måndag, juni 30, 2008

Äntligen!

Ikväll var det så äntligen dags för Sommar med Ernst och det var precis vad jag ville ha! Drömmande, vackert och en smula poetiskt. Ernst kan det där med inredning! =)

Nånting blått...


Har ni sett en så vacker bukett! Små pärlhyacinter (? tror jag iallafall) och någon annan lilablå blomma. Sött så det förslår!

Ljust ska det vara

Ljusa kostymer är ju så snyggt på sommaren, eller ja, alla kostymer förutom svarta och mörka är snygga på sommaren! The Sartorialist är ju otroligt duktig på att hitta snygga outfits, och herrarna här ovan har lyckats riktigt bra. Jag gillar den ljusblå, nästintill turkosa, kostymen i mitten, oemotståndligt stiligt! Klicka på bilden för att få den större!

söndag, juni 29, 2008

Same same


Både Blake Lively och Cameron Diaz har struttat runt stan i den här läckra tunikan/klänningen. Jag gillar mycket. Blått och vitt är riktigt snyggt på sommaren! Och har man ben som Blake och Cameron så är det väl bara att visa upp dom så mycket som man bara kan!

En fluga på väggen...

Ni vet när man är på nåt ställe, ett tåg, fik eller någon annanstans, och man råkar lyssna på ett samtal, som några man inte känner, har? Och dom diskuterar någonting som du vet svaret på... What to do? Idag hände det mig på tåget, två herrar satt och diskuterade huruvida det skulle spelas någon bronsmatch i EM eller inte? Jag visste att det inte skulle spelas någon och var riktigt nära på att säga det, men beslöt mig sen att inte göra det. Jag tvivlar på att de båda herrarna skulle ha litat på en liten flicksnärtas ord.

lördag, juni 28, 2008

Glassigt

Godaste glassen i världen, eller åtminstone i Sverige, tror jag finns på Go' Glass i Hjortkvarn, cirka fem mil söder om Örebro mot Norrköping/Linköping. Det är egengjord italiensk glass (hur den kan vara italiensk när den är gjord i Svedala beats me, men iallafall) och det finns en hel massa gottiga smaker. Här ovan är det hasselnöt, körsbär och jordgubb.
Här hasselnöt, körsbär och päron.

Och så slutligen min våffla med choklad, melon och den allra godaste; glass med limesmak. Det kanske inte låter så gott men det är rent himmelskt. Sött, kallt, syrligt i en härlig blandning. Om ni har vägarna förbi ska ni stanna till, och mitt tips är att åtminstone smaka limeglassen lite. Om jag inte redan har varit där och ätit upp allt, förstås... =)

fredag, juni 27, 2008

Come to mama!

Även i England börjar nu reorna! Red Direct har bland annat denna läckra skinnväska till reapris, fortfarande inte särskilt billigt, men riktigt snygg. Undrar om det är för tidigt att börja skriva önskelista till tomten nu?

Idag blev det en tur till stan med mamma och höggravid syster yster. Lite reafynd blev det för oss, bland annat fyndade mamma en otroligt vacker klänning som hon ska ha till en fest nästa sommar. Lång tid dit, ja, men är det rätt så är det! =) Själv var jag mest sugen på Noa Noas rea, men jag väntar nog tills det blir rea på rea, då blir det riktigt fyndigt!

Mamma Mia

Min nästa biofilm blir definitivt Mamma Mia. Jag har inte sett musikalen, men bröllop och en hel massa Abba-låtar kan ju bara inte gå fel! Man kanske skulle ta och gifta sig på en grekisk ö månne... Hmmm.

Äntligen!

Så kom då turen äntligen till mig! Jag tog med mig kära mamma och fick äntligen se Sex and The City. Och vi skrattade och njöt av de galna modemixarna. Det är ju alltid over the top, men det är ju det som gör det så bra. Jag satt verkligen och njöt av Carrie, Samantha, Miranda och Charlottes toklyxiga accessoarer, det är sånt jag vill se mer på svenska kvinnor! Jag vet inte hur många tjejer/kvinnor som har funderat över att köpa ett smycke av mig men sen förkastat idéen och sagt, "jag kommer nog inte att använda sånt här stort smycke...". Men gör det bara, vill jag skrika till dom! Om man gillar smycket så kan det bara bli bra, nog är ni gamla nog att inte bry er om vad andra tycker om era smycken eller något annat? Och jag skulle gärna visa bilder på the ladies i Sex and the City, eller Lipstick Jungle (som verkligen vet) eller tjejerna i Gossip Girl. För accessoarer är ju kul, det är bara så svårt att få folk att fatta det. (Fast fågeln som Carrie har på huvudet är varken snygg eller rolig, men det kan ha att göra med att jag inte tycker döda djur är särskilt snygga).

Och filmen då? Superbra såklart. Precis som jag hade väntat mig. Gillar ni tv-serien så kommer ni abslut att gilla filmen! =)

Jennifers Trädgåd

Jennifer Garner har en riktigt snygg trädgård, och den visade hon upp i vinterns Vogue Living. Det är underligt hur lik min trädgård (eeehhh, betonguteplats) är Jennifer Garners trädgård. Min bougainvillea är minst lika fin och jag går också runt och plockar blommor i en söt korg iklädd finklänning och sommarhatt. Eller vänta nu, det var visst bara i mina drömmar. I min verklighet står ett gäng medelålders damer och röker strax utanför min uteplats. På något sätt så har jag svårt att se att någon skulle stå och röka utanför Jennifers trädgård. Jaja, bygones. Fast lite taskigt är det väl ändå att Jennifer tar all credit för trädgården, när det är så att hon köpte huset och trädgåden av Cindy Crawford som redan hade gjort det mesta av jobbet (eller iallafall anlitat trädgårdsmästare att göra jobbet)? Jag skulle iallafall inte ha något emot den dä poolen!

torsdag, juni 26, 2008

Favorit: Pion

Min favoritblomma måste nog ändå vara pion. Större, charmigare och sötare än rosor, och inte heller precis lika perfekta. Visst är dom söta?

Färgglatt!

Visst skulle man bli glad om man hade en så här färgglad cykelkorg på cykelstyret? Jag tycker den är riktigt härlig. Men vänta nu, det är något som fattas... Jajustja! Jag har ingen cykel numera, så var det. Och om man nu har en cykel och köper den här fina cykelkorgen till så blir väl den också stulen! Det gäller att sätta lås på allting tydligen. Dom som nu bor någonstans där cyklar och cykelkorgar inte blir stulna kan gå in på Elsas Hem och fynda den här cykelkorgen på sommarrean!

Prado

Jag budade lite billigt på den här fina Prada-kopian på Tradera, väskan har ju illustrationer av James Jean och jag tycker det är så fint! (Även Liselotte Watkins teckningar fanns med i senaste kollektionen från Prada). Men i sista stund så blev jag överbudad, jag antar att jag inte har helt koll på det där med Tradera än! =) Vet att min syster har fyndat lite kläder där, men det här var första gången för mig! Bättre lycka nästa gång! =)

På riktigt

Visst ser det ut som något som Carrie skulle kunna ha på sig? Jag tycker Eva Röse lyckades riktigt bra när hon gick på svenska Sex and The City- premiären häromveckan. Chict 20-tal, och visst är hårbandet för mysigt! =)

onsdag, juni 25, 2008

Under The Weather - KT Tunstall

Den här låten beskriver mig ganska bra idag.

Swedish Midsumer Skies

Ordlös Onsdag hos Nejma i Marocko

Ännu mer...

