onsdag, oktober 17, 2007

Butternut squash muffins with a frosty top

Det vattnades lite i munnen på mig igårkväll, när jag tittade på Jamie at Home. Det är Jamie Olivers nya program, och han försöker go back to basic med maten och använda saker från sin egen trädgård och skog. Han har kommit ut med en ny kokbok i samband med programmet, och den skulle jag absolut vilja ha! De flesta engelska kokböcker har konstiga mått, som pounds och liknande, och jag har aldrig lyckats lista ut hur mycket det är! I Jamies bok använder han gram och ml, så det borde vara ganska enkelt att följa. Jag ska iallafall prova Butternut squash muffins with a frosty top för de verkar riktigt smaskiga! Som garnering använder han rivet skal från en clementin, och också torkade lavendelblommor! Jag älskar att använda blommor i mat, men det känns alltid lite konstigt att göra det, men när resultate blir så här bra så kan jag ju inte låta bli att pröva. Ska återkomma med resultatet nån dag!


För övrigt kan jag också tipsa om hans oemotståndliga
Chili Con Carne. Jag tror hemligheten bakom godheten där är att han använder kummin och kanel, vilket jag åtminstone aldrig gjort tidigare. Pröva det här receptet, det är snabbt, gott och enkelt!

3 kommentarer:

Vintage Victoria sa...

Oh vad de ser goda ut. Har aldrig provat blommor i mat och på kakor, men det ser så vacker ut! Får väl höra vad du tyckte när du gjort dem.

Anonym sa...

Får man smaka såna muffins när man kommer? Jag ska ha chili con carne ikväll, då ska jag prova med lite kanel i./ullis

Miss Marie sa...

Ja, prova med kanel, kummin, rod chili o sa roda kidneybonar, det blir jattegott!

Du kanske far smaka pa muffinsarna nar du kommer hit! :)