tisdag, februari 28, 2017

Anders 18 månader



Anders firade 18 månader i söndags! 18 månader, det är fantastiskt vad tiden går fort! Det här är en väldigt rolig ålder, jag kommer så väl ihåg Alfred i den här åldern. De kan kommunicera mer, även fast Anders inte pratar så mycket visar han tydligt vad han vill och menar, det underlättar mycket! Fast man får ta till en stor dos tolkningsfrihet, eftersom "no" kan betyda både ja och nej! Men det brukar vara ganska tydligt på kroppsspråket vad det är han menar...

Han är väldigt snabb också! Flera gånger har han lyckats smita iväg när vi inte har varit fullt uppmärksamma. I lördags var vi hos svärföräldrarna, vi var ute på framsidan där Engelsmannen tvättade bilen och vi sprutade vatten på honom (som man ju gör...). Svärföräldrarna har alltid haft en grind till garageuppfarten, men de har nyligen köpt en ny bil som är bredare än de andra bilarna de haft, så för att lättare komma in har de tagit bort grinden. Och på ett ögonblick, när Anders gick över till Engelsmannen på andra sidan bilen, och jag tänkte att han hade koll på Anders där, inser jag att han inte har koll, så jag springer ut till vägen och där står Anders på trottoaren och vinkar till en bil som stannat när de såg honom vid vägkanten! Först såg jag bara Anders som vinkade och jag lyfte upp honom, sen insåg jag att bilen hade stannat så jag vinkade tack till den och gick tillbaka upp på garageuppfarten. Först där slog det mig, hur väldigt nära det hade varit en olycka och då blev jag kallsvettig och knäsvag. Det är en hastighetsbegränsning på 30 km/h på vägen utanför, men bilister kör oftast snabbare än så plus att brittiska bilförare är så disträa att de knappt skulle hinna stanna om ett UFO landade framför dem, så jag behöver inte ha alltför vild fantasi för att föreställa mig vad som hade kunnat hända på de där få sekunderna! Jag har försökt lära Anders att man går på trottoaren och inte på vägen, så jag vill tro att han inte skulle ha gått ut på vägen, men sanningen är nog den att han lika gärna hade kunnat springa rätt ut. Jag vill knappt tänka tanken.


Men vi tackar hans skyddsängel att hen hade Anders under uppsikt! Och Anders lockar blir bara längre och längre. De behövs klippas snart, men tänk om lockarna försvinner om vi klipper bort dem! De är ju så fina...


 Anders och grandpa spelade vacker musik tillsammans. Han är något av ett musikaliskt geni, vår Anders. Han måste helt enkelt brås på mig...

söndag, februari 26, 2017

Söndagssvep, 26 februari 2017



God morgon!


Om jag vore en onepiece-tjej så hade jag nappat på den här skönheten från GAP!


Härligt vårlikt från Anthropologie.


Väskan från Anine Bing är så snygg!


Aden & Anais har mjuka, sköna saker till bebisar, och deras nya kollektion är så fin!


Sött porslin med anktema från Cath Kidston.


Helt klart den coolaste hyllan jag sett! Vet ju en här hemma som skulle bli glad över en sån! (Eller ja, minst två... ;))




Och det här sovrummet i ett hus i Maine är också vackert!


Jag älskar när folk utnyttjar allt utrymme i ett hus, alltför ofta tycker jag man kommer in i hus och det är så mycket tomrum som inte används! Det här huset inspirerar!


Frozen Avocado Margaritas, say what?! Jag gillar ju tequila och avokado, men tillsammans? Jag är tveksam...


Snart är det säsong för sparris, det här receptet är gott!


Citronkaka är alltid en favorit!


Cindy Crawford och dottern Kaia är verkligen lika!




Svenska appen Natural Cycles är nu godkänd som preventivmedel. Cecilia Blankens skriver om sitt ipad-hat, och jag håller med! Lika mycket som jag älskar paddan, lika mycket hatar jag den! Göteborg är den mest sociala staden i världen. Jag tycker det är spännande med tyger som är naturligt färgade och lär mig gärna mer om det! Fint reportage om inspirerande Jonna Jinton10 fina råd till nyblivna mammor! De här briochebullarna med äppelkräm ska jag baka. Disneys Skönheten & Odjuret ser ut att kunna dra in en hel del kosing till studion. Nu är det forskat och klart, systrar är bra för hälsan! Är det någon som ska åka till Lissabon hittar ni en reseguide här och här finns en till Stockholm! Ha en fin söndag!

tisdag, februari 21, 2017

En dag på ett lov



Alfred hade ledigt från skolan förra veckan och sjukdom ställde till våra planer för den senare delen av veckan, men innan dess hann vi med en utflykt till Lytham Hall, Anders, Alfred och jag!