Ja, det är en riktigt bra rea i år! Kolla bara på Ellos till exempel, den här klänningen kostar endast 89:-, så snygg! Men passar nog inte min stil. Den här kappan är också söt, liksom tunikan som jag pratat om förut, gult är fint! La Redoute har också superduper rea, och jag är väldigt sugna på ett par skor, varför inte turkost eller silver? Eller de här skorna i lysande gult, man bara måste bli glad. En svart enkel klänning är inte heller fel!

Lika som bär

Har ni sett hur grymt lik lilla Harlow Winter Kate är sin pappa Joel? Grymt lika. Till och med håret!

tisdag, juni 24, 2008

Hatt

Hattar är fint om än något svårburna. Lättare med fina håraccessoarer då, som mindre hattar. Dessa är alla från Emelie Ovesdotter som är en duktig modist. Jag skulle kunna tänka mig dessa när jag är gäst på ett bröllop, eller varför inte på mitt eget bröllop! =) Riktigt vackra och drömska skapelser.

Så sant som det är sagt

Engelsmannen åkte idag, och sällan kommer ju en olycka ensam. Idag fick jag ett väldigt, väldigt dåligt besked som gör mig riktigt arg. Vissa människor tror att man kan behandla andra lite hursomhelst. Sånt gillar jag inte.

Ett glatt besked är iallafall att jag fick VG på EG-arbetsrättskursen! I vanliga fall bryr jag mig inte om jag får G eller VG på kurser eftersom det egentligen inte har någon betydelse, men just den här kursen gillade jag verkligen så mycket och det var roligt att det visade sig på tentan också! =)

Nu blir det nog lite Mord i Midsumer, om jag vågar titta vill säga...

Charlize Theron

Charlize Theron är en riktig glamazon. Ursprungligen från Sydafrika men numera hollywoodstjärna av stora mått. Charlize gillar urringat och tight, men det blir sexigt snarare än avslöjande. Min favorit är den vita långklänningen med matchande vit kappa, riktigt snyggt. Men samtidigt är den tighta silverglittrande klänningen, som hon bar när hon vann en Oscar för Monster, också en riktig favorit. Charlize kan inte göra något fel, så allt är ju riktigt snyggt!

En blomma i håret...

...är alltid fint, tycker jag! Fejk eller riktig spelar ingen roll, lika fint ändå! Dessa kommer från Noa Noa.

En kopp med rosor

Koppar med rosmönster blir ett fint minne efter mormor. Inte för att jag dricker kaffe och inte för att jag får plats med dom i min lägenhet för tillfället, men jag kan definitivt se mig i framtiden, serverandes kaffe i dessa små skönheter till mina gäster.

måndag, juni 23, 2008

Fin Midsommar

Vi började på torsdagskvällen med att klä midsommarstången. Sofia hjälpten såklart till. Björklöv på stången och eklöv på kransarna, så ska det vara!
På fredagen så dansade vi kring stången! Fort, fort gick det, och vi fick bara några små droppar regn på oss under firandet. Desto mer hade vi fått tidigare på dagen när vi band kransar!
Herr Svan var också framme och kikade vad vi egentligen höll på med! Tokiga människor.
Lite blå himmel såg vi allt. Men det var tyvärr inte särskilt mycket av den varan.
Men självklart blev det morgondopp iallafall, trots 17 grader i vattnet. Det måste man för annars luktar man illa! =)
Och vi såg en fantastisk dubbel regnbåge på lördagseftermiddagen! Helt otroligt fin.
Undrar om det var någon som dök efter skatten vid regnbågens slut?
Och lilla Soff-i-Propp fick prova på att åka - och köra!- båt. Häftigt värre. Hoppas ni hade en lika bra midsommarhelg! =)

fredag, juni 20, 2008

Midsommar


Nu är midsommarblommorna plockade! Glad midsommar! =)

torsdag, juni 19, 2008

Midsommartajm!

Igår blev det en tur till Naturens Hus och promenad vid Hjälmaren. Idag blir det blomsterplockning! Midsommar är ju imorgon och då blir det fest i dagarna tre! =) Ikväll blir det dekorering av midsommarstång och imogon binder vi kransar.

Krig?

Det är ju ganska äckligt när ryska tidningar jämför gårdagens fotbollsmatch med slaget vid Poltava. Jag vet inte riktigt vad man kan säga om det? Hur kan man jämför krig med sport? äckligt är det.

Man kanske ändå kan påpeka att även om Sverige förlorade det slaget (och fotbollsmatchen igår) så har vi ändå demokrati i Sverige, det är ju betydligt mer än man kan säga om
Ryssland.

tisdag, juni 17, 2008

Ännu mera rea

Man blir ju bra sugen när det reas här och där! Nu är det min absoluta favoritbutik som har startat sin sommarrea, nämligen Noa Noa. Jag gick förbi butiken nu på kvällen och de var fullt upptagna med att plocka upp och fylla på alla hyllor. Jag har mina ögon på en skir omlottklänning i blåblommigt, så om den är kvar när jag har råd att shoppa så kommer den att bli min! =) (Bäst är om jag kan vänta till halva reapriset börjar, då blir det riktigt fyndigt!)

Mera rea!





Den här klänningen finns på rea hos Bon'A Parte! Riktigt söt ju, särskilt kombinerad med en liten basker och snygga solglasögon! Trés chic!

Bjärka-Säby

Dagens utflykt gick till Bjärka-Säby och slottet där. Engelsmannens första invändning var att det ju inte är något slott! Och tja, det har han ju faktiskt rätt i! Det ser mer ut som en herrgård, men det är visst ett slott. Sådetså. Och så har det visst en engelsk park... men lite gräs och några träd tycker jag inte gör en park, eller vad är definitionen av en park? Någon fontän borde väl vara ett måste? Inuti var det flashigt värre. Kristallkronor, mörka möbler och en massa massa trappor.
Goda klubbor hittade vi på slottskaféet!Altanen var riktigt söt. Rutigt golv och plantor i terrakottakrukor, trälådor och andra kärl.
Som denna rosmarin som satt i ett gammal kärl av något slag. Någon som vet vad det är?
Om man vill kan man köpa en picknickkorg att ta med sig ut på promenaden runt slottet eller i
Eklandskapet. Ett bra tips!Men vi körde glasspaus utanför slottet istället! Gott! =)

måndag, juni 16, 2008

Borensberg

Idag hade jag och Engelsmannen bestämt oss för att luncha i vackra Borensberg. Det ligger en liten restaurang alldeles bredvid Göta Kanal så man har en underbar utsikt därfirån! Vi var dock inte ensamma i Borensberg idag; de Nordiska statsministrarna hade bestämt sig att träffas där också, så det var vi, några fler turister, fotografer, poliser och män i piké-tröjor, jeans, allväders-jackor och små öronsnäckor med genomskinliga vajrar nerför nacken. Helt uppenbarligen inkognito säpo-män alltså! =) Ni ser de stora molnen på himlen? De innehöll stora regndroppar, så vårt besök i Borensberg blev inte långt, men vi kommer snart tillbaka! =)

söndag, juni 15, 2008

Helgen i bilder

Sofia och jag hejade på Sverige i lördags, men det räckte visst inte! Och så kan man ju undra; varför var Elmander mittfältare? Varför bytte Lagerbäck in Rosenberg istället för Zlatan? När har Rosenberg någonsing gjort någon nytta, liksom? Många stora frågor förstår ni!
Det blev brännbollspel också, med många lyror, några misslyckade slag och några stilpoängsom Engelsmannen lyckades skrapa ihop eftersom han trodde det var Cricket vi spelade och inte brännboll! =)
Promenad hann vi också med. Sofia i täten såklart!
Sen åt vi en hel massa smultron, eftersom det är så himla gott! Sofia tycker det också! =) Hoppas ni haft en trevlig helg!