söndag, juli 31, 2016

Söndagssvep, 31 juli 2016



God morgon sista söndagen i juli!


Outfit från Zara.


Underbar midiklänning från Anthropologie.


Snart släpper GAP sin tionde RED-kollektion, för att uppmärksamma kampen mot AIDS.


Gray Labels kläder är alltid så fina och mjuka!


Den här tjusiga puffen med förvaring finns på bra rea hos Åhlens nu!


Liv Tyler har blivit mamma för tredje gången, den här gången till dottern Lula.


Det är lite kul att se bilder på kändisar som turistar. Här är det Chrissy Teigen och maken John Legend med dottern Luna. Fast man kan ju fråga sig om det är turistande eller ett photo shoot? Jag gissar på det senare, att de visar upp sig för paparazzis! Den första ledtråden är Chrissys skor, den andra att de bär Luna och varken har vagn eller sele/sjal till henne och det tredje är bristen på skötväska! Om jag får gissa alltså...


I The Light Between Oceans spelar Alicia Vikander mot pojkvännen Michael Fassbender, och filmen verkar riktigt bra!


Åh, härligt är det i det här hemmet!


Hallen hemma hos oss skulle aldrig kunna vara så här välstädad och prydlig, men drömma kan man!




Mmm, vegetariska burgare är gott!




Jag har en känsla att vattenmelonmojitos kan bli min nya favoritdrink!



onsdag, juli 27, 2016

On the Beach



Innan vi åkte till Sverige fick vi några dagar med soligt väder i England, och en av de dagarna åkte vi ut till stranden i St Anne's och det var så mycket ebb att vi knappt såg havet! Ni ser det låååångt där borta.


Men det spelar egentligen ingen roll om man ser havet eller inte, det finns ju gott om sand!


Sand, sand, sand, ja, sand och barn är typ världens sämsta kombination, för det kommer sand verkligen överallt! Men det är kul när man väl är där! Anders hjälpte Alfred bygga sandslott, eller ja, Alfred byggde sandslott och Anders hade sönder dem. Team work!


En härlig dag på stranden!

måndag, juli 25, 2016

Badmonster



Vi har kommit till Sverige och riktigt härlig sommarvärme! Anders älskar att få bada i sjön, jag trodde först det skulle vara för kallt för honom, men han verkar inte påverkas alls. Det är så pass varmt i luften dygnet runt att det är 26-27 grader i sjön, och det är alldeles perfekt. Vi badar flera gånger om dagen och däremellan badar han i lilla poolen i trädgården. Nu håller vi tummarna för många härliga sommardagar!

söndag, juli 17, 2016

Söndagssvep, 17 juli 2016





Vacker broderad denimkappa från H&M.


Det är redan dags att tänka på höstkläder, och Toasts nya kollektion är som vanligt fin.


De här snygga grytorna i emajl hittar vi hos Broarne.


Jag gillar de söta ekologiska dockorna Reubens EcoBuds! En sån önskar sig Anders i födelsedagspresent!


Vilken fin kronprinsessfamilj vi har i Sverige!


Köket är bara en fin del av det här fantastiska huset i Michigan!


Och så tar vi en sväng till det här hemmet i Paris!


Något nytt och läskande att testa i sommar är Strawberry Basil Smash!


Den här vegetariska varianten på korma ska jag testa. Grönkål, sötpotatis och cashewnötter.


Intressant att läsa, 15 överraskande saker med familjeskap på Island. I Skåne skickades en gravid kvinna hem från förlossningen på grund av platsbrist och det slutade med att barnet dog. Klicka in här och läs den intressanta historien om de som stöttar Trump och Bernie Sanders. Jennifer Aniston skriver om hur kvinnor behandlas i media. Laurie Penny skriver om varför det inte är en feministisk revolution som gjort det möjligt för Storbritannien att få sin andra kvinnliga premiärminister: In times of upheavel, women are invariably called on to clear up the mess the men have made. As the greatest political crisis in recent memory continues to roll over Britan, and leader after craven wannabe leader abdicates responsibility for the fallout, I find myself recalling Mrs Lintott's declaration in Alan Bennett's History Boys. "History," she says, "is a commentary on the various and continuing incapabilities of men. What is history? History is women following behind - with the bucket." Jag gillar Betty Whos version av I Love You Always Forever.  Det här tycker jag är klockrent! Ha en fin söndag!

fredag, juli 15, 2016

Alfreds sista dag i Reception



Kära, älskade Alfred, 

Nu har du gått klart ditt första år i skolan. Och vilket år det har varit! Jag är så imponerad av hur mycket du har lärt dig. Självklart är jag imponerad över att du lärt dig läsa och skriva, men mest imponerad är jag över hur du har hittat din plats i skolan, hur du har lyckats vara dig själv även i en värld där männskor ska pressas in i kantiga former.


