onsdag, november 30, 2011

Sno stilen: Gwyneth Paltrow


Gwyneth Paltrow inspirerar i vintervitt med grått och beige!


Ett litet steg för människan, men ett stort steg för Alfred*


Alfred tog ett steg igår! Mellan tvättställningen till sängen gick han. Wow! Såklart hade jag inte kameran framme då, men jag tog ett kort då han övade lite efteråt!

/Löjligt stolt mamma Marie

* Tack syrran för bloggrubriken! ;)

Ser du stjärnan...


Ett inköp från helgens julmarknader blev denna silverglittrande stjärna. Den är fin både släckt och tänd och jag älskar att den sprider ett så fint, juligt sken!

p.s. Ser ni hur rena fönster vi har? Min kära pappa tvättade dom när han var på besök här senast, hur fint är inte det! 

tisdag, november 29, 2011

Önskelista 4


Fler önskningar! Kära tomten...

1. Finfint armband från Syster P hos Accessora 2. Silverpläterad stor skål från Day Home hos Tintin Style 3. Från H&Ms Conscious Collection kommer väskan i siden och hampa 4. Kossakmössa hittas hos ASOS 5. Söta julglas från IKEA 6. Läderfodral till iPad som görs med personlig text på framsidan, hittas hos notonthehighstreet,com 7. Kimono i ekobomull från Indiska 8. Hängande förvaringskorgar från Lagerhaus 9. Läckert kuddfodral från Kerstin hos Signerat. 10. Örhängen med ametist från Red Direct 11. Fint tryck från SMÄM 12Supersöt cardigan i ekobomull, för de minsta, från Cloo Collection

Julmarknader i München


Det finns julmarknader lite varstans i München. Här ovan ser ni lite från Marienplatz, som nog har den fulaste julgranen i München. Ser ni hur barren liksom hänger ned? Nog borde de kunna hitta en bättre!?


Man kan köpa julgranskulor i alla möjliga färger och former.


Och så finns det såna här hjärtan att köpa, med olika text på. Det är nån slags pepparkaksliknande deg, men den smakar inte särskilt gott. Får man en sån här av någon så bär man den runt halsen! Under Oktoberfesten så ser man många såna här hjärtan också.


Sen kan man såklart dricka glühwein lite överallt. Glühwein är tyskarnas svar på glögg, men inte så sött och så dricker man ur större muggar än vad vi vanligtvis dricker glögg ur.


Chokladdoppade frukter finns också att köpa lite varstans, och det är så gott! Mina favoriter är chokladdoppade jordgubbar, men äpplena ser också riktigt goda ut.


Här är vi på julmarknaden vid Münchener Freiheit, alldeles i närheten av där vi bor. Vi har lärt oss att det är enklast att bära Alfred om man går på julmarknad, eftersom det oftast är väldigt trångt. Så kan vi så undviker vi att ha med vagnen!


Jag älskar alla ljusslingor som är uppe nu!


Det lyser ju upp så fint.


Vi dricker glühwein också, som sagt, och det kan vara riktigt varmt! Som ni ser...


Alfred tycker mest att livet är härligt, och det är det ju!


Åh, vad jag längtar efter att få fira första julen med Alfred nu!

Första söndagen i advent


I söndags satt vi ute och åt brunch. Första advent utomhus! Ja, lite konstigt var det, men varmt och skönt med filt och varma jackor.


Vi värmde oss med varma drycker


Och så tittade vi på folk som var på julmarknaden. Vissa köpte julgranar, och en cykelkärra är ett ypperligt sätt att transportera hem en gran!


Sen åt vi, som sagt. 


En massa gott. Jag provade fikonpannkakan denna gång, riktigt god!


Yoghurt med valnötter och honung, himmelskt gott!


Hur söta är inte dessa smågranar? Som ni ser kan man köpa julgranar i alla möjliga storlekar!


Och så drack vi lite mer varma drycker. Vilken härlig söndag!

måndag, november 28, 2011

De bästa julfilmerna


It's that time of the year... Så här innan jul är det några filmer som jag bara måste se för att komma in i den perfekta julstämningen!


Love Actually kan ju vara den bästa julfilmen som någonsin gjorts. Jag älskar alla småhistorier, hur några slutar lyckligt och hur andra slutar olyckligt och hur vissa inte slutar alls utan att man kan fundera ut ett lyckligt slut själv för karaktärerna. Helt enkelt ett måste för att komma in i den rätta, kärleksfulla stämningen.


Jag älskar karaktärerna och familjesammanhållningen i The Family Stone. Min favorit Rachel McAdams är med och spelar bitchig lillasyster, och kanske känner jag igen mig själv lite i henne! Och så vill jag ha huset som familjen Stone bor i!


Och såklart The Holiday. Cameron Diaz är snygg som få och jag vill ha hela hennes garderob, och hur snygg är inte en solbränd Jude Law i glasögon? Mums. Och så toppas det med ett snöigt, vackert England och ett soligt, varmt L.A. Julstämning i massor!

That's What Friends are For



I helgen har det druckits champagne och ätits makroner, druckits varm choklad och ätits brunch, shoppats rejält och jag har skrattat så jag har glömt alla bekymmer i hela världen. Precis som det ska vara när en riktigt bra vän kommer på besök! Magiska novemberdagar i livet när det är som allra, allra bäst.

