onsdag, augusti 31, 2011

Soluppgång


Klockan 6 en onsdagsmorgon. Ser ni hur älvorna dansar över vattenytan? Magiskt vackert.

Kavajer


Det är inte många män här på bloggen - skärpning, Marie!

Så nu tar vi lite man-inspiration här, med kavajer i fokus. Kronprins Frederik av Danmark först. Hur snygg är han inte i den där blå kavajen? Perfekt passform och perfekt färg. Jag ska genast ut och leta efter något liknande åt Engelsmannen. Anthony Kiedis från Red Hot Chili Peppers är tuff i mustasch och gubbrutigt, också snyggt! Joshua Jackson har offentligt tackat flickvännen Diane Kruger för att ha gjort honom mer modemedveten, det syns här; med hatt på sned och snygg kavaj. Jude Law borde verkligen raka av sig det där... skägget (eller är det en hårig utomjording som landat på hans ansikte?), men kavajen är snygg.

Tips


Dagens tips får bli den otroligt söta nallen från Apoteket, där 10 kronor av priset går till Hjärt- & Lungfonden. Sånt gillar vi. Den är mjuk och gosig, Alfred verkar gilla den! Ett annat bra tips är 12 silikonformar till muffins för 30 kronor hos Rusta. Har man silikonformar behöver man inte pappersformar, och dessa kan användas igen och igen och igen. 

tisdag, augusti 30, 2011

Att äta


Jag vill aldrig åka hem till München och de små mataffärerna jag handlar i där, när det finns så mycket gratis och gott i naturen här i Sverige! I landet hos mina föräldrar finns vitlök, rödlök och gul lök, persilja (som man gör smaskens persiljepesto med) och tomater som passar fintfint med mozarella och oliver (inte hemodlade). Och i naturen dignar ett överdåd av bär och svamp som man (läs: min pappa) plockar hinkvis. Hallå svenskar, fattar ni hur bra Sverige är!?


Lök på torkning.


Persiljepesto.


Tomatsallad.


Skogens guld, kantareller.


Lingon.

Fina Alfred


Vår lilla pojke, 7 månader för två dagar sedan. Han växer så det knakar. Det känns som om Sverige-luften varit bra för honom, han tar vara på varje nytt intryck och lägger det i sin lilla minnesbank. Håller sakta men säkert på att lära sig krypa och vill stå mest hela tiden. Så fort någon kommer i närheten så sträcker han ut händerna, då vill han hålla i sig så att han kan stå. Nya ljud kommer från honom hela tiden, han gurglar, skriker, ropar, smackar, bubblar, ja, det är sällan tyst när han är vaken. Han pratar till och med när han äter.

Han äter allt vi ger honom; kött, kyckling, fisk, grönsaker och frukt - allt slinker ned! Nya smaker är goda att utforska och ibland försöker han blåsa bubblor med mat i munnen, det går sisådär, men kladdigt blir det! Han dregglar fortfarande supermycket så han måste alltid ha en liten dreggelhakklapp som tar upp det mesta. Den byter vi ungefär tre gånger per dag! Han har inte bara aptit på mat, han har aptit på livet också. Varenda sak ska utforskas, löv som vajar på träden är ju helt fantastiskt fascinerande, människors ansikten måste kännas, deras ansiktsuttryck utforskas och alla ljud måste upprepas. Engelsmannen kommer i helgen, och även fast vi pratar via web cam varje dag så känns det som om Alfred har utvecklats enormt mycket och Engelsmannen kommer nog bli förvånad och stolt över hur fin pojke vi har. De här veckorna med svensk sommar kommer vi njuta länge av.

Hur mycket vi än saknar pappa Engelsmannen så är det underbart att se hur Alfred har knutit an till mormor och morfar, hur hans ansikte lyser upp när han ser dom på morgonen eller när de kommer hem från jobbet. Jordens vackraste flin. Det känns extra skönt för mig, det är något jag har oroat mig över eftersom vi inte träffar våra familjer så ofta, så det känns skönt att Alfred lätt knyter an till dom.

Stylish Alfred:
Hakklapp - Parvel/Åhlens
Kofta - Noa Noa Miniature
Byxor - The White Company
Strumpor - Petit Bateau

måndag, augusti 29, 2011

On Demand


Utefrallor 10 st.

2 dl mjölk
3 dl vatten
1/2 dl brödsirap med malt
1 dl olja
50 g jäst
1/2-1 msk salt
1 msk kummin
5 dl grovt rågmjöl
ca 7 dl vetemjöl

Värm mjölk, vatten, sirap och olja till 37 grader. Häll i degbunken över den smulade jästen och vispa slätt. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta till en slät, något kladdig men hanterlig deg. Dela degen i 10 bitar och forma dem till avlånga bröd som doppas i vetemjöl. Lägg på bakplåtspapper på plåt. Skär några skåror i varje bröd. Låt jäsa i 40 minuter eller till dubbel storlek. Grädda bröden i 225 grader i cirka 15 minuter.

