söndag, oktober 30, 2016

Söndagssvep, 30 oktober 2016



God morgon söndag!


Elegant polo i merinoull med volangdetaljer från &Other Stories


Stilig kappa från Marks & Spencer.


Zaras barnkläder är verkligen så söta!


Robotmotiv på det ekologiska bädsättet från Åhléns.


Jag gillar H&M Homes gardin med skogstryck!


Det här huset, som Fox Meets Bear bor i, skulle jag gärna flytta in i!


Och seriöst, Lauren Conrads hus kan vara ett av de finaste jag sett!


Kolla in det här mysiga hemmet!


Cate Blanchett och Sandra Bullock håller på och spelar in Ocean's Eight, kan väl inte bli annat än bra med de två!


Och hur söta är inte Alicia Vikander och Michael Fassbender?!


Kyckling med kokos och lime, mmm!


Jag gillar Boeuf Bourguignon, så jag vill testa Mushroom Bourguignon nästa gång!


Det är aldrig för tidigt att börja planera för julbaket! Gingerbread cake it is!


Skådisen Amber Tamblyn skriver om hur vi kan ändra vårt sätt att prata om kvinnor och att vi behöver Hillary som president i USA. Condé Nast Traveler har listat de 10 bästa mindre städerna i USA. Och Lonely Planet har listat de bästa städerna i världen, Bordeaux tar första plats!Fem skäl till att älska kashmir. Tips på 10 hälsosamma måltider som tar mindre än en halvtimme att tillaga. Kolla in IKEAs nya kollektion Fullviktig, en massa fint där och med ett bra budskap! Matilda Molander skriver i DN om det orimliga i att föräldrar i Sverige kan vara föräldralediga och samtidigt ska kunna få ha barn på skattesubventionerad förskoleplats. På bloggen hemmaföräldrar kan man läsa mer om det hela, läsvärt! Ha en fin dag!

fredag, oktober 28, 2016

Flygande miljöförstöring


Häromdagen köpte vi våra flygbiljetter hem över jul (åker på kvällen den 22 december, hoppas verkligen vi slipper snöoväder!!!) och som alltid när jag köper flygresor så får jag lite dåligt samvete. Jag vet ju hur dåligt, ur miljösynpunkt, det är att flyga! Men samtidigt, den enda gången vi flyger är när vi ska hälsa på familjen, i stort sett. Det är 18 månader sedan vi senast flög på semester, och då var det till Italien där vi mötte upp med vår "München-familjen"! Och ändå, nog borde vi kunna ta med våra barn och visa dem världen någon gång, om vi har råd?

Men de jag tycker borde se äver sitt resende mest är affärsmänniskor. Ja, ni vet de där människorna som ser så viktiga ut när de är ute och flyger. För de är faktiskt på businessssss! De har ett syfte med sitt resande. Tror de, åtminstone! En bekant i München jobbar med försäljning på ett stort företag och han flyger i stort sett varje vecka. Även fast han åker från München blir det ofta mellanlandningar, alltså fyra flyg per resa. Och så har vi de som flyger någonstans över dagen för att vara med på ett möte. Say what?! Med dagens teknologi, nog ska man väl kunna ta dessa möten via dator? Jag kan förstå om man ska på studiebesök, kurs eller lära sig något hands on, då kan man behöva träffas face to face, men för ett möte för att komma överens om något, eller för att sälja in något, inte behövs det en dyr och miljöförstörande resa för det? Jag förstår bara inte. Var är dessa människors sociala ansvar för vår och kommande generationers miljö? Jag har också märkt att de som reser mycket inom jobbet, också verkar resa mycket på sin fritid. Jag antar att de har en massa "gratis" poäng som de måste spendera på flygresor. Återigen utan att ge den minsta hänsyn till miljön!

