torsdag, december 14, 2006

Sista halvdagen på jobbet imorgon, och sen är jag julledig, yihoo! Känns ganska overklig, för jag har nästan ingen julkänsla överhuvudtaget. Det kan ju bero på att jag inte har varit på någon julmarknad, ingen julkonsert, inte tänt några adventssjus och inte pyntat. Igår grävde i och för sig Mr M fram sin gamla plastgran från loftet, och om man har ljuset släckt i rummet och kisar lite så kan man nästan tro att det är en riktig gran. Har börjat spela julsånger för fulla muggar också, så antar att det kan bidra till att julkänslan ökar. Men jag tror nog att den riktiga julkänslan inte kommer att infinna sig förräns jag är hemma i Sverige och kan börja slå in paket, lacka, klä en riktig julgran och äta pepparkakor (som jag i och för sig inte gillar, men what the heck) och dricka glögg (som jag i och för sig inte heller riktigt gillar, men varm choklad framför brasan ska nog funka det också). Har kollat lite grann på vädret också, och det ser ut som att det ska bli lite kallare framåt måndagen, så kanske man vågar hoppas på snö till jul. Jag vet iallafall en engelsman som skulle bli grymt besviken om det inte snöade nånting under vår sverigevistelse. En promenad i en vintervit granskog eller över en istäckt sjö är ju svårslaget.

Mor och far har landat i Manchester idag och imorgon anländer de till Preston för en fullmatad helg med bland annat en hel massa julshopping. Ringde mor idag och hon hade redan en massa påsar. Kan bli trångt i resväskorna om det fortsätter så här! :)

Jag ser verkligen fram emot att komma hem! Det har varit alldeles för länge, och jag längtar efter att träffa alla igen, eller alla och alla, hinner ju tyvärr inte träffa alla, men familjen räknar jag med att få se. Måste ju kika på mellansysters mage om inte annat, för att se att mitt syskonbarn har det bra därinne!

..............

Jag drömmer om en jul hemma,
i alla fönster brinner ljus.
Fint och pyntat är varje hus.
Ja, jag längtar till en granskogs sus.

Inga kommentarer: