onsdag, december 30, 2009

Farmor


Vår älskade farmor dog igår. 89 långa år var till ända och världen blir en smula tommare. Vi saknar dig, farmor.

onsdag, december 23, 2009

Årsredovisning

Januari började med att vi firade i det nya året i München, med fyrverkerier flygandes ända upp till balkongen i vår lägenhet! Jag fortsatte planera bröllopet och pratade accentfärger, bröllopsidéer och började med våra bröllopsdekorationer. Jag hade en underbar vinterhelg och då började jag fundera på blommor till min brudbukett.

I februari åkte jag och Engelsmannen till hans hemstad Liverpool där vi bland annat shoppade. Vi tryckte upp våra otroligt vackra inbjudningskort och jag bakade hjärtmuffins. Vi fick en vacker vinterhelg och började kolla upp honeymoon i Italien. Jag, systrar och mamma åkte till Loka Brunn och njöt. Och i slutet av månaden blev det kunglig förlovning!

Jag firade in mars med några fina tulpaner och gick på bröllopsmässa på Örebro Slott. Jag la ut recept på schlagersnacks och hade funderingar om kvinnor inför internationella kvinnodagen. Jag införskaffade ny parfym och Engelsmannen och jag fick efter lite krångel tillstånd till att gifta oss! Jag visade slutresultatet på vår minirenovering i ett rum i sommarstugan. Och så fick jag falsk förhoppning om sol på bröllopsdagen...

I april skrev jag D-uppsats i München och var på bayerskt ölhus. Jag längtade efter Louis Vuitton och var på Viktualienmarkt. Det kanske låter lite otroligt, men man kan surfa i München, men det provade inte jag på! Jag kom på att jag och min gudson är lika som bär och provband en bukett. Jag hade en underbar möhippa med alla mina favorittjejer och så inspirerades jag av Serena i Gossip Girl.

Jag spenderade en underbar helg i sommarstugan i maj innan jag blev magsjuk. Då drömde jag om turkosa möbler och hann bli frisk innan jag firade min födelsedag. Sen klagade jag på flygbolag och pratade loppis. Jag flyttade ur min söta lägenhet där mycket roliga saker har hänt! It's not the end, it's a new beginning. Sen tjuvkikade jag lite på våra handgjorda vigselringar...

I juni hade Engelsmannen svensexa i München. Det gick vilt till! Jag hittade söta väggord och funderade på håraccessoarer till bröllopet. Min vackra brudklänning blev klar - tack mamma! Jag blev Twilight-frälst och vi firade midsommar uppe i sommarstugan och så hittade jag lite söta loppisfynd!

Juli började med svensk sommar och riktig livskvalité. Sen kraschade min hårddisk som hade playlisten till bröllopsfesten på. Merde. Sen blev det regn, regn, regn under bröllopsförberedelserna men vi blev gifta till slut iallafall! Jag älskade min bröllopsklänning! Sen bar det av till München och lägenheten där vi byggde utemöbler.

I augusti gav vi oss upp på toppen av Kitzbühel i sommarhettan! Och jag bloggade om bröllopsgästernas vackra outifts och gav recept på mushy peas. Våra bröllopspresenter kom och jag blev moster för tredje gången, men tyvärr slutade månaden i sorg.

September började med att jag flyttade ner till München med alla saker. Det var en full bil! Sen åkte vi på utflykt till Hitlers örnnäste där det finns en fantastisk utsikt! Det var dags för honeymoon där jag köpte en ny väska och blev kär i Lago di Garda. Vi bodde i Radda in Chianti och njöt av varje stund. Vi införskaffade ett alldeles eget olivträd innan vi åkte hem till München och gick på Oktoberfest! Jag visade också bilder på vad våra näbbar höll på med under vår vigsel!

I oktober berättade jag om vårt besök i vackra Siena och så gillade jag mina pastatallrik! Jag visade några gåvor som jag gav bort i samband med bröllopet och så njöt jag av vackra höstfärger i mina dahlior. Jag klagade på att jag inte hade hittat något gott att äta till frukost men lagade mat och bakade. Jag visade några bilder från Montepulciano och skrattade åt satiren på svenska hollywoodfruar! Vi var en sväng till Neuschwanstein och fick några riktigt fina bilder.