Chocolat


Jag tittade på senaste avsnittet av Leila bakar i Frankrike och blev så grymt sugen på choklad! Hennes semifreddo verkar ju så god, för att inte tala om Leilas chokladcheesecake, mmmm! Det fick mig att tänka på filmen Chocolat, och längta efter Cafe Chocolat i Linköping, som kanske gör de godaste chokladbakverken i världen. Och deras varma choklad med chili är to die for! Är ni i Linköping får ni inte missa det! Tips, tips, tips...

3 ord och 3 bilder


Smaskigt!


Läsvärt!


Blött!

söndag, augusti 28, 2011

Söndagssvep, 28 augusti 2011


Nu kramar vi ur de sista dropparna sommar ur augusti...


Snygg vardagsklänning från The White Company.


Det var länge sedan jag föll för en väska hos H&M, men den här skinnväskan tycker jag är kanonfin! Avskalad, elegant och rymlig.


Kate Bosworth är vansinnigt vacker i en video för Vanessa Bruno.


Anine Bing har designat en smyckeskollektion för Cooee. Jag gillar den här ringen med en liten diamant!


Babyboomen fortsätter! Nu är det Jennifer Garner och Ben Affleck som väntar sitt tredje barn.


Supersött pennskrin med barnets eget namn, finns hos Notonthehighstreet.


Jag är lite nyfiken på Obsession av Martina Bonnier.


Annorlunda hylla/pall från COS. Me like.


Så vackert, så vackert. Det är inte för inte jag har en rad av den här dikten i min förlovningsring och att den lästes för oss på vårt bröllop. Vackert.


Leighton Meester är snygg i reklamfilmen för Lovestruck by Vera Wang.


Naomi Watts visar hur snyggt en enkel stråhatt och ljusa skor kan stylas!


Superfin brudklänning som kan köpas här.


Njut av söndagen nu, kära vänner!

lördag, augusti 27, 2011

Sommar igen!


Sommaren har kommit tillbaka! Nu ska jag ut och njuta av solskenet...

fredag, augusti 26, 2011

Bakdags


Under dagen har vi bakat konfektkaka i muffinsformar.


Innan man börjar baka måste man tvätta händerna, såklart.


Muffinsarna skulle med på besök, men vi bakade också en liten kaka som vi kunde smaka på till fikat. Smaskigt!

Rosie


Nya stilikonen Rosie Huntington-Whiteley fortsätter att inspirera!

Blommig långkjol från H&Mvit t-shirt från Dorothy Perkinsstövletter från ECCO hos Scorettväska från ASOSglasögon från ASOS samt ring från KumKum hos Kyssjohanna.

torsdag, augusti 25, 2011

Att sova



Det var mycket lättare att lägga Alfred när han var liten och bara låg där man lagt honom. Nu snurrar han runt och försöker hitta den utlimata positionen att sova i. Som här; i mammas säng på snedden, efter att ha skrynklat ihop underlakanet. Jomenvisst.

onsdag, augusti 24, 2011

20 favoriter


Nu har jag kollat in nya IKEA-katalogen, och det finns en hel massa finheter! Hade jag en stor plånbok och plats för alla saker skulle dessa få flytta hem till mig:

1. pallen DALFRED är riktigt fin 2. jag gillar att gunga, och gungstol POÄNG verkar helskön 3. att ha en massa saker i, kista BYHOLMA 4. för alla tomma flaskor och kartonger, källsorteringsväskan DIMPA 5. min absoluta favorit är laptopbordet ISALA som jag tycker är hur fint som helst 6. vitrinskåpet HEMNES är en gammal favorit 7.  tygerna ROSMARIE tycker jag är fina 8. dagbädden HEMNES kan både bli enkelsäng och dubbelsäng, riktigt smart när man har övernattande gäster 9.  ånginsatsen STABIL gör grönsakerna godare 10. ampeln SKURAR skulle jag vilja ha på balkongen 11lampan FOTO tycker jag är fin 12. påslakanet EMELINA ROS skulle jag sova gott i 13.  klädskåpet BIRKELAND tycker jag skulle passa fint in i ett barnrum, eller i mitt rum också för den delen 14. kommoden FLÅREN/HÖLLVIKEN är fint i badrummet 15. golvlampan BAROMETER är också en gammal favorit, jag gillar den verkligen 16. vägghyllan LACK blir bra för förvaring 17. sidobordet ISALA är finfint 18.  fåtöljen BYHOLMA ser skön ut 19. jag tycker spegeln SONGE är lagom glamourös 20. skålen GOTTIS är som gjord för godis!

