måndag, april 30, 2012

Det blommar i Kungsträdgården



Det blommar i Kungsträdgården! Jag tjatade till mig ett stopp i Kungsträdgården, och jag tror vi alla fyra tyckte det var värt det. Det är verkligen magiskt vackert när körsbärsträden blommar. 



Jag kunde inte riktigt sluta att ta kort...


I'm back!



Wow! Vilken helg vi haft! I lördags åkte mamma, systrarna och jag upp till Stockholm. Mamma fyller 60 i juni och då åker vi till Gotland en vecka hela familjen, så det här var vår överraskningspresent till henne! Vi hade verkligen superkul. Alfred hängde med morfar och resten av kusinerna på lördagen, och sent på lördagen landade Engelsmannen (utan väska, som istället hade åkt till Paris..!) så det var en glad kille som mötte oss igår, när både mamma och pappa var med honom!

Jag kunde såklart inte hålla mig från att shoppa lite till Alfred. Det här linnet och byxorna hittade jag hos Granit som verkligen har fina kläder i mjukaste, ekologiska bomull, som ni ser fick de godkänt av Alfred!

söndag, april 29, 2012

Söndagssvep, 29 april 2012



Välkommen söndag! Om allt gått som det skulle, så är vi i Stockholm idag! Mina systrar och jag har överraskat vår mamma med en weekend i vår vackra huvudstad!


Nu kan man köpa boken från Call me CupcakeLomelinos tårtor verkar vara riktigt smaskig!


Jag gillar de nya trycken inne hos Smäm. Trollmors Vaggvisa tror jag nästan Alfred måste få upp på väggen, han gillar ju den sången! Och så tycker jag tomtemor är snygg med rosa punkfrilla.


Hos style.com kan man se Johnny Depps förändring över åren. Ja, det kanske inte finns något bättre än att börja en söndagsmorgon med Johnny Depp!


Jag gillar Orla Kielys mönster. Finns nu hos Broarne.


Oh la la, nya Hetty och Del Rey från Mulberry är riktigt snygg!


Söt tapet finns hos Rusta. Lite lik Pip Studios tapeter, men mycket billigare!


Vill man handla hos Tesco Clothing får man £10 i rabatt (om man handlar över £40) när man skriver in koden ENJOY12. Sista dagen idag, så skynda fynda! Frakten ligger på £5 och det brukar gå riktigt fort att få sakerna.


Cath Kidstons nya skötväska är både snygg och praktisk. En massa bra fack, med skötbädd, påse för flaska och en massa mer. Och så är den regntålig, det är bra!


Går ni i giftastankar tycker jag att ni ska följa Brides.com på Pinterest, där finns inspiration till alla slags bröllop!


Och på tal om bröllop så var en höggravid Jessica Simpson tärna härom veckan. Det ser lite jobbigt ut!


Alicia Silverstone tog med sonen Bear på musikfestivalen Coachella, då är det bra med hörselskydd! Finns bland annat hos Clas Ohlson.


På Coachella är det kändistätt, och kändisarna tävlar om vem som har mest boho-chica stilen. Vem tycker ni vann?


En massa fina blommor visar Livet Hemma. Ha en finfin söndag!

fredag, april 27, 2012

Alfredo


Det känns som om Alfred har vuxit en hel del under tiden vi varit i Sverige. Han frodas verkligen här! Älskar att upptäcka allt nytt, nya leksaker, myshörn, promenader, vattnet, ja, allt är till för att upptäckas. Engelsmannen kommer till Sverige imorgon, och jag vet att både han och Alfred längtar efter varandra. Alfred går fram till ett kort på oss som familj, och så står han och pratar med Engelsmannen där. Ibland tar han ned kortet också så han kan känna lite på sin pappa. Dagens höjdpunkt är annars när vi skypar med pappa Engelsmannen, då babblar Alfred på, jag gissar att han berättar allt vi har gjort under dagen, men vem vet!


torsdag, april 26, 2012

En kongelig affære



Igår var min syster och jag och tåg danska filmen A Royal Affair. Huvudrollsinnehavarna är Mads Mikkelsen och Alicia Vikander och det här är en riktigt intressant film, om kung Kristian, drottning Caroline Mathilde och den tyska livläkaren Struensee. Det är å ena sidan en kärlekshistoria, å andra sidan ett drama under Upplysningstiden. Helt klart värd att gå och se!

Livets fina



Det finns ju få saker som är så härliga som en cykeltur en ljummen aprilkväll...

Fattiga Riddare DeLuxe



Ni vet ju att jag gillar frukostar. Härom veckan blev det fattiga riddare med hemmagjord vaniljsås och bär, och så yoghurt med passionsfrukt, hackade pistagenötter och honung. I glaset borde det ju vara en mimosa, men det är bara apelsinjuice med lite kolsyrat vatten. Bubblor kan lyxa till det allra enklaste! Det här är en frukost jag kan rekommendera när man har lite extra tid på morgonen!


onsdag, april 25, 2012

Dekorering



I söndags åt vi inte bara sushi. Det hade bakats kladdmuffins, så de var såklart tvungna att bli pyntade!


Minigelehallon och mininonstop. Och så grädde.


Titta, så fint!

tisdag, april 24, 2012

Veggie Burger



Vegetarisk burgare kan vara riktigt goda! Fylld med quinoa, sötpotatis och zucchini är de verkligen hur gott som helst. Jag serverar med turkiskt bröd som jag hittar på marknaden, men det funkar även med klassiska hamburgerbröd, pitabröd, tortilla... vad än man nu har hemma!

Jag hittade receptet hos Martha Stewart och har ändrat lite i det.

