tisdag, september 30, 2014

Sno stilen: Victoria Beckham



Less is more, Victoria Beckham visar att det klassiska talesättet fortfarande stämmer!

Skjorta från H&M, kjol från H&M, solglasögon från AJ Morgon hos ASOS och skor från H&M.

måndag, september 29, 2014

Punkter och reflektioner



* Femte säsongen av Downton Abbey är över förväntan! Jag tycker att de senaste säsongerna har varit lite njae, men nu är de tillbaka på topp! Den här säsongen kretsar kring de nya tiderna och hur alla invånarna i Downton försöker komma tillrätta i den moderna världen efter världskrig. The Dowager och Isobel Crawley har några riktigt roliga meningsutbyten, överlag är det mer humor i det hela och Lady Mary (som fortfarande inte är helt sympatisk) är på jakt efter en ny make! Kolla in när ni har möjlighet!

* Varför är svenskar så dåliga på att skicka tackkort? Eller snarare icke-britter, för det är inte bara svenskar! Britterna, särskilt den äldre generationen, har stenkoll på när kort ska skickas, och även om jag tycker det är lite överdrivet ibland (skicka tackkort för tackkort till exempel...) så tycker jag att man ska göra det vid vissa tillfällen. Bröllop, dop och stora födelsedagar tycker jag är självklara tackkorts-händelser, men även om man får presenter exempelvis när ett barn är fött eller någon annan särskild händelse tycker jag att ett tackkort är en fin gest. Eller är jag bara gammaldags?

* Alfred har vuxit en hel del över sommaren, så den senaste tiden har jag fått lägga undan en hel del plagg. Jag blir alltid lite nostalgisk när jag lägger undan kläder som har blivit för små, jag tänker på första gången han bar dom och andra särskilda händelser, kläder kan verkligen bära med sig en massa minnen!

* Vädret i England går verkligen inte att klaga på just nu, vi har haft en underbar sensommar och höst med ljumma temperaturer, det känns inte som vanligt att kunna gå i shorts och kortärmat så här års! Jag kommer ihåg att vi hade en fin höst här även förra året, precis efter att vi flyttat från München, och den följdes av en kall, blåsig och regnig vinter, men jag hoppas det inte behöver betyda att den här vintern blir likadan! (Please!)

* Och ja, nu har det gått ett år sedan vi flyttade till England! Jag tror jag får reflektera över det i ett annat inlägg...

Meatless Monday 5



Ja, ni kanske har märkt att vi är nästintill fanatiska när det kommer till sötpotatis här, både Engelsmannen och jag älskar det! Alfred? Not so much. I den här rätten petar han bort all sötpotatis och äter resten. Jaja.

Sötpotatisrisotto

1 stor lök
2 sötpotatisar
2 vitlöksklyftor
2,5 dl arborioris
1 1/2 dl vin
1 liter vatten
1 dl riven parmesan
oregano
salt&peppar
olivolja

Hacka lök och fräs i några minuter i lite olivolja tillsammans med salt&peppar. Skala sötpotatisarna och skär i små tärningar, pressa vitlöksklyftorna och tillsätt i pannan och fräs i en minut. Tillsätt arborioriset och efter någon minut är det dags att börja tillsätta vätskan. Knepet är att ta lite i taget, börja med vinet och låt det koka in innan vattnet tillsätts lite i taget. Det tar 25-30 minuter innan all vätska absorberats. Blanda i riven parmesan och lite färsk, hackad oregano och så är det klart! Skiva över några små tomater och servera direkt.

söndag, september 28, 2014

Söndagssvep, 28 september 2014



Hösten är här! God morgon sista söndagen i september!


Kappkoftan från Toast är gjord av merinoull och jag tycker den verkar så mysig!


När Anthropologie gör träningskläder så kan man räkna med att de har snygga mönster!


Åh, så läcker ullhatt! Den där rosetten gör verkligen allt. Från Liquorish hos ASOS.


En stjärnväska! Jaaaaaa! Från Modalu.


Fin sjal med ett kul tryck, det är nämligen en karta på den! I silke också, såklart.


Supersöta leggings i ekologisk bomull från Hold You Me.


Zara har en kollektion i kashmir för de minsta.


Ibland önskar jag att jag kunde krympa Alfred, eller åtminstone lära mig sticka så att han skulle kunna ha fina stickade plagg som den här koftan med luva, till exempel! Ja, det finns hur mycket fint som helst! Många av kläderna ska stickas i merinoull och det är ju ett ypperligt material till barn, särskilt små bebisar.


Ännu mer söthet, den här kappan är ju så fin! (25% rabatt fram tills midnatt inatt!)