3 bra saker med att vara hemma



1. Mammas supergoda, hembakade bröd.


2. Pappas plockade kantareller.


3. Grannen som kommer förbi med nyfångad fisk. Så nyfångad att den fortfarande lever. Och ja, när fisken sprattlade till i påsen hoppade jag till och skrek så jag skrämde Alfred så han började gråta. Lite för fresh, till och med för mig!

tisdag, augusti 23, 2011

Mmmumsigt!



Dessa cupcakes blev otroligt smaskiga! Jag utgick från Leila Lindholms grundrecept och när smeten var i formarna petade jag i lite blåbär och hackad vit choklad. Till frosting smälte jag vit choklad och blandade det med philadelphiaost och lite limejuice. För 12 cupcakes krävs ungefär 150g philadelphiaost och 150g vit choklad. Vill man ha lite fastare frosting kan man blanda i lite florsocker, men med den smälta chokladen blir det en väldigt fast och fin frosting ändå. Gillar man inte blåbär och vit choklad i cupcaksen så kan man istället hacka lite äpple som man blandar med socker och kanel och sen ha i smeten (som jag gjorde här), det blir också supergott!

Angelina


Angelina Jolie visar stilen i Glasgow, i beige, vitt och svart. Glasgow är en fantastisk stad som är väl värd ett besök om ni inte varit där!

Rektangulära Sac Plat från Louis VuittonArtsy MM från Louis Vuittonbeige kort jacka från H&Msvart poncho från Gina TriocotHunter-stövlar från Nellyvit byxa från Lindexvitt linne från Lindexsvarta byxor från Kappahlsvart tröja från H&Mhudfärgade skor från H&Msolglasögon från Dorothy Perkins och svarta solglasögon från Dorothy Perkins

måndag, augusti 22, 2011

Sol i håret


Ikväll satt Alfred i solnedgången och tittade på när mormor öste vatten ur båten efter det senaste skyfallet. Vi älskar svenska sommarkvällar!

Kräftfiske



I lördags var vi då och fiskade kräftor i en sjö i Närke. Dagen hade börjat lite grått men sprack sedan upp och vi fick en underbar sensommarkväll vid sjön.


Ljungen har börjat blomma och jag tycker den är så vacker. Enligt min mamma är ljung en begravningsblomma och får absolut inte tas med inomhus! Tänker ni eller era mammor likadant?


Alfred hängde med sin moster. De matchade varandra i blått. Som ni ser så gillar Alfred randigt (eller snarare jag, eftersom jag är den som väljer kläderna!). Han såg ut som en liten sailor.


Och så rodde vi ut med båten och la i burar, väntade några timmar och sen rodde vi ut för att hämta in fångsten. Eller vi och vi, Alfred och jag stannade kvar på torra land. Det fanns gott om frivilliga kräftfiskare!


Vackrare än så här kan det nog inte bli i Sverige i augusti.


Och den nyblivna tvååringen var så klart med och fiskade!


Alfred blev lite sömnig och somnade i sin Quinny. Vi har köpt en sån vagn att ha med på resor. Lätt, kompakt och billigt! Inte direkt en skogsvagn, men det funkade!


Och så gick solen ned över den här dagen också.

söndag, augusti 21, 2011

Söndagssvep, 21 augusti 2011


På Facebook kan man hjälpa Leila Lindholm att välja omslag till hennes nästa bok! Jag gillar detta, kanske för att jag har likadan klänning som Leila!?


Fler cupcakes, Linda från Call Me Cupcake ska få göra en bok! Den kommer bli speciell, tror jag.


Att ha alla småsaker i. Zinkbyrå från Granit.


Noa Noa har så många söta bebiskläder. Det mesta är väldigt flickigt, men jag har lyckats hitta en kofta till Alfred iallafall! Senast jag var i affären så fingrade jag på en väldigt fin bebisfilt också, väldigt fin...


Bridesmaids. Gå och se den! Sjukt rolig!

Superfint tryck från The Love Shop.


Jag blir alltid så glad när jag kikar in hos Emmas Vintage!


Gravida Hilary Duff visar upp bröllopsbilder på sin hemsida. Lite väl utklätt för min smak, men snygg är hon ju!


Sötaste barnryggsäckarna kommer från Skip Hop. Ugglan är ju hur söt som helst!


Marie Chantal har 70% på sina fina barnkläder. Hur coola är inte de blå skorna?


Jag gillar ramarna Virserum från IKEA. Snyggt med många på vägen!




IKEAs katalog är här!


Charlotte Casiraghi är vacker som en dag på franska Vogues omslag.

'

Lagerhaus öppnar webshop!



Sommaren är inte slut än! Det tycker jag vi firar med en snygg, knallrosa skapelse i den precis perfekta längden, finns på rea hos Dorothy Perkins.


Och så måste vi ju gratta Vickan och Daniel till graviditeten! "Vi tar en dag i taget", "nu får vi hålla tummarna", sa Kronprinsparet. Jag håller tummarna med er!


Ha en supertrevlig söndag!