söndag, januari 31, 2016

Söndagssvep, 31 januari 2016



Hoppas ni alla har en god morgon!


Josefin Runquist har designat en fin kollektion för Lindex.


Snyggaste gympadojorna i skinn med blommor på kommer från Zara.


Gula väskor är en favorit hos mig, det är en instant pock me up! Denna kommer från Boden.





Montessorileksaker är roliga! Och oftast ekologiska, det gillar jag!


IKEAs Livet Hemma visar fina nyheten Falsterbo, en hylla med lådor och krokar.


Mörka väggar kan verkligen vara snyggt, som synes i den här lägenheten som är till salu nu.


Jamie Oliver lagar ägg på alla möjliga vis! Jag älskar ägg!




Strawberry Chia Pudding får mig att längta efter sommaren!


Åh, jag vill ha en blommig långklänning som Victoria Beckham!


Geek chic kallas Ryan Reynolds stil. Jag skulle bara kalla det snyggt! Hans nya film Deadpool skulle jag vilja se!


Pride + Prejudice + Zombies vet jag inte riktigt vad jag ska tro om? Är det komedi eller inte?


Clare Vivier är väldigt inspirerande! JK Rowlings bästa Twitter. Är Donald Trumps humör det som kommer att få honom på fall? Tips på yogaposer när man bär barn. En otroligt fascinerande artikel om hjärnkirurgen som experimenterade med sin egen hjärna. Nancy Westaway skriver hjärtskärande om om sorgen efter sin döde make och trösten hon finner med teknologi. På DN åsikt kan man följa en intressant debatt om svenska förskolan. Och för att fortsätta lite på samma spår, är barnens lek en fråga om egen vilja eller föräldrars statusjakt? Jag älskar Justin Biebers Sorry, här finns en variant på den som stämmer ganska bra in på oss med barn som närmar oss 40! Ha en fin söndag!

torsdag, januari 28, 2016

Alfred är 5 år!



Grattis på födelsedagen, min älskade förstfödde!

Tänk, det är fem år sedan du kom till oss, och tänk vad mycket vi hunnit med på den tiden! Du har lärt dig så mycket, från de första stapplande stegen till att cykla till att nu kunna läsa. Och nu är du storebror också! Din lillebror, han älskar verkligen dig. Hans ögon lyser upp när han ser dig, särskilt efter en lång dag ifrån varandra. Jag älskar att se dig och din bror tillsammans, kärleken er emellan är klar och fin, det finns ingen avundsjuka eller missunsamhet, du vet att han ibland behöver min uppmärksamhet och för det mesta är du ok med det.

Du och jag, vi kan bli lika sura båda två, nåde den som gör något dumt! Men du blir mest sur på mig, jag väljer att se det som en kärleksförklaring, du vet att min kärlek är för evigt och hos mig kan du vara dig själv efter en lång dag i skolan där du måste bete dig bra. För i skolan är du på solskenet hela tiden, du bråkar och slåss inte som många av de andra pojkarna känner ett behov av. Din pappa och jag kan nog klappa oss själva på ryggen där, för är det en sak som är viktig för oss är det att du ska känna att vi lyssnar på dig, att det är bättre att med ord försöka få fram det som skaver inom en, än att göra det fysiskt. För du är en fin kille, snäll och omtänksam. Du pratar väldigt gärna, och väldigt mycket. Du bubblar av frågor  och vi svarar bäst vi kan, och du kommer ihåg nästan allt också. Du är vetgirig och smart. Du älskar pussel och att spela minionmonopol. Från de äldre barnen i skolan har du lärt dig om Star Wars och Minecraft, så det gillar du även fast du inte riktigt vet vad det är. Favoriterna är Minionerna, du pratar till och med som dom ibland! Insidan ut är en favoritfilm, den har hjälpt oss att kunna prata om känslor på ett bra sätt, vilka är det som styr i spakarna där uppe i hjärnan ibland?

