tisdag, september 30, 2008

Jacka

Jag gillar Blake Livelys snygga vita jacka! Funkar inte alls på hösten i Svedala, men i New York verkar det funka. Snyggt snyggt.

Liten

Hallå, den där lilla lillkillen på idol, hur gammal är han egentligen? Han ser ut som elva ju!

Pisskit

Guldfynd tycker jag är skitjobbig, försäkringsbolaget vill helst inte höra ifrån mig och jag tycker att båda två är dumma i huvudet. Lösningen? Ge mig min förlovningsring! Men nej.

Förut sa guldsmeden att ringen skulle vara klar i mitten eller slutet av september. Det är sista september och ringen finns inte hos mig. Oktober då, kanske, förhoppningsvis. Det var i mars i år som vi upptäckte att diamanten var trasig och i april lämnade jag in ringen för första gången. 6 månader för att byta ut en diamant. Jamen ni vet, de måste ju flyga till diamantdistrikten (eller gå, vad vet jag!), gräva för att hitta en diamant, hitta diamanten, slipa den, flyga hem den till Sverige (eller skicka den med åsneexpressen) och sätta in den i fattningen. Sånt tar tid vet ni. Sen måste ju ringen till Guldfynd och Guldfynd måste ringa mig för att säga att ringen är här. Och ni vet ju att de har svårt att lyfta telefonluren. Deras telefon fungerar bara när jag ringer den, konstigt va?

Engelsmannen skojade i somras och sa att vi kanske skulle skjuta fram bröllopet så vi är säkra på att jag har min förlovningsring då! Det kanske blir verklighet...

Ibland är sarkasm det enda sättet att hindra mig från att gå och slå sönder Guldfynd.

Häpnadsväckande

Ibland måste det vara skönt att vara en journalist så man alltid kan ha rätt bara man vrider lite på sanning. Och polisen gör alltid fel, såklart.

måndag, september 29, 2008

Parfymeri

Mina parfymer börjar ta slut. Jag har haft Falling in Love som har tagit slut och har Amazing Grace som nu också börjar ta slut, båda från Philosophy. Jag älskar dom men de är helt omöjliga att få tag på i Sverige och numera är det inte lika lätt att importera från England sen Engelsmannen flyttade till Tyskland. Fast de kanske finns i Tyskland också? Måste kolla det. Annars hittade jag en mysig parfym på flygplatsen sist jag var i Tyskland. Den parfymen var från L'occitane men jag kommer inte ihåg vilken av deras dofter det var... antar att det bara är att börja lukta! I England luktade jag på en underbar doft från La Perla som jag mycket väl skulle kunna tänka mig. Jag faller inte för tunga dofter, utan mjuka, lätta, kvinnliga och härliga dofter är vad som tilltalar mig.

Har ni några doftfavoriter? Eller kan ni kanske ge ideer på parfymer jag kanske skulle gilla?

Anya for Target

Anya Hindmarch gör riktigt snygga väskor. Nu har hon rea på några av väskorna, men de är fortfarande grymt dyra, såklart. Roligare är då att hon har börjat ett samarbete med amerikanska Target att göra väskor på budgetnivå! Väskorna följer verkligen hennes designide och är riktigt snygga, men så klart inte gjorda i skinn eller äkta material. Men vad gör det om det är billigt! Lyllos er i Amerikat...

Banker

Hur allvarligt är det egentligen med Swedbank? Inte särskilt kul att det spekuleras i att regeringen kanske måste gå in med kapital för att dom ska klara sig. Om ryktena är sanna så är jag väldigt förvånad, kanske inte just att en bank är på svaj, men att det är just en av de fyra storbankerna! Eftersom jag jobbar på bank så går ju ryktena även på min bank. Jag trodde verkligen att de skulle vara säkra, men vem vet i dagens situation... Nu har ju staten varit tvungen att gå in och hjälpa banker både i USA och England, så det är ju inte helt otroligt att Sverige ligger på tur...

Fantastiskt

Ah, är inte detta ett fantastiskt foto? Man riktigt ser glädjen och känner förvänta med den här bilden. Såna bilder vill jag ha från mitt bröllop! Jag har redan börjat torka rosor så våra gäster har något att kasta på oss... färgglatt ska det vara! =)
Och som tidigare; såna här bilder får mig att vilja bära lång slöja! Så vackert. Jag har börjat spara några favoritbilder som vi ska visa vår fotograf så han/hon vet vilken sorts stämning vi vill ha på bilderna.
Här ytterligare ett foto som visar hur chica tärnorna kan vara när de själva får välja klänningar. Snyggt, eget och avslappnat!

