onsdag, maj 29, 2013

Till Liverpool

 

"Åka taxi till flygplats, flyga till Liverpool, åka grampa's car!" Alfred har upprepat det här som ett mantra idag. Det är kul nu när han börjar inse vad som händer, att han kan se fram emot att resa och att träffa sin familj. Så imorgon bitti, tidigt, tidigt, åker vi till flygplatsen för några dagar i Liverpool. Det är långhelg här igen, så vi utnyttjar de röda dagarna i maj till max!

Ha en fin helg!

Sånt man minns

 
 
Hortensia är en av mina favoritblommor. I min brudbukett samsades en stor hortensia med pioner, rosor, nejlikor, stjärnflocka, lavendel och delfinium. Varje gång jag har en hortensia hemma tänker jag på min brudbukett och den fina dagen som vi hade då. Det är kul hur små saker kan trigga igång minnen. En blomma får mig att minnas min bröllopsdag, och när Alfred har magknip masserar jag hans mage med samma olja och teknik som jag fick lära mig på kliniken efter att han fötts. Doften av den oljan får mig alltid att minnas de där första nätterna med Alfred. De sömnlösa nätterna, då han inte ville sova någon annanstans än på mitt bröst, och hur jag, livrädd för att han skulle ramla ned på golvet om jag somnade, kämpade med tunga ögonlock medan den oändliga natten var mörk utanför fönstrena.
 

Solskenstimmarna

 

Igår fick vi äntligen lite sol på oss! Jag lyckades låsa mig ute, och det var verkligen tur att det var igår och inte någon annan dag de senaste veckorna eftersom det regnat vareviga dag! Ja, hursomhelst, utelåsta fick Alfred och jag hänga utomhus tills dess Engelsmannen kom hem. Då cyklade vi iväg på picknick! Som sagt, det gäller att ta tillvara på soltimmarna den här sommaren... Idag har vi vaknat upp till regn och 7 grader igen!

tisdag, maj 28, 2013

Kändisstilar

 

I sommar vill jag göra som Nicole Kidman och matcha sommarkappa, väskasidenblus, byxor och skor i svala, neutrala färger. Jag vill också kopiera Rosie Huntington-Whiteley och vara snygg i en mönstrad kavaj samt göra en Reese och klä på mig färgglada klänningar!

God Bless

 

Den här lilla killen växer upp så fort. Han doftar jordgubb när man pussar på honom och han härmar allting vi säger. Igår kväll sa granny: "night, night, God bless", och Alfred svarade; "night, night, God bless!". Häromdagen satt han med sin gitarr och klinkade samtidigt som han sjöng "twinkle, twinkle little star". Det är sånt som smälter mammahjärtat.

måndag, maj 27, 2013

Sno stilen: Cameron Diaz



Cameron Diaz är en snygg resenär. Tänk om man kunde flyga med sådan stil!

Kavaj, H&M, topp, H&M ,byxor, H&M, ballerinas, H&M, väska, Åhlens, sjal, ASOS och hatt, Hats and Caps.

Bildkavalkad från en regnig mors dag

 

Den här helgen har varit som en helg i november. Aldrig tidigare har jag upplevt en så regnig maj som vi haft i år! Tur att vi åkte till Italien och fick lite sol.


 
Aprikoserna är mogna nu, lite vårkänslor får man från dom!
 


Jag bestämde mig för att baka en smulpaj. Aprikoser och rabarber under ett tjockt lager av en massa godsaker. Mums!


 
Engelsmannen och Alfred byggde tågbana.


 
Till lunch ringlade jag honung över min macka med chevre och pinjenötter. Himmelskt.


 
Sen framåt kvällen var det dags att gå ut för att äta mors dagsmiddag. Det slutade inte regna på hela dagen.

 
Snygga damen hade fått några nya accessoarer efter några segerrusiga fans festande.
 

 
Det var ju nämligen så att Bayern Munchen vann Champions League kvällen innan. Munchen festade hela natten!

 
Så idag var allt ganska öde. Ingen som vill sitta utomhus när det är 5 grader varmt iallafall!

 
Vi gick till vår italienska favoritrestaurang. Jag åt kött och potatis.
 
 
Alfred fick spaghetti Bolognese men ville hellre äta mitt kött. "Steak, please!"


Efter det var det dags för expresso och tiramisu till maken.


