måndag, mars 30, 2015

Meatless Monday 18



Avokadopannkakor, 2-4 personer

1 avokado
80 g mjöl
1 tsk bakpulver
2 msk chiafrön
180 ml mjölk
1 ägg
salt
limejucie

Mosa avokadon med salt och limejuice. Blanda i mjölk, ägg och tillsätt sedan mjöl, bakpulver och chiafrön. Blanda väl, tillsätt mer mjölk om smeten är för torr eller mer mjöl om den är för blöt. Stek i stekpanna, några minuter per sida. Servera med ett pocherat ägg var (och det ska jag inte ge några tips om eftersom mina mer ser ut som äggröra!).

Mjöl och mjölk kan man köra det man vill, det funkar väldigt bra med bovetemjöl och mandelmjölk men också bra med vetemjöl och komjölk!


söndag, mars 29, 2015

Söndagssvep, 29 mars 2015



God morgon sista söndagen i mars!


En vit topp och mönstrade byxor känns helrätt i vår. Det här finns hos COS.


Instant chic är den här rutiga capen från ASOS.


Men herrejösses, en sötchock får man av de här kläderna från GAP! Baddräkt med en simmnde anka, rompers med anka och kanin och kaninmössa. Åååhhh! Passar både fint i påsk och i sommar.


Letar ni mattor skulle jag kolla in H&M Home om jag var ni! Mycket snyggt där!


Bästa nyheten i vår måste väl vara IKEAs nya kollektion med möbler och accessoarer som laddar mobilen! Säljstart i mitten av april.


Kort och vackra brevpapper är något jag alltid gillat, men än mer så nu när jag bor i England där folk faktiskt använder sånt! I Sverige finns Vackert Papper som har så mycket fint, som det här fina setet.


Dags att måla påskägg i veckan! De här minimalistiska äggen är tokfina, men jag gissar att våra inte kommer vara fullt lika minimalistiska...


Det har kommit en trailer för Mission: Impossible 5 - Rogue Nation och det ser bra ut! Jag gillar ju MI-filmerna och Tom Cruise, och det är kul att se svenska Rebecca Ferguson kick som butt i trailern! Som om inte det var nog har vi också fått en trailer till nya Bond-filmen Spectre!


Leila Lindholms nya bok heter The Fresh Foodie och är fokuserad på hälsosamma och rena recept. Den vill jag spana in!


Mmm, bröd med ricotta och jordgubbar!


Bästa påskfrukosten måste ju vara Breakfast Bagel Bunnies!


Underbara Clara skriver om Rocka Sockorna, downs syndrom och fosterdiagnostik, något som jag har funderat mycket på! Fega föräldrar missar att motgångar är bra, tydligen. Angelina Jolie Pitt skriver i NY Times om sitt beslut att operera bort sina äggstockar och äggledare för att minska risken att drabbas av den cancer som dödade hennes mor, mormor och moster. Var min mattelärare så här het hade jag kanske fokuserat mer på mina lektioner, eller inte... Robert Ashberg har något att säga till dig som laddar ner film illegalt. Har internet gjort oss antisociala?Ni var väl med på Earth Hour i lördags kväll? Svenskar vill se politiska krafttag för klimatet. Tom Hanks upprepar sina mest ikoniska roller under 7 minuter, värt att kolla in! Det finns en massa fördelar med att vandra. Ha en fin söndag!

fredag, mars 27, 2015

What's In a Name?


Jag hittade den här länken hos A Cup of Jo, om meningen bakom ditt namn och hur ditt namn bestämmer ditt öde! Sånt här tycker jag är kul, men man får såklart ta det med en nypa salt!

