fredag, november 30, 2012

I love Ed och så helg



Vilken briljant början på helgen! Igår var jag och såg Ed Sheeran med några kompisar. Vilken fantastisk artist han är! Har ni chans att se honom live nån gång så ska ni ta den. Det var han och en gitarr på scen mest hela tiden, men ändå var det inte ett tråkigt akustiskt gig utan otroligt bra! Men nej, ni ser inte mig på bilden ovan, där framme stod det mest skrikande fjortisar och det är jag (tyvärr) lite för gammal för att vara!

Annars då? Vi får finbesök från Östersund i helgen och jag ser fram emot girl talk deluxe! Och så öppnar alla julmarknader. Fint det.

Ha en fin helg!

Bild från Ed Sheerans Twitter.

torsdag, november 29, 2012

Klädtips till barn


Jag får ibland frågor om vilka kläder Alfred har på sig, så jag tänkte att jag skulle lista några av mina favoritställen att shoppa på till honom!


Oii Design är en kanonaffär. Fraktfritt och så brukar det gå superfort med att få sakerna man beställt. Sånt gillas. Gillar man dom på facebook så får man också en massa bra rabatter och tips och man kan som bloggare få rabatt. Tesco Clothing kan jag verkligen rekommendera! Bra kläder till väldigt bra pris. För tillfället kostar det £4.95 (runt 50 kronor) att skicka till länder inom EU och det brukar gå på några dagar. Jag har köpt bland annat en jacka och lejonmössan till Alfred där, och när han var mindre (och man var tvungen att byta kläder vid varje blöjbyte...) köpte jag essential babywear där, typ bodys i trepack för 30 kronor. De behövs liksom då! Gap har också en massa söta kläder, vore Alfred mindre skulle han få den här söta onepiecen. De har också en massa söta djurmössor, såsom björnpingvin och hund! Såna gillar ju jag Alfred. Zara har också mycket fina saker. Next har en massa fina barnkläder och för tillfället har de fraktfritt till Sverige! Fint det. I England gillar jag också Cath Kidston och The White Company som har en massa fina kläder.

Skor köper jag helst från Kavat. En annan stor klädfavorit hos mig är Mini Rodini och Alfred önskar sig de här fina hängslebyxorna har han viskat i mitt öra, synd att de inte finns i hans storlek! COS har också en massa fina kläder och där brukar jag passa på när det är rea! När jag är i Sverige kollar jag gärna in Åhlens och H&M som jag tycker kan ha en hel del fina saker. Sen finns det ju en massa fina svenska märken som BlingoDuns SwedenCotton & Button och Gardner and the Gang (fraktfritt!) för att nämna några!

Icke att förglömma är second hand! Barnkläder är en ypperlig sak att köpa second hand eftersom barnen ofta växer ur sina kläder innan de hunnit slitas sönder. Tradera finns ju exempelvis på nätet (här har ni mina annonser, jag förstår inte varför ingen vill ha de fina kläderna från Ralph Lauren!?) men kolla också in Myrorna och andra second hand-affärer.

Snigel och smoothie



När Alfred är ute och går med snigel har vi märkt att han faktiskt går dit vi vill! Det händer inte så ofta annars... Ett tips till ni andra med småbarn!


 Går vi förbi caféet med smoothies ropar Alfred; "smooooody!" 


Alfred fick en smoothie och sen gick vi vidare till Starbucks för varm choklad. Alfred ville såklart smaka det också,  och det var kul att titta på honom när han försökte förstå hur han skulle dricka, det fanns ju inget sugrör som i smoothien!

onsdag, november 28, 2012

Sno stilen: Diane Kruger



Diane Kruger är flygplanschic med monogrammerat handbagage! Vill ni ha en egen Louis med monogram så kan man önska sig det! Vem vet, jultomten kanske är extra snäll i år...

Randig, ärmlös skjorta från Topshopjeans från Topshopkavaj från H&Mtrainers från River Island hos ASOSsvart skinnväska från Topshop och solglasögon från ASOS.

Mörkt



Hua, novemberdimman ligger tätt över München. I vanliga fall kan vi se Olympiatornet från lägenheten, men det ser vi inte en skymt av nu! Alfred går runt och muttrar "mörkt!" och tänder lamporna i alla rum. Jag håller med, mörkt är det! Vi har i alla fall införskaffat en liten gran som lyser upp i mörkret. I vanliga fall får granen inte komma in förrän den 23e december, men vi är ju inte hemma över jul, så vi myser för fullt redan nu istället!

