tisdag, augusti 31, 2010

Take me Away

Jag är sjuk och Engelsmannen jobbar sent. Fördelen med att bo mitt i en storstad är alla restauranger som erbjuder take away vid såna här tillfällen. Ikväll blir det indisk mat. Jag hoppas att kryddorna ska skrämma iväg alla basilusker.

Aber Hallo!

What a difference a day make! Eller i det här fallet några fler dagar! Om nu kronprinsessan Vickis var lite småtråkig på det grekiska bröllopet så höjde hon glamourfaktorn på Polarpriset. Svällande lockar och metallic är riktigt snyggt på henne! En sak bara, jag tycker icke det är så snyggt att matcha metallicgrått och metallicguld med silversmycken, eller? Rejäla guldsmycken skulle vara snyggare, tycker jag!

Och västeröver så skimrade och glimrade tv-kändisarna på Emmy-galan. Mest glimrande var Claire Danes som var guldglänsande från topp till tå, snyggt. Coolast var January Jones i koboltblå klänning med annorlunda släp. Den där färgen är riktigt snygg på blondiner!

Merci d'avoir enchanté ma vie

Wam Bam! Och sen är jag tillbaka i Paris våren 2003. Le chemin med Kyo köpte jag efter att ha hört Dernière danse och nu råkade jag höra den igen och den är fortfarande lika bra! Mina au pair-barn tyckte Kyo var urlöjliga, men jag hävdar att de var för små för att förstå bättre... ;)

måndag, augusti 30, 2010

Ernsts hus

Har ni sett sista avsnittet av Sommar med Ernst? Vilket läckert hus de fick till! Jag skulle kunna flytta in där bums! Ja, efter att jag har fixat en dusch förstås, att bada i ån är kanske inte så där jätteskönt på vintern? Men tänk att ha DEN utsikten när man lagar mat, inte illa!

Och om jag nu inte fick Ernst som svärfar, så skulle jag mycket väl kunna tänka mig att ta hjälp av honom ändå den dagen då Engelsmannen och jag ska bygga bo!

Marcel

Det här kan vara det sötaste och roligaste jag har sett på länge! Vet inte varför, men det är så kul! :)

söndag, augusti 29, 2010

The Importance of Lamps

Det här med fönsterlampor, är det något typiskt svenskt? Det är iallafall min slutsats! Varken i Frankrike, England eller Tyskland såg jag särskilt många fönsterlampor, men gå runt i vilket litet svensk samhälle som helst så ser du fönsterlampor i varje fönster! Varför är det så?

De är säkert våra mörka vintrar, kanske någon säger? Kanske kan det vara så, men å andra sidan har vi de ljusa sommarnätterna medan solen går ner betydligt tidigare i södra Europa under sommaren. Jag tror snarare att vi vill ha det mysigt omkring oss och använder oss av fler ljuskällor, medan andra kanske inte bryr sig om det utan bara har en ljuskälla i taket. Eller vad tror ni?

Jag har iallafall satt upp fönsterlampor i de flesta fönster i vår lägenhet, det blir så mycket mysigare då!

lördag, augusti 28, 2010

Skandal

Kan ni tänka er?! Man kan inte köpa ost på tyska IKEA! Det är ju verkligen helt skandalöst. Tss tss. Jag är helt säker på att jag brukade kunna köpa ost där, men nu börjar jag tro att jag har hallucinerat!

Jag blev lite putt så när jag kom hem fick jag trösta mig själv med lite te och kanelgifflar. Faktiskt också gott, men inte samma sak som ost!

Greetings from München

I helgen njuter vi av lite egentid, efter två helger med gäster och nästa helg åker jag till Sverige och blir borta i två veckor! Vi njöt av en varm sommarkväll på balkongen, med grillat kött och majs och ost till dessert. Vi har lyckats hitta engelsk cheddar i Tyskland och äter nu mer än gärna ost! Har ni inte smakat en riktigt god engelsk cheddar så tycker jag att ni ska göra det, det blir en favoritost!

Som ni ser så frodas våra kryddor och chillin, men däremot verkar lavendeln ha dött! Jag trodde de kunde stå ut med det mesta, men våra två veckor i Sverige när de blev vattnad av några engelsmännen verkar ha tagit kol på dom. Too bad, jag älskar ju lavendel...

Idag bär det av till IKEA och då ska jag köpa sveeeensk maaaaat! Det är konstigt att inga andra länder gör ost som man kan hyvla, har varken hittat det i Frankrike, England eller Tyskland. Och färdigskivad ost är för tjock och smakar gummi! Nicht gut.

