torsdag, januari 31, 2008

Grace Kelly


Grace Kelly föddes i USA 1929, och var modell och skådespelerska. 1956 gifte hon sig med Furst Rainer III av Monaco och blev furstinna. De fick sedermera 3 barn, varav Albert är nuvarande furste i Monaco. Grace Kelly var en av Alfred Hitchcock musor, och var med i flera av hans filmer. Mannen du Gav Mig gav henne en oscarstatyett.

Grace anses vara en av världens största modeikoner, och hon förkroppsligade 50-talsmodet med stor perfektion. Hon var en riktigt aristokratisk dam, redan innan hon blev furstinna. Getingmidja och stora kjolar eller smala pennkjolar var hennes favoriter. Självklart får man inte glömma Hermés väska, som till och med döptes efter henne. Fortfarande är Kelly-bagen en av modehusets mest sålda. Grace föredrog uppsatt hår, eller en fin fönad, axellång frisyr. Pärlhalsband och armband var ständiga accesoarer.

1982 färdades Grace med sin dotter Stéphanie i bil på smala serpentinvägar i Frankrike. Bilen körde av vägen och Grace dog av sina skador medan Stéphanie endast blev lindrigt skadad. Det sägs att Grace drabbades av en stroke och körde av vägen, men rykten florerar även att Stéphanie var den som körde bilen.

Finfina väskor!

Åh, jag önskar vi hade Banana Republic i Sverige! Alla dessa underbara väskor finns där, och det är riktigt snygga allihopa! Jag gillar deras färgskala, i vitt, svart, brunt, beige, orange och rött. Snygga väskfärger!

Nedladdning

Verkligen. Jag blir så trött på den här diskussionen om nedladdning/illegal nedladdning av upphovsrättsskyddat material. Jag förstår ju självklart att musiker och liknande vill ha kompensation om någon laddar hem eller lyssnar på deras material, men om deras musik inte finns tillgänglig på de vanliga sajterna där musik säljs, såsom Itunes eller cdon, så finns ju bara möjligheten att ladda ner illegalt!

Jag försökte köpa Snö av Laleh för ett tag sedan, men var då tvungen att köpa hela albumet med musik till Arn för att få den låten. Varför ska jag betala 90 SEK för ett album jag inte vill ha när jag snarare är beredd att betala 9 SEK för en låt? Jag ser inte logiken i det överhuvudtaget, det är ju som om skivbolaget ber om illegal nedladdning! Sen tycker jag det är konstigt att svenska Itunes inte har samma material som Itunes i andra länder! Jag letade efter några amerikanska artister som jag hade hört i diverse serier och filmer, men de finns helt enkelt på svenska Itunes, så då om jag vill ha dom måste jag ju ladda ner dom illegalt!

Nej, om bolagen inte följer med i den snabba utvecklingen som vi har nu, så kan de ju knappast förbjuda något om det inte finns ett fullgörligt alternativ. Så tycker jag iallafall.

Kortmani

Jag vet att några jag känner (mamma, känn dig träffad!) har svårt med engelsmännens tradition att skicka kort och tackkort på tackkort. Millan i Bristol skriver vidare om det, så titta in där vetja! =)

onsdag, januari 30, 2008

Jason Walker

Kolla in Jason Walkers MySpace och lyssna till underbara You Fill My Heart. En riktigt vacker sång.

When I saw your face
It was like a space
In my heart was filled
It's like i knew
From the very start
That you were every other part of me

It's like I have loved you since
From the moment when
Since time began
You fill my heart

Oh, love of mine
Why did it take so long to find
Your touch
Hope was never gone
Even though it took so long
To find you

Mine, all mine!





Har ni sett vilken skönhet? Jag är alldeles förälskad, så tack så mycket, Tiger!

Coco

Chanel är visst hetare än någonsin! Jag har alltid varit smått fascinerade av Coco, som verkade vara en fantastisk kvinna och designer. Snart kommer en film om hennes liv, och den vill jag absolut se!

tisdag, januari 29, 2008

Mademoiselle Chanel

Blake Lively är gudomligt söt i Chanel från topp till tå. Mademoiselle Coco skulle vara stolt!

Idag börjar ju Gossip Girl klockan 9 på kanal 5, det har väl ingen missat? Den enda som nog kommer missa det är jag, eftersom jag har en dejt med ett gäng utbytesstudenter ikväll! Är Gossip Girl ett giltigt förfall, eller ska jag bara ringa och sjukanmäla mig?

Jaja, om jag inte kan se Gossip Girl ikväll så får vi väl hoppas att det går i repris nån gång, om inte får jag väl nöja mig med bilden av Serena i Chanel!

Den där kappan/cardigan är bara för söt...

