söndag, oktober 31, 2010

Cancer

I oktober pratas det mycket om bröstcancer, och det är ju bra att det uppmärksammas! Men ibland kanske man glömmer bort att det även finns andra former av cancer. Jag var inne hos Fru W och läste hennes inlägg om sin mamma som har lungcancer. Hon började röka som tonåring och för tre år sedan fick hon reda på att hon hade lungcancer. 


Fru Ws mamma bad Fru W att skriva om vad som hänt henne, för som hon säger: "Kan det få en endaste en att sluta röka, eller inte börja, är det värt det!". Jag tycker ni ska gå in och läsa där, följa med på resan och kanske skicka en uppmuntrande kommentar till Fru Ws mamma. 


Och röker ni kanske det får er att tänka om. Det är inte för sent. 

Cath Kidston

Söndagstipset blir ett billigt sådant! Om ni som jag gillar Cath Kidston så kan jag rekommendera att beställa hem deras katalog. Den kommer några gånger om året och varje katalog är som en liten tidning och helt gratis, alldeles underbart om man är ett Cath Kidston- fan! Men jag varnar, man blir riktigt sugen på mycket! Jag gör hundöron på de sidor som jag tycker är extra fina, som denna med vackra tapeter. Skulle gärna kunna få komma upp hemma hos mig! Här beställer ni katalogen. 

lördag, oktober 30, 2010

Welcome Home

Alltså, om jag fick sånt här välkomnande varje gång jag kom ur en terminal så skulle jag inte ogilla att flyga så mycket! Och ja, det här fick mig att fälla en eller två, eller ja, en hel del tårar. Gravidhormoner?

St James's Park, London, Maj 2010

Saker som folk inte berättar om graviditet

Jag var inne hos Peonies & Polaroids för att se om hon hade fått sina tvillingar än. Det hade hon inte, men däremot hade hon länkat till It looks like a football? och jag tycker ni ska in och läsa där. Det är helt hysteriskt roligt! Kanske det är roligt för att jag är gravid och har insett att det är en hel massa saker som man helt enkelt inte pratar om graviditet, en hel massa! Det är en massa hysch-pysch och sånt som man sakta men säkert får reda på själv... Jag ska inte gå in på mer detaljer här, men trust me! Och gå in och läs. Jag låg dubbelvikt av skratt! :)

fredag, oktober 29, 2010

Låtsasshoppat

Eftersom jag fortsätter hosta och hacka så blir det inte mycket gjort för mig i helgen. Så jag roar mig med att låtsasshoppa online istället! Utmärkt tidsfördriv... Det här har jag låtsatsklickat hem idag. Basen är en svart, enkel klänning från The White Company och sen en massa olika accessoarer, beroende på vilket humör jag är på! Favoriterna är läderväskan från Dorothy Perkins och lapptäcksväskan i doktorsstil från Cath Kidston, och hur snygg är inte ametistringen från Monsoon! Oh la la...

Sittpuff

Jag gillar verkligen sittpuffarna från Rice. De är så härligt färggranna att man blir glad bara av att titta på dom. Vi letar fotpall till fåtöljen och tänkte köpa en vit från Ikea, men kanske en av de här skulle passa bättre? Roligare är de ju onekligen! Bor man i Sverige kan man hitta barnmodellen hos bland annat Våra Små och de lite större finns (för reapris!) hos Nordik

The Holiday at The White Company

Jag såg The Holiday härom dagen. Yes, den filmen är my quilty pleasure. Eller tja, särskilt skyldig känner jag mig inte, jag tycker helt enkelt om den även fast den kanske inte är den bästa filmen som någonsin gjorts.


Hursomhelst, jag faller alltid handlöst för Cameron Diaz stil i filmen, jag gillar de vintervita färgerna i mjuka material. Det verkar även The White Company gjort, för i deras senaste katalog är det ena fina plagget efter det andra, alla i mjuka färger och fina material, som kashmir, bomull eller ull, allt väldigt inspirerat av The Holiday. Och varför inte, det ser ju så skönt och fint ut...

torsdag, oktober 28, 2010

Babyrum

Jag var aldrig den som drömde om barn när jag var liten. Ni vet, vissa säger att de har velat ha barn sen de var femton... Not me! Däremot har jag alltid föreställt mig hur allt ska vara och hur det ska se ut när jag har barn. Självklart skulle vi bo i ett hus, barnet skulle ha ett eget rum som vi skulle måla i några fina färger (fina men icke barnsliga och skrälliga), i rummet skulle det finnas en gungstol där vi skulle vyssja barnet till sömns eller där jag skulle kunna amma. Vi skulle också ha en superskön fåtölj som också skulle vara bra för amning, tänk er en gammeldags, härlig biblioteksfåtölj så är ni på rätt spår. Vi skulle också ha en trädgård där barnet kunde ligga och sova i vagnen och huset skulle vara nära en skog så vi kunde ta långa skogspromenader. Huset skulle också såklart ha en öppen spis där elden kunde spraka sådär härligt på kvällen när vi tog igen oss efter en lång dag.