Ha en trevlig helg!

fredag, augusti 27, 2010

Pottery Barn

En affär som har förstått det där med fina och inspirerande produktbilder är Pottery Barn. Jag har aldrig varit inne i en butik så jag vet inte om det är lika inspirerande där, men på nätet är det enbart vackra bilder! Jag skulle kunna köpa varje möbel på bilderna, så bra stylade och accessorerade är de. Varje säng, skrivbord och hylla har en jag-vill-ha-stämpel!

Rea

Pssst! Dorothy Perkins har upp till halva priset på en massa långklänningar, bland annat den randiga långklänningen som jag bloggade om för några dagar sedan. Den har jag klickat hem nu!

torsdag, augusti 26, 2010

English Breakfast


Idag gapade det tomt i kylskåpet på morgonen, jag fick skramla ihop frukost bäst jag kunde. Dags för att handla idag! Och så hittade jag såklart den här bilden nu på morgonen, från en riktig English Breakfast som jag åt på ett mysig B&B i the Lake District. Det ser inte så gott ut kanske, men det är såååå, sååå, såååå gott! Särskilt om man har vandrat dagen innan och ska vandra igen, då behöver man all energi man kan få!

Fler bröllopsgäster

Jag har sett några fler bilder från gårdagen bröllop och man ser ju genast att det är skillnad mellan en kronprinsessas bröllop och en prins från en avsatt kungafamilj! Gästerna var betydligt mer dressed down vid det grekiska bröllopet än vid Victorias bröllop, igår fanns inga fler tiaror än den bruden bar!

Lite enkelt sagt kan man säga att de på översta raden har enligt min bedömning misslyckats lite med klädstilen medan de på undre raden har lyckats desto bättre!

Danska prinsessan Marie bar en klänning i min hatmodell. Axelbandslös och så lite rynk på höften... Jag tycker det är så fult! Bluäää. Holländska Maxima och danska Mary såg ut som de hade dragit på sig ett par gardiner, riktigt fult och de kan bättre! Tärnornas klänningar ser bara mer och mer konstiga ut ju mer jag tittar på dom. Chiffong är fint, men jag fattar inte varför de har olika färger på kjolarna? Och sen är ju paljettlivet riktigt, riktigt fult. Spanska Elena körde på färg och... tjaaaa, vad ska man säga? Lite too much, kanske? Victorias klänning är det väl egentligen inget fel på, men den är lite tråkig, särskilt när hon har håret så där hårt uppsatt och inte har några stora smycken. Bättre kan även hon!

Svenska prinsflickvännen Carina var fin i hallonrött, verkligen en snygg modell på henne. Grekiska Alexia var supersnygg i grått och glitter, även fast det känns väldigt varmt med så där långa ärmar i grekisk sommarhetta! Men kjolen är riktigt snygg. En annan grekisk prinsessa, Marie-Chantal, matchade puderrosa med vacker sjal. Man ser inte så mycket av klänningen men sjalen är så snygg att den ger pluspoäng! Brittiska make up-artisten Jemma Kidd var supersnygg i draperat puderrosa, en färg som bulgariska Rosario också hade anammmat i en snygg modell. Coolast var spanska drottning Sofia som körde på mönster och färg! Kanske inte snyggast, men definitivt coolast!

Så tycker jag, vad tycker ni?

Torsdag

Idag blev det dahlior. Minst lika fina som solrosorna (som stod till igår), eller hur? Jag känner mig lite som någon ur The Hours när jag köper blommor på marknaden. "I think I'll buy the flowers myself", said Mrs Dalloway. Nä, har ni ingen koll på Virginia Woolf så vet ni inte vad jag pratar om, men strunt samma!

Idag är det ännu en herregud-vad-varmt-det-är-jag-tror-jag-svimmar-dag här i München. Jag har varit ute men mest försökt hålla mig i skuggan. Sån här värme i en storstad är inte att leka med! Men det ska bli svalare snart, skönt tycker jag!

Going the Distance

Going the Distance är en film jag måste se, och som jag måste ta med Engelsmannen på också. Tror nog vi kan känna igen oss en hel del... :)

Grekiskt sagobröllop

Grekiska prinsen Nikolas gifte sig med sin Tatiana igår. Bröllop på en onsdag? Tja, varför inte?!

Snyggast var bruden på festen kvällen innan bröllopet, i en ljusgrå chiffongskapelse och snygga silversmycken, men självklart var hon otroligt snygg även på bröllopsdagen. Jag gillar spets på brudklänningar och den här var riktigt snygg. Örhängena och tiaran var verkligen perfekta till. Det enda jag inte gillade är den där sneluggen som jag tycker får henne att se äldre ut, men överlag, pluspoäng en masse!

