fredag, februari 27, 2015

TGIF! (igen!)



Host host, Alfred och jag hostar ikapp och tycker synd om varandra. Alfred tycker mest synd om sig själv på natten, när han hostar så mycket att han inte kan sova medan jag tycker synd om mig själv mest hela tiden! Sån är jag, inte alls särskilt kul att vara med när jag är sjuk. Ibland så blundar jag och drömmer mig bort till nåt varm ställe, där man inte måste ha ullkofta och tofflor inomhus (engelska dragiga hus!!!) och där solen faktiskt värmer. Jag förstår folk som väljer att åka till varmare ställen så här års, särskilt när vintern verkar ha varat i en halv evighet...

Jaja, nu är det åtminstone HELG! Äntligen. Hoppas ni får en bra helg!

torsdag, februari 26, 2015

2/12



Ett tag var det bokstäver som var intressant, nu är det mest siffror. "Hur ser 67 ut, mamma?" Det tog ett tag innan jag kom på att han menade vilka siffror som det är som bildar 67! Eller 43. Ni förstår.

"Om jag har två fingrar på ena handen och två på andra så blir det fyra tillsammans!" Japp, det blir det. Snart kan han mer avancerad matte än vad jag kan!

En bild i månaden under ett år. Det här är andra månaden.

onsdag, februari 25, 2015

Favoriter



Färska blommor hemmavid är alltid så mysigt, härligt med lite färg och doft när man går förbi dem. Just nu börjar det bli säsong för några av mina favoritblommor, anemoner och ranunkler! Ljust rosa ranunkler kan vara bland det finaste som finns!


Något annat jag gillar är tidningar, älskar att inspireras av nya idéer och saker. The Green Parent är ett föräldramagasin som oftast visar lite alternativa saker och metoder, jag gillar att den inte enbart är riktad mot mammor utan att pappor lika väl kan läsa det. Mollie Makes ger en skjuts till kreativiteten, det kan behövs ibland!

tisdag, februari 24, 2015

Barn och grönsaker


Barn och grönsaker är en ekvation som oftast inte går sådär jättebra ihop. Har ni någon gång mött ett barn som varit; "grönsaker, hell yeah!"? Nej, trodde väl inte det. Okej, de finns säkert, men det är lite som det där med två månaders bebisar som sover hela nätterna; jag har hört talats om det men kommer aldrig få uppleva det själv!

I England kör man med 5 a day, alltså att man ska äta fem portioner av frukt och grönt varje dag, stora som små. Jag tycker det är ett bra initiativ, och på många produkter man köper står det om det är 1 eller 2 av ens 5 portioner om dagen, vilket är kanon!

När det gäller frukt så är det inga problem för Alfred, han skulle gladeligen äta fem äpplen om dagen och de flesta andra fruker och bär slinker också ned. Grönsaker är en annan sak! När han var mindre, så där 2-3 år, kunde jag utan problem mixa ned grönsaker i hans smoothie, men sen en dag deklarerade han att han inte längre gillade smoothies, så då försvann den möjligheten! Jag kan fortfarande smyga ned sötpotatis och liknande i pannkakor och sådant, men det börjar bli svårt. Rå morot går alltid bra, haricots verts likaså, och häromdagen deklarerade han att han numera gillar peas också, så det går kanske åt rätt håll? Jag försöker få Alfred att förstå att man måste äta grönsaker för att må bra, ska man äta lördagsgodis måste man äta grönsaker för att magen ska kunna ta hand om godiset. Men samtidigt får inte godiset bli en belöning för att han äter grönsaker, det är en svår balansgång det där!

Har ni några bra tips för att få barnen att äta mer grönt?

måndag, februari 23, 2015

Efterfesterna 2015



Lite mer galaklädsel blir det från efterfesterna, och där brukar gästerna våga ta ut svängarna lite mer! Några av gästerna kanske tog ut svängarna lite väl mycket... Rita Ora, Irina Shayk och Gigi Hadid lämnade väldigt lite åt fantasin i svart medan Miranda Kerr, Heidi Klum och Jennifer Lopez valde ljusare färger.


Lily Collins, Malin Åkerman, Rosie Huntington-Whiteley och Karlie Kross hade också valt genomskinligt och avslöjande, men de lyckades ändå utan att det blev för avklätt.


Svart, svart, svart! Thandie Newton, Kate Upton, Selena Gomez, Amanda Peet, Keira Knightley och så Felicity Huffman som påminner otroligt mycket om Audrey Hepburn här!


Sex nyanser av blåt. Amy Adams körde klassiskt lavendelblått, Molly Sims visade upp gravidmagen i glittrande havsblått, Olivia Munn i gråblått, Sofia Vergara i axelbandslöst, höggravida Isla Fischer i blommigt och så Kylie Minogue som väldigt gärna ville visa sin slits.