Gravida Rosamund Pike är klädd i ljust rosa från topp till tå när hon gör reklam för nya filmen Gone Girl. Den har fått bra recensioner så den vill jag se!


Igår gifte sig George Clooney med sin Amal Alamuddin i ett stjärnspäckat bröllop i Venedig! Ser fram emot att få se bilder från det...


Lauren Conrad har ett väldigt fint hem!


Härligt rum, jag skulle vilja sitta i den där fåtöljen insvept i en filt och läsa en bok i höst.


En äppleomelett måste jag testa!


Hur gott låter det inte med chokladdoppade rosmarin- och honungskakor?!


Det här är läsvärt om att hitta sin egna hälsosamma väg i livet, Jim Carrey ger en bra livsläxa och intressant om att inte kasta iPads på ungarna (nej, för det gör nog ganska ont!) utan att läsa för dem. Och den här videon, där en kvinna berättar hur hon överlevde att bli skjuten av sin ex-man, är otroligt stark! Läs också Why I Want My Sons to See Me Naked. Ha en bra söndag!

torsdag, september 25, 2014

September


September 

Their summer romance
over, the lovers
still cling
to each other

the way the green
leaves cling 
to their trees 
in the strange heat

of September, as if
this time
there will be
no autumn. 
                             ~ Linda Pastan, from "The Months"  

39/52



3 år och 8 månader är en himla rolig ålder. Det är häftigt att få hänga med i hans utveckling, och hänga med är verkligen rätta ordet, för här går det undan! Språkligt såklart, det är nya ord på engelska och svenska dagligen, och det märks numera att vi bor i England och att han umgås mest med engelsktalande, för engelskan utvecklas mest. Vi pratar dagligen med familjen i Sverige och kollar på svenska program, läser svenska böcker och sjunger svenska sånger, så han lär sig mycket där också! Och jag är inte särskilt orolig, han pratar bra och har bra språkförråd på båda språken, särskilt med tanke på att han inte ens är fyra år.

Utöver språk så är det också häfigt att hänga med i hans tankeutveckling, hur han förstår samband och logik mer och mer och ständigt utmanar och förvånar oss. Att prata med små barn är verkligen underhållande.

Bilder på mitt barn en gång i veckan under ett år. Det här är vecka 39.  

onsdag, september 24, 2014

De sista bilderna från Cornwall...


De sista, lite udda, bilderna från vår semester i Cornwall!


En selfie-förlängare. Hur smart är inte det? Om än lite konstigt...


Fötter i sanden.


Sandslott!


Latte och bra bok på stranden. 


Sandig barnrygg...


En djup konversation på en blåsig båtfärd.


En liten vagn som användes som kontor, och hur perfekt vore det inte som en lekstuga?


Alfred älskade den här lekställningen.


En hel massa snäckor på stenarna.


Det blev två omgångar fish&chips på semestern. Här var det en bjässe!


Slitna fiskebåtar.


Och lite överbliven fångst till fiskmåsarna.


Vårt sovrum i stugan. Jag gillar verkligen sån här öppen klädställning!


Det lilla, men funktionella köket.


Det var öppen planlösning, så kök, matbord och vardagsrum var tillsammans. Fint så!

tisdag, september 23, 2014

Harlyn Bay



En av mina favoritstunder i Cornwall var besöket på Harlyn Bay. Stranden är verkligen fin, vore inte vattnet så kallt skulle man mycket väl kunna tro att man var någonstans exotiskt! Havet är kristallklart, himlen är blå och solen skiner, så vackert så. Här kan man också lära sig surfa, om man är av den äventyrliga sorten, men vi nöjde oss med att hoppa i vågorna!

måndag, september 22, 2014

Video från Cornwall



Jag har gjort en video av några klipp från Cornwall. Jag ber om ursäkt för skakig kamerahållning, det är ganska uppenbart att jag inte är en videoexpert precis... Men, bortsett från att ni kanske behöver ett åksjukepiller för att kunna se det, hoppas jag att ni gillar den! Mina favoritklipp är de när Alfred räddar skorna som flyter i vattnet, men vattnet kommer in snabbare än han inser! Häftigt med ebb och flod, som jag sagt tidigare!

Musik: Tell Her You Love Her av Echosmith

Fredagsklänningen



I fredags gjorde vi det bästa av värmen och Engelsmannen kom hem tidigt från jobbet så vi alla kunde cykla upp till stranden i St Anne's. Väl där blev det inte så mycket sandslottsbyggande som vi hade tänkt, för livräddningsbåtarna vid stationen höll på att dras upp och poleras, mycket spännande tyckte både Engelsmannen och Alfred så vi hängde där hela eftermiddagen!