Svenska prinsessan Madde hade en turkos sjöjungfruklänning och jag gillar verkligen den turkosa chiffongen (förutom ringningen), men det där sjögräsgröna tyget hon har runt axlarna var riktigt fult. Snyggast var hon när hon kom till Grekland klädd i vitt och kola, sommarsnyggt!

Tärnorna verkade också ha kört på ett sjöjungru/disco-tema. De olika nyanserna av blå chiffong var fint, men paljettopparna var verkligen inte min kopp te.

Spanska kronprinsessan Letizia körde på glitter och gråblått och var kanonsnygg, även fast jag kan tycka att klänningen var lite för mörk för ett sommarbröllop!

Fler bilder (bland annat på kronprinsessan Victoria) hittas hos Svensk Damtidning.

tisdag, augusti 24, 2010

The Script - For the First Time



Jag bloggade om den här låten för någon vecka sedan, och nu har jag äntligen hittat videon till den. En söt liten historia och en ännu bättre låt!

The Importance of a Colourful Bag

Mitt väskintresse är legendariskt vid det här laget. "En till väska?!" får jag ofta höra. Ja, en till väska!

Det senaste nytillskottet är den äppelgröna läderväskan, som inköptes i Florens på deras underbara, underbara marknad. Där kan man hitta allt möjligt i bästa kvalité och till bästa pris (särskilt om man prutar lite). Brevpapper blev det också!

Visst är det något särskilt med färgglada väskor? Sure, svarta väskor är eleganta och passar till "allt", men visst är det roligare med lite färg, särskilt på sommaren! Och jag är övertygad om att sommaren varar längre med en färgglad väska...

The Importance of a Stylish Man

När jag träffade Engelsmannen (jag har förresten aldrig berättat hur vi träffades, va? Well, well, det får bli ett senare inlägg) så var hans klädstil väldigt... engelsk. Jag blev påmind om det när jag läste Linnéas blogg nyligen och hennes tankar angående sin nyblivna, amerikanske makes klädstil, och även när jag pratade med våra engelska gäster (dom har också en väldigt... engelsk klädstil) i helgen.

Jag sticker inte under stol med att jag har jobbat stenhårt med att ändra Engelsmannens syn på vad som är acceptabla kläder. Skjortor kan till exempel vara välsittande utan att vara tajta och man blir inte mer vuxen bara för att man har stora kläder. Det började med att jag köpte kläder till honom, men numera gillar han till och med att shoppa själva! Och den där gigantiskt, enorma skinnjackan han drunkande i när vi först träffades är om inte slängd, så iallafall anvisad en plats längst in i garderoben. Thank God for that!

Jag tror vi generellt sett blir bortskämda med välklädda män i Sverige. Många har en egen stil och vet vad de passar i och har inget problem med att köpa snygga kläder. Så är icke fallet i England. Det blev väldigt tydligt om man kollade på gästerna på vårt bröllop. Hade man ställt upp de manliga gästerna på ett led så skulle man lätt ha kunnat se vem som var svensk och vem som var engelsk! De röda byxorna tillhörde definitivt en svensk, liksom den grå/rosa-rutiga kostymen och den välsittande, diskret kritstrecksrandiga. De engelska männen hade svarta eller mörkgrå kostymer, helst matchat med en "rolig" slips.

Nej, visst är det lätt att generalisera, det finns ju faktiskt väldigt välklädda män i England också, men i Sverige är det mer accepterat (och ett måste) att män är välklädda och bryr sig om hur de ser ut!

Jag vet inte hur många gånger Engelsmannen har fått försvara sitt nyfunna modeintresse inför andra engelsmän. Då kommer oftast de i illasittande jeans (hello, kolla rumpan innan ni köper jeansen!) och en t-shirt där axlarna hänger ned långt på armen. Not so sexy. Och egentligen tycker jag det är konstigt att engelsmännen i min generation har så svårt att klä sig i välsittande kläder. Engelsmannens pappas generation klär sig ju exempelvis oerhört propert alltid, inga gympabyxor eller illasittande t-shirts där. Men modegenen (eller överhuvudtaget klädgenen) verkar ha hoppat över de flesta i Engelsmannens generation!

Ingen är gladare än jag för att Engelsmannen slutligen har insett att en välsittande kavaj är så mycket snyggare än en stor (och att kostymbyxor inte behöver se ut som pyjamasbyxor)!

Siden, sammet, trasa, lump

Sammetsjackor, -kavajer och -kappor är så snyggt! Det kräver ju onekligen sin kvinna, men matchar man det rätt är det snyggt. Och det passar bra både till fest och till vardags, tycker jag iallafall!

Favoriten, förutom sammetskappan, är den stickade tunika/tröjan med fin ringning. Den skulle jag vilja ha i höst!