Jag drömde om en ny väska till handbagage i november och det var fler än jag som gillade väskor! Vi åkte till England där jag shoppade och vi införskaffade nytt kameraobjekiv, mycket roligt! Jag gillade skype och vi var på bra konsert. Jag hade funderingar på ny frisyr och visade julskyltning i München. Vi hann också med att vara barnvakt!

I december såg jag äntligen New Moon och vi hade en fantastisk vinterhelg i sommarstugan. Vi var på Jonnas dop och jag klagade på brittiska traditioner. Min önskelista till tomten var inte särskilt lågn men desto dyrare! Vi var på julmarknad men vårt hem var väldigt o-julpyntat!

Ett händelserikt år och jag hoppas på ett lika bra (om inte bättre) 2010!

Gott Nytt År, people!
GOD JUL!

måndag, december 21, 2009

Årets:

Jag har blivit utmanad av Kalaslotta. I'm on!

Årets bedrift: min egenhändigt gjorda brudbukett. Den är jag mäkta stolt över!

Årets bittra: lågkonjuktur är skit. Jag vill ha ett riktigt jobb!

Årets bästa semester: honeymoon i Toskana. Underbart ställe, underbar atmosfär, underbar mat, underbart vin och en underbar nybliven make.

Årets nytillskott: Jonna! Och mitt hjärta har definitivt plats för fler syskonbarn! :)

Årets förlust: flytten från Linköping och alla universitetskompisar spridda som vinden...

Årets vuxenpoäng: Hallå giftermål och gemensamt bankonto (men än så länge bara gemensamt i ett land! :))

Årets fysiska förändring: Bye bye 40 centimeter hår.


Årets nya kändisförälskelse: Edward Cullen. Ja, jag vet att han bara är på låtsas och att det är en kliché, men jag kan inte hjälpa det! :)

Årets mest gåshudsframkallande låt: Halo med Beyoncé. Så fort jag hör de där första tonerna så vill jag sluta ögonen och bara njuta.

Årets läsupplevelse: har haft förvånansvärt få läsupplevelser i år, men en av dom var iallafall Twilight-böckerna. Jag hade ställt in mig på att jag skulle tycka de var konstiga, men jag älskade dem från första stund!

Årets insikt: No time like the present. Skjut inte upp saker. Och det ordnar sig alltid.


Årets teve-besatthet: Jag har fallit för vampyrtrenden. Jag kollar True Blood och till och med Vampires Diaries även fast jag tycker det är riktigt fånigt! Och så Saturday Morning Kitchen på BBC!

Årets fest: bröllopsfesten! Det finns inte ord för att beskriva hur underbart roligt det är att ha alla älskade släktingar och kära vänner samlade på ett och samma ställe för att fira kärleken. Det finns nog inget som kan slå det!


Jag utmanar i min tur Tiger, Sara, Desiree, Annika och Pernilla.

onsdag, december 16, 2009

Jullov

Nu tar bloggen jullov! Jag kommer nog kika in här då och då och rapportera från julfirande i England och Sverige ibland, men officiellt är det från och med imorgon jullov!

Jag lämnar er med en julsång som är lite av en favorit för mig, I'll be Home for Christmas. Och det ska jag ju! :)
Todaloo!

Kunglig Glans

Oj då! Prinsessan Madeleine pryder svenska ELLEs omslag. Lite otippat va?! Snyggt är det iallafall!

Jamies Jul

Igår var första avsnittet av Jamie's Family Christmas och jag gillar det! Som ni hör på namnet så var familjen i fokus. Frugan Jools och minstingen Petal var med och gjorde gravy, Daisy och Poppy fick hjälpa pappa att göra amerikanska pannkakor, Jamies syster var med och gjorde Turkey Con Chili och sen hann även Nan Betty och Jamies pappa vara med! Familjejul absolut.

Och det fanns mycket gott i programmet. Jag och Engelsmannen brukar någon gång under mellandagarna få ihop en brittisk julmiddag med kalkon och brysselkål mm. Det brukar faktiskt bli riktigt gott! Vi har ett gammalt familjerecept på Lemon Stuffing, och grejen med stuffing är att man inte bara lägger den mitt i kalkonen utan även under skinnet. Lite småkrångligt och småläskigt, men väl värt det! Jamie la inte någon stuffing i kalkonen utan enbart under skinnet och sen delade han några clementiner och la in dom i kalkonen. Enligt Jamie hjälpte det till att göra kalkonen saftig och god. Det är något som vi ska prova i år!

