tisdag, september 18, 2007

Toalett och övertalningsförsök

Tisdag den 18 september 2007

Engelsmannen kom hit med uppgiften att få mig att stanna kvar terminen ut här i Caen. Han tyckte absolut inte att jag skulle ge upp och åka hem, utan stanna här. Efter att ha varit här i fem minuter ändrade han sig, och nu, efter två dagar tycker han att jag ska följa med honom bums! Han trodde aldrig att det skulle vara så dåligt som jag beskrivit de, eftersom han trodde jag överdrivet! Moi, överdriva? Aldrig… :)

Han trodde inte att duschen och toaletten var så äckliga, men det är de faktiskt. Ingen toalettsits, tvåtusen andra som använder toaletterna och så vidare. Jag har förresten inte berättat så mycket om duschen kom jag på! Det är en knapp som man trycker på, sen kommer vattnet i cirka 2 minuter innan det slutar och man måste trycka igen, och så håller det på. Man kan heller inte ändra temperatur, och en av de två duscharna är stekhett, så man får hoppa in och ut den för att inte bränna sig totalt. När vi kom tillbaks till Paris så vill jag bara skölja mina fötter i kallt vatten för att lugna ner dom lite, men i duschen går det inte eftersom den är stekhet och jag har badtofflor på mig, och det var inte så himla lätt i mitt lilla handfat på rummet. Så jag sket i det helt enkelt. Jag går runt och känner mig äcklig och smutsig hela tiden! Trots duschar alltså, men eftersom jag är i Frankrike, där en hel del människor stinker, så känner jag mig inte helt onormal.

När vi så skulle använda Internet igår sa jag att vi var tvungna att gå till skolan och sätta oss på golvet i korridoren. Engelsmannen bara skrattade, yeah right, liksom. Döm om hans förvåning när vi kommer dit och det redan sitter en hel del studenter på golvet med laptops i knäna, och jag sätter mig ner också. Varför ha datarum när det finns golv, liksom? Det är väl inget konstigt med det. (Det sista sa jag med en typisk fransk axelryckning, som betyder; tror du jag bryr mig eller nåt?)

Idag åker då Engelsmannen tillbaks till civilisationen, och jag sitter och kollar på biljetter för att komma tillbaks till världen jag också…

p.s. Bilden visar mitt rum, toalett och dusch. Märk väl att toaletten har hål för sits, men ingen sits så långt ögat kan nå...d.s.

5 kommentarer:

Akira ♥ sa...

Jo det såg ju mysigt ut... not! Du gör rätt hur du än gör.

Scrapsystrar sa...

Det kanske är meningen att man skall ha med sin egen sits?! Ta den under armen varje gång man skall på toaletten?! :-) Det är ju onekligen fräschare än att dela sits med tusentals andra iallafall! ;-)
//Katarina

Miss Marie sa...

Katarina- Ja, varför inte? Det vore ju faktiskt fräschare... kanske är dags att bege mig ut o shoppa toalettsits! :D

Tyra Winnie sa...

Hej Marie! Vilken fin och intressant blogg du har. Även om anledningen till att jag hittade den var att jag desperat sökte efter info om franska simkort. Jag är nämligen i Montpellier och har hängt upp mig på att min franska inte sträcker sig till att förstå vilket simkort jag ska köpa! Har du några tips till en ångestig svennig student? Sorry att uppta din kommentarplats med detta, men jag vore dig evigt tacksam om du ville rekommendera något :) Häslningar Anette, fnissiharet@hotmail.com

Miss Marie sa...

Anette - Jag har ingen större koll, men jag köpte iallafall carte orange och fick då med en mobiltelefon, vilket jag tycker är praktiskt så att jag fortfarande kan använda mitt svenska simkort. Mobilen o kortet kostade 30€ o då ingick 5€ samtalskostnad. Vet absolut inte att om det är det "bästa" men det funkar bra iaf! Hoppas det hjälper! :)