söndag, september 30, 2012

Söndagssvep, 30 oktober 2012



God morgon söndag! Sista helgen i september, oj, vad tiden går fort!


Reese Witherspoon och maken Jim har välkomnat en liten son som ska heta Tennessee James. Väldigt fint namn!


En väldigt läcker och elegant frisyr.


Hos Cath Kidston är man redo för höstrusket!


 Fin poster hittas hos Etsy.

 

Sötaste kökshandduken finns hos H&M.


Zac Posens brudklänning från S/S 2013 är fantastiskt fin!


Pitch Perfect är en must see movie!


Här vill jag bo! Vilket färgglatt rum



 Den här bönchilin med valnötter och choklad från Green Kitchen Stories verkar riktigt god, den ska jag prova nån gång!

Just nu lyssnar jag på Don't You Worry Child med Swedish House Mafia. Så bra!


På hösten är det gott med varm choklad! Drick och njut av söndagen!

fredag, september 28, 2012

Dags för helg



Vi har svärföräldrarna på besök över helgen så ikväll ska Engelsmannen och jag äta middag på tu man hand, det var ett tag sedan! Igår var det marknad här i våra kvarter, så vi handlade lite frukt och blommor och idag har det blivit Oktoberfest, den första för Alfred och imorgon är det öppet hus på Engelsmannens jobb, så Alfred kommer få se många flygplan. "Plane, plane, plane!" Han kommer att ha skoj...

Hoppas ni får en trevlig helg!


torsdag, september 27, 2012

Vad vi har gjort i Sverige



Mamma plockade havtorn och gjorde smaskig marmelad. I tell you, smaskig!


Blåklint på upphällning.


Vi åt smaskig äppelpaj. Med hemmagjord vaniljsås. Jojomänsan. Smaskigt det också!


Alfred klättrade på stegar. Högt på stegar!


Han spatserade.


Och så spanade han efter flygplan. "Plane, plane, plane!!!" ropade han och pekade mot skyn.

onsdag, september 26, 2012

Sno stilen: Gwyneth Paltrow



Gwyneth Paltrow är flygplatschic! Jag vill också ha röda skor...

Tunika från Lindex,jeans från H&Msolglasögon från H&Mläderväska från Topshopskor från H&Mklocka från Calvin Klein hos Stjärnurmakarnahalsband från Syster P och armband från Syster P.

Att flyga

Okej, det finns två saker jag gillar när jag flyger. 1. Att flyga när det är mörkt och 2. att man kan få sitta och prata med de mest fascinerande människorna. Jag har märkt att det är mest kvinnor som pratar med mig. Kanske det är något med män som gör att de undviker den dära kvinnan med det dära jobbiga barnet (alltså jag och Alfred)?

Alfred på flygplatsen i Linköping, ätandes ris på flygplatsen i Amsterdam (ståendes på stolen...) och så favoritsmoothien Coco Jambo på Juicy Details på Amsterdams flygplats.


Tidigare i år satt jag bredvid en kvinna som var på väg till Transylvanien (I know, jag tänkte också på Dracula!) för att hälsa på sina barn som volontärarbetade på ett ställe där. Kvinnan skulle vara där i några veckor och hjälpa till, och hon var väldigt trevlig och berättade om vad hennes barn gjorde i Transylvanien, hur de hjälpte de lokala invånarna med att bygga hus och sälja deras stickade saker på internet. Jag kan ju inte låta bli att undra hur man kommer på att man ska bli volontär i Transylvanien? Fascinerande. Några flygningar senare satt jag bredvid en svensk tjej när vi åkte från München, och hon var sångerska och jobbade på kryssningsskepp. Hon hade träffat en tysk kille på en resa så nu pendlade hon mellan Sverige,Tyskland och vart hon nu skulle kryssa nästa gång. Jobba några månader, vara ledig i några veckor, jobba i några månader och så vidare. Hon var väldigt sugen på en egen liten Alfred (han kan vara charmig när han vill!) så nu skulle hon snart sluta med det jobbet. Men det är ju ett jobb som man inte direkt hör något om från SYO-konsulenten i skolan! Igår, på planet från Linköping, satt vi bredvid en holländsk kvinna som hade varit på SKL i Linköping, hon var nämligen expert på fingeravtryck hemma i Holland. Precis som som i en deckare! Deckarnörd som jag är så satt jag och frågade ut henne om hur stor del av ett fingeravtryck man måste ha för att kunna säkerställa identiteten och en massa andra saker (och samtidigt underhålla Alfred med bilar, djur och böcker!) så till slut trodde hon nog att jag planerade ett brott av något slag! Som sagt, fascinerande vad man kan möta för människor när man flyger!