Jamies barn, Daisy och Poppy, fick vara med och göra amerikanska pannkakor, och det lilla extra där var att de rev ner lite päron i smeten innan de började grädda pannkakorna. Det har jag inte provat men blev väldigt sugen på. Det blir amerikanska pannkakor till frukost nån gång under jul!

Elin Nordegren -- From Tiger to Puma?

Det här kan ju vara det roligaste jag läst. Hade det varit första april så hade jag trott att det var ett skämt, men nu är det inte så så kanske det är sant? Jag pratar såklart om Elin Nordegren -- From Tiger to Puma?. TMZ säger att PUMA snart har Elin Nordegren (Tiger Woods fru för er som inte hänger med) som spokesperson för ett nytt "svensk-inspirerat märke". Jojomänsan. Och såklart är PUMA konkurrenter med NIKE som sponsrar, ja, just det, Tiger Woods. Från Tiger till Puma är bara så roligt! :)

måndag, december 14, 2009

Jelly Beans


Jag förstår mig inte riktigt på det här med Jelly Beans. Visst de är goda, men de är ingenting jag direkt går runt och blir sugen på. Hur är det med er? Gillar ni Jelly Beans?

Och så undrar jag vem som kommer på smakerna? För seriöst, finns det någon som gillar Jelly Beans med smak av Buttered Popcorn? Jag tog en Jelly Bean, utan att titta på vilken färg eller smak, och höll på att kräkas när jag kände smaken av Buttered Popcorn! De är riktigt, riktigt äckliga. Däremot gillar jag Chewing Gum, Piña Colada och Green Apple. De är alldeles lagom syntetiska för min smak!

Killar med Stil

Lite killar med stil!

Joshua Jackson kör på stickad lusekofta och flickvännens snygga handväska när han kommer från flygplatsen. Visst gillar vi killar som är män nog att bära flickvännens/fruns handväska ibland? Jojo.

David Beckham kör också avslappnat på flygplatsen med en ursnygg rutig långkavaj, sån vill jag ha! Gillar också scarfen och så tror jag att jag och Herr Beckham har liknande mössor... Handbagaget är självklart favoriten Louis Vuitton... Ja tack!

Mer Nobel

Kungligheterna jobbade stenhårt (ähum) under nobeldagarna! Inte bara var de tvungna att vara med på själva Nobelfesten, dagen efter höll Kongen en middag för alla nobelpristagare och de kungliga fick vackert klä upp sig igen! Även denna gång sopade storasyster Vickis banan med lillsis Madde. Vickan körde på en snygg, lite vintage stil i en härlig nougatfärg. Den här gången var det inte lika mycket accessoarer, utan hon körde på ett par gudomliga örhängen och en fantastisk tiara. Den tiaran skulle jag gärna kunna få låna (eller få för den delen).


Madde hade dock en väldig snygg frisy, med uppsatta lockar och ett väldigt sött, glittrande diadem.

Pop

En sak som jag gillar med svenska Idol är att vinnaren faktiskt får en riktig låt som första singel, ingen cover. Fast det kan förstås ifrågasättats hur mycket idolvinnarens singel Higher egentligen påminner om Halo, men det är ju en helt annan diskussion.

Vinnaren i engelska X Factor, som avslutades igår får göra en
tråkig cover på en redan dålig låt. Det kan inte vara enkelt. Men vad som är bättre med X Factor än Idol är överlevnadspotentialen hos de gamla deltagarna. De två finalakterna från förra årets upplaga har både släppt singlar och album som har blivit no.1 i England och här framförde de ett medley av deras singelhits tillsammans. Riktigt bra. Sen har vi förstås Leona som är störst bland alla X Factor-deltagare.

Svenska Idol är väl inte riktigt där än, men
Agnes är nästan där!

söndag, december 13, 2009

O-julpyntat


Så här ser det ut hemma hos oss för tillfället. Otroligt o-juligt. Men varken Engelsmannen eller jag har varit ett dugg sugna på att julpynta eller ta in en gran. Fast det finns förstås minigranar här i Tyskland som är huuuur sööööta som heeeelst! Men, vi är hemma 10 dagar i december och kommer inte tillbaks till Tyskland förrän i januari. Så det känns liksom inte som någon idé. Vi tar fram pyntet och måste sen ta bort den så fort vi kommer hem, minigranen kommer vara stendöd (som resten av våra växter) när vi kommer hem... så det känns helt bortkastat. Istället får vi njuta av allt julpynt i England och Sverige!