Är jag ensam om att tänka så här? Jag tycker bara det är så konstigt att det är så få som verkar tänka på det, trots att det finns mycket information om flygresor och vår miljö. Det är lätt att känna missmod över ens egna val att källsortera och använda bilen ytterst lite, när man ser det här.

måndag, oktober 24, 2016

Min första Baby Shower



Ni får gissa könet på den lille? Men hur fint är det inte med ballonger!


Baby Shower i England = fancy hotel och afternoon tea. Jag säger aldrig nej till scones och sötsaker! Tyvärr var sconesen lite torra, alltid en besvikelse när man betalar mer än vanligt för en afternoon tea och så håller maten inte standarden! Men ändå, helt ok, men ingenstans jag kommer åka igen!


Finger sandwiches. Inte säger man fingermackor på svenska?


En kul grej vara tt vi alla fick ett litet träblock som vi skulle måla något på och som sedermera ska lackas och så har bebis något att leka med! Väldigt kul idé, och Anders älskar klossar för tillfället, så det är en användbar gåva också! Annars var det mest rosa kläder i storlek nyfödd, och hur sött det än är så är det inte särskilt praktiskt, kan jag tycke! Jag köpte en somrig outfit i större storlek och så hittade jag de sötaste små skorna på en andrahandsaffär här i Lytham, och så en bilderbok med fordon. Ja, allt kan inte vara rosa!

Summa summarum, kul att träffas och umgås!

Sno stilen: Jessica Alba



T-shirt från H&M, kjol från Closet hos ASOS, skor från Office hos ASOS, sjal från H&M, kofta från H&M och väska från &Other Stories.

söndag, oktober 23, 2016

Söndagssvep, 23 oktober 2016



God morgon söndag!


Läcker kjol med schwung från Boden.


Jag har två kashmirmössor som jag köpte på COS när vi bodde i München, så de har några år på nacken, men funkar fortfarande! Jag funderar på att uppdatera mössgarderoben med den här svarta kashmirmössan från H&M. Fler kashmirmössor finns hos &Other Stories.


Längre kappa från Tu Collection värmer gott nu när det börjar bli kallt!




Ni kollar väl på Fixer Upper? Nu har allas vårt drömpar gett ut en bok om sitt liv, The Magnolia Story, där de skriver om sina liv. Upp på önskelistan!


Både Lily Aldridge och Lupita N'yongo har anammat trenden med långa örhängen.


Jag älskar såna här små hörn med inbyggda bänkar vid bordet! Både fint och smart sätt att ta tillvara på utrymme, det kan ge förvaring också!


Tyvärr är jag typ den enda här hemma som gillar soppa, men jag kanske får testa den här cannellini- och grönsakssoppa. Om inte annat får de andra äta parmesantoasten!


Tröttnat på paj ännu? Nej, trodde väl inte det. Här är en variant med äpple, blåbär och hasselnötter!


Jag tror att aldrig har bakat en rulltårta, men det är så gott så det kanske är dags att försöka! Det här receptet är lockande.


Befinner ni er i Stockholm får ni inte missa chansen att se de kungliga brudklänningarna på slottet! Anne Hathaway verkar vara en himla bra människa! Vogue stöttar Clinton i det amerikanska presidentvalet. Jag är glad att jag inte bor i USA och har barn! Hos Ode to Sunday kan ni läsa om några intressanta och inspirerande kvinnor. Ska ni vandra i Storbritannien så finns det här en lista över de 20 bästa vandringslederna, och såklart måste det finnas en pub vid slutet av en bra vandringsled! Jag lyssnar mycket på Kings of Leons senaste album, och när de var på BBC1 Live Lounge häromdagen så gjorde de en underbar version av Selena Gomez Hands to Myself. Lyssna och njut! Ha en fin söndag!

onsdag, oktober 19, 2016

Onsdagspunkter



* Jag ska på mitt livs första baby shower på lördag, och jag förstår inte riktigt vitsen med det, faktiskt? Alltid härligt att komma ihop med folk och umgås, men att ge presenter till en bebis som inte är född än? Don't get it. Och vad skriver man på kortet? Lycka till? Glöm inte att andas? Och så det här att det bara är för mamman... Varför? Pappan ska väl också bli förälder? Nåja, jag får återkomma med rapport senare.