Look a Like


Får ni någonsin höra att ni liknar en kändis? Jag kan ju inte påstå att det händer ofta, men det har hänt några gånger! I England tycker folk att jag liknar Cat Deeley (för i Sverige vet ingen vem hon är!) och jag har även fått höra att jag liknar Kate Winslet. Jag klagar absolut inte, för båda två är absolutely gorgeous, men jag skulle ju knappast beskriva mig själv som att jag liknar Kate Winslet. Jag tror nog folk skulle bli lite besvikna då. :) Ja, jag har inga förhoppningar att likna den air-brushade versionen av Kate, så då är det möjligen looken au naturelle.
Liknar ni någon kändis?

Klart hon är glad!


Jag skulle också le lika stort som Katherine Heigl om jag hade den där snygga väskan! Snygg solbränd färg, perfekt storlek och bra handtag, det kan nästan inte bli bättre!

Romantik på hal is

Hur romantiskt är inte detta?

Bygga Bo

Jag har fått bygga bo-mani! Jag vill ha ett hem och ett hus, där jag får göra precis vad jag vill! Därför läser jag inredningstidning efter inredningstidning och tittar på inredningsprogram på tv. Ge mig vilket inredningsprogram som helst! Extreme Makeover Home Edititon, Roomswervice, Design Simon och Tomas… vadsomhelst och jag är fast! Ja, allt förutom Äntligen Hemma, som jag förut gillade men inte numera. Det är hon Tove eller vad hon nu heter, som allt går för långt i sin inredning. Halvvägs klar så tycker jag det är snyggt, men så rätt som det är så har hon satt på fem meter tyg på väggen med 10 lampor. Alltid over the top, liksom. Nån borde förklara uttrycket less is more för henne.

måndag, januari 28, 2008

Snygg klänning


Me likey väldigt mycket Angelina Jolies vackra flerfärgade klänning som hon bar igår på the SAG Awards i USA. Gillar också att hon har håret utsläppt och lite lockigt, känns väldigt avslappnat och skönt! Snygga accesoarer också, och den snyggaste är såklart Brad Pitt... ;)

Lika som Bär!


Det är alltid lika kul att se mode som kommer tillbaka! Nu börjar jag bli så pass gammal att jag en gång redan haft på mig kläder som är trendiga nu. Vem minns inte 90-talets tights och långa tröjor? Very, very snyggt.... Hmm. Nu har jag dock inga problem att ha på mig tights och tunikor, så det är konstigt vad man glömmer! Fast jag antar att stylingen är lite annorlunda nu!
=) Lite skoj är det att se kändisar som helt anammat någon annans stil!
Katherine Mcphee kör på en klassisk LWD (litte white dress) som ju alltid är modern! Kylie Minogue gör en Marilyn och lever efter devisen att blondes have more fun. Heidi Klum försöker bli lika kunglig som Grace Kelly och Beyoncé hittar det vilda inom sig.
Anne Hathaway skulle kunna bli presidenthustru vilken dag som helst, eftersom hon liknar Jackie O på pricken! Precis som Beyoncé gillar Mena Suvari djur, och klär sig som Sophia Loren.
Fergie har, liksom jag och alla andra, sett Grease en gång för mycket och försöker likna Sandy. Kanske inte helt lyckat? Mischa Barton drömmer bort sig till sjuttiotalet, Jane Fonda och höga jeans. Snyggt? Hmm.
bilder från People

söndag, januari 27, 2008

Lisbeth Dahl

Kommer ni ihåg den fina örhängeshållaren jag skrev om för ett tag sen? Den som jag inte kom på vart jag hade sett? Nu har jag iallafall kommit på det! Det är affären Syster Lycklig som har den snygga örhängeshållaren och ett väldigt vacker smyckesställ också, allt från underbara Lisbeth Dahl!

Halle's got a new do!





Vad sägs om Halle Berrys nya klipp? Från långt, blankt och rakt till kort och krulligt! Nu kanske kortet på henne med krulligt hår inte är det mest smickrande, men jag gillar det lockiga håret. Det känns väldigt naturligt och lite busigt!

lördag, januari 26, 2008

Snyggaste blivande mamman?


Jennifer Lopez visar verkligen hur man kan vara elegant även som höggravid! Det där måste vara världens snyggaste mammakappa, no doubt!

fredag, januari 25, 2008

Vårkänslor!

Jag blir bara på så bra humör när jag ser den här bilden och jag gillar verkligen färgerna! Sarah Jessica Parker är i New York för att ta promotion-bilder till nya Sex and The City-filmen (som jag knappt kan vänta på!). Och jag är så glad att SJP har gjort rosa ranunkler trendiga, de är ju såå fina! =)

And so I'm back...

..från min ofrivilliga bloggpaus. Visst kan man bli otroligt trött på bredbandsleverantörer? Om någon är 100% nöjd med sin so let me know, för jag tror inte det finns några bra! Jag hoppas bara någon kan fixa mitt bredband snart!