Burgarna
1,5 dl sköljd quinoa
2 dl vatten
1 morot
2 sötpotatis
1 zucchini
1,5 dl ströbröd eller brödsmulor
1 stort ägg, vispat
salt och peppar

Halvera sötpotatisen. Lägg dom med skalet nedåt på en ugnssäker plåt, ringla över lite olivolja och sätt in i ugnen på 200° i ungefär 20-30 minuter tills sötpotatisen är mjuk. Låt svalna och gröp sedan ur sötpotatisen och lägg innehållet i en skål.

Koka upp vattnet in en kastrull, tillsätt quinoan och sänk värmen och koka tills allt vatten är absorberat, ungefär 12-15 minuter. Låt svalna.

Skala och riv moroten, riv zucchinin och lägg i skålen med sötpotatis. Mosa allt med en gaffel. Tillsätt quinoan, det vispade ägget, ströbrödet och salta och peppra.

Forma burgarna, jag gör dom ungefär handflatsstora till vuxna och mindre till Alfred. Ringla lite olivolja i en stekpanna, sätt den på medelvärme och stek burgarna. Stek var sida i ungefär 6-10 minuter, beroende på hur tjocka burgarna är.

Dressing
1,5 dl grekisk yoghurt
100 gram fetaost
chilisås

Blanda ingredienserna i en skål med en gaffel. Krydda med chilisåsen tills det blir lagom starkt för din smak.

Servera burgaren i något gott bröd med en stor klick dressing!

Sushi och bubblor



På söndagen kom syster med familj och fixade sushi åt oss! Supergott!


Hon har två tjejer som gillar sushi, så de har lärt sig att göra det själv. Som ni ser så gjorde de ett riktigt lass!


Stortjejen har lärt sig att cykla utan stödhjul! Hur coolt är inte det?!


Syrran blåste bubblor.


Alfred var också med. Som ni ser så hade vi det inte direkt varmt i helgen! Burr! På lördagen hade Engelsmannen på sig shorts i München, det hade inte vi direkt!


Alfred gillade bubblor!

måndag, april 23, 2012

Sno stilen: Kristin Cavallari



Gravida Kristin har skönt avslappande kläder.

Overzise-kofta från COSt-shirt från COSgravidtights från H&Mväska från Mulberry hos John Lewis och silverfärgade ballerinaskor från H&M.

Jordnötsmuffins



Jordnötsmuffins
10 stycken

3 1/2 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
1 dl kesella
1 dl mjölk
1 banan
1 dl osötat jordnötssmör
1 msk honung

Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut muffinsformar på en muffinsplåt. Blanda mjöl, bakpulver, salt, kanel och vaniljpulver i en skål. I en annan skål, vispa samman ägg, kesella och mjölk, tillsätt jordnötssmör och honung och mosa bananen innan du blandar i den. Klicka ut i muffinsformarna och grädda i 12-15 minuter. 


Jag fick inte upp locket till honungen (svagis!) så jag fick ta lönnsirap istället, det funkade det också! Jag åt min muffins med en smoothie bestående av banan, passionsfrukt, jordubbar, ananas, papaya, grönkål och vaniljyoghurt. Smarrigt!

Möhippa



I lördags var det dags för möhippa! Som ni ser var den blivande bruden fin i rosa slöja, bikiniklänning och så  rosa strumpbyxor! Helt enkelt en fashion hit, jag tror aldrig hon har varit så snygg...


Vi fick lite sminktips och blev supersnygga allihopa!


Sen var det dags för mat.


Burgare på Harrys. Ruskigt god!


Oxfilé med grönsaker.


Crème Brûlée med rabarber och ett litet rör med vitchokladmousse. Den åt de flesta.


Och så åt två stycken tobleronefondue. Också smaskigt!

söndag, april 22, 2012

Söndagssvep, 22 april 2012



God morgon söndag! Cupcakes med hjärtformade macarons? Ja tack! Från Raspberri Cupcakes.


Indiska har öppnat webshop! Den här tunikan är som en svensk sommaräng, fin!


Bubblande bubblor finns i fina minimala champagneglas hos Lagerhaus.


Jag gillar oversize-tröjan i kashmir från Soft Goat. Riktigt snygg och verkar väldigt skön. Soft Goat kommer förresten ha en Pop Up Store den 26 april i Stockholm, tillsammans med ByMalina. Den kan man ju kolla in om man bor i Stockholm!


Tiny Masters fina bronsring finns att köpa i Rädda Barnens webshop.


Fint porslin från Lakeland.


Väldigt läckert kök!


Ashley Olsen är sommarsnygg i lätt solbränna och glansiga läppar, så vill jag se ut i sommar!


Online-magasinet Fine Decor har nu kommit ut med första numret!

Häromdagen var jag i garnaffären och köpte garn till en tröja som min moster ska sticka till Alfred. Då såg jag det här mönstret på ett set som är stickat i merinoull. Får jag någon gång en dotter ska min moster få sticka detta, hur sött som helst!


Drew Barrymore är gravidsnygg i lös grå tröja. 


Mer graviditet och mer gråttReese Witherspoon har inte heller bekräftat sin graviditet, men nu tror jag det är ganska uppenbart ändå. Snygga grå gravidkläder finns hos Topshop.


Dorothy Perkins har den här fina mammatröjan på rea. Just nu bjuder de på frakten om man beställer för över £40.


Skål! En fräsch sommardrink är ju gott, jag gillar att man kan dekorera dom med riktiga, ätbara blommor. Smart idé!


En drink i ett lavendelfält kanske? Ha en fin söndag!