Fel, fel, fel!

Vi bor i en lägenhet mitt i München, som visserligen är stor men inte nog stor, barnet kommer få en liten hörna i vårt sovrum (där väggarna är vita), gungstol har vi inte och vår fåtölj vi har här är inte särskilt skön (däremot har jag den perfekta fåtöljen i mitt flickrum hemma i Sverige). Det finns ingen öppen spis, men vi har en tv och dvd så vi kan ju kanske köpa en sån där dvd med öppen eld. Vi har två terasser men bor vid en av Münchens mest trafikerade vägar. Men äh, frisk luft är överskattat, eller?

Och jag tror knappast bebisen kommer att lida av att vi inte har det som jag tänkte mig när jag var yngre, snarare är det jag som kommer lida när jag står och försöker söva barnet på balkongen med sirenerna ljudandes på gatan nedanför och ambulanshelikoptern flygandes över oss. 

Det är också jag som lider lite nu, när jag inte kan låta bli att kolla in alla fina barnrum som finns där ute i cybervärlden. De föräldrarna som har gjort allt rätt, ni vet, jobbat, köpt hus och SEN skaffat barn. Vi får försöka få till Blueberrys hörna i sovrummet så gått det går. Som sagt, h*n kommer ju inte direkt bry sig. Bara jag...

Juligt

Nu är det jul, för H&M Home says so! Jag tycker de har lyckats riktigt bra i år, jag får lite vibbar av amerikansk jul à la Hamptons och det är ju inte helt fel. Några av sakerna passar året om, jag gillar framförallt sängkläderna, men så är det ju några saker som är mer säsongsbetonade. Hur söt är inte julgransmattan? Finfint!

Ost host

Jag glömde köpa med mig ost från Sverige (bra, hyvelbar ost finns inte här) men istället fick jag med mig en redig förkylning. Jaja, man kan inte få allt. Engelsmannen undrar om Blueberry mår bra eller om h*n också är förkyld, men jag tror h*n mår bra. 


När jag hostar så kickar h*n, det kan ju i och för sig bero på både att h*n säger sluta hosta, för i helvete! eller att h*n säger weeeeiiii, massage!!!. Brås h*n på mig så är det nog det förstnämnda. Humöret verkar gå i släkten! Kanske alldeles särskilt klockan 3 på morgonen när jag får hostattacker, då är det nog inga snälla kickar jag får!

Omslag

Visst är omslag viktiga när man köper en tidning? Jag har några favorittidningar men ingen jag alltid köper, så jag går mycket på omslag och vad som tilltalar mig, eller inte tilltalar mig!


Som exempelvis brittiska Elle, där Alexa Chung sitter i en något konstig position och... ja, putar med läpparna? Det får inte mig att vilja slita tag i tidningen och köpa den! InStyle har sin stil på omslag som de inte går ifrån, och även novembernumret har ett porträtt på en kändis. Man vet vad man får även fast det inte är särskilt nytänkande. Jag gillar Vogues omslag med Anne Hathaway, det har en air av gammeldags elegans över sig och Anne är ju så söt att man får ont i tänderna. Kan inte gå fel då! Italienska Vanity Fair har Monica Bellucci med dottern Léonie på omslaget, och det är ju verkligen ett omslag som står ut. Vacker bild som fångar känslan mellan mor och dotter. 


Summa summarum, Vogue och Vanity Fair (om jag förstod italienska) skulle nog få följa med mig hem. Ni?

