tisdag, oktober 27, 2015

Min lilla Anders



Ni förstår att det är svårt att slita sig från de här runda kinderna och mjuka håret. Jag kan ligga och stirra på honom i en halv evighet. Ja, när jag inte stirrar på min mobil förstås (tack alla jävla förståsigpåare, well done att ge mammor ännu mer ångest! Som om vi inte har nog!!!)

Ja...


Tillbaks till den här drömmande lilla killen. Visst undrar man lite vad som rör sig under hans ögonlock? Drömmer han bara i färger, form och känslor, eller är bebisar mer utvecklade än så? Fascinerande är det, särskilt när man ser hur mycket han har växt och utvecklats bara de här två månaderna han har varit hos oss.


Och den här lilla söta byxdressen har min moster stickat. Så himlans fint! Nu har jag gett mig den på att lära mig sticka ordenligt, jag tänker att kläder i bebisstorlek är en bra början, right? Wish me luck!

söndag, oktober 25, 2015

Söndagssvep, 25 oktober 2015



God morgon! Fin inspiration från Toast.


Jag gillar den stickade kjolen från Anthropologie.


Kashmirtröjan från M&S blir genast lite mer spännande med dragkedjorna framtill.


Men ja! Helt klart snyggaste tallrikarna!


Snygg förvaring till smycken, ringarna sätter man på kaninöronen och så lägger man sina finaste saker under kupan.


H&M är redan i full gång med att skapa julstämning!


Denna tapet från Little Hands är underbar!


Hur gott låter det inte med Rosemary Hot White Chocolate? Måste testa!


Den här pumpapajen verkar också god.


Mac and cheese är en riktig comfort food, den här varianten har sötpotatis i.


Lägg till tights, en jacka och stövlar så är Reeses outfit något jag gärna skulle vilja ha på mig just nu!


Nya Bond-filmen Spectre har premiär nu! Den har fått väldigt bra kritik, så jag hoppas vi hinner se den på bio!


Adele är tillbaka med nya singeln Hello! Åh, får gåshud av hennes röst...



fredag, oktober 23, 2015

TGIF!



High five till oss som har lyckats komma i tid till skolan varje dag hittills! Yeha! Nu börjar höstlovet och det är minst sagt efterlängtat. Engelsmannen har tagit lite semester, så vi kanske åker någonstans eller så stannar vi hemmavid, båda sakerna låter lika lockande faktiskt. Men först ska Alfred till frisören och bli klippt och så ska Anders återhämta sig efter vaccinationerna han fick igår, stackars liten.

Och så njuter vi av de vackra blommorna här hemma! Ha en trevlig helg!


onsdag, oktober 21, 2015

"Life Starts All Over Again When It Gets Crisp in the Fall" - F.Scott Fitzgerald



Det känns som att den här hösten, den första med Anders, kommer vara för evigt inpräntad i mitt minne. Morgonpromenaden till skolan med Alfred, sedan en lite längre promenad innan vi går hem och fixar det som behöver fixas och bara... hänger. Jag försöker minnas den första tiden med Alfred, han föddes ju i slutet av januari, så vi borde ju ha haft en skön vår framför oss, men jag kommer inte riktigt ihåg. Klart att det är helt annorlunda den här gången, inte bara för att Anders är en "lättare" bebis, men också för att både Engelsmannen och jag är lugnare. Med första barnet var vi mer ängsliga, herregud, att gå ut med barnvagnen var en pärs, för tänk om Alfred skulle vakna och sätta igång med sitt skrikande?! Jisses, vad den ungen kunde skrika. Anders lungor är det heller inget fel på, men han har liksom accepterat att han måste hänga på. Halv nio måste vi vara på väg till skolan med Alfred, oavsett om Anders sover eller äter, han måste gilla läget i vagnen. Likadant klockan tre då det är dags för hämtning på skolan, då måste han in i bärsjalen vare sig han vill eller inte. Därmellan är det han och jag och vi kan ta det lugnt. Men bara det här att jag kan lägga ned Anders någonstans och han somnar?! Det hände ALDRIG med Alfred.