Alfred och jag delade på jordgubbar med mascarponeglass. Jordgubbarna är så goda just nu och den där mascarponeglassen var ruggigt god!


Ute regnade det fortfarande. Det blir ju grönt om inte annat!


Alfred fick en klubba av vår servitör. Så får man Alfred att gilla någon!


Så sött med små gummistövlar på barn!


Nån hade festat så mycket kvällen innan att de tappat en sko! Så kan det gå...
 

 
 Så här mycket blåste det. 5 grader och regn med blåst på det, som sagt, det kändes som en dag i november!
 

 
Det enda som lyste upp var min citrinring och gula väska! Det var vår söndag!
 

söndag, maj 26, 2013

Söndagssvep, 26 maj 2013



Godmorgon söndag och Hello Life!


Idag är det mors dag, hoppas alla mammor har en fin dag!


Jackie Kennedy, alltid lika tjusig!


Visst är randiga kjolar fina!


Det är väldigt snyggt med långklänningar och en kort jacka till!


Banana Republic har många fina långklänningar!


Min kära mor och far välsignade mig med stora fötter att stå stadigt på jorden med. Det är jag såklart tacksam för. Nästan hela tiden, förutom när jag tittar på de här fina skorna från Swedish Hasbeens. Hade jag fortfarande varit a twentysomething hade jag nog köpt dom ändå i storlek 41 och försökt klämma ner mina stackars fötter, men som förnuftig 30-åring vet jag att det inte går. Så nu gråter jag en skvätt istället. Har ni sett så perfekta sandaler?! Snyft.


Emmy Rossum är sommarvacker som få! Jag gillar hennes Ricky Bag från Ralph Lauren.


OPIs senaste nagellackskollektion The Bond Girls glittrar fint!


Vilket snyggt rum! Jag gillar att halva väggarna är målade i rosa!


Ett vädigt smart soffbord!


Tänk att målade stenar kan vara så vackra!


Snyggt tryck från Mini & Maximus.


Visst låter rabarber- och jordgubbstiramisu som kanske den somrigaste desserten någonsin!


Ibland förvånar jag mig själv! Favorit just nu är Jason Derulos The Other Side.


Ha en underbar dag!

fredag, maj 24, 2013

En helg i maj

 

Igår firade vi Engelsmannens födelsedag och imorgon ska vi på två-årskalas, maj är helt enkelt en poppis månad att fylla år! Vädret bjuder på 7 grader och regn, så det kanske är tur att vi har födelsedagar att fira så att det är något som är bra med den här helgen!

Hoppas ni får en fin helg!

Havregryn- och chiafröpudding

 

Jag hittade det här receptet och blev genast sugen på att prova det. Chifrön och havregryn som man blandar på kvällen och så har man frukosten klar på morgonen. Snabbt och enkelt, det gillar jag! Den milda smaken av kokos och vanilj passar bra tillsammans med färska bär, och så här på sommaren är det verkligen en perfekt frukost. Ja, om nu sommaren behagar infinna sig någon gång. Idag var det 6 grader utomhus när vi åt frukost. Då hade det kanske varit bättre med varm havregrynsgröt! Vill man göra puddingen mer matig kan man blanda i lite torkade frukter och nötter och låta det stå med över natten, men det skippade jag. Det går såklart bra med vilken mjölk man vill!

1/2 dl havregryn
1 matsked chiafrön
1 matsked kokosflingor
1-1 1/2 dl soyamjölk med vaniljsmak

Blanda alla ingredienser i en glasburk med lock. Skaka väl och låt sen stå i kylen i 5-8 timmar, gör det på kvällen så är frukosten klar morgonen därefter! Skiva över några färska frukter och ät!

Did You Give the World Some Love Today?