Vilken outfit som är till vardags och vilken som är till fest får ni räkna ut själva! ;)

Leap Year

Leap Year är en oförargligt söt liten film. Förutsägbar, men så är det ju också så en romantisk komedi ska vara. Och Matthew Goode är ju så snygg att det är värt att se filmen bara för hans skull.

Anna (Amy Adams) förväntar sig ett frieri från sin pojkvän. När det inte händer och pojkvännen åker på läkarkonferens på Dublin så följer Anna efter eftersom hennes pappa har berättat om en gammal irländsk tradition som går ut på att på skottdagen kan kvinnor fria till sina män. Flygresan går åt skogen och Anna hamnar slutligen på fel sidan Irland (i Dingle, Pernilla! Hur kul är inte det?! :)) där hon lyckas övertyga Declan (Matthew Goode) att han ska köra henne till Dublin. Resten får ni lista ut, eller helt enkelt se för er själva!

måndag, augusti 23, 2010

Minijulafton

När Amazon.co.uk skickade mejl till mig och berättade att de hade rea på böcker så slog jag såklart till direkt! I München finns det ett fåtal ställen som säljer engelska böcker. Flygplatsen och huvudtågstationen är två platser, och så finns det en bokaffär i centrala München som bara har engelska böcker. Men de kostar såklart skjortan så det är mycket mer ekonomiskt att köpa dom på nätet i England och sen få de skickade hit. Och sen råkade några dvds slinka med i korgen också, det är så lätt hänt... Ikväll blir det Leap Year hos oss!

Snyggt

Kändistajm på bloggen!

Reese är snygg i avslappnade kläder x2. Gillar hennes blå nyanser och så är hatt väldans snygg.

Madde var på jubileum i min gamla hemstad Örebro i snygg blus och väldigt risigt hår! Överraskande då hon alltid brukar vara snygg i håret, men detta gillade jag icke.

Christina Hendricks visar att orangt hår och röda läppar funkar utmärkt, och visst är svart snyggt?

Hilary Duff är strålande nygift och jag gillar hennes hår. Gillar den mörkare botten med ljusare toppar och så verkar hon ha en härlig volym.

Liv Tyler är sommarfin i vit klänning...

...medan Dannii Minougue och pojkvän är ute och går i ett kallt Australien med nyfödde sonen. Visst är det en Babybjörn han bärs i!

Kelly Brooks är snygg i lila, jag har också fallit för lila den här sommaren och de senaste plaggen jag har köpt har alla varit lila!

söndag, augusti 22, 2010

Besök

Den här helgen och förra helgen har vi haft besök av två av Engelsmannens kompisar. Hur kul det än är med besök så är det ändå ganska j-o-b-b-i-g-t, särskilt när man inte riktigt känner besökarna och särskilt när vi ändå har en ganska liten lägenhet. (Okej, den är inte liten, men den känns väldigt liten när det är 4 pers i den!) Engelsmannen känner dom ju men jag har bara träffat dom ett fåtal gånger innan. Och det är en hel massa testosteron, det må jag säga!

Phew, let the weekend be over soon!

Oh Mon Dieu

Nya säsongen av Gossip Girl ser bra ut!
Och Chuck är snyggare än någonsin...
P.S. här kan ni se bloopers från säsong 3!

fredag, augusti 20, 2010

Solrosor


Det bästa med augusti måste ju vara marknaderna som erbjuder färska tomater, potatis och vackra blommor, med mera med mera! Och kan man egentligen motstå dessa glada, soliga solrosor? Nej, det går icke!

Mer höstkläder!

Fler höstkläder! Känns verkligen främmande nu när det är runt 30 grader och strålande sol i München, men jag längtar efter hösten!

Klänning: Dorothy Perkins
Väska: Marc Jacobs hos The Outnet
Sjal: Denis Colomb hos The Outnet
Skor: H&M
Kofta: Ellos
Keps, ring och halsband:
Accessorize

torsdag, augusti 19, 2010

GAP

Bra nyheter! GAP har börjat skickat internationellt och snart kan man till och med få det skickat till Sverige och Tyskland! Det är riktigt bra. Jag gillar deras kläder och har köpt en hel del till mig själv i England, plus att jag har hittat en hel del snygga kläder till mina syskonbarn på babyGap. Deras bebiskläder håller hög kvalité och sen är de väldigt snygga och lite annorlunda också. Tuffa, gulliga och speciella. Nu vet jag inte hur det funkar med tull om man skickar från GAP i USA, men jag kan verkligen rekommendera deras kläder!

Favoriter i mitt badrumsskåp

Här kommer några favoriter från mitt badrumsskåp. Vissa saker, som mascara och deo till exempel, köper jag olika varje gång, men dessa har blivit favoriter.

