torsdag, oktober 31, 2013

Happy Halloween!



Jomenvisst, tre pumpor står nu vid vår ytterdörr. Tripp, trapp, trull, typ. Glada pumpor än så länge, det får nog dröja några år till innan de blir lite mer läskiga! Annars tror jag barn bara mår bra av att bli lite skrämda ibland...

Ikväll blir det halloweenparty, fram med kostymer och smink! Ha en bra halloween!


onsdag, oktober 30, 2013

Kära tomten...



Julen är ju en tid då man kan önska sig såna saker som man kanske inte unnar sig själv i vanliga fall. Lyxiga dofljus, sköna material och saker som är fina bara för att!

1. doftljus från Diptyque hos Liberty 2. dubbeltäcke i ull från Ulltäcket.se 3. kashmirbyxor från Soft Goat 4. ärmlös kofta i lammull från COS 5.Make Your Own Eiffel Tower hos ASOS 6. plånbok från Cath Kidston 7. almanacka från Rädda Barnens webshop 8. varmvattenflaska och sockor i kashmir från Scotland Shop 9. rosa mössa från Filippa K 10. silverram från The White Company 11. broderad mockaväska från ASOS 12. brevpapper från Rifle Paper Co hos Mokkasin

Trots och kärlek



Alfred har upptäckt det här med fickor. Vääääldigt kul att kunna stoppa händerna i fickorna och gå omkring.


Annars är det här en kille som är inne i en trotsperiod. Jag tror han tar ut all sin ilska som han har inom sig sedan vi tvingade iväg honom från sitt liv och sina kompisar i München, så det är mycket nej, nej, nej! NEJ! Och mycket "dumma morfar", vilket är lite konstigt eftersom morfar annars är en storfavorit, men jag antar att han får ta smällen eftersom han inte är här. Men igår var det också "dumma iPad, dumma skor, dumma bil och dumma allt".


Är man snart tre år så får man väl vilja vara ifred ibland. Eller hur?


Annars är han så himlans rolig att vara med nuförtiden. Snack, snack. Det är många engelska uttryck som fastnat hos honom; "be back in a second", "hang on a minute!", "thanks a lot", "oh yeah, that's cute", favoriten "that's right!" fast Alfred säger mer "dats wight!" och så vidare, och han kanske inte använder dom helt korrekt, men det är väldigt gulligt. Det är också mycket "on Thursday", oavsett vilken dag vi ska göra något på.


Och också en hel del "jag älskar dig, mamma!" vilket såklart värmer gott. Jag älskar dig också, Alfred, mer än du någonsin kommer förstå.

tisdag, oktober 29, 2013

Rosa blommor



Det luktar lite konstigt i vårt hus, jag antar att det blir så med heltäckningsmatta som har varit med i några år, (fastän jag föredrar att inte tänka på varför det luktar..!) så i hallen står en bukett med starkt doftande, rosa liljor för att ge lite väldoft. I vanliga fall kan jag inte ha liljor inomhus, för jag tycker de doftar för starkt, men här blir det alldeles lagom. Och i köket står två vaser med nejlikor, ljuvliga små blommor som står sig otroligt länge, precis som liljor!


måndag, oktober 28, 2013

Some Things from the Weekend



På fredagskvällen gjorde jag butternut squash lasagne (sååå gott!) så till lördagens frukost fick överbliven pumpa bli till pumpapannkakor. Gott det också!


Engelsmannens bror kom på besök i helgen så vi tog oss till Blackpool.


 Blackpool är härligt turistigt. Eller, härligt är kanske fel ord, vi kör på väldigt turistigt istället!


Men Blackpool har ett torn, som, om man kisar, nästan ser ut som ett litet Eiffeltorn. Sånt gillas ju. Det finns hästar med vagn som drar runt turister och så finns det också åsnor på stranden. Ja...


Som vanligt blåste det halv storm vid havet. Alfred klädde sig i tredubbla lager och pilotmössa.


Vi köpte munkar. Dom var flottiga.


En massa karuseller och halvt övergivna restauranger.


På söndagen lärde Engelsmannen Alfred att ta hand om sin cykel. Han tyckte det var väldigt kul att tvätta den!


Och så avslutades helgen med en promenad. Älskar höstkänslorna man får när man går på gatorna här!

söndag, oktober 27, 2013

Söndagssvep, 27 oktober 2013



God morgon! The Peak District står på min lista på ställen jag vill besöka i England.


