söndag, januari 29, 2017

Söndagssvep, 29 januari 2017



God morgon söndag!

Vårig klänning från Indiska.


Jag gillar byxorna hos COS.


Kappan från Boden är i en perfekt rosa nyans, och så gillar jag längden!


H&Ms linnesängkläder är underbara, nu i fler färger!


Jag gillar färgen Hubby for Dessert från Essie.


Hjärtlig manikyr!


Litet men naggande fint kök!




Supergod soppa!


En sån här beef bowl skulle smaka gott nu!




Ikea har designat ett tält för flyktingar, som nu fått ett designpris. Vad sa egentligen Trump med flera när han blev presidentGoodnight Smartphone är en bok vi borde läsa! Varför de nya hälsosamma kokböckerna inte alltid är så hälsosamma. Tips på hur man lär sig bemästra småprat. Sex tips på vad man kan hitta på i Charleston. 11 böcker före detta president Obama tycker alla borde läsa. Ha en bra dag!

lördag, januari 28, 2017

Alfred 6 år



För någon vecka sedan frågade jag en kompis, vars barn precis hade fyllt 6, hur det kändes? Hon erkände att hon grät på hans födelsedag, han var ju hennes lilla bebis! Och så konstaterade hon: "it's a big number, 6 is closer to ten than to being a baby". 

...........

Alltså, jag hade inte tänkt på det innan, och jag ska inte säga att jag började grina, men det var lite svårt att smälta, för helt ärligt så förstår jag inte riktigt hur han kan ha blivit så stor?! Inte bara åldersmässigt, men också som person, har egna tankar, funderingar och åsikter om allt möjligt, och det är så fascinerande att få följa med på den utvecklingen. Även om den nu går i lite för snabb fart i mitt tycke!

Så, idag är min förstfödde 6 år gammal. Älskade Alfred, vi är så stolta över den lilla människa du är idag och vi ser så fram emot att få följa dig i livet.

söndag, januari 22, 2017

Söndagssvep, 22 januari 2017



God morgon söndag!


Fin skjorta med volangdetalj på ärmen, från Lindex.


Snyggaste regnjackorna hittar man hos Seasalt Cornwall.



Vacker långklänning från Topshop.


Gray Label har släppt en ny kollektion och de fortsätter sin mjuka sköna stil, som jag älskar! Inga barnplagg håller så bra som deras.




Musslor med chorizo låter så gott!


Hjärtliga pizzor passar bra till alla hjärtans dag.


Jag har snackat om This is Us förut, men jag tipsar om det igen! Så himla bra! I Sverige sänds den på torsdagar kl 21.00 på tv3. Och så får ni inte missa fjärde (och sista?!?!) säsongen av Sherlock!




Lewis Hamilton var så här stilig häromdagen.


Jag gillar grönt väldigt mycket just nu! Sophie Turner var riktigt snygg i topp till tå grönt.


Varför Ryan Gosling är en sådan stjärna. Jag gillar att läsa den här artikeln om att leva med en familj på liten yta och även Tazas blogginlägg på samma tema. Och ni vet väl att Love Grows Best in Little Spaces. Natalie Portman förväntas få en Oscars-nominering för Jackie, och i en intervju pratar hon om filmen och såklart också om president Trump. Och dokumentärmakaren Michael Moore höjer ett varningens finger hur president Trump kan komma att påverka världen. Forskning visar att man inte kan skämma bort barn med närhet! Snart kommer Sveriges befolkning vara över 10 miljoner, och det kan behövas eftersom Sveriges pensionärer kommer att öka från en femtedel till en fjäredel. Faktiskt har nu 10 miljoner redan överstigits! Och är det nu huspriser i Sverige kommer att sluta stiga? Visst ser Kanada fantastiskt ut? Ha en fin söndag!


söndag, januari 15, 2017

Söndagssvep, 15 januari 2017



God morgon söndag!


Söta mockaloafers från Belgrave Crescent.


Volanger och vackra accessoarer hos &Other Stories.


Cath Kidston har en ny kollektion sportkläder, och de är precis lika fina som allt hos Cath!


Jools Oliver har släppt en ny kollektion Little Bird hos Mothercare. Som vanligt andas mycket färgstarkt 70-tal!


Weronica kallar Claire Danes omslag för Harper's Bazaar ett "riktigt gladomslag", och visst blir man glad av Claire och nya Homeland!


Nikki Reed och Ian Somerhalder var så här snygga på partyt efter Golden Globes.


Härligt murrigt är det här engelska hemmet.




Har ni tråkigt någon dag kan ni alltid testa att göra enhörningsmakroner!


Smärtsamt och vackert om vägen till barn. Kristen skriver bra om att vi mammor måste sluta jämföra oss med varandra. Nu är det dags att matcha kläder med smink! Gillar ni män med skägg, titta hit! Tips på hur ofta man ska tvätta håret och vilka produkter man kan använda. Och har någan av er testat äppelcidervinäger i håret? Några fördelar med att ta bort teven från vardagsrummet. Ha en fin dag!

onsdag, januari 11, 2017

Vinterbilder


Några dagar in på det nya året fick vi då äntligen lite snö. Med betoning på lite, men som de utlänningar vi är begav vi oss genast ut för att leka! Anders såg lite skeptisk ut i pulkan.


Alfred hade längtat efter snö sedan vi landat, så han tyckte det var på tiden! Och när man är fem, snart sex, så spelar mängden liksom ingen roll.


Anders njöt av att få hänga med alla kusiner så mycket under julen!


Vi hann också med att fira Alfreds födelsedag lite tidigt, jag och storkusinen Sofia gjorde en prinsesstårta, resultatet blev bra och det smakade gott!


Bästa klappen Alfred hade kunnat fått var såklart att det kom mer snö och äntligen blev ordentligt kallt! Det firade han med en bakåtkullerbytta i snön!


Som sagt, den bästa presenten någonsin för Alfred! Han njöt.


Anders tyckte nog att allt det här vita var väldigt konstigt, och kallt! Tänk om man visste vad som rörde sig i hans huvud!


När det blev för jobbigt att försöka gå i snön fick han hoppa upp i famnen och bli buren och gosad!


Sen övertalade vi morfar att ta fram grillen så vi kunde grilla korv utomhus!


Men åt, det gjorde vi inomhus. -15 är lite för kallt för picknick ute.


Varm choklad med marshmallows, mmm!


Det tyckte vi alla var gott!


 Och så apelsin till efterrätt. Varmkorv, varm choklad och apelsin, det kan inte bli mer vintermat än så!


 Buuuuu!!!