Chili


Hur gott är det inte med chili?! Riktigt gott. Habanero, scotch bonnet, piri piri, jalapeno... Mmm. Så när jag såg de här chilisarna kunde jag inte motstå dom. Vi kommer att äta chili frukost, lunch middag här framöver! :)

Nu kan även DU dejta en mördare!

Seriöst?! Det finns en dejtingsida för kriminella. Skrämmande. Som om det inte finns nog med skitstövlar därute redan. Nu kan du kontakta en skitstövel som är kriminell också! Det positiva är att man vet vad man får, antar jag...

Den bästa annonsen tycker jag är mördaren som skriver: "Är dömd för ett mord och har gjort 6 år och har ca 6 kvar. Är för övrigt en lugn och sansad person med fötterna på jorden."


LUGN och SANSAD? Som "råkade" mörda någon? Ja, för det brukar ju lugna och sansade människor göra...

Men jag gissar att det finns några tragiska kvinnor därute som faktiskt faller för det här, och det är nästan mer skrämmande.

lördag, december 12, 2009

Frieri

Jag kanske är lite partisk, men jag tycker det är något alldeles extra med julfrierier. Det var en magisk dag, dagen före julafton för fyra år sedan, när Engelsmannen gick ner på ett knä längst ut på bryggan och frågade om jag ville gifta mig med honom. Han fick ett "Ja, men inte förrän jag är klar med skolan!" och ett blött knä och jag fick en gnistrande diamantring. Sen firade vi med champagne.

Jag påminns om den dagen när jag ser Tiffany's julreklam för förlovningsringar. Ack så romantiskt.

Så du, ta chansen och fria till ditt livs kärlek den här julen, det finns inget bättre tillfälle! :)

Julprogram

Jag älskar alla julprogram som går så här års! Julstämning, julstämning, julstämning!

Det snöar just nu i München och snart kan vi kolla på Nigella's Christmas Kitchen på brittisk tv. Nästa vecka börjar Jamie's Family Christmas och den här veckan har jag kunnat se Kirstie's Homemade Christmas. Britterna kan verkligen det där med att skapa julkänsla, jag älskar de här programmen! I Sverge finns Pernillas Jul. Inte riktigt samma sak, men hey, man behöver inte vara så petig!

Black

Mandy Moore var såhär snygg på Dubais Filmfestival. Jag gillar de helsvarta klänningarna, som ändå är lite extra. Klänningen till vänster har snyggt mönster på kjolen och klänningen till höger blir lite mer intressant med de genomskinliga ärmarna. Min favorit är outfiten till vänster, det uppsatta håret och de röda läpparna är perfekta till klänningen!

fredag, december 11, 2009

5

Jag pratade om brudklänningen förut... men glömde helt bort! Idag var det Engelsmannen som kom ihåg och nu ligger favoritchampagnen på kylning. För visst firar vi! Såklart.

Twinkle


Ja, jag gillar fortfarande såna här bokstäver! Drömstället för mig att ha dom är över en öppen spis, men de funkar ju lite överallt. Och originalet är alltid bäst, från Posh Graffiti. Och twinkla lite bheöver vi nog alla så här års! Twinkle, twinkle på er!

Vacker

Kronprinsessan Victoria var, som jag sa förut, min favorit på gårdagens Nobelfest. Så otroligt snygg. Nej, snygg är fel ord, Vickan var VACKER! Drottninglik, ståtlig, glittrande... Jag är ju liiite svag för den där modellen på klänningar, fallet i klänningen påminner inte så lite om min brudklänning. Det är kanske därför jag tycker den är så otroligt snygg! Och hade vi inte haft ett romantiskt, lantligt bröllop, så skulle jag ha kunnat tänka mig att ha lite fler detaljer på klänningen. På mönstret vi hade så var det lite mer rysh-pysh vid urringningen, men det kändes inte helt rätt med det!

Och så är ju Vickan överassocierad till... ja, jag vet inte vad. Men det är ju en kunglig tradition med tiara OCH maffiga örhängen OCH maffigt halsband OCH broscher (inte bara en, utan TRE!). De kungliga har inte hört Coco Chanels ordspråk att man ska titta sig själv i spegeln innan man går ut och ta bort en accessoar! Men det är väl det som är lite kul också antar jag. Och de där örhängena och halsbandet skulle jag icke tacka nej till, ametister är så vackra...

