onsdag, mars 31, 2010

Filmer att se

En av mina all time favourites är The Notebook. Jag kan se den gång på gång och fortfarande gråta. I'm a sucker for love. Jag gillar också A Walk To Remember som jag också, så klart, gråter till. På slutet, när... eller, mer kanske jag inte ska säga om ni inte har sett den! Ett tips är att ha näsduken redo.

Vad de filmerna har gemensamt är att de är baserade på böcker skrivna av Nicholas Sparks. Jag tycker att hans böcker kan vara lite väl tårdrypande för min smak, men översatta till film blir det oftast lagom sentimentalt! Just nu är två andra Sparks-böcker aktuella som filmer. Dear John (regisserad av Lasse Hallström) och The Last Song. Jag ser gärna båda två, tack. Tror ni att de kommer till Tyskland snart? , just det. Skulle inte tro det.

Vårfint från Indiska

Jag blir alldeles vårrusig när jag ser några av Indiskas nyheter för våren, det är ju så fint och så fina färger. Det är min cup of tea. Och på tal om te, hur snygg är inte den turkosa tekoppen? To die for.

En annan favorit är de vackra knopparna som finns med fjärilar, fåglar och blommor. Jag kan inte bestämma mig för vilken som är finast! Koftan och tunikan skulle passa in bra i min vårgarderob också...

Ny vas


Den här fina vasen fick vi av syrran när hon var här och hälsade på. Det är flera småvaser på en platta och den är hur snygg som helst! Kul att man kan ha blommor i varje vas eller bara några blommor. Kruxet är bara att vattna blommorna, det ryms inte särskilt mycket vatten i varje litet rör!

tisdag, mars 30, 2010

Rosbal

Prinsessorna och prinsarna av Monaco var som vanligt fina när årets Monte Carlo Rose Ball gick av stapeln. Charlotte var gudomligt vacker i en slinkig klänning med silverdetaljer från Chanel. Hur snygg som helst. Jag gillar den nonchalanta uppsättningen också plus de fantastiska accessoarerna. Fullpott på allt!

Furste Alberts flickvänn Charlene Wittstock drog på sig Armaniklänningen (ni känner väl igen de gröna stenarna från Beyoncés och Katie Holmes outfits på oscarsgalan för några år sedan?). Också snyggt.

Lillbrodern Pierre kom med snygga modellflickvännen som hade klätt sig i brunt och guldfärger. Också snyggt, men inte lika snyggt som Charlotte!

...

"Försvaret anser dock att 14 år är ett alltför strängt straff. Även om X inte anses lida av en psykisk störning så bör tingsrätten ta hänsyn till att han kan få våldsamma raseriutbrott och se det som en förmildrande omständighet."*

Sånt här gör mig illamående. Det här yrkar en försvarsadvokat för en klient som har erkänt att han har misshandlat sin flickvän, misshandlat henne så grovt att hon kanske aldrig kommer att återhämta sig igen. Bland annat
skar han henne i ögonen.

Det är såna här saker som gör att jag aldrig skulle kunna bli advokat. Alla har rätt att ha ett försvar, men jag undrar hur försvarsadvokaten egentligen tänker när han hävdar att killen ska få ett lägre straff eftersom han ibland kan få "våldsamma raseriutbrott". Ja, det kanske är därför som han borde sitta inne i 14 år? Bara en tanke.

* Citat från Expressen

måndag, mars 29, 2010

I Need a Fix

Jag har lite Frank Wagner-abstinens och såklart kan jag inte hitta min Johan Falk-dvd.

Merdeputainmerde.

When I Look At You

Love, love, love Miley Cyrus klänningar i den här videon. Så söta och så age-appropriate (man ser ofta kändisar i Mileys ålder i alldeles för "vuxna" outfits, men dessa tycker jag passar henne bra. Men det här är slutet på dagens inlägg av moraltant-Marie! ;)). Jag gillar särskilt den mjukt gammelrosa chiffongklänningen som hon har när hon spelar piano. Schnyggt. Sån vill jag gärna ha, tack!

Praktiska Marie undrar dock hur smart det är att ha pianot ute i sanden och på bryggan? Men det ser ju onekligen snyggt ut...:)

Och förresten! Har tjejen en näspiercing? Såna trodde jag försvann för tio år sedan!

Besök

Nu har våra besökare åkt igen. Så nu är det dags att städa! :) Det har verkligen varit en intensiv och härlig helg.

