lördag, juni 30, 2012

Sno stilen: Blake Lively



Det svåraste med en jumpsuit är ju att gå på toaletten med den, men kan man bara överkomma det hindret så är det himla snyggt! Och de där sandalerna från Åhlens måste vara sommarens snyggaste skor! Finns i grönt också.

Svart jumpsuit från Topshopblå sandaler från Åhlenskuvertväska från Åhlens och halsband från Topshop.

fredag, juni 29, 2012

Sentimental mamma


Jag vet inte om det är värmen som gör mig extra hormonell, men ikväll har jag nära till tårarna! Jag såg en länk till den här videon och det var väl där det började att svälla över i mammahjärtat. Tänk alla de uppoffringar (i brist på bättre ord, uppoffringar är det ju inte alltid!) som mammor gör världen över, varje dag. Sen såg jag den här videon och den är ju så fin! En pappas berättelse till sin dotter, den går rätt in i hjärtat. Efter det såg jag den här videon, en MRI scan hur det ser ut när ett barn föds, och herrejävlar, det ser ut att göra precis lika ont som jag kommer ihåg det! Men ändå, så coolt, tänk att jag har gjort det där!? Wow. Jag borde klappa mig själv på ryggen varje dag.


Ja, vi har varit ute och ätit middag och jag har druckit ett glas vin som i tillsammans med värmen gör mig lite snurrig. Och sentimental! Och gråtmild. Sen kom jag att tänka på den här dikten av Billy Collins, och den är ju så vacker och säger precis allt. Tårkanalerna väller över, direkt. Sträck på er och var stolta, alla mammor därute.

She gave me life and milk from her breasts,
and I gave her a lanyard.
She nursed me in many a sick room,
lifted spoons of medicine to my lips,
laid cold face-cloths on my forehead,
and then led me out into the airy light
and taught me to walk and swim,
and I, in turn, presented her with a lanyard.
Here are thousands of meals, she said,
and here is clothing and a good education.
And here is your lanyard, I replied,
which I made with a little help from a counselor.
Here is a breathing body and a beating heart,
strong legs, bones and teeth,
and two clear eyes to read the world, she whispered,
and here, I said, is the lanyard I made at camp.

Hetta



Igår var det en supervarm dag i München. Ni vet, så där varm att luften dallrar lite mellan husen. Engelsmannen kom med den eminenta idéen att vi skulle ta med kvällsmaten till Englischer Garten och ha picknick. Min man har de bästa idéerna ibland!


Alfred var inte så intresserad av maten, det fanns ju vaaaaaatteeeeeen!


Det går liksom inte att hålla honom från vattnet.


Jag vaktade picknickmaten. Det finns ju en hel del lösa hundar i Englischer Garten och de tar gärna en mumsbit (eller mer!) av ens picknick om man inte håller koll. Yes, det blev en hel del schasande under kvällen! Hundägare som inte tar hänsyn till andra människor är bland det värsta jag vet!


Hursomhelst, vi fick hålla fast Alfred så han åt lite grann.


Sen blev det full fart igen!

Reainköp



Jomenvisst har jag hittat lite sommarrea! Skorna från Clarks har jag längtat efter länge, de är ju så söta med snörena och det blommiga innetyget! När de kom på rea var det inget svårt val! Som vanligt hittade jag lite på COS också, koftan är en härlig mix av linne och bomull och är perfekt som sommarkofta. Det blåvita halsbandet var ren och skär kärlek från första ögonblicket!


torsdag, juni 28, 2012

Crêperie Tati




Crêperie Tati, vid Kutens Bensin på Fårö, är något alldeles, alldeles särskilt. 


Ni ser ju på bilden, är det inte fint? Crêperie Tati drivs av två fransmän, Antoine och Alexandre, som fastnade för Fårö för att det påminde dem om Frankrike.


En del skulle kalla alla dessa saker för skräp, jag kallar dom för minnen från en svunnen tid.