Fler bilder hittar ni hos Svensk Damtidning.

Come Away With Me - All Angels

All Angels version av Norah Jones Come Away With Me är väl inte banbrytande originell även fast den är mysig, men däremot älskar jag videon! Helt i min stil med bilder i motljus vid en sjö. Påminner mig om sensommardagar när solen stå lite lägre...

Gott å Blandat

Den här capen från Monsoons rea tycker jag var väldigt snygg. Väldigt olikt mig, men väldigt, väldigt snygg!

Och kanske jag inte är mig själv, jag kanske är lite skakad. Skakad på grund av borrning och hamring i nån lägenhet här i huset. Min gissning är den under oss. När jag går in i sovrummet så skakar hela golvet! Idag började de klockan 08:18. Tack för det.

Sen vill jag prata lite grann om vädret. Hela sommaren och hösten har vi bra väder i stort sett hela tiden, men nu senaste veckan, efter att vi kom hem från Sverige, så har det bara regnat med undantag för en solig eftermiddag. What's up? Jag vill ju ha julväder, danke bitte!

torsdag, december 10, 2009

Nobel

Tack för SVT Play! Nu kan jag kolla på Nobelfesten och se ett vintermörkt Stockholm, vackert! Också vacker är kronprinsessan Victoria! Hela hon bara glittrar, i glittertiara och maffigt ametisthalsband och matchande örhängen, och en riktigt fantastisk klänning i lila med blomcorsage på axeln och ner över ryggen. Jag tror inte hon har varit snyggare på Nobelfesten.

Prinsessan Madeleine kör på nån grönsvart sak, axelbandslös och med spets. Njae, jag diggar ju inte riktigt axelbandslöst, men klänningen har otroligt vackert släp och det är kul att hon vågar köra på lite annorlunda stil!

Till Mitt Drömhus


Här skulle jag kunna tänka mig att vakna upp på morgonen! Det där fönstret är ju alldeles underbart, med en liten bokhylla i fönsterkarmen. Perfekt.

And Up We Go!


Typiskt. Så fort jag har klippt av mig håret så ser jag uppsatt hår överallt. Överallt. Slarvig 60-talssvinrygg i ett modejobb, låga knutar i Gossip Girl och Maggie Gyllenhaal på premiär med håret i hög knut. Riktigt snyggt.

onsdag, december 09, 2009

Önskelista

Kära Tomten,

Hoppas min önskelista inte kommer försent! ;)

Högst upp på önskelistan står en nyckel från
Tiffanys, de är så snygga! Både de lite mer enkla nycklarna i silver till de i platina och diamanter är helt underbara. En tjej kan drömma, eller hur? För att fortsätta drömtemat så kommer vi till väskorna; en Bayswater från Mulberry eller klassiska Neverfull från Louis Vuitton. Visst, Louis Vuitton kanske är lite uttjatat, men klassiskt är det!

Mer smycken! Sånt gillar jag att få! :) Vackraste, och mest ovanliga, halsbandet kommer från
Björg. Hjärtan, budskap, kedjor... snyggt! Och så en snygg cocktailring från Sophie by Sophie.

Parfym är alltid kul! Jag gillar milda dofter som inte är alltför starka och en favorit är Amazing Grace från
Philosophy. Gos gillar jag också och jag skulle inte tacke nej till ett par kashmirbyxor i modell mys från Pure Collection. Lägg till några bra böcker och jag är i himlen!
För att få det lite fint hemma så skulle en spegel från
Bombay Duck och en fotoram från Monsoon inte vara dumt! För att göra mig själv fin så skulle en locktång från Eleven vara bra. Visst, jag har locktänger, men en lite tjockare, för att få mer voluminösa lockar skulle vara kul att prova.

Och till köket tar jag gärna vad som helst från Le Creuset. Jag är helt kär i vår gryta därifrån och är väldigt sugen på deras tekanna!

Tack, Tomten. Jag lovar att vara snäll nästa år. Också.

xoxo

Senap och Plommon

Snygg outfit för hösten/vintern. Jag gillar färgerna, de passar både brunett och blondin. Senapsgult kan ju vara en ganska så svår färg, men matchat med lila tycker jag att det funkar bra!