I torsdags hade vi så varmt att vi kunde sitta ute på balkongen och äta middag på kvällen. Hur härligt som helst! Fredagen var också varm och härlig men sen fick vi nöja oss med lite mer vanliga vårtemperaturer mellan 10-15 grader.

Max hade så mycket att titta på så att han nästan blev snurrig. Det var flubblan (flygplan), tut tut (ambulans, polis, brandbil) och bussar överallt och man måste ju titta på allt! Det är kul att se München genom hans ögon! :)

torsdag, mars 25, 2010

Helgbesök

Jag säger som Annas son: snart kommer godiset! :)

Jajamänsan, vi får besök från Sverige snart. Det ska bli så kul att ha dom här i några dagar. Och så har de lösgodis med sig. Det är det enda vi begär som betalning för vår gästfrihet! ;) De engelska gästerna får ta med sig engelsk cheddar och de svenska gästerna får ta med sig lösgodis. Bra deal, tycker vi!


Helgblommorna är inköpta, jag gjorde en riktig vårbukett med ranunkler, rosor, några sorts liljor och vide. Riktigt vårigt.

Och som ni ser så hittade jag ett användingsområde för den nya skålen, den får vara bosättning för några halvvissna ranunkler (ranunkuler? ranunkelus? Hur säger man egentligen?). Ja, inte ens de sätter jag i toaletten... ;)

Trevlig helg på er!

Budget vs. Dyrt

Vilket sammanträffande va? Kappahl designar en väska som är misstänkt lik en av Cath Kidstons signaturväskor. Quelle sammanträffande. Men strunt samma, jag gillar båda, så varför inte köra på Kappahls version, då kan man få två för priset av en Cath Kidston! Men Kappahls släpps inte förrän 9 april så vi får ha tålamod.

onsdag, mars 24, 2010

Come Back

Jag älskar den här videon. Den är supertöntig och superromantisk på samma gång! :)

The Delicious Miss Dahl

Sophie Dahl är inte bara modell (hon syns bland annat i den skandalomsusade reklamen för YSLs parfym Opium) och barnbarn till Roald Dahl, hon har även släppt en kokbok kallad Miss Dahl's Voluptuous Delights. Nu har hon också blivit tv-kock i sitt program The Delicious Miss Dahl som hade premiär i måndags på BBC2, vilket fick en hel del kritik efter premiären!

Och ja, det är inga omvälvande nya recept Miss Dahl levererar, det mesta har man sett förut och det känns som en blandning mellan Nigella, Jamie Oliver, Giada och Barefoot Contessa (fast Miss Dahl är ju snyggare än alla dom tillsammans). Men visst kommer jag se resten av serien också, lite inspiration får man alltid!

Sol ute, vårkänsla inne

Lite uppfräschning såhär på våren. En nyinköpt liten skål som inte har hittat sin funktion än men som är himlans vacker att titta på, de turkosa fåglarna som jag älskar så och så lite färgglada kuddfodral på det.

Välkommen våren!

Anywhere, anytime

19 grader och sol igår och det känns som sommar! Njae, sommar är det inre riktigt ännu men våren är iallafall här. Så här kan jag tänka mig att se ut i sommar!

Sidenshorts från Monsoon, tunika från Cath Kidston, skinnväska från Ellos, sidensjal och solglasögon från Lindex, hatt från Accessorize, espadrillos från H&M och örhängen och armband från KyssJohanna.

Oglamouröst

Nä, men vad tycker vi egentligen om Det Kungliga Bröllopet?

Jag trodde det skulle vara glitter, glamour, skvaller, trender, tips... Och vad får vi?

En expedition till Grönland.

Varken glittrigt eller glamouröst. Såklart intressant, men knappast något som passar in i Det Kungliga Bröllopet. Eller är det jag som tänker fel?

Morgondikt


tisdag, mars 23, 2010

Vintage

Åh, jag säger bara åh! För hur underbara är inte dessa bilder? Romantiska och alldeles, alldeles underbart gammeldags.

Och ja, det är inte på riktigt utan bara en photo shoot, men tänk det paret som skulle våga gå hela vägen och köra ett riktigt vintage bröllop. Glamouröst!

Vikten av vikten

Sara skriver om sina ätstörningar och hänvisar till den här artikeln i DN, om Hillevi Wahls bok Hungerflickan.

"– Väldigt ofta hör man kvinnor som pratar om hur tjocka och fula de är. Det är så lätt att falla in i det. Så fort en kvinna kommer till jobbet får hon höra ”snygg blus”, och det låter ju snällt, men är också en markering av utseendet. Och det i sig blir ett sätt att trycka ner, att tränga ihop kostymen, säger Hillevi.