Tid med dig är något som jag kan sakna. Du och jag var verkligen bortskämda med att ha tid med varandra innan du började skolan. Vi kunde göra vad vi ville när vi ville. Nu med skolan är det helt andra bullar, nu är det regler och tider som ska hållas, något som vi båda två har haft lite svårt att vänja oss vid. När jag tittar på gamla bilder på dig blir jag nostalgisk över all den tid som gick alldeles, alldeles för snabbt; den lilla bebis som krävde närhet hela tiden, den helt orädde ettåringen som ville upptäcka allt, den babblande tvååringen som blandade svenska och engelska hej vilt, den energiske treåringen som mest satt på cykeln hela tiden, fyraåringen som rätt som det var växte upp, förlorade bebishullet och blev ett barn, inte längre ett småbarn. Jag saknar dem alla och ändå ser jag dem alla i dig nu, den komplexa, kreativa och kompletta femåriga du.

Åh, jag blir allt lite tårögd, men på ett bra sätt. Du är så fin, Alfred, och jag är så glad att vara din mamma. Jag bär alla mina minnen av dig i mitt hjärta och ser fram emot alla minnen vi kommer göra under det här året. För du är 5 år nu. Wow. Tack för att jag får vara din mamma. Jag älskar dig, Alfred, grattis på födelsedagen!

onsdag, januari 27, 2016

Att klä sig i vår



Efterdyningarna av stormen Jonas har kommit hit från USA, men vi får inte snö, nej, regn och blåst blir det istället! Alltså som en vanlig vinter i England... Jag drömmer om varmare vårdagar och fina kläder! En bra grej med att bli äldre är att jag har hittat en stil som jag håller fast i. Eller, stil kanske man inte ska kalla det, men jag vet att om jag köper en sak idag så kommer jag antagligen tycka om det både nästa år och om tre år! Jag vet vilka produkter jag gärna kan lägga mer pengar på eller leta mer aktivt efter på rea, ta skor till exempel. Nuförtiden köper jag nästan enbart skinnskor som jag sedan tar hand om, några favoriter har varit hos skomakern upp till tre gånger, tar man bara hand om kvalitetsskor så håller de länge, länge. Och väskor? Ja, de vet jag att jag kommer att använda!

Ljusrosa kappa från H&M, blus från Kappahl, jeans i ekologisk denim från Lindex, mockaboots från H&M, ullhatt från ASOS, örhängen från ASOS, halsband från H&M, solglasögon från Le Specs hos ASOS och väska från Cath Kidston.

söndag, januari 24, 2016

Söndagssvep, 24 januari 2016



God morgon söndag!


Det är ingen hemlighet att jag älskar Cath Kidston, och de nya mönstrena och väskorna ger mig ordentligt ha-begär!


Man kanske måste bo i England för att verkligen förstå den här tröjan i ekologisk bomull med trycket Rain Likely/Suuny Intervalls!


GAP har en hel massa söta nyheter på bebisavdelningen, jackan och skorna med hjärtan på är ju för söta!


Blommingville Mini är verkligen hur fint som helst!


Söt liten mobil i filt att hänga i barnrummet.


Här bor Jessica Albas dotter Honor. Sånt där sovrum vill jag också ha!




Kaka med citron funkar alltid!


Och för att man inte enbart kan överleva på sötsaker... En gryta med linser, svamp och grönkål.


Så snyggt med stickad klänning som Gwyneth Paltrow.


Och Noomi Rapace i Paris. Wow!


4 härliga resmål i värmen att längta till! 10 citat om livet från Dr. Seuss. Nummer 10 är tänkvärd! Vad är det vanligaste felet vuxna gör med bråkiga barn5 tips för att ta hand om skinnväskor. Pinterest har kommit fram till vilka som är topp tio trenderna för 2016, om ni går i renoveringstankar är det ett måste! The Very Real Feelings of Being Unfriended är träffsäker! Makeuprengöring med två ingredienser att göra hemma! Ivette Ivens foton av ammande kvinnor är verkligen vackra! Ha en fin dag!

fredag, januari 22, 2016

Några bilder från idag



Här hemma övar vi på att snurra. Mage-rygg-mage-rygg-mage-rygg... ja, ni fattar! 


Så här glad är Anders över att kunna snurra!


Efter att vi lämnat Alfred på skolan i snålblåst och regn, njöt jag ordentligt av en latte när vi kom hem!


Och en skiva Cinnamon Bread! Så gott...