Klänning och mockastövlar från Monsoon, handskar från Lindex, läderväska från ASOS, basker, halsband och armband från H&M och pashmina från My Pashmina.

Årskrönika

Ni ska få ett litet tips! För några år sedan började min svåger göra årskrönikor om sin familj. Bilder som berättade lite om vad som hade hänt under året! Jättekul att se och jättekul att göra!

Jag gör vår årskrönika på Windows Movie Maker men det finns säkert många andra program man kan göra det på också. Man plockar ihop en del bilder (eller, i mitt fall många bilder!), lägger på lite musik och text och så är det klart!

Här nedan kommer några av mina favoritbilder från året som gått!





Min pappa försöker få in alla mina saker och bröllopspresenter i bilen. Jag är på väg och ska flytta till Tyskland! Eftersom min pappa är något av ett packningsproffs så fick allt jag ville ha med mig plats i bilen!



Här är det Engelsmannen som gör ett ryggplask i sjön vid sommarstugan. Han älskar det där uppblåsbara flygplanet, men försöker man stå på det så slutar det oundvikligen med ryggplask...



Här är också sjön vid sommarstugan, men en klar och krispig vinterdag för snart ett år sedan. Det är verkligen hur mysigt som helst att åka längdskidor runt sjön! Här är det mamma som visar hur man gör.



Och så kanske min absoluta favoritbild från året som gått. Från vårt bröllop, men inte en bild på oss, utan en bild när jag kastar buketten till våra ogifta väninnor! En grymt rolig tradition som jag tycker fler svenska brudar ska ta efter! Vem som fångade buketten? Min 15-åriga släkting. Jag hoppas att det inte betyder att vi måste vänta tills hon gifter sig innan vi får gå på bröllop!

Tysk Julmarknad

Igår tog vi en sväng förbi julmarknaden som ligger cirka 5 minuter från vårt hem, vid Münchener Freiheit. Fullt med folk var det och fullt med konstig mat som inte såg sådär väldigt aptitlig ut! Såklart fanns det minst 10 stånd med glüwein också. I vissa kan man köpa Schwedischer Glögg också, spännande va!? Man kan också köpa "typiska svenska julljus" vilket är ett ljus med tre armar, om ni förstår vad jag menar? Jag visste inte att det var typiskt svenskt, men hey, man tar seden dit man kommer. Vi såg en affisch som gjorde reklam för ett svenskt luciatåg också, och jag blev jätteglad. Innan jag insåg att luciatåget hade varit i söndags... suck.
Här har vi då Casa Toskana som sålde tysk glühwein och spelade mexikansk musik. Inte helt lätt att hålla koll på såna världsligheter antar jag! :)

Man kan köpa sig en mistel också. Här snackar vi inte nån liten kvist utan hela grenar. Ska det vara ska det vara!

Set the Fire to the Third Bar

Vill ni lyssna på lite finstämd musik såhär på en onsdag tycker jag att ni ska kolla in det här klippet. Gary Barlow från Take That satte ihop en välgörenhetskonsert för Children in Need där en massa bra artister uppträdde. Det mest oväntade, och kanske det bästa, var Snow Patrol och Cheryl Cole tillsammans på "Set the Fire to the Third Bar". Riktigt vacker och det är imponerande att det kan låta så bra live! Fast orginalduetten mellan Snow Patrol och Martha Wainwright är nog ändå snäppet vassare.

Jamie Oliver and I(KE)CA

Haha! Sjukt skönaste tv-reklamen på länge! :D

tisdag, december 08, 2009

Kortis

Som ni kanske har sett på min nya banner (snygg va?! ;)) så är jag numera korthårig. Eller, ja, enligt mina mått mätt iallafall! Håret når numera till precis ovanför axlarna, och det är hur skönt som helst! För bara några månader sen hade jag hår långt ner på ryggen och det tog evighet att tvätta och för att inte snacka om hur lång tid det tog att torka det! Det är verkligen hur skönt som helst nu. Jag kommer antagligen bli långhårig någon gång igen, när jag har glömt hur jobbigt det är med långt hår, men just nu trivs jag i den här längden!

Men jag behöver lite inspiration till att styla håret. Det jag gjorde med håret som långhårig funkar inte nu, och det är mer än 5 år sen jag hade såhär kort hår! Skulle jag på fest skulle jag vilja styla håret som Nicole Kidman i The Golden Compass, det är riktigt coolt. Nu har jag ingen fest inplanerad framöver så jag kollar på lite mer laidback styling.