Med sina egna barn är hon noga med att inte trä på dem någon kostym. Hon tycker inte att barn ska mätas och vägas och förbjudas att äta socker, hellre då uppmuntras att röra sig – för kroppar som rör sig vill inte ha dålig mat, menar hon. Och givetvis ska barnen bekräftas, gärna positiva omdömen om kroppen, prata med dem om hur fina magar eller starka armar de har. Med kärlek och bekräftelse löser man mycket.

– Friska barn svälter sig inte – de blir inte heller tjocka. De behöver inte ekologisk mat och sockerförbud. Låt dem vara, säger Hillevi.

Framför allt gäller devisen: Barn gör som du gör, inte som du säger. Därför har Hillevi arbetat mycket med sina känslor kring maten och tankar om sig själv.

– Om jag tycker att maten är laddad kommer barnen också att tycka det. Därför försöker jag bejaka mig själv, komma på vad jag hungrar efter och se till att få det jag behöver."


Och det är ju så sant, det som står där. Hur ofta, under sin uppväxt, hörde man inte kvinnor runt omkring sig klaga på sin vikt, att de skulle banta och att de inte trivdes i den vikten de hade. Sen växer man upp, och jag känner inte många kvinnor som har ett helt okomplicerat förhållande till mat, mig själv inräknat. Vad kan vi göra för att stoppa detta? För någonting är ju fel.

SATC 2

Alltså, det som slår mig när jag ser trailern till SATC 2 är varför Carrie har på sig solglasögonen när hon kommer ut från huset... och sen tar av dom när hon kommer ut? Que pasa?
Och för övrigt tycker jag att Samantha och Smith ska få ihop det igen! ;)

Leopard

Jag visste väl att jag hade något gemensamt med de Svenska Hollywoodfruarna: vi gillar leopardfärgat.

Men när Lena Jolton klär sig i topp till tå och tå till topp i leopardfärgat, så väljer jag att köra på en sak i taget och inte mer än en scarf eller väska.

Jag tycker liksom det kan bli lite för mycket ibland.

(Och nej, jag har inte grönt hår på riktigt, det ser bara så ut på bilden! Lovar.)

Blandat

Jag älskar Kelly Rutherfords blandade neutrala färger (med Hermès i högsta hugg). Det är något så uppfriskande med en sån outfit på våren! Vill man kan man lägga till lite färg, som Katie Holmes med sin gula scarf, eller Eva Mendes som blandat blått och beige. Eller så kör man på färgchock som Gisele Bündchen på VOGUEs omslag (hello 90-tal!) och Amanda Seyfried i havsblått. Även killar kan våga färg, som Orlando Bloom visar!

måndag, mars 22, 2010

Enkelt recept på chokladmousse


Det här receptet kan jag verkligen rekommendera! Enkelt, chokladigt och ganska snabbt att göra. Första gången jag gjorde den så använde jag 85 %, ganska bitter choklad och det var gott, men jag föredrar nog ändå 70% choklad som inte blir fullt så bitter. Jag antar att man kan prova med smaksatt choklad också, jag kan tänka mig lite mint nästa gång!

New Moon

Ni vet hur jag klagar på att Tyskland alltid är efter vad gäller filmer och sånt?

(Och nu tror ni att jag ska sluta klaga, men det ska jag icke.)

Men såklart släpps inte
New Moon här den 20 mars, som i alla andra länder, utan 15 april. Eftersom tyskarna är lite efter. Typ.

(Ni vet, man måste dubba das New Moon eftersom das tyskar inte förstår annars.)

Och ja, jag är grymt irriterad.

Om ni inte vet det...

Kungliga brudklänningar

Oj, snacka om bröllopsporr! Ebba von Sydow är i New York och pratar brudklänningar, riktigt kul. Och jag håller med om vad de säger, Letizias brudklänning var inte snygg (jag tycker att Märtha Louises också är riktigt ful!), Mette-Marits klänning var en favorit hos designern i klippet, liksom Grace Kellys. Mette-Marits var snygg men jag tycker att hennes slöja liksom "tyngde ner" hela looken, men jag antar att det var kungligt och traditionellt. Min favorit är Marys brudklänning, den passade henne perfekt!

So Are You To Me

Jag älskar den här låten av Eastmountainsouth.

söndag, mars 21, 2010

Pink

Rosa är fint. Sådetså. På min önskelista står den vackra skålen som finns hos Nordljus, som även har en massa andra fina rosa saker. Resten kommer från Syster Lycklig.

