måndag, april 23, 2012

Jordnötsmuffins



Jordnötsmuffins
10 stycken

3 1/2 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
1 dl kesella
1 dl mjölk
1 banan
1 dl osötat jordnötssmör
1 msk honung

Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut muffinsformar på en muffinsplåt. Blanda mjöl, bakpulver, salt, kanel och vaniljpulver i en skål. I en annan skål, vispa samman ägg, kesella och mjölk, tillsätt jordnötssmör och honung och mosa bananen innan du blandar i den. Klicka ut i muffinsformarna och grädda i 12-15 minuter. 


Jag fick inte upp locket till honungen (svagis!) så jag fick ta lönnsirap istället, det funkade det också! Jag åt min muffins med en smoothie bestående av banan, passionsfrukt, jordubbar, ananas, papaya, grönkål och vaniljyoghurt. Smarrigt!

2 kommentarer:

  1. Men MUMS! Det var länge sedan jag bakade nu, kanske får bli dessa då.. tack för inspirerande inlägg! Kram

    SvaraRadera
  2. Jenny - baka dom, supergoda! :)

    SvaraRadera

Hej! Tack för att du kommenterar och välkommen åter!