McCain

Det kan inte vara lätt att vara politiker. Särskilt när folk faktiskt lyssnar på en! =) Här är det John McCain som snurrat till det lite...

söndag, september 28, 2008

Med fokus på detaljer

Det här bröllopet har varit med på min blogg förut. Jag gillar verkligen känslan! Och bilderna är så fina. Man kanske borde ha en fin backdrop att ta bilder mot? Lite tyg och fina lampor. och fint väder. De har en söt video också.Om det nu regnar får man göra som det här paret och skaffa paraply och bära regnstövlar. Funkar också! Och jag har redan skaffat ett fint paraply... Alltid redo!Tärnklänningar är på tapeten också. Mina tärnor får välja sina klänningar själva, men de ska ändå matcha lite och följa mitt färgschema något sånär! Här tycker jag tärnorna är söta i olika klänningar. Är inte denna girlang söt? Vi måste tänka på dekorationer också, eftersom väggarna inne i tältet kommer vara vita och tråkiga. Visst är det här gammeldags fotot sött? Gillar att leka med olika färger och former på kort, det blir mer intressant då.

Och så den ständiga frågan om accessoarer. Jag gillar dessa, stora, härliga och unika smycken. Ska jag ha nåt sånt, eller något mer diskret men lika så lovely? Tricky, tricky...

lördag, september 27, 2008

Detaljer

Renovering är igång för fullt i sommarstugan. Eller uppgraderingen kanske man kan kalla den än så länge. Först när taket ska höjas och golvet ska höjas och nya väggar ska upp kan man kanske kalla det för en riktig renovering? Men jag tycker det är coolt att så små saker kan göra så stor skillnad. Som den ursöta rosknoppen som jag hittade på Indiska och som passar perfekt på garderobsdörren.
Och den gamla sänglampan som ser helt annorlunda ut mot den mönstrade tapeten.För att inte tala om överkastet som mormor har virkat. Jag har ingen aning om hur lång tid det tog, och jag har verkligen ingen aning om hur lång tid det skulle ta för mig att virka det, men vackert är det. Och det passar in i rummet tillsammans med den nya tapeten. Plus att jag är lite smått förälskad i de vita golvlisterna. Jag tycker att de är så fina! =)Vid öppna spisen hänger ett hjärta gjort av lavendelblad. Bara för att. Visst är det lite fint?

Höstigt

Ibland är ju Sverige så vidunderligt vackert! Just idag, när träden skiftar i alla tänkbara fäger mellan grönt och rött och vinden blåser så att löven virvlar runt, har Sverige varit otroligt vackert.Det är blå himmel med små lätta moln. Kyrkan lyses upp av alla vackra färger runt den.Och man kan stå under ett träd och försöka se alla olika nyanser som löven skiftar i. Eller så kan man bara gå runt och sparka i löven. Vilken härlig höstdag!

fredag, september 26, 2008

Finbesök

Ursäkta för dålig blogguppdatering, men jag har finbesök! =)

torsdag, september 25, 2008

Blommigt

Jag gillar som bekant blommigt och tycker att det funkar lika bra på hösten som på sommaren, men gärna en nyans mörkare på hösten. Eva Mendes kör fortfarande på ljust när hon landar på Milanos flygplats, men det är kanske mer sommar än höst där? Här i Sverige är det ju definitivt höst, och då tycker jag man kan kör mörkare. I Sverige kör både Lindex och H&M på blommigt, hur söt är inte H&Ms blommönstrade klänning? En riktig dröm på höstfesterna. Om Jag inte redan hade en klänning till dopet så skulle jag nog ha provat den där... I England är det min favorit Monsoon som inspirerar, den axelbandslösa klänningen med blommiga lager på kjolen är ju riktigt fin!

onsdag, september 24, 2008

Hoochie mama






Carin Da Silva är på omslaget på Bröllopsguiden. Och jag skulle aldrig i mitt liv köpa den där tidningen. Hoochie Mama- looken tilltalar mig inte alls; pärlor i håret och treradigt pärlhalsband med ful berlock OCH stort hår OCH glitter på klänningen är verkligen för mycket. No thank you. Men sen föredrar ju jag i överlag engelska eller amerikanska bröllopsmagasin, där finns det mycket mer variation!