Tur i kärlek

Den här bilden tillägnas en kompis som äntligen har hittat rätt i kärleksdjungeln!

onsdag, oktober 27, 2010

Blueberry 25 veckor

Så här stor är alltså Blueberry nu. Det känns helt sjuk att tänka på att det är en liten människa inuti mig. Lite creepy faktiskt, men också fullkomligt underbart. Ibland när det kickar inuti så undrar jag "vad var det?", innan jag kommer ihåg att jag ju faktiskt är gravid! Nu har Blueberry börjat kicka mer och mer så det blir allt svårare att glömma bort! Jag tycker det börjar kännas ganska så mycket nu, men större ska h*n (och jag!) ju bli. 

 Babycenter kan man se animerade videos hur bebisen utvecklas i magen. Jag är nu i slutet av andra trimestern och kan se på videon att bebisen kan börja hicka och börjar använda lungorna. Bebisen har också fått små smaklökar! Hur coolt är inte det...

Well, Well, Well - Duffy


Miss Positive, it is

Det gäller att tänka positivt, right? Nu har jag flygförbud och är alltså kvar i München tills Blueberry behagar ploppa ut. Och istället för att fokusera på att jag inte kommer få fira jul i Sverige med familjen och inte få träffa mina syskonbarn på flera månader, så fokuserar vi på de bra sakerna. Som till exempel att vi inte behöver besöka en flygplats på flera månader, och att vi inte behöver vänta på försenade flighter. Vi slipper också bli grundligt undersökt av tyska säkerhetskontrollanter. Och inte behöver vi betala överpris på flygplatser. Ser ni shoppen på bilden? Den heter grabandfly, men borde snarare heta Daylight Robbery, för de tar 3 euro för en flaska vatten eller coca cola. Yes, ni läste rätt. Nästan 30 kronor för en halvliter dryck. Jag ska inte ens börja skriva om min teori att det är dryckesbolagen som ligger bakom alla så kallade "terrorhot" som gör att jag inte får ta med mig min egen flaska vatten ombord... Vem vet vad man skulle kunna göra med en flaska vatten? Nej, det är ingen retorisk fråga, jag skulle gärna vilja ha svar på det. Någon som har ett bra svar? 


Hursomhelst, jag är väldigt glad att jag slipper det. Se, nåt positivt finns det i alla situationer.

Julklappstips

Nu närmar sig julen, eller iallafall julklappsinköpen! Jag har hittat en hel massa fina saker som jag tänkte dela med mig av...


1. Härlig ljuskrona, annorlunda ram och smyckeskrin från Bombay Duck. 2. GAP parfym från Eleven 3. KumKum-ring från Bubbleroom 4. För de minsta, tygskallra och lyxigt kit från Frans & Friends 5. Fin plåtburk från Lisbeth Dahl finns hos Honey, I'm HOME 6. Lyxigt, gammeldags vanity case från Cooey 7. Läderväska i puderrosa från Dorothy Perkins 8. Snygga kuddar från House Doctor finns hos Inreda 9. Mjölkkannor i porslin och anslagstavla köps hos Not On The High Street 10. Tre fina plåttavlor med tänkvärda ord hittas hos AllPosters 11. Jamie Olivers senaste kokbok verkar vara riktigt bra, hittas bland annat hos Amazon 12. Lukta gott i duschen, duschgel från Philosophy finns hos HQ Hair 13. Underbara asken vitriini skulle gärna få hitta hem till mig, finns bland annat på Royal Design 14. Silkessjal i fina färger finns hos MyPashmina 15. Härligt färgglad kofta med volanger, Banana Republic 16. Patriotisk kudde och korthållare finns hos Cox & Cox.

tisdag, oktober 26, 2010

Sofia funderar, del 2

- Jag kommer snart, Sofia! Jag måste bara kissa först.
- Okej. Men Marie, kissa försiktigt! För om du kissar för hårt så kanske bebisen kommer ut!


Gullefia.

Snö

Famous last words. Jag sa i inlägget här nedan att det började bli kallt i Sverige... Japp! Sen började det snöa! Visserligen snöade det bara lite och visserligen försvann snön redan nästa dag, men vi hann njuta av den lite grann innan dess. Engelsmannen och Sofia fixade till och med ihop en snögubbe... som först Engelsmannen råkade gå in i och ha sönder (till Sofias förtvivlan: "Men! Varför gjorde han det?") och som sen Sofia hade sönder efter att Engelsmannen byggt upp den igen. Rättvist ska vara rättvist!

Varde Ljus

Ett litet tips såhär på måndagsmorg... eh, tisdagsmorgonen menar jag såklart! Jag är visst bara lite dagvill...


