söndag, april 01, 2007

I'm not a plastic bag


Här i England är det trendigt värre att vara grön, miljömedveten, organisk, fair-trade och oj-jag-blir-alldeles-snurrig. Något de är extremt dålig på, är att återanvända plastpåsar när de är och handlar, och, liksom i Frankrike, har de miljontals små platspåsar, som bara får plats med två saker, istället för som i Sverige; rejäla och tåliga plastpåsar. Nu har iallafall matkedjan Sainsbury's slagit ihop sig med trendiga väskdesignern Anya Hindmarch, som har designat denna ursnygga I'm not a plastic bag-väskan, för att på så sätt få engelsmännen mer miljömedvetna. Väskan kostar £5, och när de lanserades på Hindmarchs hemsida och butik så sålde den slut på bara några timmar. Inte så konstigt kanske, eftersom Hindmarchs väskor i vanliga fall kostar från cirka £400.




Nu ska väskan visst komma i Sainsbury's butiker också, så jag ska försöka lägga vantarna på en, men jag tror nog det blir svårt! En som var lyckligt lottad och fick händerna på en väska, är Keira Knightley, som setts bära väskan (fast hon verkar inte så värst glad för det!).

2 kommentarer:

Sara sa...

Oh! En sån vill jag oxå ha!

Miss Marie sa...

Jag vet! Den väcker habegär! Undrar om det är för att det är en cool väska eller för att den är designad av Anya Hindmarch? :)