Det jag inte gillar sådär jättemycket just nu är den lilla "lugg" som jag har, det är ingen lugg som så men den är för kort för att ha bakom örat och eftersom jag har en virvel uppe i luggen så vill den gärna hänga fram mitt framför ögonen. Jag hoppas den snart växer till sig så att den ligger där jag vill att den ska ligga!

Nu är bara frågan om jag ska gå lite mörkare också? Jag tänker mig snarare Natalie Imbruglia än Liv Tyler. Vad tror ni?

Tomatsoppa/Pastasås

Såhär när det är mörkt och kallt ute gillar jag mustiga maträtter. Ni vet, chili, köttgrytor och soppor... En favorit är tomatsoppa, eller tomatpastasås! Det beror lite grann på hur man gör den. Kokar man den med lite vatten och lägger i mycket pasta så blir det en pastasås och om man kokar med mer vatten och har i mindre pasta blir det en soppa. Enkelt va?!

Man börjar med ca 1 kilo tomater, räcker ungefär till 3-4 portioner. Dessa läggs i varmt vatten så att det blir lättare att skala dem.

Under tiden hackar man lök; schalottenlök eller gul lök, vitlök och chili. Hur mycket beror på hur mycket man gillar lök, vitlök och chili. Jag älskar lök så har i 3-4 schalotten eller en stor gul. En vitlöksklyfta och så en chili. Helst röd. Dessa fräses sedan lite lätt i olivolja.

När man skalat tomaterna delar man dessa och lägger i en skål tillsammans med lök- och chilifräset så att man kan mosa det lite lätt med stavmixern. Glöm inte ta bort "kvistroten" på tomaterna, de är inte goda att tugga på!

Lägg allt i en gryta och ha i lite vatten, hur mycket beror på om det ska vara soppa eller sås! Några deciliter brukar vara bra. I med salt och peppar och andra kryddor ni kan tänkas gilla och låt koka. Om ni vill ha den lite mer tomatig så kan man ha i lite tomatpuré. Vill ni lyxa ordentligt så är en skvätt rödvin jättegott att ha i!

Under tiden kokar ni pastan. Koka den inte för länge, eftersom den ska i tomatsoppan/såsen och koka ihop med den!

Servera med ett gott bröd, helst ett surdegsbröd! Det är riktig mumma!

Frostigt

Jag måste bara visa den här bilden som Engelsmannen tog när vi var i Sverige. En dag när vi vaknade var det alldeles vitt ute. Jag trodde att det hade snöat, men det var bara frost. Men vackert var det! Den här bilden är riktigt juligt, med de frostbitna röda bären.

Toast

Jag gillar det brittiska märket Toast. Och så tycker jag att det är ett så passande namn på märket, det får mig att tänka på myspys och bekvämlighet och det tycker jag passar bra in på Toasts sortiment. Kläderna och de övriga produkterna är snygga men jag gillar framförallt deras otroligt snygga bilder i katalogen! De får iallafall mig att vilja svepa in mig i lager på lager av mysiga, mustiga färger i sköna material och gå på en promenad i de skotska högländerna. Eller Alperna. Eller varför inte en skridskofärd på en spegelblank svensk insjö? Och sen gå in och svepa in sig i en pläd framför brasan och dricka varm choklad...

Lite mer humor

Lite mer humor idag, om än dock i lite allvarligare form. Men tror ni att Elin pratar med en sån där brytning? Det tror inte jag! Däremot tror jag att hon kan vara stark om hon vill!

Prank

Gå in HÄR, scrolla ned lite och vänta på att videon laddar om ni vill se något roligt!

Det är skådisen Toby Maguire som skojar lite med sin fru. De kunde inte bestämma sig för vad nyfödda sonen skulle heta, men var till slut tvungna att bestämma sig eftersom de skulle ansöka om pass. De bestämde sig för att sonen skulle heta Otis, men Toby ville skoja lite med frun och skrev Oatis på ett extra formulär. Fruns ansiktsuttryck är priceless! :D

måndag, december 07, 2009

The Blind Side

När en trailer ger mig en liten tår i ögat så vet jag att det är en film jag ska se! Så är det med The Blind Side som går på bio i USA nu och förhoppningsvis snart kommer till Europa! The Blind Side är baserat på Michael Ohers liv som hemlös student som blir omhändertagen av en familj och sedermera lyckas slå sig in i NFL. Ha näsdukar redo!