Sweet Words



Under vår smekmånad i Toskana köpte jag mig en fin skinnombunden skrivbok i en liten affär i Montepulciano. Sedan dess har jag fyllt boken med visdomsord, dikter och andra fina ord som jag gillar. När det sen är dags att skriva ett fint kort till några som gifter sig, får barn eller någon annan stor grej, så tittar jag i boken efter ett passande ordspråk att skriva i kortet. Det tycker jag är fint!

Ladybugs all dressed in red, waltzing throuh the flower bed. 
If I was little just like you, I'd dance among the flowers too. 

Bloom where you're planted. 

Keep your eyes on the stars and your feet on the ground. 

Whatever our souls are made of, his and mine are the same.

If you're a bird, I'm a bird.

Har ni några fina ord att dela med er av?

tisdag, november 27, 2012

Granatäpplemargarita



Jag kan ha nämnt det förut nån gång här i bloggen, att jag är en tequila girl. Älskar tequila. Så kanske inte så konstigt att jag älskar den här margaritan med smak av granatäpple. Prova ni också, och kolla bara på den, den ser ju helt julig och fin ut! Jag använde receptet från How Sweet It Is

1 cocktail

5 cl Grand Marnier eller Triple Sec
4 cl tequila
5 cl granatäpplejuice
5 cl limejuice
4 cl sockerlag*
salt
lime
granatäpplekärnor

*För sockerlag, koka upp lika mängd vatten och socker tills sockret har lösts upp helt, låt svalna helt.

Blanda Grand Marnier eller Triple Sec, tequila, granatäppeljuice, limejuice, sockerlag och is i en cocktailshaker och skaka loss i en halv minut. Ta fram ett stort glas, gnid en bit lime runt toppen av glaset, doppa det i salt. Fyll glaset med is och häll på margaritan. Dekorera med granatäpplekärnor. Smaskens!

Storstadsbarn



När Alfred står så här så blir Engelsmannen lite smått galen: "Get away from there, get away, don't touch it!" Han tänker ju på allt äckligt som finns där på muren; hundkiss, spotloskor, fågelbajs och allt annat mindre trevligt som finns på trottoaren i en storstad. Jag är lite mer lugn. Visst, tänker jag på det är det såklart ganska äckligt och är det något uppenbart äckligt så får ju Alfred inte röra det, men annars? Nej, han måste ju få leva och utforska, även fast vi är dumma nog att bo mitt i en storstad, med allt vad det innebär. Annars måste man ju sätta på honom handskar och munskydd, om man vill skydda honom från allt äckligt. Eller hur tänker ni andra storstadsföräldrar?

Önskelista 5




Golvlampa från Åhlenssmyckesträd från Indiskaarmband från Pipol's Bazaar hos Provrummettekanna i emalj från John Lewisljusslinga Happyy Lights från Darling Things (som har gratis frakt på allt idag!), popcornkastrull från Cox & Coxkofta i kashmir från The White Companyskinnväska från Banana Republichalsband från Red Direct och Trollmors vaggvisa från Smäm.

måndag, november 26, 2012

Hemma på vår gata i stan



Ute på promenad. Bestämda steg!


Restautangen nedanför oss har ställt ut ett stort fång med nästan överblommade rosor. Vill inte dom ha rosorna kan jag gärna ta dom!


Ibland blir man trött av att gå så då får mamma eller daddy bära.


Vid tunnelbanestationen lyssnar vi på dragspelsmusik och Alfred dansar lite. Sen får mannen en peng som tack för fin musik!


Vid blomsteraffären kan man köpa de här fina kvistarna med små äpplen! Söta!


Dom har redan hållit på i över en vecka med att fixa allting inför julmarknaden, ändå öppnar den inte förrän till helgen!  


Ett café i närheten har de här fina orden på dörren!

På gång



Så här ser det ut när vi är ute och går. Alfred går upp på varje kant och ska hoppa ned. Gärna två gånger, eller åtta, det är ju så kul! Allt ska utforskas och ni kan ju förstå hur fundersam han blev när affären bredvid oss hade satt ut en liten en och satt dit röda kulor och guldband på den. What? Och sen fick han inte röra den för oss heller, hur taskigt som helst! Ja, lillkillen har kommit in i en tvåårs-trots och kan bli arg när han inte får som han vill. Då lägger han sig platt på rygg, var vi än är. Kul, kul! Egen vilja har han i alla fall...

Förresten har jag lagt ut några av Alfreds gamla kläder på Tradera, så är ni shoppingsugna får ni klicka er dit! (Jag lovar att han inte legat på gatan med de kläderna!)


söndag, november 25, 2012

Söndagssvep, 25 november 2012



God morgon sista söndagen i november! 