Den absolut bästa foundation är DiorSkin Nude, enligt mig. Den är lätt, tunn, täcker bra utan att se ut som spackel. Helt enkelt underbar. Jag köpte den till vårt bröllop och sedan dess är det en favorit. Jag har två stycken olika nyanser som jag ibland blandar för att få bästa nyansen varje gång. Kan rekommendera att köpa den på flygplatser där den oftast är betydligt billigare!

Jag och mina raka ögonfransar kräver en bra ögonfransböjare. Länge tyckte jag att H&Ms böjare var bra, men sen jag provade den från Shiseido så är jag fast! Fransarna blir alltid perfekt böjda och man behöver inte pressa stenhårt.

En skön salva är Rose Petal Salve från Rose & Co. Jag har den på läppar, eksem, bångstyriga ögonbryn... Ja, det finns helt enkelt massor med användningsområden! I England är den billigare men jag tycker den är värd priset i Sverige också.

Finns det egentligen några bra ögonbrynsplockare? Njae. Jag tycker den sneda från Apoteket är helt okej, men ibland skulle den behöva vara lite tunnare för att kunna få de minsta stråna. Men eftersom jag inte har hittat en bättre så får det bli en favorit!

En nybliven favorit är Osis Dust It från Schwarzkopf. Om man som jag har tjockt hår med många hårstrån så kan det ibland vara svårt att få någon volym. Den här lilla rackaren är som puder som man pudrar på håret och sen kan man tupera det om man vill. Sitter kanon. Känner man för att ha den där lite ostylade beach-looken så passar det här också bra, då håret blir matt och lite ostyrigt.

Solsken

Lugg


Angelina Jolies nya frisyr med spretig lugg, är riktigt läcker. Får mig att börja vilja ha lugg... tills jag kommer ihåg att mitt hår inte har den där volymen, utan min lugg ligger platt. Då är det inte lika lockande längre. Men Angelina passar verkligen i det. Men det förstås, är man så snygg som Miss Jolie så passar man i allt (förutom då kanske röda läppar, som till höger. Nicht so schnyggt).

Så klart

Och lite drygt är det, att jag stod och pillade på en liknande volangsjal i kashmir som den i collaget nedan, när vi var i Florens för några veckor sedan. Jag köpte den inte och nu ångrar jag mig när jag ser att den här kostar fyra gånger så mycket... irriterande!

Höstfint

Visst känner man höstvindarna nu? Här ska det i och för sig bli 30 grader till helgen, men alpvindarna är inte längre lika varma, det bara är så.

Det kanske dröjer ett tag till mössa och halsduk, men man måste börja planera! Och de blommiga tightsen är ju hur söta som helst, de kan man börja använda redan nu!

De läckra skorna kommer från Ellos och även klänning och kofta hittas hos Ellos. Smyckena är från Lisbeth Dahl och hittas hos Chique, mössa och halsduk kommer från My Pashmina och tights plus väska är från Indiska.

onsdag, augusti 18, 2010

Lisa Nilsson - Utan Dina Andetag

Det här tycker jag var bäst på hela konserten inför Victorias bröllop. Lisa Nilssons version av Kents Utan dina andetag. Så sjukt vackert (men jag fattar inte varför hon kommer in med ett paraply på scen? Beats me). Jag har alltid tyckt att just den här låten, som är väldigt populär på bröllop, är en ganska konstig kärlekssång och absolut inget jag kopplar ihop med bröllop. Men sjunger man så fint som Lisa så kan man väl egentligen sjunga vad som helst...
Och Kärleksvisan är också riktigt fin. En härlig kärlekslåt. Visst skulle den ha passat bra under vigselcermonin?
(Tycker förresten att det var riktigt strongt av Daniel och Vickan att inte spilla en tår under hela konserten. Hade det varit jag hade det varit tårar från första ackordet...)

Adresstämplar

Helena tipsar om vackra adresstämplar, och jag vill genast ha! Jag tillhör det utdöende släktet som fortfarande skickar brev och paket och jag har lärt mig att alltid skriva min adress på baksidan (tyska posten gillar att skicka tillbaka saker) och nog är det finare med en stämpel än en hastigt skriven adress? Och visst känns det väldigt, väldigt vuxet?

Bättre förr?

Men jeeeeezeeeez! Vilken tur att man inte går i skolan nu, om dessa "lekar" är vad ungdomarna i grundskolan gör nuförtiden! Det här är ju mobbning på hög nivå. Vad gör lärarna för att motverka detta? Dricker kaffe kanske? Det brukar vara lärarnas lösning på det mesta...

Exempel på en lek:
Suddgummibögen. Ett så kallat "bögtest" som går ut på att sudda med ett suddgummi på översidan av handen tills det börjar blöda. Den som avbryter eller börjar gråta kallas för bög.

Mysigt...