 Rashida Jones valde färgglatt och blommigt, jag gillar't! Nina Dobrev i rött och Julianne Hough i blommigt. Diane Kruger var cool i röd byxdress, Hailee Steinfeld i mönstrat, Margot Robbie i randigt vitt och svart och Emma Stone i vinrött.


Leslia Mann var cool i vit kostym, Natalie Portman valde vit långklänning liksom Christina Aquilera och Beyoncé. Tror Beyoncé får min röst där! Jamie King visade lilla gravidkulan i böljande guldmönstrat.

Mina favoriter här blir nog Rashida Jones och Leslia Mann! Håller ni med?

Oscar 2015



Man skulle kunna tro att stjärnorna var på väg till ett massbröllop istället för oscarsgalan, för vitt och nyanser av ljust var trendfärgen nummer ett! Reese Witherspoon, Julianne Moore, Marion Cottillard och Felicity Huffman var alla nominerade till bästa skådespelerska. Julianne tog hem det priset men jag tycker Reese lyckades bäst med sin outfit, de svarta banden vid urringning och midja plus att klänningen satt som ett smäck! Marions bakdel och Felicitys ringning var ingen hit hos mig.


Lupita Nyong'o hade en liten annorlunda skärning baktill. Karolina Kurkova, Faith Hill och Rene Russo hade också valt vitt.


Jenna Dewan Tatum valde urringat, Chloë Moretz hade ljust blommigt med fickar, Anna Farris glittrade, Viola Davis valde klassiskt och Jennifer Aniston såg ut som hon brukar göra. Visst, hon är kanonsnygg och klänningen sitter perfekt, men liksom Kate Middleton så gör hon aldrig något med håret! Uppsatt nästa gång kanske?


Zoe Saldana i ljusrosa, Kerry Washington i tvådelat, Gwyneth Paltrow med stor ros på axeln, Chrissy Teigen i glittrat, urringat och med splits och Octavia Spencer i ljust blått.


Oprah Winfrey i skimrande beige, Lady Gaga i en glittrig klännin med röda handskar, Jennifer Lopez i glitter och Nicole Kidman i guld med röd detalj.


Ingen gala utan svart! Cate Blanchett fixade till sin klänning med ett vackert halsband, Sienna Miller var bara svart och Margot Robbie körde urringat. Meryl Streep var klassisk vacker i svart och vitt och Jessica Chastain valde mörkblått med, låt oss säga en intressant, urringning.


Rött är alltid rätt! Rosamund Pike var en av mina favoriter i det här spetsnumret! Dakota Johnson och Solange Knowles valde också rött.


Naomi Watts var en av få som valde mönstrat och den här hade lite annorlunda skärning baktill. Scarlett Johanson var snygg i grönt och maffigt halsband medan Anna Kendricks klänning inte var någon favorit hos mig. Vet inte om det är håruppsättningen eller färgen, men nä. Jennifer Hudson var snygg i gult och Laura Dern glittrade i grått.


Patricia Arquette tog med sig systern Rosanna till galan, Benedict Cumberbatch var stilig i vitt och svart medan gravida frun Sophie valde rött med en ganska så vågad slits! Neil Patrick Harris var stilig tillsammans med maken.


Och det var svårt att hitta en favorit, men jag tror Emma Stone ändå blir min favorit i härligt glittrande guld som passar otroligt bra till hennes hår!


En annan favorit är Keira Knightley, främst för att hon vågade något annat och för att klänningen ser ut att vara väldigt bekväm, vilket är skönt när man är gravid. Jag gillar också hårbandet! Det tog visst 3000 timmar att göra klänningen...


Och så några fina detaljer! Gwyneth Paltrows örhängen är så maffiga och vackra! Wow. Liksom Cate Blanchetts halsband, turkost är alltid en favorit hos mig. Margot Robbies halsband var också vackert liksom Scarletts gröna. Lupitas klänning var som ett enda stort smycke, det måste ha tagit tid att göra den också!

Så, vad har ni för favoriter och har jag missat någon?

söndag, februari 22, 2015

Söndagssvep, 22 februari 2015



God morgon söndag!


Härligt schwung i den här kjolen från ASOS!


Hur söta är inte skorna från French Sole?


Snygg grön mockajacka finns hos Goop.


Otroligt söta kläder från GAP! Klänningen med hästmönster är så fin!


Jag är ingen hundfantast, men de här hundinspirerade köksgrejerna från Cath Kidston är riktigt söta!


Fin inspiration från Lexington.


Drömskt fotografi över Paris från Eye Poetry Photography.