En av mina favoritklänningar i sommar har varit den här från Boden (som jag köpte till bröllopet i Skottland i juni) och jag gillar allt med den, formen, längden, mönstret och så har den till och med fickor i sidorna! Nu finns den till superbra reapris och det får bli dagens tips (det kan vara så att jag slog till på den gula också, nu när priset var så bra...). Love it. Kolla in resten av rean också!

Meatless Monday 4



One pot dishes är perfekt för dagar då man är sugen på något gott och lagat men inte orkar med en massa disk! Det här är en varm och mustig chili med mörk choklad som pricken över i:et. Testa!

Sötpotatis- och bönchili

2 sötpotatisar
1 lök
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
400 g förkokta bönor eller bönor på burk
2 dl ris eller 1 1/2 dl quinoa
buljong
vatten
chipotle
salt&peppar
kummin
kanel
några bitar mörk choklad, minst 70%
limejuice

Skala sötpotatisarna och skär upp dem i små tärningar, Hacka lök och vitlök och fräs i lite olivolja, tillsätt sötpotatisen och fräs lite till. Tillsätt tomaterna, bönorna, buljong och vatten, krydda med salt&peppar, chipotle, kummin, kanel och låt koka i 10-15 minuter. Väljer man quinoa ska den sköljas i varmt vatten innan den tillsätts i chilin, riset behöver inte sköljas, låt koka i 10-15 minuter, tills ris/quinoa och sötpotatisen är färdig. Precis innan chilin är klar, bryt ned några bitar mörk choklad i chilin och låt smälta. Servera med skivad avokado och tomater och pressa över en klyfta lime. Njut!

söndag, september 21, 2014

Söndagssvep, 21 september 2014



God morgon!


Premium Quality är H&Ms nya linje med, just det, lite bättre kvalitet! Jag gillar de här kostymbyxorna i merinoull, snygga med dragkedja framtill vid bensluten!


Till vinterns maskerader och Halloween finns denna läckra mask hos ASOS.


Otroligt söta barnkläder från BBK Creations. Kanske inte så praktiska, men väldigt fina, och ibland är det väl värt det?


Härligt sovrum från The White Company.


Lite extra torkutrymme kan vara otroligt fult, men den här hängaren från Cox & Cox får det att bli snyggt!


Underbara Clara har inte bara en massa bra åsikter, hon har också inlett ett samarbete med Yawama of Sweden som gör ekologiska leksaker och kuddar gjorda av kvinnor i Afrika. Det är inte helt lätt att hitta ekologiska gosedjur, men det känns väldigt viktigt, särskilt för små bebisar! Ferm Living är ett annat märke som gör bland annat ekologiska speldosor.


Och på tal om ekologiskt så har H&M en serie med ekologiska textilier. Det här bäddsetet till de minsta är ju så fint!


I The Good Lie spelar Reese Witherspoon en socialarbetare som hjälper tre ungdomar som nyss anlänt till USA, efter att ha överlevt kriget i Sudan. En film som många borde se, särskilt i det mörka politiska klimat vi har nu!


Jennifer Garner är snygg i höstfärger på InStyles omslag. De där lätt brända färgerna är så snygga på hösten!


Noomi Rapace är omslagsmodell på Net-A-Porters senaste nummer.


Burberrys ponchos med monogram ser man lite överallt nu. Av damerna ovan tycker jag att SJP har lyckats bäst med stylingen, med höga stövlar, som både Rosie Huntinton Whiteley och Olivia Palermo har, blir det lite too much för min smak!


Jag gillar den här söta glasströjan som Lauren Conrad har designat för Kohl!


Här finns några före- och efterbilder att inspireras av, några fina möbler och textilier gör verkligen skillnad! Jag gillar mattan på mattan också! 


Varje gång jag läser Mimi Thorissons blogg Manger vill jag leva hennes liv i Frankrike! Nu senast delade hon med sig av ostronrecept, och även fast jag fortfarande är i stadiet där ostron är lyxmat och ska ätas råa så lockar de där recepten! Och jag kommer definitivt köpa hennes kokbok när den kommer ut i oktober!


Jill Johnson kommer ut med en kokbok, inspirerad av hennes liv i Nashville. Smaskigt!


De här veganska fullkornsvåfflorna måste jag testa!




Beyoncés låttexter låter helt annorlunda när de läses som dikt, kolla in det här! Och dagens gråtkavalkad får bli den här döda kvinnans sista blogginlägg, blir ni inte berörda av den så har ni ett hjärta av sten! Ta vara på dagen, vänner!