onsdag, oktober 31, 2007

Hemma hos Mig

Jag är en sån som lägger märke till småsaker. Jag ser accessoarer och noterar om de passar ihop eller inte, om jag gillar det eller inte. För att vara riktigt ärlig bryr jag mig inte om de passar ihop, bara bäraren av accessoaren ser ut att gilla vad hon/han bär. Folk som går runt med samma halsband, örhängen, ringar och klockor vareviga dag och inte ens tar på sig nånting annat på fest, de är tråkiga människor, det är bara så. Live a little, om det så bara är med en färgglad ring. Svårare är det inte! Jag stirrar så pass på människors accessoarer att en del troligen tror att jag flörtar med dom, eller åtminstone har någon sjukdom. Och det kanske det är, accessoarsjukan. Men jag lider inte av den! :)

På samma sätt som jag lägger märke till accessoarer på folk, så gillar jag också att se hur folk har det hemma hos sig. Nu menar jag inte om de har vita eller röda väggar, utan jag vill se deras småprylar, det som gör hemmet just deras, inte bara en sida ur en ikeakatalog. Jag snokar alltid runt när jag kommer hem hos folk. En kompis i Linköping hade en rad med fjärilar hängandes utanför badrumsdörren och det gör hela lägenheten mer intressant. Syrran i Göteborg har också fina saker som gör att man vill titta en gång till.

Jag kan gå runt här hemma och titta på våra saker också, även sånt som andra inte riktigt skulle se. Här i England har vi inte särskilt mycket saker, jag brukar ha mycket mer saker framme i min lägenhet, men jag antar att om man har det minimalistiskt annars så framhävs de få saker man har än mer. Här nedan får ni se några av mina favoritsaker hemma. Här är det ett litet skrin som står på en broderad duk från min mormor. Jag gillar hur blommönstret går igen på de båda sakerna, även fast det inte alls är samma stil på dom.
Här är det inte spegelramen i sig, eller duken, som jag har fastnat för, utan hur ljuset speglas från ramen över duken. Fint.
Jag har mina smycken i två små tapasskålar från Indiska. Jag tycker det är tråkigt att gömma smycken i lådor eller skrin, för de är ju en så fin färgklick i sig själva!
Här har jag gjort ett stilleben med ett fat jag köpte på John Lewis. I det har jag lagt stenar från stranden i Lytham, de är mjuka och runda som bara stenar som formats länge av havet kan vara, några snäckskal fick följa med. Tre champagnekorkar från festliga tillfällen är också med!
Jag tycker den här krukan från Matalan är så fin. Jag tycker verkligen om turkost som accentfärg, och den här krukan passar mig perfekt med sin liten slitna look och fina blommönster. Jag har några kvistar däri, med prismor som fångar solen när den skiner.
Som sagt så gillar jag turkost! Det här är våra glasunderlgg som jag fyndade på rea hos Monsoon. Dom ser verkligen genomarbetade och speciella ut, och jag önskar att jag köpt fler än de fem som jag köpte.
Och så gillar jag hur min kappa ser ut som en fondvägg när den hänger på klädhängaren. Det är väl perfekt när ens kläder kan jobba extra som dekoration hemma! :)Slutligen har vi herr Buddha. Han är lite gammal och sliten. Han har följt med mig överallt sen jag var femton. Till Paris, Linköping, England och Caen. Jag är inte religiös, men ibland kan man behöva någon att prata med, och då är herr Buddha den självklara kandidaten. Amen. :)

6 kommentarer:

Akira ♥ sa...

Mmm du har många små fina saker. Det är precis som du säger; att det är de små sakerna som gör ett boende så personligt. Jätte fina kort! Inspirerande!

Marie sa...

sorry att jag inte namnde ditt hem, men det ar ju lite tillfalligt! :D

Nässelblom & choklad sa...

Vilka fina stilleben. Roligt och inspirerande att få följa med på tur hemma hos dig.

-:♠ Trana ♠:- sa...

Håller med Akira. Hon vet vad hon snackar om :D det är dom små sakerna som gör det mysig. Du har snygga saker du. like the buddha.. :D

Scrapsystrar sa...

Vilket kul inlägg! Jättefina foton att inspireras av!!
//KatarinaS

Anonym sa...

Buddhan ja, den kommer jag ihåg när du köpte/ullis