Och det här garnet ligger här för att påminna mig om att det är dags för mig att börja sticka! En mössa till Anders ska det bli. Jag återkommer med vad det blev i slutändan. Om jag någon gång sätter igång med det...


Jag har sagt det förr, men jag älskar mina magneter från Sticky9! Härliga minnen från Tyskland, Sverige, England och Italien. Och en liten pluttanders!


Förra veckans fredagsblommor i en något förminskad variant. Men hyacinterna luktar fortfarande lika gott!


I köket står nya fredagsblommor. Anemoner och eukalyptus.


Och ser ni? Solsken!


På mataffären hittade jag citroner från Amalfi, och det kunde jag såklart inte motstå...

Ha en härlig helg, hörreni!

torsdag, januari 21, 2016

Mister McDroolface och kakor



Vi satte ihop babystolen till Anders, och jösses vad glad han blev av att kunna sitta med oss vid bordet! Stora killen, nästan fem månader gammal!


Sa jag Anders förresten? Vi kallar honom Mister McDroolface, för satan i gatan vad han kan dregla! Det verkar inte vara några tänder på g, han bara gillar att slemma. Han har en del leksaker som han kan bita och tugga på och vi byter dregelhaklapp ungefär en gång i halvtimmen, En favorit är de här kulorna som sitter ihop och kan snurras och bitas på i en evighet. 


Alfred har varit hemma från skolan med en förkylning, så vi har haft lite sällskap under de senaste dagarna, Anders och jag. Anders var gladare för det än vad det ser ut som på den här bilden!


Alfred och jag bakade cookies. Jag tänker att alla basilusker dör i höga värmen i ugnen? Det är min teori iallafall.


Väldans goda, med vit och mörk choklad samt minismarties! Ska det vara så ska det...

söndag, januari 17, 2016

Söndagssvep, 17 januari 2018



God morgon!


Snygg kappa från H&M.


Otroligt snygg grön färg på mockajackan från F&F.


Väldans sött set med tröja och byxor i ekologisk bomull från Zara. Jag kan se Anders i det där!


Muggen i emalj kommer från Leila's General Store och den skulle jag gärna vilja ha!


Rullvagnar är väldigt trevliga, och smidiga att använda!


Det här huset i Brooklyn är fantastiskt!


Och den här verandan alltså...


En gryta med sötpotatis och röda linser värmer gott på vintern.


Den här kakan med citron och mascarpone låter så smaskig!


Jag bakade en fantastiskt god pepparkakscheesecake förra helgen. Jag hade det här receptet och det här receptet och gjorde min egen version. 500 g färskost, 150 g smält vit choklad, ingen kesella och så gräddade jag först botten, sen första halvan och ett lager pepparkakor och sen hela kakan. Blev samskens! (Vi åt upp den innan jag hann ta en bild, så bilden är lånad härifrån.)


Gwyneth Paltrow och Stella McCartney är stiliga i svart med snygga skor!


I Sverige var det ELLE-gala, och det är alltid kul att se svenska kändisar finklädda! Är det Gala så är det, då tycker jag att det ska vara speciellt, som Marina Kereklidou och Alica Bah Kunke visar här. Även Kristin Kaspersen med son var stiliga och Eva Röse är alltid speciell. 


Ellie Goulding och Dougie Poynter måste vara ett av musikvärldens snyggaste par!


Leonardo DiCaprio är överallt, och kolla in det här klippet när han är hos Ellen och snackar om nära-döden-upplevelser.


Sluta försöka finna dig själv och gå ut och möt världen, är den här professorns åsikt. En fin artikel om varför bebisar vill vara nära. Nu är det dags att klä sig i multifärgade ränder! Sex tips på hur man håller ihop en bokgrupp. Hur är det att vara en kvinnlig flykting? Min mormor började alltid dagen med några minuters gympa, nu är det nog dags att följa i hennes fotspår och köra lite morgongympa! Grattis Alicia Vikander för oscarsnomineringen! Kul att även pojkvännen Michael Fassbender blev nominerad! På bloggen Ekomamma i stan får man en massa bra tips på hur man kan leva ekologiskt och hållbart. Kolla in Channing Tatum mima till Beyoncé, med Beyoncé! Ha en fin dag!