Iallafall, Cosas säljer ut de här fina ljuslyktorna i benporslin, design av Karin Eriksson, för kanonpris! Bodde jag i Sverige skulle jag köpa två, men eftersom jag inte gör det så får jag sukta över datorn istället...


Tisdagstips!

torsdag, oktober 21, 2010

Burr!

Nu är det kallt i Sverige! Kyliga vindar och en sol som inte riktigt värmer... Vintern är på ingång!

Sele eller sjal, eller kanske både och?

Nil nove sub barnvagnssnacket, så vi riktar in oss på bärselar/sjalar istället! Vi kommer ju antagligen bära runt Blueberry en hel del, fast i korta stunder. När man slänger soporna, hämtar post, lägger på brev på brevlådan... Ja, såna småärenden då man kanske inte vill släpa med vagnen. Och nu då till frågan, vad är bäst?


När det kommer till sele så verkar ju Babybjörn vara det säkraste kortet. Sjalar finns det en hel drös av. BabyloniaLodgerKokobello... ja, listan kan göras hur lång som helst! Jag tycker att den bärpåse verkar vara ganska enkelt. Man trär den över huvudet och sen lägger man bebisen där i. Inget knyt eller inget drag, så det verkar väldigt smidigt.


Inputs? Tankar?

Just the Way You Are

Kanske den finaste kärleksförklaringen just nu...

tisdag, oktober 19, 2010

Newbie

Jag var på Kappahl idag och oj, vad mycket fina barnkläder de har! Jag gillar deras Newbie-kollektion, i mysiga bomullsmixar och mjuka färger. Den grå mössan och kaninen är riktigt söta, och jag kunde inte motstå den stickade, grå overallen. Kanske inte mest praktisk, men till bra pris och så söt. Blueberry kommer passa den perfekt! 

Tänkvärt

Nina & Billie

Två gudabegåvade sångerskor med röster som förför.

måndag, oktober 18, 2010

Höstfint

Nu är vi hemma i Sverige ett tag och det är kaaallt! Riktigt ruggiga höstvindar som kommer farandes. I helgen var det kanonväder, solen sken och framemot eftermiddagen verkade det som om hela världen stod i brand i höstfina färger. Underbart vackert! Men nu är det som sagt lite ruggigare, och man kan behöva lite inspiration en grå måndag som denna!


Dannii Minogue lyckas matcha damig klänning och kappa med stor nitväska medan Jessica Alba drar på sig stickade mössan när hon är ute och cyklar i Paris. Mössa behövs verkligen nu! Hilary Duff och Jennifer Garner satsar på smycken för att piffa upp höstlooken. Hilary kör på svart medan Jennifer satsar på guld, hjärtat runt halsen är ju bara så fint. Eva Longoria kör på elegant svart från topp till tå och matchar med en blå Birkin bag. Claudia Schiffer och Kate Walsh har fattat att det är sjalen som gör grejen. Claudia matchade sin 70-talsoutfit med en sjal i röda toner medan Kate körde på blått och guld. Snyggt, snyggt!

söndag, oktober 17, 2010

Renovering

Såhär snyggt blir mina föräldrars renoveringsobjekt, de jobbar på för fullt och det blir ju bara så snyggt! Underbar utsikt, härligt stora fönster, underbart kök... Ja, det blir en dröm att få hälsa på här uppe när allt är klart!

fredag, oktober 15, 2010

Julklappsdax

Söta gosedjur och kläder är perfekta julklappar för de små. Och visst finns det hur mycket fint som helst... Här är några av mina favoriter!

Bodström for President!

Thomas Bodström väljer familjen framför karriären. Bra där, Herr Bodström! Inte var dag man läser om en man som faktiskt väljer familjen före karriären. Kanske det finns någon jämställdhet i Sverige iallafall...

Stanna hemma, för Guds skull! (där känner ni iallafall den som slår er)

Underbara Clara och Lisa Magnusson skriver bra angående uppståndelsen i Örebro. Har ni legat under en trädrot senaste tiden så kanske ni har missat att polisen har tagit fast en misstänkt våldtäktsman och efter tre våldsamma överfall varnar polisen Örebros kvinnor från att gå ut själva.