The Met

Kändisarna flockas kring premiärer, nu senast var det på The Metropolitan Opera. Den här, för mig, okända skönheten hade en sjukt snygg klänning! Jag gillar ringningen och de fantastiska broderierna där. Molly Sims körde på axelbandslöst i sjöjungfrustil. Klassiskt och snyggt! Jag gillar att håret är utsläppt så att helhetsintrycket blir lite mer avslappnat.Little J kör på härligt knallrött i axelbandslöst och volanger! Annorlunda och otroligt vackert tycker jag.Helena Christensen tycker jag är snyggast av alla i hudfärgat svepande chiffong. Skärningen runt magen var väl kanske inte perfekt, men helhetsintrycket är ju alldeles underbart...
Charlize Theron var inte på operapremiär men iallafall på någon annan premiär! Ursnygg i kortkort svart med lågklackade sandaler. Jag gillar också urringningen som är annorlunda och väldigt smickrande.

Ansvar?

Jag blir lite trött på människor som inte tar sitt ansvar. Det är ofta man hör folk som anmäler staten eller liknande för att de anser sig orättvist eller felaktigt behandlat, och oftast det under situationer där jag tycker att det är människorna själv som bär ansvar. Nu senast är det SJ och Skånetrafiken som någon tycker ha gjort fel. Inte bara har de gjort fel utan att de har diskriminerat också.

En familj skulle åka tåg, mamma, pappa och tre barn. Ett barn kan ta sig själv upp på tåget, en bärs av mamman och det tredje låter de vänta på perrongen så pappa kan lämna väskan i tåget. Pappan hinner inte lämna väskan och hämta barnet utan tåget börjar åka och han ber då tågföraren stanna. Tågföraren uppfattar inte att en människa blivit kvar på perrongen utan åker vidare.

Och nu tycker familjen att det är SJ och Skånetrafikens fel att de lämnade barnet på perrongen. Jag undrar bara var det egna ansvaret tog vägen? Inte lämnar man en fyraåring utanför tåget för att själv lämn väskan? Prio ett är väl ändå att få med alla människor i familjen på tåget, och om man nu råkar glömma en väska så är ju inte det hela världen? Däremot kan man ju bara tänka vad som skulle ha kunnat hända med barnet? Självklart är det fel om SJ och Skånetrafiken vägrade att stanna bara för att famijen var av utländsk härkomst, men ansvaret för att barnet ska komma med tåget från början är väl ändå familjens? Jag kan inte tänka mig att mina föräldrar någonsin skulle ha lämnat mig eller mina systrar utanför ett tåg för att lämna av en väska! Jag kan inte tänka att jag sjäv skulle göra det heller! Var tog egentligen det egna ansvaret vägen?

Hårband



Sötaste hårbandet just nu finns på Ebay!

Kate


Jag gillar de här härliga bilderna på Kate Bosworth från italienska ELLE. Men så är ju jag en sucker för såna här bilder, där solen står lågt och lyser upp håret lite sådära magiskt. Sånt gillar jag starkt. Och så är ju Kate så söt.

Månader

I Aftonbladet skrivs det om månadsnamn. I Sverige finns det visst några som heter November, och en som heter December men som stavar det med s. Coolt tycker jag. I artikeln har de hittat en kvinna som heter April i förnamn och en annan vars efternamn är Mars. Annars är väl Maj det vanligaste månadsnamnet, fast jag hörde nyligen om ett par som döpte sin dotter till Juni. Men som vanligt låter även månaderna mycket bättre på engelska. January Jones (en favoritskådis hos mig) låter ju exemplevis bättre än Januari Eriksson. August låter bättre än Augusti, and so on.

Pläd

Filtar är mjuka och gosiga och fina. Särskilt i pastellfärger! Jag gillar alla de här filtarna och skulle inte tacka nej till att ha någon av dem som sällskap i soffan. Myyys!



Jag skulle faktiskt kunna tänka mig lite mys i soffan nu faktiskt.

The moon rises over a lake in Sweden

tisdag, september 23, 2008

Go Generaladvokaten!