Förgätmigej

Jag har en liten längtan efter en trädgård, men med två balkonger får man göra det bästa av det istället! Chilin kommer att planteras ut så småningom, och jag hoppas även att lavendeln ska blomma om i år. Jag har planterat lite vårblommor, inte samma sak som en trädgård, men så bra det kan bli! Min favorit är förgätmigej.

lördag, mars 20, 2010

Chili

Jag har planterat chili här hemma och det växer! Woot woot!

Jag torkade några chilifrukter, och när de rasslade när jag skakade på dom så var de torkade och chilifröna var redo för plantering. Jag planterade dom ganska grunt, vattnade ordentligt innan så jorden var blöt, la på lite platsfolie över (som ett litet miniväxthus) och så några dagar senare så började de växa! Det är verkligen hur kul som helst, för kollar man på morgonen och sen på kvällen så har de växt ännu mer!

Och jag vet att många inte gillar chili, eftersom de tycker att maten blir för stark. Jag gillar inte heller stark mat, men använder man chili med måtta så blir det riktigt gott. Som en krydda istället för bara hetta. Prova vetja!

I sensommar hoppas vi sen att vi kan skörda chili!

fredag, mars 19, 2010

Fredagsblomma

Jag sätter inte avbrutna rosor i toaletten, utan jag sätter den hellre i min söta, turkosa marimekkoskål. Känns lite fräschare!

Drömmen om Italien

Mitt nya favoritprogram är Drömmen om Italien. Åh, det är ett program som jag skulle kunna vara med i! Vilken upplevelse och vilken chans för det paret som vinner! Jag tycker att det är lite tråkigt med dokusåpaupplägget, vilket par som måste lämna och alla intriger, men det vackra italienska landskapet jämnar upp det.

Mitt favoritpar är unga paret Diana och Theo. De verkar veta vad de vill och är duktiga. Vissa av de andra paren har jag väldigt svårt för, bland annat en gammal gubbe och det paret som
lämnade sin 5 månaders bebis hemma för att spela in programmet. I slutet av senaste avsnittet säger mannen i det paret att de ska "förnedra de andra paren, men på ett positivt sätt". Jaha, förnedring brukar ju annars vara ganska så väldigt negativt och kan ju knappast vara positivt. Eller? Kanske bara jag som tycker det...

Lösgodis

Det är såna här bilder på påskägg fyllda med lösgodis som får mig att längta hem. Visst, det finns påskägg här i Tyskland också, men det är choklad, choklad och choklad så långt ögat når. Inget fel på det i och för sig, men ibland vill man bara ha lösgodis! Jag läste någonstans att vi i Sverige äter mest godis av alla, och det kan jag förstå! Ingen annanstans finns lika gott godis! :)

Om mindre än en vecka får jag finfint sverigebesök, de tror att jag längtar efter dom men egentligen är det ju lösgodiset i deras väskor som jag är ute efter... ;)

Eat Love Pray

Eat, Pray, Love kommer snart upp på bio och det är en film jag verkligen vill se. Jag har inte läst boken, jag har stått och tummat på den på många flygplatser innan en resa, men jag har alltid valt en annan bok. Vet inte riktigt varför, det kan kanske vara för att jag kan tycka att såna här icke-fiktiva böcker kan bli lite... präktiga! Men jag vet, jag kanske borde ge boken en chans innan jag ser filmen?

Jag gillar Julia Roberts så det ska bli kul med henne i en stor huvudroll igen, och trailern verkar lovande! Och visst var det väl så att svenska Tuva Novotny har en liten roll i filmen? Har för mig att jag har läst det någonstans...

torsdag, mars 18, 2010

Vårfärger

Jag välkomnar våren med öppna armar och färgglada accessoarer! Jag matchar grön bomullshalsduk med egendesignade örhängen med korall och aventurin och jag är riktigt glad över min vårfyndade väska från Cath Kidston. Skönt med en väska med lång axelrem som man ha tvärs över kroppen när man går mycket! Och så är den blommig, bara en sak... :)

Superprinsen

Det här kan vara det roligaste jag har sett på länge! :D

Snyggingar

Vilken stilkavalkad! Jennifer Aniston och Jessica Biel är snygga i svart, jag gillar Jessicas mix av olika material och nyanser av svart och grått. Olivia Palermo matchar sina mörka kläder med snyggaste väskan från Mulberry. Nicole Richie och Jennifer Meyer är hippiechica i löst, flygande och volanger. Mest hippie är nog ändå Kate Moss i lyxig sidensjal. En sån har jag drömt om sedan jag var liten! Jennifer Aniston (igen!) och Gwyneth Paltrow visar att hudfärgat kan funka, Jen i Donna Karan och Gwyn i Elie Saab.

