I Love You av Cecelia Ahern, för då börjar du gråta på första sidan och dina medpassagerare tittar konstigt på dig. Alltså, gör det ej. Välj en bok som håller dig trollbunden, till exempel Nora Roberts, så att det inte gör så mycket att du sitter plats på ett flygplan i 3 timmar och väntar på take off under en snöstorm i Köpenhamn. Välj också gärna en tjock bok, så att du har något att göra när de vänder tillbaka flygplanet eftersom det inte längre går att lyfta från den isiga landningsbanan, och du får spendera natten på golvet på Köpenhamns flygplats. Res gärna med vänner och familj (undvik att resa ensam!) så att du har någon och prata med och fundera ut vad sjutton ni ska göra nu, när planet från Glasgow till Skavsta istället landar på Arlanda, och ni är fast i snöovädret där och Ryanair inte verkar vara särskilt intresserade av att hjälpa er. Och om ni råkar resa från Grekland, dagen efter en terrorattack, så undvik att läsa de sidorna i dagstidningarna under flygturen. Det är nog stressigt ändå. Och förresten, res inte med någon som kan väldigt mycket om flygplan, för du vill helst vara omedveten om att den där sprickan på fönstret kan vara väldigt farligt. Amen.



Och om ni har förlorat ert bagage några gånger, och fått gått runt i Göteborg i samma, svettiga reskläder i 3 dagar innan bagaget kommit tillrätta, så tror jag att ni bör införskaffa en Global Bag Tag, som håller kolla på var din väska är. Sån ska jag ha!

onsdag, juli 18, 2007

Smultronbitar

Här är man flitigare än tomtenissarna i tomteverkstan dagarna innan jul! Kika in på Miss Smultron om ni har tid över.

No Pink Barbie för mig

Jag var ju så over the moon över att få se programmet om Victoria Beckham. Och... det var så långtråkigt. Hon kanske kan vara rolig ibland, men oftast är hon bara så up her own a***. Jag fattade inte riktigt om det var en dokumentär, eller om de hade manus, för vissa saker var visst "förbättrade" för teves skull, och hennes amerikanska personliga assistent spelas av en skådespelerska. Så... que?

Det var kul när hon träffade Perez Hilton, och sa att hon inte kunde äta när det var fotografer där, eftersom det skulle förstöra hennes image. Det roligaste var nog den uppblåsbara dockan, men mer... Njae. Vi fick se David i fem minuter i början, när de tog de här bilderna, och det var ju sexi... bra menar jag. Om ni kollar på de här klippen så behöver ni inte se hela "dokumenären". Bra va?

Snygga smycken

Jag har aldrig köpt ett smycke till mig själv från Pilgrim, inte för att jag inte tycker de är snygga, det är bara det att de inte är klassiska nog att hålla mer än en säsong, och i och med att de är dyrare än andra trendiga smycken så tycker jag inte det är värt det. Snålt? Kanske.

Men det hindrar mig inte från att tycka att smyckena är fina och att de har lyckats väldigt bra med att fota höstkollektionen som, liksom vårkollektionen, modellas av Liv Tyler. Ett smycke som jag faktiskt skulle kunna tänka mig är halsbandet till höger; en jordglob där en del av vinsten går till Médecines Sans Frontières (Läkare Utan Gränser), jag tycker det är väldigt snyggt, och så gillar jag jordglobar.

Om man vill ha snygga smycken tycker jag man ska titta på svenska smyckesdesigners. Jag älskar Kum Kum, deras smycken har en väldigt internationell prägel som gör att de passar lika bra på en svensk, en indier eller en kvinna i New York. Me likey. Jag har lite blandade känslor gentemot Snö of Sweden, men mestadels tycker jag deras smycken är väldigt vackra, och faktiskt stilrena fastän det är en massa pärlor och stenar på dom. SOT och Silke gör också fina smycken.