För självklart har jag velat blogga om Heath Ledger. Om att vi förlorat en underbar skådespelare, men det vet ni ju redan vi det här laget. Och det är ju ännu en påminnelse om att livet är kort och oförutsägbart och att det är på tiden att göra det som just du drömmer om, för imorgon kan det faktiskt vara för sent.

Det var ju fler än jag som blev lite småkära i solblonda Heath i
En Riddares Historia, mös i 10 orsaker att hata dig och grät med honom i Brokeback Mountain, och såg fram emot att se honom som Joker i nya Batmanfilmen. På The Dark Knights hemsida kan man läsa:

We mourn the loss of a remarkable talent gone too soon, and the passing of an extraordinary man who will be greatly missed.

Och jag kan bara hålla med.

lördag, januari 19, 2008

Trasmatta del 2



För några veckor sedan kunde vi se Sienna Miller med en trasmatta runt halsen, och jag undrade om det var en ny (ful) trend på G? Det verkar inte bättre, utan nu är det dags att släng gamla mattor runt halsen! Ashley Olsen har gått ett steg längre och har verkligen en GAMMAL trasa runt halsen, komplett med hål och allt. Det är ju väldigt, hrmm..., snyggt.

fredag, januari 18, 2008

Irriterande

Jag ville ladda hem låten Snö av Laleh som är ledmotiv till Arn, men på Itunes går det inte för sig, utan då måste jag köpa hela albumet för 90 kronor! Behöver jag ens säga att resten av albumet är kasst? Om skivbolagen tänker försöka stå emot den illegala nedladdningen så är ju detta inte ett så bra sätt kanske. Nu får jag försöka hitta den någon annanstans...

You Got What I Want, baby


Hallå, systrarna Graaf, dags för en comeback snart, eller? Jag tror att de skulle kunna bli riktigt stora ute i världen; liksom två blonda, svenska systrar som inte har något emot att trycka brösten mot varandra, jag menar, det kan ju inte bli annat än en hit!? Dags att ringa Bert Karlsson kanske...

Skämt å sido, jag älskar den här låten i all sin enkelhet! Den är definitivt med på min topp femtio! =)

Listen boys
You, You got, you got, you got what I want
You got, you got, you got what I need
You got, you got, you got what I always be your, all I need is
You,You got, you got, you got what I want
You got, you got, you got what I need
You got, you got, you got what I always be your, all I need is

The Perfect Electric Blue Dress


Jag gillar Sarah Michelle Prinzes klänning från Temperley London i lysande turkost! I vanliga fall brukar man matcha turkost med silver, så jag tycker det är jättesnyggt med guldbroderierna och guldörhängena. Jättesnygg frisyr också, bara ett litet minus för de röda läpparna, dom tycker jag inte passade in så bra!



The Perfect Red Dress


Jag gillar Katherine Heigls röda vavavoom-klänning som hon bar till David Lettermans tv-show (du kan se klippet här). Otroligt snygg klänning!

torsdag, januari 17, 2008

Arn

Idag blev det bio, närmare bestämt Arn, och jag måste säga; me likey! Men själva Arn me not likey så värst mycket, han har typ bara ett uttryck i ansiktet hela filmen igenom (och det är en lååång film!) och hans älskade Cecilia har typ fem meter löshår, vilket inte ser så värst trovärdigt ut! Men överlag var det en bra film och jag vill absolut se mer av den. Coolt med en svensk film med så bra foto, för att inte tala om alla fina kläder! Det är lite för mycket blodsprutande och avhuggande av kroppsdelar, man jag antar att det finns dom som går igång på det också... Sista delen av filmen satt jag och tänkte på att Fanny Risberg, som spelar blivande drottning Cecilia Blanka, måste vara Sveriges vackraste kvinna! Overkligt snygg.

onsdag, januari 16, 2008

Jeezes!

Ibland vet jag inte varför vissa håller på med musik, karaoke anyone? EMD (alltså några småkids som har varit med i svenska Idol) har spelat in en cover på Bryan Adams, Sting och Rod Stewarts låt All for Love. Inte bara har de helt koperierat låten, de har även rakt av kopierat videon. Eehh... what's the point? Grejen med covers är ju att man gillar en låt och sen försöker göra något annorlunda med den (tänk till exempel Mandy Moores version av Umbrella eller Ace of Base med Don't turn Around) man gör ju inte bara en karaokeversion, för då kan man ju lika gärna lyssna på orginalet, eller hur? Vad väljer man; fjuniga popkillar med för mycket fejkbränna eller sexigt raspiga män? Jag hoppas att de flesta som gillar EMDs version är fjortisar som inte hört orginalet, för det var ju 1993 den kom ut och det är ju faktiskt ett tag sen... hmm. Men ni andra har ingen ursäkt att gilla EMDs version, sådetså!