Marie - When it comes to choosing a partner, they are particularly demanding because they need to be able to respect and admire the man who wins their heart; and he will have to tread carefully because if he breaks it he won't get a second chance. Choosing is often a difficult task. They are remarkable housewives; warm, welcoming hostesses and exemplary mothers: yes, they are almost perfect..! They could decide to dedicate themselves to setting up a home in the first part of their lives, because stable home roots are essential to their emotional equilibrium. Nevertheless, they are active, dynamic and original women, who won´t tolerate being pushed into the background for very long. 

Michael - They are very anxious to please and be liked in return, and have great difficulty dealing with imbalance or disharmony in the family home. Their love lives are of fundamental importance to them and they are in perpetual search of their soul mate. 

Alfred- is an energetic and determined man. He wants to be in the driving seat where his destiny is concerned, but he would also quite like to be in charge and set an example for others, as he believes that he is irreproachable.Thanks to his strong personality, Alfred could rise to dizzy heights of power and influence; however this won´t be without certain risks and renunciations. As a child, he is already sensible, responsible, hardworking and heavily influenced by his family environment. It would be wise to encourage him to be more tolerant of others (by providing him with siblings, for example); allowing him to express his sensitive nature, which he tends to suppress, and by favouring an artistic hobby.

Läskigt korrekt ibland! Happy Friday!

Det bästa (och värsta) målet på dagen



Jag är en frukostmänniska, jag måste äta frukost för att fungera. Nu när jag är gravid är det än viktigare, men samtidigt är det också svårare, eftersom jag fortfarande mår dåligt och då oftast på morgonen. Det måste gå snabbt, vara gott och också lukta gott! Vissa lukter är bara blääää... Jag har också haft, och har, otroligt låg energi, så jag försöker boosta mina frukostar med så mycket näringsrikt som möjligt.


Jag började äta järntabletter, men de gjorde mig än mer illamående, så det slutade jag med, och nu försöker jag istället äta mycket järnrik mat. Ett tag gjorde jag en rödbets- och acaismoothie, men så en dag klarade jag inte ens av doften av rödbeta, så nu kör jag på en smoothie packad med spenat, ananas, fryst banan och så brukar jag boosta det med lite spirulina och en supermix av oljor. En medjoldadel får också hoppa i smoothien, då det ska vara extra bra för gravida, och så lite chiafrön. Har ni några tips på extra bra gravidfrukostar?


Men alltså, färsk ananas just nu, hur gott är inte det?

tisdag, mars 24, 2015

Ekologiska babyplagg


Något som skiljer sig åt från när Alfred var bebis till nu, är att det finns ett mycket större urval av ekologiska plagg. Det tycker jag är bra, då de är mycket skonsammare mot babyns känsliga hud. Här kommer några av mina favoriter!


H&M har några kläder inom Concious - Sustainable Choice även för små bebisar, och de har väldigt mycket fint! De små tossorna i stickad ekobomull är så söta liksom ballerinaskorna i mocka, och så tycker jag det är så sött med små byxdresser och koftor med luva.


Lindex har också en kollektion med Sustainable Choice för de minsta. Jag är lite allergisk mot jeans på små bebisar, det ser så fruktansvärt stelt ut, men däremor tycker jag mjuka hänselbyxor är kanon, särskilt när de är så här söta! Skogsmönstret  är riktigt fint och ett litet set är alltid bra.


Kappahl med sin Newbie-kollektion var en av de första affärerna att satsa på en linje med ekologiska material. Den finstickade klänningen är så söt, för att inte tala om den lilla koftan eller bodyn med luftballonger!


GAP har också en kollektion med eko-plagg. Jag gillar bodyn med text, den regnbågsrandiga byxdressen, björnkoftan  och pyjamasen med stjärnkonstellationer.

Vill man ha lite mer färgglada kläder rekommenderar jag Villervalla eller Mini Rodini som båda har vissa ekologiska plagg, men de kostar lite mer också!

måndag, mars 23, 2015

Nu är våren här!



Våren kom så äntligen! Det firade vi med en vårpaj fylld med rabarber, jordgubbar och hallon på fredagskvällen. Den var ruggigt god!


