måndag, december 31, 2012

Bye bye 2012



Januari.
Året började i England där vi bland annat besökte Penny Lane innan vi åkte till Örebro och sen hem till München igen. Jag visade några bilder från julen sen blev jag lite chanelig och luktade på pärlhyacint. Jag drack Apple Pie in a Glas och bakade blodapelsinscones innan jag berättade 5 saker om mig. Sen fick jag paket fastän det var Alfred som fyllde ett år!


Februari.
Vi började månaden med mmmmargaritas och gick på promenadAlfreds rum blev klart och så var det kallt men tulpanerna var fina! Jag bakade bananbröd, Alfred promenerade och så åt vi Sunday brunch. Det kom snö i München, vi åt Eton Mess och jag drömde om vårkläder. Vi fick lite sol, åt semla, firade Fasching, åt bovetepannkakor, snackade svengelska, åkte till Liverpool och så var det dags för Oscars-gala.


Mars.
Jag visade vad jag shoppade i England, Alfred ville upptäcka allt och så visade jag några presenter. Ni fick följa med på promenad i Schwabing och Alfred var en iBaby. Vi firade engelska morsdag och hade vi en solig lördag. Alfred fick en hjälm och så matchade vi varann! Det var en seg söndag och jag filosoferade om Alfreds namn. Jag drack en grön smoothie, shoppade kläder från GAP, visade gamla blommor och smaskade jordgubbar!


April.
Det blev en massa bilder från München. Jag bakade Easter bunny macarons och chocolat eclairs och så firade vi påsk. Vi åt jordgubbs- och blomkålspuré och Tomatoes on a Stick innan vi stack till Sverige och landade i Linköping. Sen njöt vi av vårsverige, vi var i Örebro och så var det dags för möhippa. Alfreds kusiner gjorde hemmagjord sushi och sen drog mina systrar och jag med mamma till Stockholm där det blommade i Kunsgträdgården.


Maj.
Stockholm! Härliga Stockholm! Vi var på fårutsläpp och bröllop och hela familjen blev sjuk förutom jag och det tackade jag min immunboostande smoothie för! Vi fikade i Pålsboda och så fyllde jag år! Vi var i Västerås sen åkte vi hem till München och åt mors dagsbrunch. Vi flög till England där Alfred blev klippt och sprang runt på stranden och Rufford Old Hall. Sen var det kungligt dop, jag sökte gotlandstips och vi firade Engelsmannens födelsedag. Annandag pingst betydde röd dag och jag lärde mig göra fiskbensfläta! Vi åkte på utflykt och Alfred var en badpojke och så  hittade jag en ny favoritparfym.


Juni.
Vi började månaden hemma och jag gjorde tarte aux fraises innan Alfred och jag flög till Sverige igen. Jag tipsade om bra musik och så njöt jag av svenska sommaren. Hela familjen åkte till Gotland där vi firade mammas 60-årsdag och besökte LEVA KungsladorRute StenugnsbageriCafé Krönetraukar och Crêperie Tati. Sen firade vi midsommar innan vi åkte hem till hettan i München och jag blev lite sentimental.


Juli.
Plask! Alfred gillade att bada och jag funderade på mat. Jag visade det fina huset på Gotland och pratade om Hotel Stelor samt Högklint och Fridhem. Vi åkte på biltur och det var riktig sommar. Vi firade 3-årig bröllopsdag och jag bakade lavendelkakorgammeldags blåbärskaka och chokladkaka. Jag visade bilder från när Engelsmannen och jag var i Trosa och så köpte vi ny cykelsadel som Alfred älskade lika mycket som att utforska allt! Alfred ville gå överallt och jag gjorde en orange smoothie innan vi flög till England.


Augusti.
Vi var i Liverpool och besökte Lytham innan vi åkte till Sverige. I Julita besökte vi Pettson & Findus och i Örebro åt vi på Ingeborgs och fick både regn och sommarsol och var på marknad i Örebro. Jag njöt av sommarkvällar och svenska ljuset och så åkte jag till Linköping. Alfred träffade hönorna och vi skördade morötter och äpplen, njöt av sensommarnatt och gick i väntans tider på Alfreds kusin. Alfred köpte kavatskor, vi slapp bomben i München utan plockade lingon istället!


September.
Vi plockade lingon och svamp i svenska skogen och var på bondgård. Jag fick ett litet meltdown på Amsterdams flygplats och sen gick vi vilse i Verona (och jag blev ganska sur, men jag älskar ju egentligen Verona!). Vi besökte också GardasjönBardolino och njöt av allt, till och med den fina motorvägen på vägen hem! Sen gick vi på Coldplay och Alfred och jag åkte till Sverige igen för att träffa nya kusinen och så gick vi på marknad i Hjortkvarn. På bloggen hade vi en bra diskussion om preventivmedel och jag kom på att det ju faktiskt kunde vara härligt att flyga!


Oktober.
Alfred upplevde sin första oktoberfest och jag gjorde en sommarsammanfattning. Vi njöt av en fin höstdag och jag gjorde mjölk- och äggfri chokladmousse. Alfreds mormor och morfar kom på besök och så kom det besökare från England och vi åt brunch och njöt. Alfred hittade en brandbil på loppis och sen kom snö! Jag visade Alfreds rum och så filosoferade jag.


November.
Vi var i England och åt engelsk mat. Jag hade några framtidsfunderingar och vi tog ett familjefoto. Jag fick hjälp av Alfred i köket och så hade vi besökare som gillade lövlek! Vi var hemma ett tag och Alfred var ett riktigt storstadsbarn. Vi drack granatäpplemargarita och Alfred gillade snigel och smoothie och jag var och såg Ed Sheeran!