 
 
Bloggvärlden är så härlig! Det finns så mycket kärlek här, så mycket gemenskap och alltid någon som läser och ger goda råd. Och ibland är de bara snälla. För ett tag sedan bloggade Kalaslotta om det supersnygga nagellacket First Timer från Essie, och som den nagellacksjunkie jag är, sprang jag direkt ner till min affär för att köpa det. Ve och fasa! Det fanns inte! Jag letade online men hittade det inte. Beklagade mig inför Lotta (ja, jag tyckte verkligen det var den perfekta nyansen av grönt) och hon frågade försynt om min adress. Någon vecka senare dök det upp ett brev i brevlådan, med det snyggaste lacket i världen! Tack snälla Lotta, nu kan jag strutta runt med mina fina naglar! 

torsdag, maj 23, 2013

Saker att störa sig på


Det finns vissa saker som man, oavsett hur länge man bor i ett land, alltid kommer att störa sig på. I Tyskland är det till exempel det faktum att bananerna alltid tar slut i affären innan en långhelg. Att affärerna inte är öppna alls på röda dagar har jag nästan vant mig vid, men att affärerna inte fattar att folk köper på sig saker inför en långhelg och tar in lite mer i lager av saker som till exempel bananer, det förstår jag icke. Vill man ha bananer måste man planera innan och köpa några dagar tidigare. Annars är man utan bananer. Och ägg. När vi ändå är inne på affrer så är det också väldigt irriterande när saker tar slut i affären och sen tar det flera veckor innan det kommer in igen. Inte vanliga saker som mjölk, ägg och sånt, men lite ovanligare, som tortillabröd, gojibär eller chiafrön. Tar det slut får man vänta. Länge.

Och så tyska banker, som verkligen skulle behöva ett ansiktslyft. Loggar man in på en svensk eller engelsk bank online ser man alla transaktioner, även de som gjorts samma dag. På Deutsche Bank kan man få vänta i 2-3 dagar innan en transaktion finns med online. Inte heller står det att en viss summa pengar är låsta för att täcka ett inköp, nej, pengarna finns bara där! Tills dom inte gör det. Otroligt frustrerande. I Tyskland gäller också cash is king, här tar inte alla affärer kort utan många föredrar kontanter. Man kan heller inte som turist komma och tro att man kan betala med Visa, inte ens i de affärer som tar kort, för vissa accepterar bara EC-kort. Som är nån tysk grej. En annan liten rolig grej är geld-kort, allts pengakort. Det är ett litet chip på ditt vanliga kort (som du betalar eller tar ut med pengar med) och på det chipet kan du lägga över pengar för att använda typ som ett busskort eller liknande. Så två chips i ett. Nej, jag fattar det inte heller.

Ni som bor i utlandet, vad stör ni er på?

onsdag, maj 22, 2013

Spifire

 

Mer brittiskt än Spitfire kan det knappast bli, men visst är det en fin liten flaska att ha som blomvas!
 


Tavelvägg

 

Tavelväggen är under uppbyggnad! De bilder vi redan hade är nu uppe på väggen och så har jag beställt några till som ska upp. Jag kommer såklart visa slutresultatet när det är klart!


De små ballongerna är gjorda av Murano-glas och var vår souvenir från Venedig. Vi var jättenojiga över att få hem dem, packade dem med bubbelplast och kläder och hade dem högst upp i ryggsäcken, och vi lyckades faktiskt få hem alla hela! En bedrift i sig.

tisdag, maj 21, 2013

Datastrul

 

I helgen bestämde sig min dator för att ge upp. Pang bom, stendöd. Som tur var hade jag backat upp alla foton från Venedig, det var bara några från helgen som försvann, och det får jag väl glädja mig över! Nu sitter jag med Engelsmannens dator medan jag försöker leta reda på en ny. Har ni några tips på prisvärda datorer så får ni gärna hojta till! Problemet är ju såklart att jag vill ha en svensk dator, så det ser ut som om jag får vänta på en ny tills jag kommer till Sverige...

I Got My Lipstick On, Here I Come, dadadum

 

Det var kanske schlagern i helgen som fick mig på läppstiftshumör, men läppstiftshumör var jag på! Det är få saker som piggar upp så mycket som lite färg på läpparna. Läppstift ska ju alltid sitta kvar, men det är extra viktigt när det gäller färgstarka läppstift. Det orangeröda till vänster är coraliscious nr. 12 från Rimmel Lasting Finish by Kate och det rosa till höger är färgen shocking coral 910 från Maybellines Color Sensational Vivids Lipstick, och båda läppstiftena sitter otroligt bra och även helt ok när man äter och dricker. De färgar heller inte av sig på tänderna, vilket är väldans bra, det är aldrig kul att gå runt med läppstift på tänderna!

Och ja, vissa kanske skulle kunna analysera mitt val av färgstarka läppstift och rosettfrisyr och diagnostisera mig med åldersnoja, men hey presto, det bjuder jag på!