Fint print från min favoritaffär The Love Shop.


Duktiga Camilla Lundsten ligger bakom Littlephant och har nu gjort en bebiskollektion för Lindex. Mina favoriter är koftan och byxorna.


Är någon på jakt efter klänningen med det lilla extra så har Monsoon en hel massa fina klänningar nu. 


Och för de mindre tjejerna är klänningarna hos Livly alldeles oemotståndliga. 


Fin väska i mjukaste läder från Sandqvist hos Fine Little Day. Perfekta storleken för weekends away! 


För den frusna föräldern finns nu Ergo Baby Winter Edition med avtagbart fårskinnsfoder och handmuff!


IKEAs senaste textilkollektion hämtar inspiration från både industrialism och bondesamhället. Fint!


Lille Nord är ett nytt onlinemagasin för inrednings- och modeintresserade föräldrar. Tjejen som bor i rummet ovan heter Solvej, och det är ett av mina absoluta favoritnamn.


Läcker med en färgklick bland alla mörka kläder. Olivia Palermo har alla rätt! Ni har väl förresten kollat in hennes hemsida där hon delar med sig av en massa fint. Hos ASOS kan man hitta en gul kappa och är man på jakt tycker jag man ska kolla in Zara som också har fina färgglada kappor.  


Vill man inte ha varm choklad kan man alltid värma sig med en Spiced Chai.


Visst är det sant? Ha en underbar söndag! 

lördag, november 24, 2012

Önskelista 4



Supermjuka läderhandskar från COS, färgglatt armband från Lite Kalabalik hos Tintin Style, underbart fin Day Bag från Litthephant hos favoritsaker, i Unicefs gåvoshop kan man köpa en massa saker som sen skickas till behövande, en riktigt bra present till en som har allt! Snygg palett från Nars hos ASOS, TV-serier  är alltid bra att få, Mad Men och White Collar står på min önskelista. En finfin ugglefamilj av Ingela P Arrhenius hos Rädda Barnen, fin prickig pashmina från My Pashmina, snygga färger i set med mininagellack från OPI hos ASOS, bra att ha när man reser är en fin skopåse från Lisbeth Dahl hos Chique och så kan man aldrig få för många tröjor! Fin glesstickad tröja från Åhlens.

fredag, november 23, 2012

Little Lion Man



Dagen har gått i ett idag! Kul med såna dagar ibland. Bland annat har vi varit på 2-årskontroll hos farbror doktorn (ja, innan Alfred är 2 år, that's the German way) och där började han prata om fästingsvaccin. I München vaccinerar dom inte förrän barnen är över 3 år, förutom om barnen rör sig mycket i skog och natur. Vilket vi ju inte direkt gör här. Men sen undrade doktorn var i Sverige vi åkte och när vi kollade på fästingskartan så är området hemma i Sverige helt rött. Stor fästingrisk alltså. Så nu tyckte farbror doktorn att vi ska fundera på om vi ska vaccinera Alfred mot fästingar nu till sommaren. Nån som har koll på fästingvaccin? Som jag har förstått är det inte så vanligt i Sverige?

Helg nu! Skönt det. Vår sista "lediga" helg det här året, sen är det full fart med besök från Sverige, besök i England, besök från England och sen åker vi till Sverige och firar jul! Weeiii! Kul när det händer mycket. Vi kommer slappa järnet i helgen, hoppas ni har en bra helg var ni än är!

Jag börjar sjunga på Mumford & Sons Little Lion Man när Alfred har sin lejonmössa på sig!

Sno stilen: Jessica Biel



Här i München betyder skinnbyxor mest lederhosen, men Jessica Biel visar att man kan vara snygg i skinnbyxor även utan hängslen och knästrumpor!

Svart ull- och kashmirkappa från COSskinnbyxor från Lindexskor från River Island hos ASOS och skinnväska från H&M.

torsdag, november 22, 2012

Giving Thanks



Idag är det Thanksgiving i USA. Det är en högtid som jag gärna skulle vilja fira! Bara vara med nära och kära och uppmärksamma vad man är tacksam för.

Jag är tacksam för kärleken i mitt liv, Engelsmannen och Alfred och också för resten av familjen, med föräldrar, systrar och kusiner. Jag är tacksam att Alfred står sina kusiner nära fastän vi bor långt ifrån dom. Jag är tacksam för det liv jag lever och för allt jag får uppleva. Jag är tacksam för att jag har den här bloggen och jag är tacksam för alla er som läser det jag skriver och delar med er av egna tankar och funderingar. Tack.