... och nästa stopp skulle gärna få vara det här slottet i Loiredalen.


Varma sockor har jag behövt i helgen! Dessa från Tea and Cake.


Rosmönstrat i massor hos Lindex. Koftan är riktigt fin!


Söt smyckeshållare från Not on the High Street.



Jo, nu är det faktiskt dags att börja kolla på julsaker! Fint från The White Company.


Även H&M har julfint. Jag skulle inte ha något emot att vakna upp i det här påslakansetet julaftonsmorgon!


Verkar finnas mycket fint i kollektionen Isabel Marant pour H&M. I affärer i miten av november.


Kelly Clarkson var otroligt vacker när hon gifte sig för en vecka sedan. Allt från klänning, till hår till brudbukett är så fint!


Melissa McCarthy är superglamourös på omslaget till ELLE.


Skådisen Ashley Madekwe visar en glimt från sitt frukostbord, och jag gillar zebrafigurerna som är salt- och pepparkar.


En dag vill jag också ha en rosamålad vägg!


På juldagen har en ny animerad film om Emil och Ida i Lönneberga premiär. Förhoppningsvis är det en lagom lång film för Alfred att kolla på!


Gott med polenta med tomat och fetaost!


Låter spännande med en fikon- och timjandrink. Måste nästan testas!


Några länkar att kolla in så här på söndagen! Varför  det är viktigt att läsavad man ska säga till någon som man tycker är en bra förälder och några ord man ska säga till sitt barn.


Ha en underbar dag!

fredag, oktober 25, 2013

Varm choklad och nu är det helg igen!



Det var med lite sorg i hjärtat som jag gjorde sista varma chokladen häromdagen med den underbara chokladen Copeaux de Chocolat från Dolfin, som jag hade med från München. Det är chokladflingor som man kan blanda i allt möjligt, men vår favorit är enkel vanlig choklad. Hur gott som helst!

Så ingen varm chokld i helgen alltså, fast det kan nog behövas ändå eftersom det ska regna hela tiden. No news there, alltså. Engelsmannens bror kommer på besök i helgen och så ska vi karva pumpor till Halloween på torsdag. Förresten ska vi på Halloween-kalas på torsdag, så har ni något lagom läskigt tips på vad man ska baka tages det tacksamt emot!

När vi ändå är inne på tips, jag skulle vilja läsa på om Montessori men det är lite svårt att veta vilken bok man ska läsa när det finns så många, finns det någon läsare som har något tips att dela med sig av?

Och nu är det visst helg igen! Hoppas det blir en bra en!

torsdag, oktober 24, 2013

Nagellacksfunderingar


Igår, på sagostunden på biblioteket, pekar en liten flicka på Alfreds naglar och utropar:

"He's got nail polish on! He is a boy! Why does he have nail polish on?!"

Hennes föräldrar borde ju verkligen få en klapp på axeln för att ha uppfostrat henne till en fritänkande och öppen person (ja, jag är ironisk).

Jag kanske inbillar mig, men jag tror inte det är en så stor grej i Sverige om en liten kille har nagellack på sig, eller? Här i England är allt väldigt uppdelat, det är blått och bilar för pojkar, rosa och prinsessor till flickor, och visst, det är uppdelat i Sverige också, men inte alls lika mycket.

Och självklart får pojkar gilla blått och bilar, och flickor rosa och prinsessor, men man behöver ju inte forma dom i små, fasta mallar redan när de är så små. Eller hur? Inga är ju så öppensinnande som barn. Innan vuxna formar dom och berättar vad som är rätt och fel, förstås...

onsdag, oktober 23, 2013

Sno stilen: Julianne Hough



Julianne Hough är lite grunge-ig i flanellskjorta och skinnjacka.

Svart skinnjacka från Zaraflanellskjorta från H&Mtopp i pimabomull från H&Mbyxor från H&Mullhatt från H&Mväska från Zara och skor från H&M.

It's Always Rainy in England...



Konstigt nog är det Engelsmannen som har svårast att acklimatisera till vädret här på engelska kusten. Jag kommer ihåg från förra gången jag bodde i England, då gick jag alltid runt med paraply i väskan, oavsett om det är soligt när man vaknar kan man var 90% säkert på att det kommer regna någon gång under dagen! Engelsmannen har ju ändå växt upp här i trakterna, men han verkar ha glömt bort hur det är! 