Och mörker, love it! Igår kväll, mellan Amsterdam och München, sov Alfred i mitt knä och jag lyssnade på musik och tittade ut över himlen. Då skulle jag kunna flyga hur länge som helst!


tisdag, september 25, 2012

Let's Talk About Sex, Baby (and about contraception, baby)



"Hade vi satt halva den manliga befolkningen på ett läkemedel som runt var sjätte skulle få minskad sexlust och ­sexuella problem av? Hade vi skrivit ut det till 15-åriga pojkar som om det vore godis? Hade de glatt knaprat i sig det ­varje dag?
Aldrig."


Jag läser Sexuell frihet finns inte på pillerkartan på Aftonbladet. Gå in och läs ni också. Citatet ovan kommer direkt från artikeln. Och så är det ju. Flickor i högstadiet får p-piller och så är allt frid och fröjd, här ska det inte finnas några oönskade tonårsgraviditeter. Det är ju bra i sig, barn som får barn är ju sällan något bra, men finns det inte andra sätt att komma ifrån tonårsgraviditeter? Sexualupplysningen när jag gick i skolan gick ut på hur man skulle skydda sig från sexuellt överförbara sjukdomar och graviditet. Kondom är bäst men p-piller är ju också bra. Och någonstans där är det ju något som är fel. Ska man istället inte försöka uppmuntra flickor och pojkar, tjejer och killar från att kanske inte ha sex på ett tag? Att de helt enkelt inte behöver ha samlag ännu, men kan ha det fint ändå. I Sverige får man inte köra bil innan man är 18 år, man får inte dricka på krogen innan dess heller och man måste vänta tills man är 20 år innan man får köpa alkohol i affären. Men att ge tonårstjejer, som fortfarande utvecklas både psykiskt och fysiskt, p-piller, det är helt ok!


"Mäns sexualitet tas på allvar – av dem själva och av samhället – kvinnors gör det inte. Kvinnor tar pillren för att kunna ha sex, men pillren ger mellan 10 och 40 procent mindre lust att ha sex. De gör kvinnor mindre attraherade av sin partner och ger färre sexuella tankar. Exakt hur många som drabbas är ­naturligtvis svårt att avgöra. Hur ska en kvinna som börjar med p-piller när hon är 15 och tar dem i princip utan avbrott tills hon är 35 kunna bedöma om de ­påverkar hennes sexualitet?
Den lust hon har är den enda hon har känt."


Sen måste man ju också undra, hur alla dessa p-piller som så många tjejer tar från ung ålder, egentligen påverkar vår fertilitet? Kvinnor proppar i sig hormoner i många år och sen blir de förvånade när de inte blir gravida direkt när de vill. För att inte tala om blodproppar, cancer...

Det handlar om sex, preventivmedel och jämställdhet.


måndag, september 24, 2012

Emmy 2012


Det har varit Emmy-gala i USA, och som alltid är det kul att se vad stjärnorna hade på sig!


Den här färgskalan gillar jag, från gult via orange till rött. Claire Danes gula klänning är fin till hennes babykula, jag gillar Ginnifer Goodwins orangemönstrade klänning och så har hon riktigt snygga skor! Cat Deelay är snygg i rött också.