(Nej, Pernilla, inte ens du får gilla det här!) =)

Baby på G


Fatta vilket snyggt barn Matthew McConaughey och Camila Alves kommer att få. Snacka om supergener!
Jag kände bara att jag ville påpeka det... (och vilken ursäkt som helst att ha toplessbilder på Matthew på bloggen, är en bra ursäkt!) =)

Inspiration i mängd

Visst får man inspiration lite varstans ifrån, men vissa saker får inspirationsådran att flöda! (Låter jag mer och mer som Ernst, eller vad är det frågan om?:)) Desiree skriver och visar bilder på underbara hus i amerikanska södern, och visar också upp sitt eget kök (vilket drömkök!). Helena på En Mammas Dag skriver om Lexingtons underbara vårkollektion, och det är verkligen en dröm, så skulle mitt hus gärna kunna vara inrett! I bloggen Dreamhouse kan man följa byggnationen av ett otroligt vackert hus på Värmdö, och det ska inredas i sann Lexington/Ralph Lauren- anda, fantastiskt vackert!

Vad väntar ni på, låt er inspireras! =)

tisdag, januari 15, 2008

Bredband

Gaah! Vilken djungel! Jag försöker välja bredband och det ger mig huvudvärk och magsjuka på en och samma gång, tror jag.

Det är mobilt bredband, det är bredband med bindningstid och det är bredband utan bindningstid men begränsad nedladdning och... ja, jag blir tokig. Jag vill bara ha ett bra bredband som inte kostar alltför mycket men som jag kan surfa och kolla på youtube och ladda hem musik och lyssna på engelsk radio om jag vill det! Det kan väl inte vara alltför svårt att fixa? Jag inser att det är nu man ska ha en andra hälft som gillar såna här tekniska saker, det är därför Gud uppfann äktenskapet. Jag tror stenhårt att man ska hitta en andra hälft som är olik en själv, och som gillar saker som man själv inte gillar! Om bara Engelsmannen var här så han kunde fixa det här...

Pust...

måndag, januari 14, 2008

Thanks!

I'm super excited and really happy! I just got home from giving my presentation about blogging, and I found out I got an A (that's VG in Swedish) on my research paper about blogging! How good is that?! =) The presentation went really well as well. I am one of the few people that actually thinks it's fun to talk in front of people; I will get nervous but as long as I know the topic I am having the presentation on, everything's alright. I really liked this course, so I am especially happy that it went well!

I want to thank all of you bloggers, who gave me the idea to this topic and inspired me. A special thank you goes to Maryam in Morocco, Annika in Amerika and Lisa in England, for helping me with some questions and sharing some of their views of blogging. I wouldn't haven been able to do this without you!

I would like to share something that Maryam wrote to me, something that really made an impact on me and truly convinced me that blogging is a good way to find information. She said:

"I think many people have stereotypes about Morocco: they either involve camels and tents or terrorists. I wanted to share a different image of Morocco. At a time where our world is in conflict and things are so ugly, I wanted to share the other side - the beauty."

Thank you again, all bloggers - you totally rock!

Le Grand Secret


En vacker fransk låt med franska Indochine och amerikanska rockern Melissa Auf der Maur. Den kom ut året då jag var i Frankrike och jag älskade (älskar!) den. Mina au pair-barn tyckte låten var térrible, särskilt med tanke på Melissas amerikanska uttal... I still love it! =)

Kuddfint

Nu när jag har bott hos andra i ett och ett halvt år ska det bli skönt att komma hem till min alldeles egna lägenhet igen, där jag får bestämma precis aaallting! (Moahahaha! Diktator? Moi?) Jag har bestämt mig för att byta lite stil, så har sytt lite kuddar och även några lavendelhjärtan som ska få pryda sin plats (och funktion!) i badrummet. Helst av allt skulle jag vilja byta ut den slitna soffan, men studentsoffan får hänga med ett litet tag till! Tur att den inte syns så väl under kuddar och plädar! =) Förresten, ni känner väl till fårskinnet Ludde på IKEA? Förut har det funnits ett vitt, långhårigt fårskinn, men nu finns det även ett ljusgrått, korthårigt fårskinn! Det skulle passa finfint i min soffa! =)

söndag, januari 13, 2008

Nyårsfest


Jamen, det är ju sådär man ska fira in nyåret, i stil!
Diane Kreuger har verkligen stil, särskilt när hon är på party med 20-talstema. Jag gillar allting; från hatten med rätta vinklingen, örhängena, flapperklänningen, armbådslånga handskarna, champagneglaset och den perfekta pälsaccessoaren. Hur snyggt och coolt som helst.