Alfred brukar vanligtvis inte cykla utan hjälm, men Engelsmannen hade bytt handbromsen på cykeln så han skulle bara testa lite, lovar! Och det är ju så härligt att se solen i hans hår! Antar att han kommer bli en riktig liten lintott i sommar igen. Tröjan är förresten stickad av great granny Gwen, den har varit för stor ett bra tag men nu passar den äntligen!


Sen tog vi på hjälm och handskar och gick ut en sväng till lekplatsen. Där tog vi också vårens första glasspaus! Härligt att vara ute och det varken är särskilt kallt (allt är ju relativt...) eller blåsigt.


Och jag är glad att jag inte är ägare till den här hunden! Blöt hund kan vara bland de värsta lukterna jag vet, särskilt nu när jag är gravid! Men det ser ändå väldigt härligt ut när hunden plaskar i vattmet.


Engelska hus är ganska så charmiga ändå. Inget går ju upp emot ett stort svenskt hus på landet, men för att vara England är de här husen fina. Och så gillar jag engelsmännens färggranna dörrar! Varför finns det så få färglada ytterdörrar på svenska hus? Det livar ju upp stället direkt!


På puben satt folk ute, det är ett säkert vårtecken!

söndag, mars 22, 2015

Söndagssvep, 22 mars 2015



God morgon! Ibland kan det enklaste vara det godaste, som ett gott rostat surdegsbröd, smör och sylt. Mmm! (Jag saknar tyska surdegsbröd!)


Vårsnyggt hos J.Crew.


Och jösses vilken vårfeeling jag får av den här jackan! Som en påsklilja!


Olivia Wilde modellar H&Ms Conscious Exclusive.


Snygg väska från Zara.


Modéerska Huset har släppt sin vår-och sommarkollektion och mönstren är lika mysiga som alltid!


Den här outfitten skulle jag kunna sno rakt av till Alfred! Otroligt sött och han passar väldigt bra i blått. Kommer från Marks & Spencer. Kolla in den här dressen till en flicka, också riktigt söt!


Söta påskklubbor som de något lite större barnen kan göra själva tipsar Söta Saker om.


Call Me Cupcake tar alltid vackra fotografier av härliga maträtter, som denna No Bake Lemon Blueberry Vegan Cheesecake!


Mmm, så gott med Salted Caramel Chocolate Chips Cookies!


Cucumber Lime Margaritas! Need I say more?


Drottning Maxima är på besök i Danmark, stildrottningar är både hon och kronprinsessan Mary!


Like Sunday, Like Rain verkar vara en mysig film!


En rosa fåtölj, ja tack! Jag tror vi alla har för lite rosa i livet. Och det där sidbordet bredvid...


Finland har den bästa skolan i världen, vad är deras hemlighet och hur kan andra länder bli bättre? Fyra systrar på fotografier under 40 år, fascinerande! Vad är hemligheten bakom IKEAs framgångssaga? Hur har TripAdvisor ändrat våra resevanor? Julia Mjörnstedt skriver om en kroppsform att gifta sig i. Margot Wallström har fått mycket kritik efter sin kritik mot Saudiarabien, döms hon hårdare för att hon är kvinna? Jag läste Katitzi när jag var liten och älskade Katarina Taikons böcker! När människor sa "zigenare" med något föraktfullt i blicken förstod jag ingenting, "zigenare" var ju coola! De bodde ute i det fria, Katitzi var självständig och uppkäftig! Nu finns det en nyutgåva av Katitzi där ordet "zigenare" bytts ut mot rom, bra initiativ! Teckenspråkstolkaren från Melodifestivalen gör succé världen över! Och jag tror inte man måste ha ett överflöd av graviditetshormoner för att grina över klippet där en sjuårig flicka ser sin soldatpappa för första gången på sju månader! Ha näsduken redo... Jag önskar er en fin dag!

fredag, mars 20, 2015

Nu är det vår!



