fredag, augusti 31, 2012

Hej då sommaren



Sista augusti står det i almanackan. Hur hände det? Sista dagen av sommaren, och det regnar utanför. Ganska talande, kan man tycka. I morgon blir det hantverksmarknad och på måndag åker Alfred och jag hem till München. Vi hoppas på lite sensommar där, och redan på torsdag åker vi vidare till Gardasjön i Italien. Ja, inte helt planerat, men Engelsmannens föräldrar är där så vi åker dit och hälsar på dom några dagar. Efter det ska det faktiskt bli ganska skönt att börja vardagen igen, med våra rutiner. 

Så, tack svenska sommaren. Du har varit lång och underbar. Vi ses igen nästa år!

torsdag, augusti 30, 2012

Solrosor



På väg hem efter besök hos min faster så åkte vi förbi ett ställe där det såldes solrosor. Solrosfältet var väl kanske inte riktigt lika imponerande som de i Frankrike eller Italien, men vi tar vad vi kan få! Solrosor är ju såna glada blommor.





Lingon



Finns det något svenskare än lingon? För mig är det verkligen Sverige. Jordgubbar, blåbär... Allt sånt kan man hitta i andra länder, men det är inte många som har de röda bären i skogen. Fantastiskt vackert. Min pappa är en mästare på skogen, han plockar blåbär, svamp och lingon hur snabbt som helst!

onsdag, augusti 29, 2012

En riktig smäll!


Det small till riktigt ordentligt när de smällde av bomben igår! I vanliga fall kan de bara forsla bort bomber från andra världskriget ganska enkelt, men det här var en amerikansk bomb som skulle antändas med en kemisk reaktion, så de var tvungna att spränga den. Den sprängdes strax innan tio igår kväll. Folk evakuerades från sina hus som var inom 600 meter från bomben. Vår lägenhet ligger 620 meter därifrån, så Engelsmannen kunde vara inne i lägenheten. Dock fick ingen vara utomhus eller ha öppna fönster och dörrar inom 1000 meter från bomben. Det blev en riktig smäll, hela huset skakade och fönstren skallrade i vår lägenhet, men det var aldrig någon fara för Engelsmannen. Efter smällen så rök det en hel del och några byggnader precis bredvid började brinna. Brandkår och polis var ju också 1000 meter från platsen, så det tog ett tag innan de kom till platsen, men cirka 40 minuter senare så åkte det runt en bil där de ropade ut att faran var över. Idag hittade de bitar av bomben 300 meter från platsen, så det var nog bra att evakuera så många som de gjorde! Det är fortfarande många människor som inte får gå in i sina hus ännu, de vet inte säkert hur explosionen har påverkat byggnader i närheten, men några kompisar som bor 300 meter därifrån, fick gå in i sin lägenhet idag och de hade som tur var inga skador på sin lägenhet.

Vill ni läsa mer kan ni kolla in:

BBC News
Aftonbladet
Toronto Sun

Det är väldigt skönt att Alfred och jag inte var hemma och det känns nästan overkligt att något sånt här kan hända på en gata som jag går på nästan varje dag när jag är hemma!

Alfred Kavat



Igår följde vi med storasyster till Kavats butik i Kumla. Hennes barn behövde höst - och vinterskor! Jag har redan införskaffat skor till Alfred, men så såg jag dessa och jag hoppas att de ska passa sent i vinter eller tidig vår. Deras ekologiska skor är kanonfina, men liiite dyra, så när de här fanns till kanonpris var det inte mycket att tänka på! De är ju så snygga, om de ändå fanns i min storlek!

tisdag, augusti 28, 2012

I väntans tider



Nej, jag är inte gravid! Bäst att säga det först. Det är syrran som väntar sitt tredje barn och det är välkommet vilken dag som helst nu! Jag hoppas ju få träffa lilla pyret innan vi åker hem till München på måndag, så nu tickar klockan på. Come out, come out, wherever you are, vi vill ju träffa dig nu!

Bomb i München


Det känns skönt att inte vara i München idag! Cirka 600 meter från vår lägenhet har de hittat en bomb från andra världskriget mitt i München. En kompis blev evakuerad från sin lägenhet halv ett i natt, och avspärrningarna är nu precis utanför vår dörr. Engelsmannen kunde komma in i lägenheten, men han får inte gå ut och måste ha dörrar och fönster stängda. Tydligen finns det många bomber begravda runt om i Tyskland, de hittas visst hipp som happ. Men som sagt, skönt att Alfred och jag inte är där nu. Här på landet i Sverige är det lugnt och fridfullt!

Sno stilen: Sophia Bush



Så här vill jag se ut i höst! Sophia Bush visar fin stil.

Vit tröja från Lindexprickiga byxor från Anthropologie, gul väska från The Cambridge Satchel Companysolglasögon från Lindex och skor från Dorothy Perkins.

måndag, augusti 27, 2012

Snålblåst



Burr! Idag har det varit långärmat och stövlar som gällt! Solen har strålat, men det har varit nordanvindar som har kylt ned temperaturen ordentligt. Termometern visade 17 grader, men det kändes som 7! Skulle vara himla skönt med några fler lite varmare dagar innan vi åker hem. Håller tummarna för det! Alfred bryr sig såklart inte om vädret, livet är en fest hur som helst! Leriga vattenpölar är ju så kul!

Sensommarnatt



Nu tror jag vi kan säga att hösten är på intåg. Häromkvällen kom dimman på besök i byn. Det är vackert och lite spöklikt med dimmiga kvällar. Inga sesommarvarma vindar som värmer, utan bara rå, fuktig kyla.