Facebook Friends

Jag håller på och feng shuiar min facebook. Jag tar bort de "vännerna" jag har som absolut inte är vänner. Ni vet, dom där som råkade gå samma utbildning på universitetet och som jag kanske hejade på då och då men aldrig riktigt pratade med.Och andra liknande "vänner". Varför skulle jag då vilja prata med dom på facebook eller ännu värre, se deras semesterbilder? Nej, bort bort bort!

Så sant

tisdag, augusti 17, 2010

måndag, augusti 16, 2010

Finfint från Etsy

På Etsy kan man verkligen hitta en hel massa fina saker. Letar man efter personliga presenter så är det där man ska leta! Jag kan sitta och titta där hur länge som helst, man hittar alltid någonting fint som man kan lägga till på önskelistan. Jag tycker det är extra kul att det inte är massproducerat utan mestadels kvinnor som har hittat en nisch där de gör något fint som säljer. Titta bara på nummer 1. Det är en ringkudde att bära ringarna på vid ett bröllop, och man kan få den custom made så att det är just ert datum som är inringat på kudden. Hur sött och orginellt är inte det? Och hur kommer man på det, det undrar jag! Iallafall, kul är det!

1.
ringkudde 2. solskensskylt 3. halsband 4. turkosörhängen 5. läderväska 6. tavla 7. fjärilsvas 8. väggtryck 9. mössa 10. blomsterkrans 11. kökshandduk 12. halsband 13. kudde 14. diamantring 15. tryck 16. blomring 17. porslinsring 18. nyckelring 19. fågelring

Cruise and Diaz

Igår såg jag Top Gear när Cameron Diaz och Tom Cruise var med, och jag fick riktigt bra intryck av båda! Dom verkade komma bra överens och så var de båda väldigt avslappnad och roliga. Och båda körde bil så man blev mörkrädd. Kolla in lite av Toms körförmåga här!

lördag, augusti 14, 2010

Tänkvärt

This is Pretty

Massa söta saker finns hos This is Pretty! Jag gillar de gammeldags skyltarna med tvål och choklad, men visst är sminkväskan, som är som ett vykort, söt?

fredag, augusti 13, 2010

JLS - Club is Alive

Hör ni något om JLS i Sverige? Sen de kom tvåa bakom Alexandra Burke på X-factor så är de stora flickfavoriter i England, och jag kan förstå varför! Pojkarna är söta... ;) Deras senaste singel The Club is Alive har satt sig i mitt huvud så jag inte kan sluta nynna på den... Ni är varnade!

Love Them Stripes

Randigt är snyggt! Efter allt blommigt och alla pasteller på sommaren så är det skönt med lite ränder till hösten. Dorothy Perkins har flest randiga plagg, men även hos H&M och Ellos kan man hitta ränder! Min favorit är den svarta- och kamelfärgade längst upp till höger.

Don't eat cheese!

Engelsmannen brukar säga att man inte ska äta ost innan man ska sova för att det ger mardrömmar, och jag tror han kan ha rätt!

Igår åt jag en liten bit cheddar strax innan jag gick och la mig och sen började det roliga! Jag var superarg på mina systrar (förlåt A & I), skrek åt min mamma (förlåt mamma!) och till och med skrek på min svärmor (yeah, right, som om det någonsin skulle hända...).

Så här är ett tips från coachen; är inte ost strax innan läggdags!

torsdag, augusti 12, 2010

Cath Kidston Overdose

Nja, det kanske blir lite av en överdos att bara köra på saker från Cath Kidston, men det finns mycket snyggt i höstnyheterna! Gillar man den lite gammeldags, brittiska looken så ska man kolla in Cath Kidston!

onsdag, augusti 11, 2010

Chicken Kashmiri

Den här maträtten är en ny favorit hemma hos oss! Gillar ni, som vi, indisk mat så ska ni prova på det här. Kryddorna gör den gudomligt god och lite citronsaft över precis innan man äter är verkligen pricken över i!


4 kycklingfiléer
Olivolja
200 g små potatisar
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
5 cm färsk ingefära
Kardemumma
Kummin
Garam masala
Mald koriander
1 chili
3 dl hönsbuljong
100 g spenatblad
3 dl naturell yoghurt
Salt och peppar

Färsk koriander
Citronklyftor till servering

Bryn kycklingen i en stor panna på medelstark värme, rör om under tiden. Lägg i potatis som är skurna i fjärdedelar, hackad lök, hackad vitlök, hackad ingefära, kryddor och hackad chili. Låt allt fräsa i några minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Späd med buljongen och låt allt koka på svag värme under lock tills kycklingen är genomkokt och potatisen mjuk, ca 10 min.