Snödropparna ser verkligen ut som snö sedda uppifrån!


Huset. Blir alltid lika sugen på att flytta in där!


Alfred på nya, snygga födelsedagscykeln!


Snödropparna är verkligen magiskt vackra den här tiden på året.

Så kul att få hänga lite mer med den här killen! Med skoldagar mellan 9-15.30 så blir det inte mycket tid över för häng som vi var vana vid förut!


Vi delade på en bit morotskaka. Mums! Fast inte lika god som den banoffee pie-cheesecake jag hade gången innan.


Ny favoritbild!

måndag, februari 20, 2017

Vårinspiration


Jag saknar Picasa! Men, men, ännu ett dåligt kollage, denna gång med kläder jag gärna skulle klä mig i i vår! Det är ju något med ljusa färger och vår alltså...

Trenchcoat från GAP, solglasögon från H&M, ullhatt från Gina Tricot, sjal från H&M, långskjorta från GAP, jeans från Gina Tricot, skinnsneakers från GAP och skinnväska från Yoshi Bags.

söndag, februari 19, 2017

Söndagssvep, 19 februari 2017



God morgon söndag!


Härligt färgglad klänning kommer snart in hos Lindex.




Rifle Paper Co och Keds, kan det bli mycket bättre än så?


Läcker filt från Atlantic Blankets


Fint tips på hur man kan fixa till pallar från IKEA så här!


Alltså, hur mysig ser inte den här stugan ut!






Fyllda bröd är så goda! Min mamma gör en fantastisk variant med soltorkade tomater, oliver och fetaost, jag är sugen på att testa en Tortanto.


Liv Tyler och fästmannen Dave är ute på promenad i Paris.


Idag har tv-serien Big Little Lies premiär, med Nicole Kidman och Reese Witherspoon.


Maken kallade det för Game of Thrones möter Sons of Anarchy, och visst är det väl lite så i trailern för King Arthur, med Charlie Hunnam i huvudrollen.


Högst upp på vår biolista står Hidden Figures som både maken och jag vill se!


Kolla in de senaste trenderna från New York Fashion Week! Gör din egen babykräm. Fina tips på hur man kan göra konst från naturen. Vi Bilägare tipsar om de bästa bilbarnsstolarna. Juridikprofessorn Mårten Schultz kritiserar M efter deras föreslag om zonförbud. Efter Brexit-omröstningen i Storbritannien har det varit mycket hat mot invandrare, dags att vända det nu! Och på tal om Brexit, NY Times har en träffande artikel om premiärminister May. Ha en fin söndag!

tisdag, februari 14, 2017

Vardagsögonblick



Jag kan ha sagt det en eller femtio gånger förut, men den här åldern med Anders är underbart jobbig! Han börjar bli så medveten om saker och ting, förstår mer och mer och det är underbart att få hänga med. På de här bilderna ser man hur pillemarisk han kan vara, en liten lurifax, minsann! Det är så kul att han börjat prata lite också, när jag säger att något är varmt blåser han på det, det är så sött! Och häromdagen, när jag hade varit ifrån honom en stund, möttes jag av ett glatt "mamma!"när jag kom hem. Det värmer i hjärtat!


Det är roligt hur vi var så noga med Alfred, såg till att alla leksaker var precis rätt för den åldern han var i, medan det med Anders alldeles naturligt inte blir samma uppdelning och koll. Vi försöker hålla honom från Alfreds lego, men nu är jag inte längre livrädd över att han ska svälja lego, nu har han mest bara sönder det! Men han gillar sina egna leksaker också, sätta i och ta ur gubbar är kul, lägga på lock likaså. Den här London-bussen från John Lewis är så väldigt söt, plus att Anders tycker den är riktigt rolig också.


Och medan lillebror är upptagen med leksaker, ritar Alfred, som här ser ut som en tonåring, komplicerade teckningar av flygplan, bilar, båtar, kartor, flaggor, ja, allt möjligt! Älskar hur han kan bli så uppslukad av papper och pennor!