måndag, augusti 06, 2012

Smarriga chokladpinnar



De här små bullarna är lite fiffiga. På ytan ser de ganska så trista ut, bleka och intetsägande, men tar man en tugga så inser man att det inte är något intetsägande alls! Choklad! Smältande, rinnande choklad.Riktigt goda, särskilt när de är lite ljumna. Ät dom helst på direkten, men det funkar också att värma dom i micron några sekunder innan de serveras. Vetedegen är samma som i Blåbärskakorna.



12 bullar

75 gram smör
2 1/2 dl mjölk
25 g färsk jäst
1/2 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
ca 7 dl vetemjöl
ca 150 g hackad mörk choklad
1 ägg

Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en skål och rör i mjölk- och smörblandningen tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och vaniljpulver. Blanda i mjölet allt eftersom och knåda degen i 5 minuter i maskin, eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa i 30 minuter. Dela degen i 6 delar, kavla ut varje del och sprinkla över lite hackad choklad, rulla ihop och forma till en baguette Låt jäsa i 30 minuter till. Pensla varje bulle med upppvispat ägg. In i ugnen på 220 grader i 8-12 minuter.

5 kommentarer:

  1. mmmmm... känner doften och smaken! Får ta och baka till barnen o mannen!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  2. storasyster5:14 em

    Oh ser otroligt goa ut. Får man smaka tro.

    SvaraRadera
  3. Anna - gör så, supersmarrigt! :)

    Storasyster - dom här bakade jag hemma i Tyskland, tyvärr! :)

    SvaraRadera
  4. storasyster9:13 em

    bläää på dig...

    SvaraRadera
  5. Anonym6:43 fm

    The ones you left in Munich are safely eaten :) Highly recommended!

    SvaraRadera

Hej! Tack för att du kommenterar och välkommen åter!