Den här regeln att man inte har fått ta med sig dryck och andra vätskor på flygplan de senaste åren tycker jag är väldigt konstigt. Jag har väldigt svårt att förstå vad jag skulle ha kunnat göra för skada med min parfymflaska eller foundation? Om jag kastade parfym i ögonen på någon skulle det antagligen svida en del, men jag vet inte riktigt vad jag skulle få ut av det? Engelsmannen och jag har egen teori, och det är att det är läsktillverkarna som ligger bakom lagen och har pressat på lagstiftarna att man inte ska få med sig dryck via security. Vet ni vad läsk eller vatten kostar airside? Ungefär dubbelt så mycket som det gör i en vanlig affär, och när man flyger så vill man ju inte gärna vara utan något att dricka. Okej att läsk ka vara lite dyrare, men vatten? Butljerat vatten är för mig ett stort mysterium. Fatta vilka pengar läsktillverkarna tjänar på det!

Nu har iallafall Genereladvokaten vid EU-domstolen kommit fram till att den här "osynliga" lagstiftningen kanske är olaglig, och jag håller med! Inte enbart för att den har varit hemlig, utan för att den är uRbota dum. Jag skulle antagligen kunna göra mer skada med mitt hårspänne än med en flaska vatten, men hårspännet får jag ta med mig. Ni kan läsa mer på exempelvis Aftonbladet.

Mandarin Citrin

Jag gillar Liv Tylers mandarinfärgade bakelse. Finfin väska också. Till den här skulle jag bära ringen och inga mer accessoarer!

Pladask

Nej, den här videon bara måste få sin egen post! Så hysteriskt rolig! Jag viker mig dubbel av skratt varje gång jag tittar på den! =)

AFV

Ett av mina favoritprogram på TV är America's Funniest Home Videos. De har så sjukt roligt klipp. Mina favoriter är när människor gör något dumt och sen ramlar och slår sig. Sån humor har jag. =) Den här kan vara den roligaste videon någonsin och den här är mer söt än rolig!

Citrinfinger


Jo, men den här ringen är jag. Sååå jag. Ni måste tro att jag går runt och ser ut som en vandrande julgran från Las Vegas, men det gör jag inte! Jag bara gillar när vissa saker glittrar litegrann. Lite glitter på fingret kan ju göra en hel outfit. Och citrin är min nya favoritsten. Gult gör mig glad. Särskilt med några små diamanter på sidan. Ni hör, ringen är ju perfekt!
Den hittas här.

Spindlar

Jag har spindlar i mitt hem. För en person med mild spindelfobi så känns det inte helt bra. Och jag trodde att spindlar gillade hem som var rena? Vad gör dom då i mitt hem?

Min metod nu är att attackera dom med en bit papper, klämma åt hårt och sen springa till toaletten och spola ner den. Idag blev det nedspolning för spindel nummer 5. Jag hoppas att det var den sista!

måndag, september 22, 2008

Kändisinspiration del 1

Det är kul att titta på och få inspiration från kändisars bröllop. Vissa lyckas riktigt bra, andra lyckas mindre bra. Vad jag tycker är viktigt att man som brud inte går alltför långt ifrån vad man i normala fall brukar ha på sig eller styra ut sig med. En konstlad och helt onaturlig brud är det värsta som finns. Är man minimalistisk och gillar saker enkla och avskalade så ska man fortsätta på det temat, och gillar man glamour och glitter så ska man köra på det! En som lyckas med konststycket att föra vidare sin egen stil i sin brudklänning var ju Caroline Bessett när hon gifte sig med Kennedy. Enkelt och snyggt.Avril Lavigne däremot, som är mjukpunkare by day, ser inte helt naturlig ut i vita puffpuffdrömmen, med superblonderat hår för att toppa det. Njae, säger jag. Gwen Stefani är over the top i vanliga fall och fortsätter med det i sin brudutstyrsel. Stor slöja, glitter i håret, mörka läppar, ryschpyschig kjol med rosa underkjol. Precis i Gwens stil.Nicole Kidman är ju så botoxad att hennes hud nästan är genomskinlig, så visst passar hon i flera lager tyll och lång romantisk slöja? Komplett med puffärm och allt. Vackert.Rebecca Romjin gifte sig med sin Jerry i deas trädgård, i enkel klänning med broderier och utsläppt hår. Jag tycker det är så fint, och det ser så naturligt ut! Och solen skiner, alltid ett plus!