Vänd ner spenaten (fryst eller färsk) och smaka av, krydda mer om det är lite tamt. Dra pannan från värmen och blanda i yoghurt. Strö över hackad koriander och servera med ris och citronklyftor.

Supersmaskigt!

Twigs & Honey

Finns det något som jag tycker är snyggare än såna här håraccessoarer? Jag tror inte det! Hade jag inte haft mammas gamla brudslöja som jag ville använda på mitt bröllop, så hade jag definitivt kört på något liknande sånt här. Jag tycker det kan bli lite tomt på huvudet om det inte finns något där som uppväger den stora klänningen, och det här är verkligen klassiskt med en tvist!

Nu gäller det bara att hitta ett annat tillfälle där jag kan bära något sånt här... Finns hos Twigs & Honey.

tisdag, augusti 10, 2010

Chili

Yihaaa! Ser ni? Vi har chilifrukter! Hur coolt är inte det?

När jag började torka frukterna för att få frön i början av året hoppades jag att vi skulle få frukter, men det var inget jag räknade med! När jag kom tillbaka från Sverige fanns det en hel massa små frukter och nu har de vuxit och en håller till och med på att bli röd! Tydligen är de gröna först för att sen bli röda. Man kan äta dom när de är gröna också, men då är de betydligt mildare än när de blir röda.

Nu måste jag bara räkna ut vad jag ska göra med frukterna... Någon som har recept på chilimarmelad eller någonting?!

I walked alone, I never tried to stay in line

Två låtar som jag gillar just nu! Enkla, lättlyssnade och därför helt perfekta!

Lago di Garda

När man åker vid Lago di Garda måste man ha lite is i magen. Det är smala vägar, trånga tunnlar och galna italienare.I början av Quantum of Solace blir James Bond jagad genom tunnlarna vid Lago di Garda, och d et är inte utan att man känner sig som om man vore med i en bondfilm när man åker längs de slingrande vägarna. En felstyrning och man ligger på botten av sjön! Inte bara en utan två stuntförare kraschade med bilar när de spelade in bondfilmen runt Lago di Garda. Den sistnämnda föraren åkte till och med ned i sjön! Vi hade mer tur och stannade på vägen!

Det är sagolikt vackert runt sjön, men vid den här tidpunkten är det fullt av turister, så det förtar lite grann. Engelsmannen badade i sjön, men jag nöjde mig med att svalka fötterna, eftersom det var iskallt i vattnet!

Ni ser väl förresten hur bra Engelsmannen matchar med det turkosa vattnet? Jojomänsan, serru, det gäller att tänka på allt! ;)

Opera i Verona

I lördags var vi så på opera i Verona, på den gamla amfiteatern där. Vilken upplevelse! Det är något väldigt mäktigt med alla dessa människor som samlas på en så gammal plats (den byggdes för cirka 2000 år sedan) för att se på något så gammalt (Il Trovatore skrevs av Verdi för cirka 160 år sedan). Klockan 9 började operan och då sänkte sig skymningen snabbt. Strax innan operan skulle börja tända publiken medhavda ljus som skapade en magisk stämning.

Stentrappan är ju inte världens skönaste sittplats efter tre timmar, även om man tar med dyna. Men om man vill kan man betala dyra pengar för att få sitta i de röda sätena längs ned. Där sitter operasnobbarna och där är klädkoden frack! Häftigt att kolla in människorna om inte annat! Operasångara har ju inga mikrofoner, så sitter man högst upp på amfiteatern så är ljudet något begränsat, men jag tyckte bara att det var bra!


Det roligaste på operan var de gånger då några som uppenbarligen inte var vana operabesökare, började klappa på "fel ställe" (det är väldigt viktigt att det är tyst under operan, applåder sker enbart efter stycken!), då operasnobbarna unisont hyssjade för att få tyst på applåderna! Komiskt tyckte jag, men för vissa är opera viktigt!

Så har ni vägarna förbi Verona någon sommar tycker jag att ni ska försöka tajma in ett operabesök. Det är en riktig upplevelse!


torsdag, augusti 05, 2010

Verona

Imorgon åker vi till Verona! Det ska verkligen bli hur skönt som helst att åka tillbaka dit. Vi hade en övernattning i Verona på väg ner till Toskana för smekmånaden, och både jag och Engelsmannen gillade staden så mycket att vi ville åka dit igen. Nu åker vi dit över operafestivalen, så på lördag ska vi vara kulturella och gå på opera! Det blir andra operabesöket för mig och jag hoppas det blir bättre än det förra, då jag såg en fjärdedel av scenen och inte förstod ett jota.