Quesadillas med fetaost, hummus och avokado, hur gott låter inte det?!


En semmeltårta!!!


Elefantmacarons kan vara det sötaste jag sett!


Coola Karlie Kloss och Taylor Swift är på omslaget av nya Vogue.


Och i Vogue Australia är det bästisarna Phoebe Tonkin och Teresa Palmer som får hänga lite!


Ingrid Michaelsons video till Time Machine är riktigt kul! Mer musik? Jag gillar Florence + The Machines What Kind of Man, Imagine Dragons I Bet My Life samt Skyler Greys I Know You från 50 Shades of Grey soundtrack.


Dags för the Oscars! Som vanligt ser jag fram emot klänningarna mest. Klänningarna ovan är några all time favourites. Har ni någon favorit från tidigare år?


Cindy Crawford fick mycket uppmärksamhet när en oretuscherad underklädesbild på henne publicerades. 48 år stark! Coola professorn Brian Cox retade upp Deepak Chopra! I Hamburg finns ett fantastiskt minilandskap med tåg, flyg, båtar, bilar med mera på Miniatur Wunderland. Min make och son skulle verkligen njuta där! Lite stört kanske, men 20 bebisar som är klädda som matDen här bilden är så söt. Hoppas ni får en fin dag!

fredag, februari 20, 2015

TGIF!



Alltid lika skönt med fredag, eller hur? Maken ska iväg på svensexa i helgen, så Alfred och jag får roa oss själva! Imorgon hoppas vi träffa några kompisar, om jag inte blir sjuk vill säga! Jag är lite snorig och har fått hosta, men jag hoppas att det ska stanna vid det och inte bli värre. Jag pimplar citronvatten och håller tummarna!

Ha en fin helg!

torsdag, februari 19, 2015

Matcha Chocolate Muffins



Mellanmål är alltid kluriga, frågar man Alfred är det antingen chocolate biscuits eller äpplen som gäller, men det är ju inte alltid så bra! Muffins kan man göra både onyttiga och lite nyttigare, de här muffinsarna hör till det sistnämnda. Man kan såklart använda den mjölk och det mjöl man har hemma!


12 muffins

2 1/2 dl mandelmjölk
2 msk chiafrön
1 tsk vaniljpulver
1/2 dl kokosolja
1/2 dl lönnsirap eller honung
1 banan
5 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
2 tsk matchapulver
2 msk kakao
chokladknappar

Sätt ugen på 190 grader. Blanda mandelmjölk, vaniljpulver, smält kokosolja och lönnsirap i en skål. Mosa bananen och tillsätt i mjölksmeten. I en annan skål, sikta mjöl, bakpulver, salt, matcha och kakao och tillsätt chiafrön. Blanda de torra ingredienserna med de blöta, det kan behövas lite extra mjölk om det verkar torrt och blanda i ett gäng chokladknappar för lite extra ompf! Skeda upp smeten i 12 formarna, in i ugnen i cirka 20 minuter. Klart!


onsdag, februari 18, 2015

Soligt i St. Annes



I St. Annes väntar badhyttorna på att värmen ska komma tillbaka och turisterna strömma till. Häromdagen var det soligt, om än kallt, och glasskiosken hade öppnat upp för att välkomna de få solhungriga som vågade sig ut.


Vi var självklart tre av de som kom ut, jag gillar stranden under alla årstider, men nu, när längtan efter bara ben och sommarhattar har slagit till, då känns det extra bra att spendera några timmar vid stranden och faktiskt få känna att, jo, det kommer nog en sommar i år också. Så småningom.


tisdag, februari 17, 2015

Alfreds språk


"Varför pratar inte några andra barn fler språk?"

Det undrade Alfred häromdagen! Det är vid sådana tillfällen jag saknar att bo i en storstad som München, där i stort sett alla vi kände hade åtminstone två språk i vardagen och därmed pratade även deras barn fler språk. Det var lätt att hitta fler svensktalande människor också. Lytham har inte samma internationella prägel och i Alfreds preschool har vi hittills inte stött på någon annan tvåspråkig. Jag oroar mig för att Alfred någon gång i framtiden kommer tycka det är pinsamt att han inte bara pratar engelska och helt enkelt sluta prata svenska. Fördelen är att han har en massa kusiner i Sverige som han gärna facetimar och leker med, så det tvingar honom att använda svenskan. För grejen är ju att han är helt tvåspråkig nu, han pratar lika lätt på svenska som på engelska, men jag antar att det kommer ändras när han börjar i skolan i höst och all undervisning sker på engelska. Där har jag ett stort jobb att fortsätta utveckla svenskan. Tack och lov för dagens teknik som gör det lätt att prata med människor i Sverige och för alla appar som hjälper till. När han blir lite äldre ska vi nog testa Sofia Distansundervisning och hoppas att han gillar att lära sig svenska där!