Japp. Stanna hemma istället. För det är ju inte alls så att mycket fler våldsamma handlingar mot kvinnor äger rum inom hemmets väggar. Eller vänta, hur var det nu? Lisa Magnusson har räknat ut att kvinnor har 306% större risk att utsättas för våld i hemmet än att bli attackerad på gatan. Självklart är det jättehemskt för de som har utsatts för någon sorts av våld av okänd gärningsman, men att uppmana kvinnor att inte gå ut själva, är inte det att lägga skulden på kvinnor? "Går du ut får du skylla dig själv om något händer dig." Vad hände med girl power?


Underbara Clara visar det med siffror. 42 överfallsvåldtäkter mot kvinnor har anmälts till polisen. Jämför det med 1200 överfall mot unga män. Ändå är det ingen som varnar de unga männen från att gå ut. Ingen som låter dem underförstått veta att går de ut, ja då får de skylla sig själva om något händer dem!


Annars kanske polisen i Örebro borde uppmana kvinnorna att ta på sig Skinny Jeans istället. För enligt australiensisk, italiensk, och koreansk domstol så kan kvinnor med tighta jeans inte bli våldtagna eftersom en gärningsman inte kan ta av byxorna utan offrets hjälp... Yeah, ni läste rätt. Där är vi inte i Sverige ännu, men kanske en bit på vägen...

torsdag, oktober 14, 2010

Glamour

Carey och Keira har en film ihop, det är därför det finns massa bilder där det ser ut som om de sitter ihop. Filmen heter Never Let Me Go och verkar faktiskt sevärd. Men jag stirrar mest på Keiras klänning, visst är den något extra? Den är ju egentligen ganska ful, men på något sätt får Keira det ändå att funka, hon är ju skitsnygg i den! Jag gillar hennes frisyr också, passar henne perfekt.


En annan som är snygg är prinsessan Madeleine i New York. Den gröna färgen är riktigt snygg, men jag gillar örhängena bäst. De är så snygga. Men vad jag fastnar för är Lena Olins halsduk. Eller är det ett sånt här nackstöd? Eller har hon kanske sugmärken på halsen som hon vill gömma? Ja, vem vet...

Stickat

Nu när hösten kommer blir jag sugen på stickat. Jag var inne på Monsoon och såg alla deras stickade nyheter, och alla är så mysiga! Min favorit är den långärmade längst upp till vänster. Men den absoluta favoriten är nog ändå den stickade längst ner till höger, som i helgen finns för reapris på Nordljus. Den tycker jag har Marie skrivet tvärs över sig...

onsdag, oktober 13, 2010

IKEA



Oh la la! IKEA har fått in en hel massa snygga nyheter. Jag gillar glasserien ovan, med parfymflaskor, tvålpump och skålar. Riktigt läckra, och visst påminner de väl lite om något som skulle kunna finnas i en fransk boudoir?

Andra snygga nyheter är ett hyllplan med lådor som verkar väldigt praktiskt och ett snyggt, juligt lapptäcke.

tisdag, oktober 12, 2010

Jorosåatt

De* säger att man ska få fint, glänsande hår när man är gravid. Det har jag icke märkt något av. 


Däremot har jag fått dålig hy. Små pipplar över hela kinderna. Men tack för det då. 


*De är en odefinierbar grupp av människor som har mycket åsikter om saker och ting och gärna berättar om hur saker och ting är.

Tapeter

Vet ni, ibland drömmer jag om färgglada tapeter, stora blommor, fina färger. Särskilt när jag bländas av alla de vita väggarna här hemma. Helst skulle jag vilja tapetsera varje rum, men det är ju inte sådär särskilt smart när vi bara hyr. Så än så länge drömmer jag om tapeter, men snart...

Skötväska

Jag har tröttnat på att leta barnvagn. När vi väl hade bestämt oss för vilken vi ville ha, ja, då kanske den inte går att få. Så då är vi tillbaks till ruta 1. Blää. Orkar inte bry mig längre. Blueberry kan väl lära sig gå tidigt så slipper vi vagn? Det vore ju smart.


Så nu fokuserar jag på roligare saker! Som väskor! Ja, skötväska är väl kanske inte den mest roliga väskan man kan köpa, men efter barnvagsfunderingar och spjälsängsprat så är till och med skötväskor spännande!


Det finns verkligen fula skötväskor, så linjen jag går på är att jag måste vilja ha den som vanlig väska för att den ska få bli vår skötväska. Japp, jag är kräsen. Och med de pengarna som skötväskor kostar så känner jag att jag har rätt att vara kräsen. Det är helt sjukt vad en del kostar, vanliga svarta nylonväskor med lite extra fack kostar mellan 500-600 kronor. Köper man väskan som hör till en Bugaboo så kostar den runt tusenlappen. Då lägger jag ju hellre de pengarna på en snygg väska i läder eller nån snygg design. Särskilt när det nu finns så många snygga!