Hey Jude


Jude Law kan få bära mina väskor anytime. Har ni sett så sjukt snygg han är när han reser? Och jag brukar inte gilla tunnhåriga män, men det är något särskilt med Jude... Kanske det är hans sköna retro-väskor, alla matchade i konjaksfärgat läder. Snyggt, snyggt!

onsdag, mars 17, 2010

Nyttiga burgare

Häromdagen fick jag ett crazy sug efter hemmagjorda hamburgare. Så jag började med att göra hamburgerbröd, med dinkel såklart (mitt nya favvomjöl), och fixade till burgare. Det blev supergott!

Till burgare finns recept att hitta lite varsomhelst, jag blandade nötfärs, lök, vitlök, chili, basilika, morot och ägg. Lök, vitlök, chili, basilika och morot mosade jag ordentligt, så det nästan såg ut som pesto. Som ett litet tips kan jag säga att moroten gör det hela väldigt blött, så nästa gång har jag nog i lite brödsmulor också. Engelsmannen såg lite skeptisk ut när han såg att det var morot i burgaren, men han gillade det också! Hade vi inte haft bråttom till en konsert så hade vi grillat burgarna, men nu blev det att steka dom istället.

Recept till hamburgerbröd med dinkel hittade jag här. Jag gillade det verkligen så jag postar receptet här. Supersmart att göra fler på samma gång och frysa och kunna ta upp lite nyttigare bröd när det är dags för grillning!

2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl mjölk
50 g jäst

Värms till 37 grader och blandas med jästen

0,5 dl rapsolja
1,5 tsk salt
2 msk sirap
4 dl fullkornsdinkelmjöl
10 dl dinkelsikt (spara ca 3 dl till utbakningen sedan)

Arbeta ihop till en deg och bearbeta den ca 10 min. jäs 30 min.

Baka ut till 16 bullar, platta till dem på plåten. Jäs 30 min. Pensla med lite vatten och strö över sesamfrön.

Grädda i 225 grader, i mitten av ugnen, ca 10-12 minuter

Mynt

Men kära hjärtanes, måste vi verkligen få ett tvåkronorsmynt? Vad är poängen? Är det för att det ska bli lättare att betala för sånt som kostar 2 kronor? Eller tjugotvå? För att det är svårt att räkna ihop en tjuga och två enkronor? Ja, då är det såklart lättare med en tvåkrona.

Jag gillar inte mynt. Tycker det är jättebra att femtioäringen ska försvinna. Bort bort bort. Här i euroland finns mynt i följande valörer: 1 cent, 2 cent, 5 cent, 10 cent, 20 cent, 50 cent, 1 euro, 2 euro. Svårt? Ja. Man tycker att man har en massa mynt i plånboken, men sen när man räknar ihop dem blir summan... 42 cent. Typ 4 kronor. Ja, jag tycker alla dessa mynt är oooootroligt onödiga.

Bygglov

Jag kollar på sista avsnittet av BygglovTV4 Play, och jag gillar det! Inredaren Mija får alltid till allting så snyggt, hon är inte over the top som många andra inredare på TV. Skulle jag kunna välja ett tv-gäng som skulle komma och fixa mitt hus så skulle det absolut bli bygglovsgänget!

Jag gillade hur de fick ihop barnens rum och lekrummet. Det var ett gemensamt rum men barnen hade ändå egna sovalkover. Såg väldigt mysigt ut! Som en som aldrig har delat rum med ett syskon så har jag en väldigt romantiserad bild av det. Jag tror dock att mina systrar är av en annan åsikt... ;)

Sunnyside

Min nya favoritdoft heter Sunnyside och kommer från GAP. Bara namnet Sunnyside får mig på gott humör, a splash of sunshine! Doftnoterna är tydligen vit persika, rosa grapefrukt och kaprifol. Riktigt härligt fräsch.

Vad jag gillar är också att det inte är en tung parfym utan en lätt doft. Jag kan lätt få huvudvärk av tunga parfymer så därför föredrar jag att använda body mist under vardagar.

I Sverige tror jag att Gap Bodys dofter enbart säljs hos Åhlens.