Det var några tappra själar som tog ut sina båtar på kvällen. Jag antar att de griper de sista stråna av sommaren med båda händerna, för snart är den helt förbi.


söndag, augusti 26, 2012

Söndagssvep, 26 augusti 2012



Tänk att få sitta i den här bilen med dessa blommor! Amy Merrick gör så vackra arrangemang och tar så fina bilder.


Joel Kinnaman visar höstkollektionen för H&M. Snygg! Alltså, kläderna. Såklart. Eller ja, han också. Alltså. Jo.


Missoni for Lindex visar en hel del godbitar. Den där långkoftan står det Marie på!


Snygga kuddar från Ferm Living


Victoria Beckham visar upp sin snygga egendesignade väska, döpt efter dottern Harper. Snygg är den, men dyyyyr!


Cox & Cox har öppnat ny webshop och det finns en massa fint där. Jag gillar rullbordet och sen den fina träbyrån. Och en massa annat!


Lovisa Burfitt har designat fyra frimärken för Posten. Så snygga! 


Laura Ashley har mycket fint till hösten! Jag tycker fågelspeglarna är riktigt söta!


Tricia Guild har en fantastiskt fin trädgård!


En riktigt god sommarsallad!


Call me Cupcake har alltid så fina bilder på goda tårtor. Ni har väl kollat in hennes bok


Sista helgen i augusti, och jag lyssnar på Jon McLaughlin och Sara Bareilles vackra Summer is Over  


Blommor kan man aldrig få för mycket av! Ha en fin söndag!

fredag, augusti 24, 2012

Bär orange imorgon



Ni kommer väl ihåg vad det är i morgon? Den 25e varje månad är det Orange Day och då ska man bära orange för att visa att vi tillsammans vill ha ett slut för våld mot kvinnor. Dagen är till för att öka medvetheten om våld mot flickor och kvinnor, som är ett världsomfattande problem och som måste uppmärksammas mer. För visst ska väl alla flickor och kvinnor ha rätt att få leka superhjältar och prinsessor, skratta och leva ett liv utan rädsla för våld? Bär orange imorrn!

Trädgårdens guld



Alfred tycker det är så häftigt med allt ätbart i trädgården. Morötter i jorden, med långa rötter som har gett dem kraft att växa under våren och sommaren. Ärtor som växer sig gröna och runda inuti det skyddande skalet av skidan. Söta smultron som verkar växa och mogna över natten, så det finns små röda bär redo att plockas av knubbiga barnfingrar nästa dag igen. Och äpplen. Äpplen som faller från träden och som bara ligger där och väntar på att plockas upp och avnjutas. Än har vi inte varit ute i skogen, men jag ser fram emot hur Alfred kommer tycka om att plocka lingon.

torsdag, augusti 23, 2012

Pannacotta med smak av Ahlgrens bilar



Syrran hade gjort en smaskig pannacotta häromdagen, med smak av Ahlgrens bilar. Det är alltså smälta Ahlgrens bilar i smeten! Riktigt goda, och så blir det ju extra sött med några bilar på toppen!

Rea hos Livly



Dagens tips får bli att Livly fortfarande har 50% rea på en massa fina barnkläder. Jag köpte de här svarta tightsen till Alfred och de är riktigt bra. De flesta tights eller leggings Alfred har haft, har blivit påsiga och hängiga när de varit på ett tag, medan dessa håller passformen hela dagen. Sånt gillas! Och så har de ju en massa fina klänningar också! 

onsdag, augusti 22, 2012

Sno stilen: Taylor Swift



Taylor gillar prickigt, och det gör jag med! Och tydligen min mamma, för hon köpte den här prickia toppen senast vi var och shoppade. Mycket snyggare i verkligheten än vad den är på bild. Matcha med shorts nu på sensommaren och långbyxor i höst!

Prickig topp från Indiska, shorts från H&Msolglasögon från H&Msjal från Dorothy Perkinsskor från H&Mbyxor från H&M och supersnygga väskan Bryn från Mulberry.

Alfred och hönorna



En rolig sak med att vara ute på landet är att man kan åka skrindan till bonden för att köpa ägg!


Pojken som kunde tala med hönor. Jag tror hönorna gillade Alfred eftersom han hade en brun tröja. Yes, jag matchar honom alltid med omgivningen.


Tänk att en bondgård kan vara så spännande och vacker!


tisdag, augusti 21, 2012

Vänskap


Igår var jag i Linköping och hälsade på en kompis som ska flytta till New York nästa vecka. När jag var på väg hem blev jag alldeles sentimental. När hon flyttar är hon den sista länken som bryts efter studietiden med Linköping, vi har en efter en flyttat därifrån men nu finns det inget kvar. Lite sorgligt!

Kul är det dock att vi har lyckats hålla kontakten och att vi alltid har mycket att prata om när vi träffas. Även om det har gått en lång tid så försöker vi ibland ta oss tid till att ses, om än bara för en långlunch eller snabbt besök. I den internationella värld vi lever i så är det väl de vänskapsrelationerna som betyder mest, de som man måste vårda, men inte underhålla hela tiden. Det blir inte helt lätt när jag bor i München och hon i New York, men nån gång ska vi väl hinna ses!

Ljuset



Det här ljuset som kommer under augustikvällarna är så vackert. Sommaren är på upphällning och då är det som om strålkastare lyser upp små vackra detaljer, som att påminna oss om allt det fina som finns omkring oss just nu, så vi kan njuta ordentligt av det, ända in i hösten. Vackert, vackert.

måndag, augusti 20, 2012

Knäckig äppelkaka



Häromdagen gjorde jag en knäckig äppelkaka med råkräm, enligt Leila Lindholms recept. Smaskigt värre! Har ni något äppleträd i trädgården så tycker jag ni ska plocka några äpplen och testa det här receptet, så har ni något riktigt gott att se fram emot till fika!