December.
Vi hade mer besök, åt god mat på Al Pacino och besökte tysk julmarknader. Jag hade julfint hemma och så stack vi till England och Windsor för att gå på engelskt bröllop och vi träffade även great granny Gwen. Vi åkte vidare till London, fina London! München var juligt och sen åkte vi till Sverige för att få julefrid. Vi julpysslade, firade jul och gick till och med på julotta

söndag, december 30, 2012

Söndagssvep, 30 december 2012



Sista dagarna på året!


Jag är lite småkär i fjärilarna från LeeShay hos Etsy. Så fint att låta dom flyga runt lite på väggen!


Man kanske skulle börja året med ett fint armband med ett bra budskap på? Dessa fina finns hos Lenny and Eva.


H&M Home har en massa fint nu till våren! Kolla in babyörngottet och babyfilten också, så söta!


Snygg vårklänning från Monki! Jo, man kan tänka lite på våren nu...


Alla bröllopssugna måste kolla in Martha Stewart Weddings. Man kan också ladda hem den på iPaden!




Ni som har lite tid över kan kika in och läsa onlinetidningen A Subtle Revelry.


Det är snart dags att planera vad för gott vi ska bjuda på när Alfred fyller år!


I senaste numret av Mama berättar Pernilla Andersson om sin och Dregens kamp för att för att bli gravida. Det är alltid lika gripande att läsa om. Kolla också in hos Sofia på Mokkasin som delar med sig av sin IVF-resa. Att bli gravid är verkligen inget man ska ta för självklart och IVF är inte heller alltid det lättaste!


Några tänkvärda ord att ha i åtanke inför nya året!


Skåla in året med några goda cocktails! Gott nytt år!

fredag, december 28, 2012

Sno stilen: Jessica Chastain



Jessica Chastain mixar rosa, svart och vitt till sitt fina röda hår. Snyggt!

Snygg rosa väska från H&Mkappa från Banana Republicjeans från H&Mtröja från H&M och skor från Topshop

Jumpsuit med öron



En av Alfreds julklappar var den här jumpsuiten från Bobo Choses. Så himlans söt, och hur skönt är det inte med overall, liksom. Och hundöron. Swoon på det! Finns nu på Oii Designs mellandagsrea!

torsdag, december 27, 2012

Julfirande



Att åka pulka, bob och spark på julafton gör vi inte varje år! Verkligen en helmysig start på julafton!


Engelsmannen hade byggt en iglo, och där passar det ju utmärkt att ligga och äta korv!


Sen kom tomten med en massa paket. Spännande!


Syrran hade gjort supersmarrig ingefärslemonad!


Och så hade vi fina servetter.


Alfred myser lite med storkusinen. En finfin julafton!

onsdag, december 26, 2012

Dan före dan



Dagen innan jul dekorerade vi pepparkakkshuset. Och med vi menar jag jag, för Alfred stoppade nonstop i munnen istället för att sätta dom på pepparkakshuset. Det är därför han ser så glad ut!


Engelsmannen och jag firade också 7-årig förlovningsdag och det gjorde vi med lite bubbel. Är det fint så är det!


Och som sagt, Alfred tyckte pepparkakshuset var riktigt spännande!

Jultradition



Jag hoppas vi startade en ny tradition när vi gick ut och grillade korv på julaftons lunch hela familjen. Traditionen blir så klart bäst om det är snö och minusgrader, men det funkar ju även vid barmark och tio plus! Alfred gillade den nya traditionen, han glufsade glatt i sig några korvar sen sov han middag och var pigg och glad lagom tills dess att tomten knackade på dörren!

tisdag, december 25, 2012

När juldagsmorgon glimmar...



Imorse steg min syster, mamma, Sofia och jag upp långt innan solen gick upp och gick på julotta. Det var tyst och stilla med stora snöflingor som dalade när vi pulsade genom snön. Kyrkan är under renovering så vi fick vara i församlingshemmet och det kan vara den mysigaste gudstjänsten någonsin. Två körer, Oh Helga Natt, Stilla Natt, Jul, Jul Strålande Jul och ja, mer julstämning kan det inte riktigt bli!

När vi kom ut föll snön, det var stilla och fortfarande mörkt. Det kändes som om vi hade snott en extra timme där. Sen kom vi hem och åt gröt medan det sakta ljusnade. Vilken härlig juldagsmorgon.

Sen blev det pulkaåkning, kalkon, snöpulning, bastubad och tja, vi är ju fortfarande mitt i julen. Myspys på er.

söndag, december 23, 2012

Söndagssvep, 23 december 2012



Sista söndagen i advent! Imorgon är det jul. Jag tycker ni ska börja dagen med att läsa 26 Moments That Restored Our Faith in Humanity This Year. Vackert så.


Fin klänning att fira jul i från H&M.


Limegrön skinnväska? Ja tack! Finns hos ASOS.


Jag gillar snygga nagellacket med småpärlor från Ciaté. Man droppar på små, små pärlor på naglarna, så snyggt! Finns bland annat hos ElevenNelly och ASOS.


Duchess of Cambridge har visat sig bli en riktig trendsetter!


Älskar tavelsamlingen längs hela väggen hemma hos India Hicks!


Alla ni mammor, checka in The Motherhood. Sjukt rolig rap! Igenkänningsfaktorn är hög...


Sarah Jessica Parkers döttrar är julfina!


Jag älskar att Anne Hathaway vågar driva med sig själv!



Nu kan man fixa ihop en glittrig slinga av ekollon till julgranen!


 Nån som är sugen på tårta med snögubbar på?


Joy to the World! God jul önskar jag er alla!