Kändisstil


Är det fler än jag som gillar att kolla på vad kändisar har på sig på fritiden, för att få lite inspiration på egna klädfronten! Eller njae, inspiration från Will Farrells och sonens matchande sverigedräkt kanske jag inte får, men visst är det ganska så sött? Annars är sjalar stort, även fast Liv Tylers sjal kanske är liiite väl stor, eller är det dörrmattan hon svept om halsen? Ich weiss nicht. Rutiga skjortor är också trendigt men ni har väl fattat att det absolut trendigaste ni kan ha är ett barn i handen? Nu vet ni!

I Love: Cath Kidston

Jag älskar Cath Kidston. Hennes mönster är så romantiskt vackra. När vi senast var i Liverpool besökte jag en av hennes affärer för första gången, och det var som att gå in i ett pastelligt och rosigt annat universum! Jag gillar när man kommer in i en affär och man verkligen får en känsla av vad det är för nåt, och så är det med Cath Kidston. Nåt litet extra sådär. Nu kanske det blir lite för mycket att bara ha Cath Kidston-saker hemma, men lite nåt ibland tycker jag är perfekt!

Om man nu inte kan besöka en affär irl så kan man gå online och beställa en katalog gratis. Mycket fint!

För att det gör mig lite arg...

Engelsmän i allmänhet, och vissa engelsmän i synnerhet, är väldigt gammeldags och ganska, tja, ojämlika. Det är mycket manligt och kvinnligt, alltså vissa saker som kvinnor "ska" göra och vissa som män "ska" göra. Det har jag som svensk feminist svårt att förstå ibland och ofta väldigt svårt att hålla tyst om. Ni vet, min Engelsmans mamma tog för givet att jag strök Engelsmannens skjortor... No way, José!

Den enda gången jag strök någon mans skjortor är när jag var au pair, och det var för att jag fick betalt för det. Det är inte så att jag absolut inte stryker Engelsmannens kläder, stryker jag mina kan jag lika gärna stryka hans, men han kan lika gärna stryka kläderna. Oftast blir det ingen av oss som stryker några kläder överhuvudtaget. De blir ju ändå skrynkliga igen, liksom. Men självklart stryker Engelsmannens mamma sin mans kläder, till och med kalsongerna blir strykta. Jag menar, hujedamej, hur skulle det se ut med ostrykta underkläder?! Världen skulle antagligen gå under. Eller inte.

Även i skolan delar de upp pojkar och flickor, till exempel på idrottslektionerna. Och så finns det såklart renodlade pojk- och flickskolor. Ni vet, de är ju så annorlunda... En av Engelsmannens kusiner är idrottslärare på en flickskola och hon blev lite förvirrad när jag förklarade att i svenska skolor har eleverna oftast idrott tillsammans, oavsett kön, och hårfärg med för den delen. Men hur gick det för de stackars flickorna då, undrade hon? Ja, oftast går det alldeles utmärkt! Och särskilt stackars är det inte.

Och såklart, eftersom det nu är jultider, så har vi de fruktade julkorten och hur dessa adresseras. I Sverige skriver man ju oftast ut namnen på de som ska få julkorten, eller skriver Familjen XXX. Icke så i England. Där är det Mr & Mrs som gäller. Och ni ska inte tro att jag nu längre, efter att ha gift mig, är en egen person, näpp! Jag är en del av Engelsmannen. Således är våra julkort från England adresserade till Mr & Mrs Engelsmannen. Och för att V E R K L I G E N trycka ner mig så skriver vissa ut alla Engelsmannens initialer, mellannamn och allt. Ja, så att jag vet min plats.

Och en sån sak skulle kunna få mig att riva alla dessa julkort i små bitar och skicka tillbaka dom till den ursprungliga avsändaren. To make a stand. Men det har jag inte gjort. Ännu.

Jul hos H&M

Jag gillar H&M Homes julsaker! Riktigt snygga och till ett bra pris. Jag gillar att de är inte överdrivet juliga, men ändå ger en fin stämning. Min favorit är den röda dörrmattan, men den är redan slutsåld, tyvärr! Och hade vi ett träd här hemma skulle jag gärna ha den vita julgransmattan!