Vi tar hyrbil dit ned så imorgon stannar vi till vid Lake Garda och hoppas på fint väder. Det ser i och för sig ut som regn imorgon, men sen verkar vi ha mer tur med vädret! Och förresten, har någon ett bra restaurangtips i Verona så tar vi gärna emot det. Förra gången åt vi vid turiststråket utanför amfiteatern och där var maten inget vidare, så tips mottages tacksamt!

Smycken

Kungligheter har ofta en hel skattkammare av juveler att välja mellan, men ibland vill de ha något nytt och annorlunda!

Kronprinsessans Victoria kärlekspil i håret är enligt några tidningar ihoppusslat av olika delar av smycken i slottets skattkammare. Snyggare än någonsin iallafall! Blivande furstinnan av Monaco, Charlene, gillar stora örhängen gjorda i Italien, och visst passar de henne bra. Blivande grekiska prinsessan, Tatiana satsade på guldiga smycken och det är riktigt snyggt! Det krävs lite mod för att ha både örhängen, halsband och armband så här stora, men Tatiana klarar det onekligen. Grymt snyggt. Charlotte i Monacos smycken är visst gjorda av samma italienska designer som Charlenes örhängen, och visst är de lika snygga! Lite avis blir man allt...

Louis Vuitton Fall 2010

Så här tycker Louis Vuitton att vi ska klä oss i höst. Snyggt, skräddat och kvinnligt. Jag gillar den här femtiotalslooken med tydliga vibbar från Christian Diors New Look, även fast det kanske inte finns så där väldigt många tillfällen att bära dom! Men drömma kan man ju...

onsdag, augusti 04, 2010

En Expats Inköpslista

Folk måste ju undra lite, när jag gick i affären och handlade saker för att ta med hem till München. Fem dubbelpåsar med torrjäst, tre påsar djungelvrål, en stor påse med lösgodis... Ja, det måste se lite underligt ut!

Men som alla som någon gång bott utomlands vet, är det vissa saker som bara måste med i resväskan!

För Kärleken

För några dagar sedan var jag på bio med mor och en syster och vi såg vackra svenska filmen För kärleken. Syrran tyckte den var tråkig och undrade när något skulle hända, men både mamma och jag gillade den.
Den är verkligen tankeväckande och jag tycker att alla borde se den och fundera över vad som är viktigt i livet. Det handlar om olika kulturer, integrering, kärlek och livet i vardagenoch slutet fick iallafall mig i tårar.
Danny Glover är fantastisk som Francis som försöker överleva i svenska samhället och Tuva Novotny gör en kanoninsats som advokat på uppgång som försöker balansera karriär och vardagen.
Se den!

Presidentdöttrar

Två ex-presidentsdöttrar har nu gift sig. Chelsea Clinton gifte sig i helgen och Jenna Bush slog till för två år sedan. Så vem lyckades bäst? De hade ju väldigt olika stilar, och hade jag gissat innan hade jag gissat att det skulle vara tvärtom! Konservativa Bush körde på en lite glam hippie-stil medan liberala Clinton körde på traditionellt.

Jag väljer Jenna Bushs avslappnade stil alla gånger över Clintons mer strikta stil. Och så tycker jag att det blir lite för mycket med superstor slöja, stor klänning och ett glammigt broderat bälte. Vad tycker ni?

Vackra Foton

Vackra foton kan man aldrig få nog av! Jag föredrar nästan alltid foton på väggarna istället för målad konst. Någon som håller med?

Dessa vackra foton hittas hos Georgianna Lane på Etsy och det skulle vara riktigt snyggt att ha en mängd av dom på väggen.

måndag, augusti 02, 2010

Must Haves

Världens sötaste pennfodral, brev med mera finns hos Monsoon Accessorize. Hur sött är inte det till hösten och skolstarten? Pennfodralet med parismotiv skulle passa hemma hos mig, tror jag minsann. Får kolla på det nästa gång jag är i England!

My Precious

Jag föll pladask för ringen med en svart diamant, hur snygg är inte den? De andra ringarna är också snygga med olika ädelstenar, men den svarta diamanten är lite extra speciell. Dyr, såklart, men så snygg, så snygg!

Finns hos Kyle Anne Metals.

söndag, augusti 01, 2010

Miss Smultron

Igår var jag på marknad och sålde smycken och väskor för första gången på flera år. Det var faktiskt riktigt kul att vara tillbaka i försäljarrollen, och det är alltid lika kul att se vilka människor som köper vilka smycken och se att man kan glädja någon med bara några pärlor på en tråd. Och så är det ju alltid kul att tjäna pengar på sin hobby!

Som vanligt var mamma med och hjälpte till och vi hade som vanligt kul! Det är en ganska så stor marknad vi var på och i närheten har en massa tyskar sommarstugor, så det var en del tyskor som handlade smycken! Nu är
Miss Smultron verkligen internationellt! :)