* Vädret här i England är helt bananas. Ena stunden strålande sol för att i nästa sekund hällregna, ja, nästan hagla! Crazy weather, som Alfred kallar det.

* De pratar mycket om hälsa i Alfreds skola,vilket jag tycker är bra. Om vikten av att röra på sig och stoppa i sig bra mat som bränsle. De har springtävlingar i skolan på rasten, och Alfred vill bli lika snabb som Usain Bolt, och simma lika snabbt som Michael Phelps. Jag försöker få i honom grönsaker genom att hävda att både Usain och Michael äter massvis med broccoli och avokado. Alfred envisas med att morot är den absolut bästa grönsaken. Nåväl, vi får se vem som är ihärdigast!

* Bilden på Anders? Bara för att han är så söööööt!

* Anders och jag ska ge oss iväg till en lekgrupp nu, ha en finfin onsdag!

tisdag, oktober 18, 2016

Sno stilen: Rachel Weisz



Kappa från Anthropologie, mössa från &Other Stories, solglasögon från H&M, jeans från H&M, sjal från H&M, väska från Sandqvist hos ASOS och stövlar från &Other Stories.

måndag, oktober 17, 2016

En lördag i solen



I lördags vaknade vi till regn, men så skingrades molnen och solen kom fram! Vi bestämde oss att ta en utflykt till Lytham Hall. Alfred på cykel, såklart, eftersom han knappt kan vara ifrån den!


Det här trädet är så maffigt! Särskilt i höstskrud, väldigt vackra färger!


Och Lytham Hall matchar höstfärgerna fint. Volontärerna, som jobbar med att återskapa byggnad och omgvning, gör verkligen ett otroligt bra jobb!


När Anders vaknade efter sin tupplur, ville han också ut och springa!


Runt omkring Lytham Hall finns det små dörrar uppsatta, man kan köpa en karta och gå på dörrjakt! Det ska vi göra nästa gång, det är väldigt spännande med dessa små dörrar!


 Anders utforskar! Han är i den hääääärliga åldern då han upptäcker allt, inklusive allt äckligt som man helst inte vill att han ska upptäcka. Man får alltså ha stenkoll på honom.


Mina tre favoriter! Alfred är too cool, uppenbarligen..!

söndag, oktober 16, 2016

Söndagssvep, 16 oktober 2016



God morgon söndag!


Mjuk klänning i kashmirblandning skulle vara fint i höst!


Jag gillar tweed! Den här jackan från Joules är snygg, och den här väskan också!


Mörka färger ger ett vilsamt sovrum. Från H&M Home.


Gilmore Girls är snart tillbaka! Tills dess kan man köpa den här fina postern och drömma sig till Stars Hollow. Jag skulle köpa den direkt om det inte vore så att frakten nästan är lika mycket som postern i sig!!!


Tyvärr finns dessa söta kanintofflor enbart i barnstorlekar, hur söta är de inte?!


Anders vill ha en trailer i julklapp! En sån här, eller sån här eller kanske en sån här?


Kolla in i det här fina huset!


Naomi Watts spelar in en ny tv-serie för Netflix, Gypsy.


Emma Stone är på omslaget av amerikanska Vogue.


Leila har släppt ett nytt nummer av sitt magasin online.




Top With Cinnamon gör en nyttigare variant av Banoffee Pies.


Den här varianten av pavlova skulle smaka gott nu!


Läs Michelle Obamas utmärkta tal om hur urbota dumt Donald Trumps beteende är. Fler än jag som behöver tips på hur man får barn att vara tacksamma? Här finns tips på hur man pratar om samtycke med sina barn. Jag känner mycket igen mig i Jennifer White som skriver att I Miss Having Friends, but Right Now Being a Mom is Enough. Anrell snackar tufft om det norska skidlandslaget. Ha en bra dag!