Favoriterna just nu kommer från Storksak och Lin & Leo, men jag gillar även Cath Kidstons mönstrade i vattentät bomull. De kanske är mest praktiska.

måndag, oktober 11, 2010

En Francais

Besök

Missförstå mig inte nu, det är jättekul med besök.


Men.


Nu börjar folk pocka på vår tid. Många vill komma och hälsa på innan Blueberry kommer (I have no idea why... ;)) och då börjar det bli ont om tid. Som jag sa, det är jättekul med besök, och just nu mår jag jättebra, men jag har ju ingen aning om hur jag mår om en månad eller två, och att då ha fem besök inbokade... njae. Just nu har vi tre besök inbokade och de är lagom utspridda.


Och det känns ju lite otacksamt att säga nej till folk. För vi har ju ändå bjudit in dom (vi är världsbäst på att säga: klart ni ska komma och hälsa på, det vore jääääättetreeeeevligt!) även fast det kanske var för några månader sen. Hur ska vi säga nej nu då, liksom?


Sen är det ju skillnad på besök och besök. Familj och vänner som jag kan vara mig själv med är ju inga problem att ha omkring, även om jag inte skulle vara på tipp topp. Men de gäster som jag inte känner så bra och känner att jag måste sätta upp en fasad för, det är ju de som jag kanske inte vill ha besök av just nu (eller någonsin...). 


Så, operation ursäkt/undanflykter startas härmed. Inputs, anyone?

Yummy Mummy

Även kändismammor är vanliga ibland! Jamie Olivers fru Jools var uppsnajsad till tänderna för en tidning förra julen, men visar att hon även kan vara yummy som en vanlig mummy. Jools har yngsta sonen Buddy Bear Maurice i en babybjörn på magen medan yngsta dottern Petal Blossom Rainbow sitter i vagnen. Äldsta barnen Poppy Honey och Daisy Boo var väl i skolan skulle jag gissa och fick inte följa med ut. Jools har händerna fulla med andra ord!


Och på tal om familjen Oliver, så börjar Jamie en ny matserie ikväll, 30 Minutes Meal. Det ska vi kolla in!

Smile

Har ni sett så fantastiskt? En liten bebis som ler (jomen, ha lite fantasi nu) vid 17 veckor i magen. Det här har sparkat igång abortdiskussion i England igen, där gränsen för abort är 24 veckor. Yes, ni läste rätt. 24 veckor.


Alltså, jag är alltid för kvinnans rätt att välja, men då handlar det om ett foster, inte om en liten bebis. Jag är nu 23 veckor gången och skulle aldrig kunna tänka mig att abortera ett barn som är så här pass stort, särskilt inte när jag känner barnet i magen och till och med har sett det gäspa på ultraljudet. Det tål att tänkas på att man numera även kan hålla en bebis som fötts i vecka 24 vid liv. Sen är det såklart en annan diskussion om man verkligen ska hålla liv i en så för tidigt född.

söndag, oktober 10, 2010

Tacksam

Tacksam för...


*att vi har världens skönaste höstväder här i München just nu. Soligt och med en skön höstvärme.


*att Blueberry mår bra i magen. På andra undersökningen fick vi se både en gäspning och smackande läppar, helt fantastiskt!


*att vi snart åker till Sverige igen för sista besöket innan jag får flygförbud. Då ska jag bland annat få träffa en kompis som jag inte har sett på över ett år! Det ska bli så kul.


*på ett ytligare plan är jag glad över min ny scarf med kanintryck! I vanliga fall är jag inte mycket för barnsliga tryck, men den här var så söt att jag inte ville motstå den!


*och så gillar jag min stickade cape, men jag kan inte ha svart under den för då ser jag ut som en angorakanin när jag tar av capen. Sånt lär man sig the hard way.


*att Starbucks har världens godaste double chocolate muffin.

X Factor

X factor har börjat i England och jag sitter så klart klistrad framför teven! Vad jag gillar med X factor är att de har olika kategorier så att även grupper kan vara med, vilket jag tycker är roligare än exempelvis Idol. Nu är alla auditions klara (jag tycker de är så tråååkiga) och nu börjar det roliga!