Oordning

Det känns inte särskilt lugnande när jag ringer Guldfynd, ger dem mitt referensnummer och de inte hittar numret. "Är du säker på att det är 04 på slutet och inte 40?" Eh, ja, jag läser innantill från er lapp. Och nej, de har inga nyheter angående min ring, och ja, de ska ringa mig så fort de vet något. Yeah right.

Rosa safirer




På tal om örhängen. Jag tror att jag har hittat mina nya favoritörhängen. Med diamanter och rosa safirer. Dom skulle sitta finfint i mina örsnibbar. Finns här.

Jag undrar exakt hur snäll tomten tycker att jag har varit i år?

Love letters of great men



Ni som har sett Sex and The City The Movie känner säkert till att Carrie läser ur en bok som samlat världens bästa kärleksbrev. Ni känner säkert också till att boken inte existerade, men inte är bokförlagen dumma nog än att inse att de måste göra en! Så nu finns den, och nu finns den till och med i Sverige! Hos Bokus säljs den för ynka 135 riksdaler.. Så kanske ska den boken plus den här boken få bli min sköna höstläsning?


Ressugen

Jag ska ut och resa snart och då skulle jag inte ha något emot den här outfiten. Blommigt är fint även på höstkanten, och hur underbart bedårande är inte den blommiga resväskan från Cath Kidston? Den skulle muntra upp vilken resdag som helst. I fantasin reser jag i högklackat, men i verkligheten har jag lärt mig hur mycket man oftast måste gå när man flyger, så för mig blir det platta och bekväma skor. Självklart med en sjal, för när luftkonditionering sätts på kan det bli lite kyligt, och sjalen kan också knäcka extra som kudde om man vill vila ögonen lite.

söndag, september 21, 2008

Blommigt





En liknande sån här lampa har jag kikat på i många år nu, i den dyra designaffären i stan. Och ja, det här är en billig rip off och ja, jag har ingenstans att ha den. Men visst är den fin? Som en enda stor, vit, blomsteräng. Kan det bli bättre? Finns på Rusta.

Skicka vidare

Jag älskar filmen Pay It Forward som gick på kanal 5 ikväll. Jag älskar tanken i filmen, jag älskar skådespelarna och jag älskar att jag alltid börjar gråta på slutet, oavsett hur många gånger jag har sett den tidigare! Har ni inte sett den så tycker jag att ni ska se den nån gång.

Namn

Finfint halsband i guld med diamanter kommer från Jennifer Meyer Jewelry. Jag skulle välja ett halsband med M, eftersom det är både min och Engelsmannens första bokstav i våra namn!

Fundringar

Nu har det inte varit något bröllopssnack på tio inlägg! Dags att ändra på det. Här är lite som jag funderar på:
Hur svårt kan det egentligen vara att binda en brudbukett? Det kan ju inte vara svårt, eller hur? Några blommor, lite floratejp och band och sen kaching har man en brudbukett. No big deal, eller?
Jag skulle vilja sy löpare att ha i mitten av borden. Men i vilken färg och vilket tyg? Och när ska man börja med sånt egentligen? Och hur långa är borden?
Hur mycket energi, tanke, pengar och ork ska man egentligen lägga ner på inbjudningar, program och namnlappar? Och var kan man trycka dom för att få dom som man vill?
Jag gillar såna här ringkuddar, där vigselringarna ska vara. Men enligt engelsk tradition ska best man bära ringarna, och på något sätt så har jag svårt att tänka mig att Engelsmannens best man vill gå runt med en liten kudde. Det är ju liksom sötare om ringkudden bärs av ett litet barn, till exempel.
Hur ska jag egentligen kunna hitta snygga smycken att ha? Jag skulle vilja ha ett par ljusblå örhängen, och jag har en ganska specifik ide hur de ska se ut... men var kan man hitta dom? Inte helt lätt.
Och på tal om smycken; hur ska jag någonsin kunna bestämma mig för en vigselring! En ring som jag ska bära varenda dag för resten av mitt liv! Den ska matcha alla kläder och alla andra accessoarer som jag har, i resten av mitt liv. Hur kan jag veta vad jag kommer gilla om tio år? Det var så mycket enklare med förlovningsringen, där fick jag den ring som Engelsmannen valde...