Tack för den här helgen!

Tofflor


I helgen har vi börjat utforska Münchens alla julmarknader. Vi har shoppat en del men kollat mest. De här filttofflorna kan vara de sötaste någonsin! Alfred fick ett par grodor att ha på sig. Vi får se om han ställer upp och modellar dom senare!

söndag, november 27, 2011

Söndagssvep, 27 november 2011


Det lackar mot jul...


Leilas söta jul börjar sändas 30 november på sjuan. Smaskigt!


Vacker klänning i fin färg och fint fall! Finns hos Anthropologie.


Vackra lanternor från Little Cute Mokkasin.


Mor och dotter Jagger är julsnygga i H&M-reklamen.


Sist på bollen, kanske, men Pan Am är så bra! Och så snyggt...


Fina julhem finns det gott om i Sköna Hem.


Jag gillar Taylor Swift. En talangfull tjej med skinn på näsan, det gillar vi! Via Amy hittade jag intervjun med Taylor Swift. Supercool tjej!


Blair är julfin i rött!


Åh! Julfilmen i år måste ju bli Hugo. Den vill jag se!


Snygga och varm vinterklänning finns hos GAP.


De söta zinkhusen från Walther & Co är ju så vackra! Finns bland annat hos Elsas Hem.


One Tree Hill har nu spelat in sista avsnittet någonsin, och sista säsongen börjar sändas i USA i januari. Jag har följt serien sedan starten, så jag är löjligt peppad för att se sista säsongen! För att bli mer peppad så följer jag BrookeHayley och Nathan på deras Twitter, de twittrar bilder när de har spelat in för sista gången på vissa ställen, som The Rivercourt till exempel! Allt för en OTH-tönt som jag! ;)


I veckan så framförde Bruno Mars sin vackra It Will Rain på amerikanska X Factor. Vilket uppträdande! Kolla in det.


Hoppas ni får en underbar första advent!

fredag, november 25, 2011

Dags för julmarknader


I helgen är det första advent, och det betyder att alla julmarknader öppnar i München! Det är verkligen en fin tid här. Ska ni någon gång åka hit så kan jag rekommendera december månad, julmarknaderna är kanon! Oftast är det kallt, och då är det bra att kunna värma sig med en glühwein!

I några affärer har de tjuvstartat med juldekorationerna. Kaufhof är ett stort varuhus som alltid har en vacker julskyltning i centrala München. I år var det en massa gosedjur som rörde sig och det tyckte Alfred var riktigt spännande, som ni kan se! Vi vuxna är också rätt så imponerade av vad de kan hitta på!

Hoppas ni får en trevlig första advent!

Önskelista 3


Mer önskningar!

1. söt leksaksbrödrost från Cox & Cox 2. box med mininagellack från OPI finns hos ASOS 3.  supermjuk kashmirponcho från Soft Goat 4. äggkorg hos Red Direct 5. kuddöverdrag från Cox & Cox 6. doftljus från Länna Möbler 7. Pippa-väskan från Modalu finns hos John Lewis 8. randig filt från Missoni hos Red Direct 9. skål med lock från Matteus finns hos Länna möbler 10. blommiga flanellbyxor hos Lindex 11. kakburkar från John Lewis 12. superfint tryck från Sarah Jane Studios   

torsdag, november 24, 2011

Bästa makronerna i München


I fredags hittade mina föräldrar och jag Münchens bästa makroner på Maelu. Har ni vägarna förbi centrala München så kan jag rekommendera en makron med champagnesmak. Eller pistage. Eller hallon. Eller citron. Eller så köper ni en hel kartong och njuter långsamt, det är mitt hetaste tips!

Mössa på


Dessa söta Innocent Smoothies med mössor går nu att köpa i München! För varje smoothie med mössa som köps, skänks en del av pengarna till röda korset som ska hjälpa äldre som inte kan hålla sig tillräckligt varma på vintern. Bra initiativ, tycker jag! Och så är ju mössorna så söta!

onsdag, november 23, 2011

John Lewis Christmas Advert 2011


John Lewis lyckas alltid så bra med sina julreklamer! Titta på den här och gråt en skvätt. Den får i alla fall mitt mammahjärta att svälla över!

Date



Alfred och jag är redo för en date med en kompis och hennes dotter. Som ni ser så är Alfred väldans sugen på te. Eller, det är nog snarare tekannan som lockar. Så fin, så rund, så skör. Så nära att åka i backen!


En lördag i München


I lördags njöt vi av ett soligt och dimmigt München! Vi suktade över smaskiga bakverk som nästan såg ut att vara för goda för att ätas!


Sen kollade vi på monumentet som finns för att minnas de som förlorade sina liv under nazisternas välde. Det brinner alltid en låga för att hedra deras liv.


Alfred sov.


Så här fint är det bakom Odeonsplatz, alldeles innan Englischer Garten börjar.


Där var det fullt med folk som fikade, drack öl, gungade och åkte rutschkana.


Engelsmannen och mina föräldrar köpte varma drycker på Starbrucks. Det behövdes, för det började bli kallt!


I mitten på bilden ovan så kan ni se hur surfarna kämpar vidare i vågorna! Inget är för kallt för en riktig surfare, antar jag...


Brända mandlar är gott!


Jag älskar den här bilden på mamma! Så mysig, så magisk, så höstig!