Lake District Video


Och så blev det en liten film från The Lake District också. Hoppas ni gillar!

Musiken är Gardiner Sisters med Home/Dirty Paws.

måndag, februari 16, 2015

Meatless Monday 17



Gillar ni jordnötter och maträtter med lite hetta är det här grejen för dig! Det här tyckte jag blev så gott att jag skulle kunna äta det varje dag, jordnötter och chili gör hela grejen. Testa, vetja!

Nudlar och rostade grönsaker med jordnötssås, 4 portioner

1 broccolihuvud
2 paprikor
En handfull haricot verts eller sockerärter
1 liten chili
olja
salt & peppar
300 g fullkornsnudlar

Sås
1 dl jordnötssmör
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk soya
2 msk vatten
2 limes
1 liten chili

Sätt ugnen på 200 grader. Skär broccolin och paprikorna och lägg på en plåt tillsammans med sockerärterna och olja. Kärna ur chilin och hacka i småbitar. Blanda väl med salt & peppar och sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.

Lägg jordnötssmör, lök, vitlök, soya, vatten, saften från lime och chilin i en mixer och mixa väl. Koka nudlarna, häll av vattnet och blanda med jordnötssåsen och de rostade grönsakerna. Klart!

En hjärtlig dag i The Lake District



I lördags tog vi med oss Engelsmannens bror och åkte upp till The Lake District. Vid Hawkshead fick vi vänta på bilfärjan som skulle ta oss över sjön Windermere vidare upp till Tarn Hows som var vårt första mål för dagen. Väderprognosen hade lovat sol, men det tog ett tag innan den dök upp. Det var ändå en varm och skön dag, jag fick knäppa upp jackan och ta av mig sjalen efter ett tag och det kändes nästan som en vårdag. Härligt!


Tarn Hows är en liten sjö med preparerade gångar runt, de är breda och väl underhållna och området är till och med handikappanpassat! Det kanske inte känns helt autentiskt, men det är fint att det finns ställen för alla! Egentligen är det förbjudet med cyklar runt sjön, men som tur var fick Alfred ta med sig sin cykel ändå. Jag kan förstå att de inte vill ha en massa mountainbikes som far runt, men en fyraåring på cykel känns inte så farligt. Alfred var jättesugen på att åka mountainbike, eller "mountaining" som han kallade det, så han tyckte vi skulle gå upp till de högsta bergstopparna där det var snö, så han kunde "mountaininga" på riktigt. Engelsmannen fick lova att ta med honom dit upp när Alfred är 16 år...


Jag tycker att det påminner en hel del om en svensk liten insjö (minus de perfekta gångarna och alla människor), så det här är inte ett av mina favoritställen i The Lake District. Men det var perfekt för vårt ändamål för dagen! Det hade varit kallt i några veckor, så det fanns till och med is kvar på delar av sjön. Vi kunde gå lite off pist så Alfred fick testa cykelns gränser. Cykeln börjar bli för liten för honom nu, snart dags för en ny, plus att hjulen inte är de bästa för underlaget, men han klarade det galant ändå! Engelsmannen ramlade fler gånger än Alfred, när han försökte guida Alfred åt rätt håll. Hala stenar och rötter är inte lätta att manövrera! Jag är i alla fall grymt imponerad av Alfreds uthållighet och jävlar anamma, han försöker och försöker tills det går. Fast vissa backar var väldigt branta och långa, de var inte så roliga, tyckte han. Det gav mig flashbacks till skidsemestrar med familjen när jag var liten, alltid när vi åkte längdskidor var det någon lång uppförsbacke som tog musten ur mig! Då tyckte jag inte det var så kul heller! (För att inte tala om nedförsbackarna där spåren gick åt ett håll och mina skidor åt ett annat! Snö är kaaaaallt!)


Vid Tarn Hows finns ett så kallat Wishing Tree, ett trä som någon gång ramlat ned och som folk sen har hamrat in mynt i, i ett försök att få lite tur. Fascinerande, men vi nöjde oss med att titta på det och hamrade inte in något själva!


Efter promenad och mountainbiking så var det dags för afternoon tea på Baldry's i Grasmere. Grasmere är ett av mina favoritställen i The Lake District, och Baldry's har supergoda scones och är man i The Lake District så är Farrer's Lakeland Special Tea det absolut bästa tillbehöret till scones. Det och clotted cream och jam, förstås!


Och så försökte vi få till en fin mor - och sonbild, funkade sisådär. Men det är tanken som räknas och vi hade en underbar alla hjärtans dag tillsammans!