Jag känner mig så himla duktigt när jag bakar. Ja, inte hemma då, eftersom både systrar och mamma bakar hejvilt, men inte särskilt många av mina kompisar bakar och i England verkar det vara totalt utdött. Engelsmannens mamma tycker att hon är jätteduktig som bakar bröd i en brödmaskin varje vecka; samma bröd varje vecka. Min ursvenskhet rynkar på näsan åt det, för ska man baka ska man knåda degen själv! Det är ju liksom det roliga. Se hur alla ingredienser blandas ihop, blir en deg, jäser och sen blir alldeles gyllenbruna och krispiga i ugnen. Ett glas mjölk och ost som smälter på nybakat bröd, det är riktigt gott det!
Jag har aldrig riktigt kommit överens med mjölet varken i Frankrike eller England, så mitt brödbak där har varit ganska begränsat. När jag var au-pair i Paris så lyckades jag till slut göra ett bananbröd som jag älskade men som mina barn inte uppskattade så värst. Jag antar att de var vana vid det franska supermjuka brödet och baguetter. I England finns det ungefär sjuhundrasjuttiosju olika mjölsorter att välja mellan och jag har aldrig varit mer förvirrad. Där hade jag också problem med jästen, men det löste sig med att mamma skickade över jäst från Sverige.
Bakar ni? Och vilket är isåfall ert favoritbröd?
Önskeveckan börjar nu & ett klassiskt schema
2 timmar sedan
7 kommentarer:
Stora syster, jag, bakar "hejvilt" hehe det är skit kul ju!! Nån som vill starta ett bageri med mig?? ;) Miss Marie kanske??
Jag skulle gärna vilja baka eget bröd men det hinns inte riktigt med.
En lite fråga.... Hur gör du så fina kollage som detta på bröden?
Hälsn Sarah
Jag anvander Picasa ( http://picasa.google.com/ ) och det ar verkligen jatteenkelt och roligt! Det ar bara att prova sig fram pa det! Lycka till!
Jag bakar faktiskt! Mamma har lärt mig göra ett underbart, nyttigt bröd i sån brödform, avlång. Det har man inte jäst i heller, o det går på 45 minuter (ingen jäsning alltså). Innehåller massa frön o gott! Mumma. Annars älskar jag o baka stekpannebröd. Det blir som ungefär tjockt tunnbröd, eller typ som polarkakor. Jag gillar det för det är kul o steka brödet istället för att baka i ugn. Dessutom smakar det ljuvligt med smör o ost. O så känner jag mig alltid lite som ronja rövardotter för jag har för mig att Mattis kommer med några stora brödkakor till henne när hon rymt! De ser precis ut som stekpannebröden! ;) Lång historia! ;)
Och Ronja Rovardotter ar ju var favorit! Dar kan man snacka om hostvilt har forresten! :)
Tack, jag provar mig fram!
Bröden ser riktigt läckra ut/ullis
Skicka en kommentar