Vad är ni tacksamma för?

Förresten, jag bara älskar de här bilderna! Vi försökte få till ett kort på alla kusiner tidigare i sommar, men det blev så här. Svårt när alla har spring i benen!

Stackars sjukling



Alfred står framför mig med kräks på hela tröjan, han säger "näääeeej" och man ser i hans blick att han undrar vad sjutton som har hänt! Det här är inte bra, helt klart! Och man får tänka bort att man tycker kräks är bland det absolut värsta som finns, ta av honom kläderna, duscha av honom och så hålla hans händer när han ännu en gång kräks. "Gos", säger Alfred, och så gosar man och mumlar i hans öra att det inte är någon fara, det kommer snart gå över och så får man springa in i badrummet när han börjar kräkas igen och ens hjärta går mitt itu för man skulle så gärna ta hans plats, ta över det sjuka för hans skull, men det finns absolut inget man kan göra. Man kan bara lida med och upprepa att det snart kommer bli bättre, snart, snart.

Och när det väl blir bättre, när den vanliga, glada Alfred är tillbaka och vill gå och sparka i löven, då blir hjärtat helt igen, och man inser att man överlevt ännu en pärs som förälder.

onsdag, november 21, 2012

Önskelista 3



Ingen jul utan böcker, eller hur?

Pettson och katten Findus är så mysiga, kolla in både Pettson får julbesök och Tomtemaskinen. En ny bok av Astrid Lindgren kanske låter konstigt, men Tomten är vaken har inte getts ut i Sverige förut! En blivande julklassiker. Belle & Boo and the Birthday Surprise har en massa härliga bilder och i Oh, the Places You'll Go får man hänga med på mycket! Miroslav Saseks This is...-böcker är så fina. Egentligen tänkta som reseguider till barn, men de funkar minst lika bra till vuxna. Vi har This is Munich men skulle gärna vilja ha alla de andra böckerna också! Jesus sista ord på korset var INTE: "Härifrån ser man hela Mariannelund!", Jonas Gardell i högform. The Sprouted Kitchen: A Tastier Take on Whole Foods är jag väldigt nyfiken på och sen har jag hört så mycket om John Greens böcker att  Looking for Alaska och The Fault in our Stars får bli min julklapp till mig själv! Härligt att ha några böcker att läsa vid jul. Angry Little Girls hörde jag talas om inne hos Mrs Pantson så den är jag väldigt nyfiken på. Och så tycker jag att Råsmart Familj är en riktigt bra bok till alla småbarnsföräldrar, man lär sig en hel del och så finns det goda recept också!

Har ni några bra böcker att rekommendera?

Lövlek



Det är underbart att se barn (och vuxna!) ha det så kul i naturen. Hela söndagen hängde vi i Englischer Garten. Hoppade i löv och njöt av solen. Dom hade blåst ihop löven i gigantiska högar, så det var verkligen ur mycket löv som helst!


Efter en dags lövhoppande var det riktigt gott att värma oss med varm choklad på Starbucks!

tisdag, november 20, 2012

Önskelista 2



Till jul kan det ju vara kul att önska sig såna saker som känns lite lyxigare; siden, kashmir och skinn till exempel! Eller fina band att slå in presenter med. Ja, om man gillar sånt alltså.

Kashmirmössan från COS kan jag verkligen rekommendera, jag är inne på fjärde säsongen på min första och den är så fin att jag köpte en vinröd nu också! Halsbandet har jag i svart och det är hur fint som helst, man kan snabbt fixa till en snygg outfit med det! Och om den vita läderväskan från H&M är lika snygg i verkligheten så är den verkligen ett kap...

1. låda med fina band från Cox & Cox 2. stjärnhalsband från People Tree hos ASOS 3. väska med rosett från Johnny Loves Rosie hos ASOS 4. kashmirmössa från COS 5. sidenklänning från Maison Martin Margiela hos H&M6. kashmirbyxa från COS 7. leopardmönstrade loafers hos Lindex 8. vit läderväska från H&M 9. halsband från Lindex 10. mockahandskar från H&M 11. läderfodral till iPad från COS

Besökande i München



Innan Alfred blev sjuk hann han hänga lite med kusinerna. Han visade lekplatsen för dom.


Men jag tror han blev lite förvånad när kusinerna kunde klättra mycket högre på spindelnätet än vad han kan! Han som har övat så!


På Viktualienmarkt såg vi en massa fint.


Och storkusinerna tog bra hand om Alfred och höll koll på honom, både på Viktualienmarkt och i tunnelbanestationen.