Satellite

Och här kommer Tysklands bidrag till ESC. Riktigt catchy, lite Duffy light, eller vad tycker ni?

For real

Jag såg det senaste avsnittet av Svenska Hollywoodfruar igår, och maj gadd, vad det är underhållande!

Några funderingar bara.

Var har hon som får plats i sin garderob tagit vägen? Hon var ju riktigt rolig! :)

Varför sätta en avbruten ros i toalettstolen? Det är riktigt konstigt. Tänk om man är första gäst på toaletten, vad gör man? Spolar man ner rosen i toaletten först och sen kissar, eller kissar man på rosen? Oj, vad svårt det skulle bli.

Hur äckligt var förresten inte deras Barbie-fest? Ett gäng medelålders kvinnor utklädda till Barbie, krälandes och slickandes på ett gäng prostidudes. Blääee.

Roligaste svengelskan var nog den snorrika bruttan Sapersteins förklaring att de "hittade på" en tomt till deras hus. Ja, jag brukar också drömma upp mina drömhem... ;)

tisdag, mars 16, 2010

Foton

Jag älskar såna här vackra, drömska, romantiska foton. Det är så vackert. Jag skulle kunna ha en hög av Maria Kallins foton på väggen.

Det här och fler andra vackra foton finns hos Signerat.

Blått

Jag gillar den här enkla modellen på klänningar. Enkelt, smickrande och lättaccessoerat! Och så gillar jag färgen stenhårt. Min favorit är nog ändå klänningen Toast som verkar ha lite tyngre fall än den från Lexington. Den som vill matcha lilltjejen kan köpa klänningen från Monsoon, lite mörkare i färgen men lika söt!

måndag, mars 15, 2010

Det handlar om längden

I Aftonbladet är det en lång tjej som pratar om hur svårt det är att hitta en kille som inte skräms av tjejens längd. Amen to that, girl. Som 1,80 i strumplästen vet jag exakt vad hon menar. Vi verkar ha en inbyggd instinkt om att män ska vara längre än kvinnor, för att typ riktigt visa vem som bestämmer i förhållandet. Eller nåt. Jag vet inte riktigt varför.

Hur många tjejer har jag inte hört säga att de vill ha en längre kille och killarna skulle inte kunna tänka sig att vara med en längre tjej. Jag var också en av dom. Men jag vet nu att längden inte är en
deal breaker. Hittar man bara rätt så spelar inte en sån simpel sak som längden någon roll.


Såklart har Malin Wollin, en annan åsikt. Hon tror inte det är längden som stör utan att det är att tjejen är stark och har åsikter. För det vet ju alla att korta tjejer inte har åsikter. Typ. (Vill bara påpeka att Wollins man är ca 20 cm längre än henne så hon vet inte vad hon talar om, basta.)

Paren ovan har fattat grejen. Nygifta Sophie Dahl och Jamie Cullum har ca 20 centimeter mellan sig, Liv Tyler och Royston Langdon hade lite mindre nivåskillnad, men de är numera skilda (men jag tror inte det berodde på längden!), Mick Jagger, som är runt 1,80 ser upp till sin L'Wren Scott som mäter drygt 1,90, och Nicholas Sarkozys fru Carla Bruni får ibland ha lågskor för att inte uppröra känslorna hos vissa konservativa.

Att sy

Jag är inne i en syperiod för tillfället. Vad som saknas är tyger!

Men massvis av inspiration hämtar jag från Cath Kidstons bok Sew!. Den är riktigt härlig att läsa. Fler fina böcker finns bland annat att hitta på Amazon, och där verkar den här och den här riktigt bra!

Liten byrå

Den här lilla byrån är mitt senaste tillskott till mitt sminkbord/smyckeshörna. Den passar perfekt där, och jag föll förstås först och främst för färgen! Som ni ser gillar jag turkost och ljusblått väldans mycket! :)

Jag har upptäckt att det är smart att ha smycken i olika skrin istället för i öppna skålar, det blir mycket mindre damm då! I den lilla skålen har jag de smycken som jag använder mest, där är det ingen risk för dammsamling.

Finns hos Monsoon.

That Sounds Good To Me

UK säger att de har börjat ta Eurovision Song Contest på allvar. Jag vet inte riktigt. Det här är deras bidrag. Njae, va?

Jag ljuger så bra

Kronprinsessan Victoria shoppar i Paris, i vårvärmen. Och på Chanel.

Om jag är avundsjuk?

Nähähäeee.