Heidi Klum visade både bröst och ben, och jag vet inte riktigt vad jag tycker. Men turkost är ju snyggt! Lucy Liu var metallig i silver och så gillar jag Zooey Deschanels prinsessiga blåa klänning.


January Jones svarta blåsa är läcker, likaså Downton Abbeys Michelle Dockery är fint i mörkblått och så gillar jag verkligen Hayden Panettieres läcka guldblåa blåsa!


Sofie Vergera var snygg i turkosmönstrat, hon hade en så tight klänning att den sprack! Aj aj. 

Har ni några favoriter?


Marknad i Hjortkvarn



I lördags var vi på marknad i Hjortkvarn. Hjortkvarn skulle kunna vara jordens ände, för det är bara skog, skog, skog överallt, men istället är det "Sveriges närmaste plats", alltså Sveriges demografiska mittpunkt. "Till den demografiska mittpunkten skulle det genomsnittliga avståndet fågelvägen för samtliga boende i Sverige bli kortast." Sådetså. Annars finns det inte mycket i Hjortkvarn.


Mamma kollade rökt fisk. 


Jag kollade in Ulltäcket, fina täcken och kuddar i 100 % svenskt ull. Jag ska införskaffa ett till Alfred, han har inget riktigt täcke än.


Det regnade hela tiden. Regn, regn, regn!


En gång var Hjortkvarn ett levande samhälle, men nu håller det sakta på att dö ut, liksom många andra små samhällen i Sverige. Men fint är det!


Alfred gillade läget! Regn i håret är mysigt!


Vi hittade några marknadsfynd, och så här glad var mamma för dom!

söndag, september 23, 2012

Söndagssvep, 23 september 2012



God morgon söndag! Om ni, som jag, drömmer om Paris, tycker jag att ni ska gå in och drömma er bort hos Mokkasin och hennes fina foton, ord och tips!


Snyggaste kudden kommer från Not on the High Street, den kan man få med en låttext som man väljer själv. Fint!


Syster P har en massa fina höstnyheter! 


Sötast för småttingar just nu är dessa hängslebyxor med pandatryck från Mini Rodini hos Oii Design. Jag gillar hela pandakollektionen.


I mitten av oktober börjar Geggamoja sälja en body i samarbete med Spädbarnsfonden. Bodyn har texten "Denna sida upp" på olika språk, som en påminnelse om att små barn bör ligga på rygg när de sover för att minska risken för plötsligt spädbarnsdöd.


Jag älskar Stina Wirséns barnböcker och skulle gärna vilja se hennes nya film Liten skär och alla brokiga. Lilla Hjärtat, den svarta figuren med flätor, har orsakat en hel massa rabalder, men för mig är hon bara en av alla fina brokiga!


Alice Temperley visar fina kläder för nästa vår och sommar. Något att se fram emot!


Gossip Girls Blake Lively har gift sig, och kolla vilka maffiga ringar! Nya maken Ryan Reynolds lyckades bra med de inköpen.


I nya Vogue pratar Keira Knigthley om sin nya film Anna Karenina. Den måste jag se!


Downton Abbey har börjat tredje säsongen på engelsk tv. Spännande!


Åhlens har sötaste lilla hyllan i form av ett hjärta!


Reese Witherspoons snygga hus i Ojai, Kalifornien är till salu för nätta 10 miljoner dollar. Sugen?


Jennifer Garner är på marknad med dottern Violet. Runt om i Sverige är Bondens Egen Marknad i full gång!


Att förlora ett barn måste vara det svåraste som finns. Jag läser om Sebbe som förlorade sin kamp mot cancer, och det gör ont i hjärtat. Tänk att livet kan vara så jävligt. 

 

If you never try you'll never know... Sant så! Ha en underbar söndag och ta hand om de som är dig kär!