Kanske njuter jag mer också för att jag vet att det är, med största sannolikhet, vår sista bebis? Visst, i ett annat liv, och om jag bodde i ett stort hus på landet i Sverige, hade jag gärna skaffat en tre, fyra barn, men jag förstår inte riktigt hur folk kan ha tid med fler barn än två?! Maken och jag tycker det är svårt att ge Alfred lika mycket uppmärksamhet nu, när även Anders kräver uppmärksamhet, och hur skulle det då vara med en, två eller flera till? Hur skulle man ha tid att lyssna på deras funderingar, prat och drömmar utan att någon känner sig bortskuffad? Nej, två passar oss bra, och jag njuter av Anders bebistid ordentligt nu.


Som det här med att se löven falla från träden för första gången? Underbart. Han förstår ju inte vad det är, men det är fascinerande att se hur hans lilla hjärna tar in allt som händer och sker omkring honom. Och bara att ligga på en filt i en park och sparka med fötterna är alldeles förträffligt bra!


Kläderna? Mössa och kofta är stickade av min moster, mönster till den underbara koftan hittar ni här. Bodyn är en present från Anna och Petra, så omtänksamt och rart, tack! Skorna är arvegods från mig.

tisdag, oktober 20, 2015

En helg med besök



I helgen var min ena syster med familj på besök här hemma hos oss. De ville gosa med Anders och fick också tillfälle att se lite av Alfreds skola och förfasas lite över alla barbenta flickor med ballerinaskor till skolan i oktober, sånt man inte ser i Sverige!


Vi tog tåger från Lytham till Blackpool, och Alfred och hans kusiner visade hur barn kan klä sig färgglatt och icke stereotypiskt! Vaddå för mycket färger och mönster? Nu förstår jag inte vad ni menar...


Blackpool är alltid lika intressant att visa för besökare. Min syster har varit där tidigare, men för resten av familjen var det första gången. Kollar man ut mot havet och strandpromenaden är staden helt ok, men åt andra hållet, alltså hela Blackpool, så är det bara otroligt slitet och nedgånget. Men ändå har staden många besökare! Förstår inte riktigt vad de får ut av ett längre besök här...


Lite shopping, fika och fish & chips hann vi med, och hur lika är inte Alfred och kusinen Jonna? Det syns verkligen att de är släkt! 


 Vi hann med att visa lekplatserna här i Lytham också, och både Engelsmannen och Alfred tyckte det var superkul att lära sig en ny lek, där man ska "ta" varandras träd. Det höll dem varma! 

 

Lite mer lek, glasspaus, cykling och trafikvakt och så avslutade vi helgen med Sunday Roast på puben, Anders gosade i sjalen under hela middagen!

Tack för en mysig långhelg!

söndag, oktober 18, 2015

Söndagssvep, 18 oktober 2015



God morgon oktobersöndag!


Herrejösses vad jag vill ha den här tröjan från Free People! I merinoull, pefekt baggy med en liten vågad kant och så i vintrigaste vitt. Lovely!


Mera vitt! Jag gillar hur Jayne Min stylar för &Other Stories.


Roströd mockaväsk från H&M.


Liselotte och Ulrika, bakom bloggen Le Parfait, släpper nu en kokbok fokuserad på frukosten- dagens godaste mål om du frågar mig! Här finns många spännande recept.


Envirosax gör påsar som man lätt kan packa ned i väskan och veckla ut när man behöver lite extra utrymme. 


Mini Rodinis vinterplagg är alltid fina!


Fem fina hyllösningar man kan göra med IKEA-saker, här ovan en krydhylla!


Bra tips på hur man kan fixa en hylla som balanserar ett fönster på ett konstigt ställe i rummet!


Jag har nästan, men bara nästan, tröttnat på äpple- och björnbörspaj, så nu skulle jag gärna testa björnbär- och vaniljkrämsdonuts! Mmmm...




Jag ska erkänna att när jag såg en bild från filmen The Intern så suckade jag, en ung snygg tjej som praktiserar hos en gammal gubbe? Gäsp. Men så såg jag trailern och insåg att det inte alls var så! "How, in one generation, has guys gone from Jack Nicholson and Harrison Ford to..."


Stellan Skarsgård spelar huvudrollen i nya TV-serien River på BBC. I The Telegraph pratar han om sin karriär, terapi och varför det är på väg utför med Sverige... Ellen Dixdotter är Marketing Director på Filippa K och har ett väldigt snyggt hem! Barn som har napp kan få försenad språkutveckling, fast det märkte jag inte på Alfred! Ha en fin söndag!