Vad är väl vårshopping på Chanel i Paris jämfört med snöblandat regn och H&M i München...

söndag, mars 14, 2010

Stolen

Visst är den fin? Och alldeles rosa... Jag försöker övertala Engelsmannen om att denna stol är precis vad jag behöver vid mitt sminkbord. Just nu har jag en liten pall, och det passar ju inte ett sminkbord, eller hur? Idealet vore att denna stol var vit med det rosa tyget, men sånt går ju alltid att fixa... Det finns i min favoritaffär lite längre ner på gatan här, så jag måste nog ta en promenad och kolla in den igen! :)

Wedinskan



Vårens sötaste kuddar kommer från Wedinskan. Jag gillar kärlekstemat!

Schlagerbabbel




Nej men, kära hjärtanes, vem hade klätt Jessica Andersson igår? Lilla vännen. Kjolen var kanonfin, jättefint fall, svart skärp funkar också... men sen har det blivit volang overkill på toppen. Och om man har volang overkill så måste man åtminstone ha håret uppsatt, annars blir det alldeles för mycket runt halsen.

Nån annan som kanske borde byta stylist är ju vinnaren Anna Bergendahl. Vit klänning, svarta strumpbyxor och röda skor funkar icke. Hade hon samma kläder i finalen? Antar det. Jag är lite allergisk mot den där tygbiten som sticker fram under klänningen, vad är meningen med det? Don't get it. Och skippa prinsesslockarna, please.

Ta lite stilråd från Salem Al Fakir, vetja! Där är en kille med koll. Jag gillar den grå kostymen han hade i finalen!

Om ni nu är intresserad av att lyssna/se på bidragen kan du se alla bidragen här.

lördag, mars 13, 2010

I love: Sjalar

Jag älskar sjalar. Egentligen älskar jag alla accessoarer, men sjalar är något lite extra. Det är enkelt att piffa upp en outfit med en sjal, men det är inte lika uppenbart som ett halsband och en sjal kan även hålla en varm!

Just nu står en sjal från
H&M på önskelistan, men allra, allra högst står en från Louis Vuitton (som Jennifer Anistons på bilden). Har ni sett dom i verkligheten så förstår ni varför, de har så härligt lyster! Annars tycker jag att en pashmina aldrig är fel!

Hundar

Sånt här gör mig livrädd och det är därför jag inte gillar lösa hundar. Ja, jag vet att de allra flesta hundar är snälla för det mesta, men det krävs bara ett felsteg, en oväntad rörelse, och vilken hund som helst kan bita. I Tyskland är det jättevanligt att hundar är lösa, särskilt på offentliga platser och jag tycker det är lika olustigt varje gång. För JAG vet inte om den hund som kommer emot mig är en snäll hund. För mig kan hunden lika gärna vara på väg att attackera mig!

Amy Butler

Jag skulle kunna flytta in hos designern Amy Butler närsomhelst. Älskar hennes personliga stil och härliga färgval. Sen är ju jag väldans svag för turkost, och den färgen hon har på väggen är riktigt snygg!

Och får jag inte bo här kan jag istället tänka mig en av hennes mattor!

Rosigt

H&M Home har en hel massa fina nyheter till sommaren! Jag är lite småkär i den avlånga, ljusrosa roskudden. Mina två avlånga, turkosa, favoritkuddfodral har börjat spricka i sömmarna så jag måste hitta på nåt nytt till dom kuddarna. Rosorna ligger bra till. Och de är inte lika dyra som Maria Montezamis kudde! ;)

Pöka?

Tack för TV3 Play! Nu kan jag kolla Svenska Hollywoodfruar! I love the svengelska. Och när tror ni att TV3 börjar med ett inredningsprogram featuring Maria Montezami och hennes toffsar? Jag skulle kolla. Och jag känner pinsamt nog igen mig i henne kuddfetisch. Aj då.

Dom nya fruarna vet jag inte riktigt vad jag tycker om? Lite weird med castingen till festen... eller? Jag ser fram emot
Suzanne Saperstein i nästa program!

Förresten, visst är det roligaste med programmet den svenska som hollywoodfruarna pratar? Anna Anka pratade om att pöka... what? Det har jag inte hört sedan
Ronny och Ragges tid, för nästan 20 år sen!

Date Night

Den här filmen skulle jag kunna se bara för att få höra repliken; "I don't want to die! I don't want the kids to live with your mother, she's horrible!". Jag skulle kunna känna igen mig i det! ;)

Kök

Kanske det är för att vi har ett så litet och dåligt planerat kök här i München, men jag drömmer om kök. Stora kök. Med förvaring och utrymme. Med riktiga kylskåp och rejäla frysar. Som man kan laga mat i flera stycken, utan att behöva stå på varandra. Ett kök med en köksö. Och förvaring. Och nämnde jag utrymme?