Hursomhelst, i söndags, när Alfred somnt i vagnen, tog vi skydd från regnet inne på närmaste puben. Jag smakade Pimm's Winter T-Pots och det var värmande gott! Pimms med varm äppeljuice, det var precis vad jag behövde. Vi blev läskade av all mat som serverades på puben, färska ostron, fluffiga Yorkshire-puddingar, krispiga Fish & Chips, men sen gick vi hem och stoppade in vår egen Sunday Roast i ugnen. Minst lika god som vilken pubmat som helst!


tisdag, oktober 22, 2013

The Emily + Meritt Collection



Åh, har ni kollat in The Emily + Meritt Collection för Pottery Barn Teens? Och ja, vi ignorerar att det här är designat för tonåringar, allt är ju så sött! Jag kan inte bestämma mig för om The Bunny Clocks eller The Bunny Table Lamp är sötast, men jag tror lampan vinner. Huuur söt som helst! Och den där schäslongen... och sängen.... och...

måndag, oktober 21, 2013

Pumpa - och äppelsoppa



Nu är det äntligen pumpasäson igen! Så gott. Jag hittade ett recept på pumpa- och äppelsoppa från Martha Stewart och med lite modifikationer blev det en värmande god soppa att avnjuta en murrig höstkväll.

1,5 kilo butternut squash
4 äpplen
1 lök
2 morötter
1 chili
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
kummin
koriander
turmeric
buljong
vatten

Finhacka lök, vitlök och chili och fräs i lite olivolja tills allt är mjukt. Skala och skär pumpan i mindre bitar och låt den fräsa med i olivoljan i cirka 10 minuter, tills den blivit mjuk. Skala, kärna ur och dela äpplena i mindre bitar, skala och skär morötterna och tillsätt i grytan. Häll i vatten så att det precis täcker grönsakerna. Tillsätt buljong och kryddor och låt puttra i 30 minuter, tills alla grönsaker är mjuka. Mixa slät med en mixerstav.

Brödkrutonger

Ta något bröd du har hemma, det får gärna vara lite gammalt och hårt. Jag hade tortillas hemma, men det funkar med vilket bröd som helst. Skär dom i små fyrkanter, blanda med lite olivolja och salt och in i ugnen på 175 grader i 5-10 minuter, tills krutongerna fått fin färg.

söndag, oktober 20, 2013

Söndagssvep, 20 oktober 2013



God morgon söndag!


Sköna varma kläder från Anthropologie.


Marks & Spencers kör på mjuk kashmir med roliga tryck.


Oj så sött! Från Burberry.


Sötaste babushkorna i jultappning kommer från Ingela P Arrhenius. Finns hos Mokkasin.


Lisa Bengtssons hundar finns numera med jultema. Hur söta!


Egg Cup and Soldiers Breakfast Train. Känns nästan som ett måste på frukostbordet... eller? Men hur sött som helst är det!


Kreativa bloggaren Oh Joy har samarbetat med Twig Creative och tagit fram tre snygga barnprodukter. Jag har suktat efter en av Twigs träkameror till Alfred, men med frakt och förmodad tull blir det lite dyrt!


Böcker om Paris? Jamen såklart! Paris Revealed har inte bara snyggt omslag utan ger också tips på vilket ställe som är det mest romantiska att viska je t'aime till sin älskade och varför fransmän kissar på gatan. Henri's Walk to Paris är till de mindre människorna, men det är väl aldrig för tidigt att överföra sin Paris-besatthet till sina barn!?


Man måste beundra en välklädd man!


Gravida Gwen Stefani glittrade i grått och hur snygg är inte Nicole Richie i päls och glitter?


Top with Cinnamon ger recept på smaskiga pumpapannkakor och Linda Lomelino kontrar med recept på äppelpannkakor med kanel och lönnsirap. Yum!


Jag gillar tavelväggen!


I närheten av mina föräldrars hus finns en helt fantastisk trädgård. Verkligen genomtänkt och vacker, och som en avdelare i trädgården har de en dörr och några fönster. Underbart! Ni vet ju att jag gillar det lite annorlunda och fina!


I helgen lyssnar jag gärna på Youth av Foxes.


Ha en skön dag!