Engelsmannen gillar Simon Cowells kommentarer bäst, men jag har faktiskt hittat några "artister" jag gillar! Aidan Grimshaw är underbar och FYD är riktigt charmiga. One Direction är så söta att jag vill stoppa små miniversioner av killarna i min ficka för att kunna ta fram dom en tråkig dag! Cher Lloyd har fått mycket dålig press i veckan, men jag gillar faktiskt hennes framträdande!












































Någon som inte är en av mina favoriter är Wagner, jag kan inte riktigt förstå hur han fick ett wild card, men men...

lördag, oktober 09, 2010

Cherry on the Top

Jag har fått en blog award från Linnéa i USA, och den är jag såklart superstolt över! "For beautiful blogs with that little extra" - det tycker jag var fint! Jag vill gärna vara det där lilla extra! :) Tack, Linnéa!
Awarden kommer med följande krav: Berätta om tre saker som ligger dig varmt om hjärtat och visa en favoritbild. Skicka awarden vidare till fem bloggare.


Jag börjar med bilden. Det är en favoritbild från vårt bröllop. Det spöregnar, jag är precis på väg in i bilen och Engelsmannen håller upp paraplyet åt mig... Men har det lite snett så att istället för att skydda mig så droppar det istället stora vattendroppar på mig. Jaja, det är gesten som räknas, eller hur? ;) 
Den första av de tre sakerna som ligger mig varmt om hjärtat är Engelsmannen. Jag tror att folk som inte har överlevt långdistansförhållanden riktigt kan förstå hur det är. Man älskar någon så mycket, har drömmar och förhoppningar tillsammans men kan inte fysiskt se varandra så ofta. Vi har fått många skakande huvud och "det skulle jag aldrig orka", men det handlar inte om att orka utan det är bara något man gör. Skittrist och skitjobbigt under tiden, men så värt det. Det har varit många frukostar framför Skype, timslånga telefonsamtal, långa flygresor och det är så skönt att det är över, men samtidigt vill jag inte ha det ogjort för det förde oss nära varandra och lärde oss att inte ta varandra för givet. 


Andra saken är mina vackra syskonbarn. Det är verkligen underbart att få se de små liven växa och vara nära dem även fast vi inte kan träffas alltför ofta. Att få se hur de utvecklas, när de börjar krypa, gå, springa, prata och se att de utvecklas från att vara små bebisar utan alltför mycket personlighet till små människor med många egna tankar, funderingar och åsikter. Här kan jag också följa med i utvecklingen med hjälp av MSN och Skype och det är helt fantastiskt!


Tredje saken som ligger mig varmt om hjärtat är bloggen. Det är en undebar plats där jag kan vara kreativ, privat, få utlopp för känslor och även ha kontakt med vänner, familj och nya vänner som jag har "träffat" i bloggvärlden. Bloggen för mig närmare familjen, de kan läsa om vad vi gör här och vad jag tänker och tycker, och samtidigt lämna kommentarer. Jag älskar bloggen och tror jag skulle känna mig mycket ensammare här om jag inte bloggade!


Jag skickar vidare Cherry on Top Award till följande bloggar. Det finns en hel massa andra bloggar jag gillar, kolla gärna in länklistan till höger för att hitta dom!


Mias Värld - En klok kvinna med många bra och tänkvärda åsikter. När jag läser hennes blogg blir jag alltid glad, förundrad, eftertänksam eller ledsen, och så ska en bra blogg vara! Man ska få tänka lite!
Tänka Högt - Anna skriver anonymt men alltid tänkvärt om sitt liv och andra saker hon gillar. 
Finding My Own Way - Pernilla lärde jag känna Paris och det är jag så tacksam och glad för! Ännu tacksammare är jag att hon började blogga för ett tag sedan så att jag kan få följa med i hennes liv även fast vi inte bor i samma land. Om jag fick som jag ville skulle alla mina kompisar blogga så att jag kunde ha lika bra koll på dom som de har på mig! ;)
Anna of Sweden - Anna bor i USA med man och barn och skriver om livet som ex-pat och som svensk i Amerikat. Det är alltid lika kul att jämföra hennes reflektioner över USA med mina egna över Tyskland! 
Molly's Grove - Malin skriver inte en traditionell blogg om sitt liv utan bloggen är baserad på hennes superfina illustrationer som alltid är lika snygga. Och hon designade inbjudningskorten till bröllopet, som ju blev supersnygga!

fredag, oktober 08, 2010

Brown is my new Obsession

Jag var inne en sväng på Zara igår, och oh la la! De har mycket snyggt! Det mest snygga var de bruna nyanserna. Jag är inte en som i vanliga fall faller för brunt, men här har Zara lyckats riktigt bra. Själv letar jag efter en kjol och skulle mycket väl kunna tänka mig en stickad brun, men här i Tyskland är de enda mammakjolarna i denim. Inget fel med jeanskjolar, men jag har inte på mig det i vanliga fall så jag kommer ju knappats ha det på mig bara för att jag är gravid! Däremot kan jag mycket väl tänka mig en stickad kofta från Zara. Man kan väl kompromissa?

Träbokstäver

Sötaste julklappstipset till de små, kanske? Hos The Wooden Letters Company kan man köpa träbokstäver som antingen kan hängas eller så kan man köpa lite tjockare som står av sig själva. Och det bästa av allt är att man själv kan designa hur de ska se ut, vilken stil på bokstäverna och vilket mönster det ska vara på varje bokstav. Hur sött som helst! Kunde vi bestämma ett namn till vår bebis redan nu så skulle jag genast kunna beställa några bokstäver! Får bli ett kort namn, tror jag, för annars kan det bli dyrt... ;)

Envis Blueberry

Idag vaknade jag tidigt av en kickande Blueberry. Tror h*n var lite sur över gårdagen. Igår var vi nämligen på the BIG ultraljud och, boy, den doktorn hade inte direkt en lätt hand!


I Tyskland går jag ju på ultraljud varje månad, men det här ultraljudet är större och de kollar om bebisen mår bra på alla sätt och vis. Jag frågade doktorn om vad exakt de kollade efter och hans svar var: "Everyzzing". Ok. 


Så i ungefär en och en halv timme misshandlade doktorn min mage och Blueberry med ultraljudsgrejen. Okej, jag kanske överdriver lite, men ont gjorde det. Han kollade fötter, tår, ben, mage, armar, fingrar, njure, lungor, hjärta, hjärna... Helt fantastiskt faktiskt. Han kunde mäta hur mycket blod som pumpades ut från hjärtat, och blodet som kom in hade en färg och blodet som kom ut hade en annan färg på skärmen. Hur häftigt är inte det? Bluberry låg med huvudet bortvänt, så doktorn försökte få bebisen att vända på sig genom att pumpa hårt på min mage. Det gjorde ont och funkade inte, så jag och Engelsmannen fick gå ut och gå i trappor två gånger för att försöka få Blueberry att vända sig om, men det funkade inte heller. Sista gången vi kom in så hade Blueberry till och med lagt armen för ansiktet, lite som att surt säga: "näpp, här visas ingenting, hur mycket ni än försöker!". Envis bebis! Det gillar vi.


Men eftersom doktorn gärna vill se ansiktet så ska vi tillbaka idag. Han kollar så att linserna på ögonen är som de ska (bebisen blundar men doktorn kan se igenom ögonlocken till linserna, hur coolt är inte det?) och att näsbenet är rakt. Ja, om Blueberry nu vill samarbeta alltså. Det var ganska kul när jag ringde och beställde tid för ultraljudet, för sköterskan sa att det vanligtvis tog 1-2 timmar, men att det kunde ta en halvtimme också, beroende på hur samarbetsvillig bebisen var. Då fattade jag inte vad hon menade, men det gör jag nu!

Johnny

Aaaawww... Som om vi behövde ytterligare skäl för att älska Johnny Depp...

torsdag, oktober 07, 2010

Bunnies

Finast idag. En sån här sak som man inte riktigt behöver men som man säkert kan få någon användning för ändå. Finns på Etsy och är menad som ring- och smyckeshållare, men har du något annat användningsområde så går det nog också bra! För vem kan egentligen motstå såna små kaniner?

Guess How Much I Love You

"I love you right up to the moon," he said, and closed his eyes.
"Oh, that's far," said Big Nutbrown Hare. "That is very, very far."


Big Nutbrown Hare settled Little Nutbrown Hare into his bed of leaves. He leaned over and kissed him good night.


Then he lay down close by and whispered with a smile, "I love you right up to the moon - and back."


Vi har köpt några barnböcker som vi ska läsa för Blueberry. Läser man för dom i magen så känner de tydligen igen när man läser boken senare. Väl värt att pröva, tycker jag. För vem gillar inte sagor?