Jag har sett dig växa som människa. Du var fyra och ett halvt år och nybliven storebror när du gick i genom skolgrinden för första gången, och nu, tio och en halv månad senare, har du utvecklats enormt. Vi fick din school report härom veckan och först var jag lite kluven till den, var det något slags betyg på en femåring? Men så läste jag den och började le och gråta på samma gång. För där, i ord i svart mot det vita pappret, stod det skrivet om den Alfred vi känner. Och jag blev så lättad, för det visar att du verkligen har kunnat vara dig själv i skolan, du har inte känt dig tvingad till att försöka vara någon annan, och framförallt visar det att dina lärare verkligen har sett DIG och det gör mig ofantligt glad. Det stod skrivet om hur du gillar att jobba i grupp, hur du gärna tar ledningen och kommer med idéer och att du gillar att bygga saker. Det stod också hur duktig du är på siffror och nummer och hur du kan göra de flesta övningar till matematiska funderingar. Det känner vi igen! Om det är något jag önskar dig så är det att du alltid kommer ha lusten att lära. Livet blir så mycket roligare och bättre om man är öppen för nya möjligheter och idéer.

Du tycker att det känns lite konstigt att du ska tillbaka till skolan efter sommaren, men till ett nytt klassrum och med nya lärare! Lyckligtvis hänger de flesta av dina kompisar med dig nästa år, och innan dess ska vi njuta av ett långt och härligt sommarlov!


Den här dikten läste jag för ett tag sedan, och jag tycker det är något du och alla vi andra behöver komma ihåg genom livet. Älskade Alfred, ha ett superbra sommarlov nu, det har du förtjänat!

Anyway, The Paradoxical Commandments

People are illogical, unreasonable, and self-centered.
Love them anyway.

If you do good, people will accuse you of selfish ulterior motives.
Do good anyway.

If you are successful, you will win false friends and true enemies.
Succeed anyway.

The good you do today will be forgotten tomorrow.
Do good anyway.

Honesty and frankness make you vulnerable.
Be honest and frank anyway.

The biggest men and women with the biggest ideas can be shot down by the smallest men and women with the smallest minds.
Think big anyway.

People favor underdogs but follow only top dogs.
Fight for a few underdogs anyway.

What you spend years building may be destroyed overnight.
Build anyway.

People really need help but may attack you if you do help them.
Help people anyway.

Give the world the best you have and you'll get kicked in the teeth.
Give the world the best you have anyway.

Kent. M Keith


måndag, juli 11, 2016

Yllebröllop



Idag firar Engelsmannen och jag sju år som gifta! Oj, vad vi hunnit med mycket på den tiden, känner jag när jag ser den här bilden och hur unga vi var, men samtidigt undrar jag också vart de åren egentligen tagit vägen?

Tänk att jag fortfarande är kär i mannen jag valde att gifta mig med och leva mitt liv tillsammans med, det är underbart!

söndag, juli 10, 2016

Söndagssvep, 10 juli 2016



God morgon! Bara en vecka kvar tills det blir sommarlov för oss!


Stjärnbaddräkt från Lexington.


Hattokig som jag är, den här hatten gillar jag!


Jeansjacka i längre modell finns hos GAP.


Jamie Campbell-Bower var stilig på Wimbledon.


Och Jessica Biel är stilig i svart och vitt med rosa väska.


Svart och vit är också Olivia Palermo, och det är verkligen snygg med playsuits/jumpsuits/onepiece men inte särskilt praktiskt!




Pavlova med rabarber.


Den här äpplepajen ser ruggigt god ut, och snart är äpplesäsongen här så vi äntligen kan äta äpplepaaaaaj!


Kika in hos danska smyckesdesignern Charlotte Lynggaards fina sommarhus!


To the Thirthysomething Mums bör alla vi mammor med småbarn läsa! Det är 20 år sedan Spice Girls lärde oss Girl Power! Välbeställda kineser köper fastigheter i Vancouver och nu är fastighetspriserna skyhöga. Carl Bildt pratade om Brexit och hur Storbritanniens politiska landskap är i ruiner. Sahlgrenska universitetssjukhus har lyckats få ned antal akuta kejsarsnitt med hjälp av time out men samtidigt missar vården svåra förlossningsskador. Är James Norton nästa James Bond? Vogue tar en djupdykning i Alicia Vikanders stilutveckling. Jag gillar Birgitta Sifs söta böcker. Imorgon har nya Ghostbusters premiär! Ha en fin dag!