Vårdagjämning idag, men den har hamnat lite i skymundan för solförmörkelsen tror jag! Såg ni någon solförmörkelse? Här var det så molnigt att vi inte såg ett dugg, förutom att det var mörkt som mitt i natten ett tag på förmiddagen. Men nu är det alltså vår på riktigt alltså, hurra! Det firar vi med härliga vårblommor i vasen; hyacint, tulpan och påskliljor!

Ha en fin helg!

torsdag, mars 19, 2015

Den perfekta åldern mellan syskon?


Från det att första bebisen är född så får man nästan genast frågor om planering av kommande syskon! "Skulle det inte vara fint med ett syskon?" "Få andra syskonet tätt så hinner första barnet inte vänja sig vid att vara ensambarn!" "Låt det gå några år mellan syskonen så ni hinner njuta av varje barn." "Ensambarn blir bortskämda!"

För oss var det aldrig frågan om att få andra barnet tätt, om vi nu ens skulle försöka få fler barn! Alfreds förlossning var traumatisk och varken Engelsmannen eller jag kände oss särskilt manade att gå igenom det igen! Sedan kände vi oss också rätt så isolerade i München, ingen familj i närheten och inga kompisar med barn, och faktum är att vi var otroligt nöjda med "bara" Alfred, vi kände inget behov av flera barn. Vi hade tid med Alfred, med varandra, med andra saker, att vara en trio passade oss väldigt bra. Sedan flyttade vi till England, det var en stor, omvälvande förändring för oss alla, kanske mest för Alfred, och det tog åtminstone ett år för oss att landa ordentligt här, och det var väl också någon gång där som ett litet frö började sås med tanken om ett litet syskon. Vi funderade på det, pratade med Alfred om det, om han trodde vi skulle få plats med ett syskon i våra threesome cuddles (det skulle vi, det fanns plats i våra famnar) och han slog fast att han ville ha en storebror. Sorry to disappoint you, kidda!

Enligt psykologer är fyra år mellan syskon den perfekta skillnaden, det äldre syskonet är mer självständigt och babyn kommer inte vara lika mycket av en rival, det stora syskonet blir mer som en liten förälder. Alfred kommer börja skolan i höst och det tycker han är spännande, det ger också mig tid att bonda med bebisen och hitta på saker bara vi två, vilket jag tycker känns bra. För oss, just nu, känns det åtminstone som den perfekta skillnaden mellan syskonen!

Om det finns ett råd som verkar ges till föräldrar i de flesta länder, så är det att vänta åtminstone 1 år innan de försöker bli gravida igen. Jag trodde mest det var för kvinnans skull, att hennes kropp behöver återhämta sig, men forskning visar att det inte är bra för nya bebisen heller, den har större risk att födas för tidigt, ha låg födslovikt och spädbarnsdöd. Ganska allvarliga grejer ändå!

Annars är väl det bästa jag läst om "den perfekta åldern mellan syskon" att det beror på. Det beror på familjens situation, första barnets temperament och känslan för om man är redo för nästa barn eller inte. Det är alltså ett högst personligt val för familjen! Låt det vara så.

Och bara en liten tanke. Det är inte "bara" att bli gravida igen, inte ens andra eller tredje eller fjärde gången! Vi har kompisar som har försökt flera år att bli gravida, men inte lyckats, vi känner andra som har gått igenom flertalet missfall och ett par som försökte länge, länge innan de lyckades bli gravida med ett syskon till första barnet. Kanske något att tänka på innan man börjar prata om det.

Sno stilen: Reese Witherspoon



Åh, är det fler än jag som får sommarkänslor av Reeses outfit?

Hatt från Sensi Studio, solglasögon från H&M, topp från White Stuff, kjol från Reiss, skor från Kurt Geiger, väska från ASOS samt halsband från H&M.