På ett crêperie finns det såklart crêpes. Riktigt goda crêpes.


Smaskande goda, som ni ser!


Är ni på Fårö så tycker jag absolut att ni ska stanna till vid Crêperie Tati!


Smoothie med jordgubbar och kokosmjölk


Jag har hittat Dr Martins kokosmjölk och den är hur god som helst, och så är den ekologisk också, det gillar vi! Den är inte som vanlig kokosmjölk, som man använder i matlagning, utan den här utvinns ur unga, gröna kokosnötter och är därför lättare än vanlig kokosmjölk som kommer från håriga, bruna kokosnötter. Jag vet att kokosvattnet från Dr Martin finns i Sverige, men jag vet inte kokosmjölken har kommit än? Kokosvattnet är förresten en perfekt törstsläckare på sommaren, eftersom den har samma mineralbalans som vi har naturligt i kroppen, samma balans av elektrolyter. Ja, är ni mer intresserade kan ni läsa här.





Jag blandade min kokosmjölk med färska jordgubbar ( de är ju sååå goda nu!) och lite mynta. Isbitar gör det hela läskande kallt. Gör man smoothien på frysta jordgubbar kan man såklart skippa isen.

1 stor smoothie eller två små

2 dl jordgubbar
2 dl kokosmjölk
lite mynta
4-5 isbitar

Mixa allt tillsammans och drick! Smaskens!

onsdag, juni 27, 2012

Sno stilen: Jessica Alba




Rosa linne från Dorothy Perkinsbyxor från Topshopjacka från Topshopsolglasögon från Models Own hos ASOSväska från Jas M.B. hos ASOS och skor från Dorothy Perkins.

Raukar



När vi var på Fårö var vi såklart tvungna att se raukar. Jag tror det här överraskade Engelsmannen mest, det är ju inte ett landskap man ser dagligen!


Alfred var helt orädd, som vanligt, och klättrade glatt överallt.


Och plaskade i vattnet. 


Det är verkligen ett fantastiskt landskap! Att tänka att dessa stenar har funnits här så länge, och att vi nu går på dom. Maffigt!



tisdag, juni 26, 2012

Café Krönet i Visby



Den första dagen av vår semester, åt Engelsmannen, Alfred och jag lunch på Café Krönet. Caféet med kanske den skönaste utsikten i Visby. Ser ni Gotlandsfärjan som smyger sig mot hamn där vid horisonten? Vackert, vackert!


Engelsmannen avnjöt en kall wisbyöl.


Jag åt rökta räkor. Herre-min-gud-vad-gott! Är ni i Visby tycker jag absolut ni ska prova på Café Krönet och deras rökta räkor. Lite dyrt, men hey presto, det är Visby, så inget är direkt billigt!


Som sagt, hiskeligt vacker utsikt! Det är som en blandning mellan en by vid medelhavet och att se takåsarna över Paris! Himlans fint. Crêperiet som ni ser tänkte vi äta lunch på först, men där fick vi inte ta med oss barnvagnen in, och eftersom Alfred sov så fick vi hoppa det. Jag kan förstå att de inte vill ha barnvagnar in där under högsäsong när det är en massa männniskor där, men vi var där innan tolv och det var inte en kotte i restaurangen! Men men, their loss!


Yes, jag njööööt!

Midsommar



Midsommarafton började med att Engelsmannen och jag fotade ett bröllop. Ni ser Engelsmannen på huk där i mitten av bilden!


Bruden hade blåklockor i håret, vackert!


Sen åkte vi hemöver. Jag hann binda en midsommarkrans till både Alfred och mig.


Som ni ser hade vi strålande väder. Första midsommare på länge!


Dagen innan hade vi klätt stången så den reste vi!


Så fikade vi med jordgubbstårta


Vi dansade runt midsommarstången!


Mamma levde sig in i det här med raketen! 


Framåt kvällen blev det svalare.


  När solen gick ned, sent på kvällen, så färgades himlen rosa. Vackert!