måndag, december 03, 2007

Gwyneth Paltrow


Gwyneth Paltrow är en amerikansk skådespelerska. Hennes mamma är kända skådespelerskan Blythe Danner (bland annat från filmen The Last Kiss). Gwyneth är minst lika känd för sina affärer med kända män som för sina skådespelartalanger. Hon slog igenom i filmen Se7en där hon också träffade Brad Pitt som hon senare förlovade sig med. Efter det hade hon romanser med Ben Affleck och Luke Wilson, innan hon gifte sig med Coldplays Chris Martin. De har två barn, Apple och Moses. Moses är döpt efter en Coldplaysång som Chris skrev till Gwyneth inför deras bröllop 2003. Gwyneth har haft stora filmframgångar och vann en Oscar för filmen Shakespeare in Love.

Gwyneth har en klassisk amerikansk stil med en förkärlek till designers som Calvin Klein och Donna Karan. Hon gillar också Narcisco Rodriquez, Zac Posen och är god vän med Stella McCartney och bär gärna hennes design. Gwyneth bär för det mesta enkla kläder med snygga linjer, men är inte helt främmande för att ta risker. Den gothinspirerade klänning som hon bar till en Oscarsgala, med genomskinligt liv och mörk makeup, väckte stor uppmärksamhet, inte bara i positiv bemärkelse! På fest bär Gwyneth gärna högklackat och klänning, medan det blir flats och bekväma kläder på fritiden. Ett kännetecken är hennes långa, blonda hår som hon oftast bär utsläppt.

Jag gillar Gwyneths stil, just för att hon har hittat sin stil och håller fast vid den. Hon tar inte så ofta onödiga risker, utan vet exakt vad hon passar i och vad hon gillar. Det är en bra egenskap som jag önskar fler hade! =)

2 kommentarer:

Scrapsystrar sa...

Trots alla snygga galaklänningar är min favorit faktiskt den svarta skjortan! Så enkelt men supersnyggt! :-)
//Katarina

Miss Marie sa...

eller hur?! det tycker jag med, enkelt, sofistikerat och superelegant. håret är verkligen superfint där också.