onsdag, juli 04, 2012

Våfflor med quinoa och blåbär



Vi fick ett våffeljärn när vi gifte oss, men vi har varit otroligt dåliga på att använda det! Ändring på det ska det bli. De här quinoavåfflorna tror jag vi kommer göra fler gånger!

5-6 våfflor

2 dl kokt quinoa
1 dl dinkelmjöl
1/2 dl dinkelgryn
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl mjölk
1 ägg
1 msk lönnsirap
1 1/2 msk olivolja
1 dl blåbär

Blanda quinoa, mjöl, dinkelgryn, vaniljpulver, bakpulver och salt i en skål. I en annan skål, vispa samman mjölk, ägg, lönnsirap och olivolja. Blanda i ägg- och mjölkmixen i mjölmixen. Blanda försiktigt i blåbären, blandar man för mycket blir hela smeten blågrön! Värm våffeljärnet och gör våfflor. De är ganska mastiga och passar perfekt till brunch eller lunch. Servera med yoghurt, färska bär och lite lönnsirap.


6 kommentarer:

  1. Det här är väl alldeles utmärkt mat!

    SvaraRadera
  2. Lotta - ja, det här var gott! :)

    SvaraRadera
  3. Anonym9:11 em

    Ser jättegott ut!=) Susanne

    SvaraRadera
  4. Gott! Men vilket vackert tårtfat i turkostblått! Lovely❤
    KRAM Anna

    SvaraRadera
  5. Susanne - det var det! :)

    Anna - köpt på loppis i Linköping! :)

    SvaraRadera
  6. Vad spännande att blanda i quiona. Det måste jag testa. Låter otroligt gott och ser otroligt gott ut.
    Kram!

    SvaraRadera

Hej! Tack för att du kommenterar och välkommen åter!