Jag har hittat The Food Network på vår tv och jag dregglar. Inte över maten, som i och för sig verka väldigt god, men snarare för köken som kockarna har. Jag zappar mellan Giada at Home och Barefoot Contessa och kan knappt bestämma mig om vilket kök jag helst skulle vilja ha, men jag tror det hos Barefoot Contessa smäller högst!

Sötast


Okej, sötaste kändisfamiljen måste ju nästan vara familjen McConaughey-Alves. Jag gillar Levis hatt!

fredag, mars 12, 2010

Red Bag

Rachel Bilson gillar sin röda väska från 3.1 Phillip Lim. Och varför inte, den är riktigt snygg!

Lite Björn

Det här är riktigt kul. Och vi kan alla behöva lite Björn på en fredag! :)

torsdag, mars 11, 2010

The Big Day

Ni har börjat förbereda er, va? Det är ju bara 100 dagar kvar till the big day! Ja, alltså det kungliga bröllopet, Vickan och Dannes stora dag! Det är klart att ni måste börja förbereda er! ;)Nej, tack och lov att vi inte hade lika många regler och traditioner att följa när det var dags att planera vårt bröllop. Det kan inte bli sådär väldigt personligt för Vickan och Danne. De här vackra brudklänningarna kommer alla från Monsoons brudkollektion . Så vackra och prisvärda! (Och nej, jag blir inte sponsrad av Monsoon. I wish!) Sen gäller det bara att styla dom personligt och ingen kommer veta om du spenderat 2000 eller 20000 på din klänning! Det fick iallafall igång min fantasi och inspiration!

Min favorit är antingen elegant hippie eller chic havsbrud, jag gillar de blå detaljerna!

Dinkelbröd

Tyskarna är ju kända för sitt bröd. Det finns mycket olika slags bröd; dinkel, surdeg, vitt, grovt, med frön, utan frön och så vidare. Det finns också en hel massa olika sorters mjöl om man vill baka eget bröd.

Jag köpte två sorters dinkelmjöl häromdagen, det ena grovt och det andra lite ljusare. Vad som gör dinkelmjöl lite nyttigare än annat mjöl är att det har högre proteinhalt, mer B-vitaminer och högt innehåll av baldn annat zink och magnesium.

Idag provade jag att baka med dinkelmjölen, och det blev jättegott! Dinkelbröd blir inte lika pösiga som vetemjöl, men minst lika goda. Jag bakade efter Renée Voltaires recept, och det kan jag rekommendera! Gott gott gott!

Ja, igen.

Jag önskar att Malin Wollin blir riktigt obstinat, så hon gör som hon hotat och springer naken från Kalmar till Stockholm. Min förhoppning är att hon springer vilse och att vi slipper henne och hennes dåliga krönikor efter det.

Uttråkad?

Jag gillar färgen och formen på den här vissnande hortensian. Hur vacker är inte den?

Ja, att ta kort på vissnande blommor är ett utmärkt tidsfördriv för de uttråkade.

tisdag, mars 09, 2010

Min älskade nörd

Jag är gift med en nörd. Alltså en tvättäkta nörd. Han älskar flygplan, kan allt om dom, och då menar jag allt. Han vet vad alla olika modeller heter och kan berätta vilka motorer de har bara genom att höra motorljudet.

Och hans nördighet stannar inte där. Han älskar fysik, matte, teknik och allt det andra jag hatade i skolan. Som liten övertalade han sina föräldrar att åka till Frankrike på semester för att se
Eiffels bro. (Hans dröm är att se Millaubron.) Och när de var och hälsade på släktingar i London tvingade han sina föräldrar att åka till Londons flygplatser så han kunde kolla flygplanen landa och lyfta.

Just nu sitter han fastklistrade framför ett tv-program om
solsystemet. Det är intressant, visst, men det krävs nog en nörd för att sitta och säga; "wow, look at that!" varannan minut. Och min man är en riktig nörd.

And that's why I love him.

Dreggel


Nähä, vaddå....? Jag dregglar inte. Nej då. Jag kollar bara på kalsongerna, enbart. Jag gör research för Engelsmannen. På kalsongfronten. Jajamänsan. Det är ett hårt jobb, men someone's gotta do it!

;)