lördag, mars 31, 2007

Starbucks

Hmm, vad gör Marie på Starbucks när hon inte gillar kaffe? Dricker varm choklad! Starbucks har some serious god varm choklad, och deras grädde smakar vanilj, mumsigt värre. Och idag, på en uteservering i Southport, när det är varmt nog att sitta utomhus och faktiskt njuta, passar varm choklad alldeles utmärkt.


Senare på dagen åkte vi igenom ett väldigt välbeställt område i Liverpool. Grindar och staket finns på varje fastighet där, men den här fångade min blick; det är röda rosor som klättrar på grinden, påminner en hel del om
Törnrosa!

Snygg kofta

Jag gillar den här koftan från The White Company. Den är höftkort bak och längre fram, så att man kan bära den löst som på bilden, fästa med en brosch eller helt enkelt bara slänga upp snibbarna på axlarna. Den påminner om min vita kofta från Noa Noa, som nu är inne på sitt femte år och still going strong :). Koftan på bilden ser dock ut att vara mer lättburen, eftersom den är gjord av en blandning av linne och siden. Nice.

Swenglish and andra things


Jomenvisst, våren är här nu! Tog en härlig promenad i Formby på eftermiddagen, och stötte på både ekorrar och magnolia. Magnolia är ett av mina favoritträd (buske?), jag tycker de är så härliga. Tyvärr trivs de ju inte så särskilt bra i svenska klimatet, så jag njuter för fullt här i England där var och varann trädgård pryds av magnolia.


Swenglish, ja. Imorse sa Mike; "jag ska varma har". Que? What? Vad sa du? Jo, han kom inte på ordet torka, så istället tog han värma, och sen har han inte riktigt fattat var och när man ska sätta prickar och ringar på o och a (ungefär som jag och franskans apostrofer), så han hoppar helt enkelt över dom. Smart. Så vad han ville ha fram var helt enkelt att han skulle gå och torka håret, vilket tog mig ungefär fem minuter att fatta, och då var hans hår redan torrt, så våra översättningsmödor visade sig vara onödiga. Well, well, tur att kärlekens språk är lätt att förstå. :)


fredag, mars 30, 2007

Geek

Den här väskan måste väl vara alla blogg-fashionistas dröm? :)
Izabella Scorupco är en av världens vackraste kvinnor, så jag tycker det är jättekul att Lindex valt henne som deras vårmodell. Jag tillhör ju den sidan som gillar Lindex kläder (i motsats till de som inte gillar dom... typ), och jag skulle kunna tänka mig en hel massa av de kläder som jag hittat på hemsidan. Lindex har verkligen blivit trendigare de senaste åren, och jag älskar deras jeans, dom räcker ända ner till tårna på mig. :) Snygga väskor brukar de också ha. :)

torsdag, mars 29, 2007

Flera smycken...


Tycker det här berlockhjärtanet från Holly Marie Jewelry
är så sött, med plats för foton och egen inskription. Finns massor med söta smycken på deras hemsida, till exempel doppresenter, och inget smycke är det andra likt. Me like!











Halsbandet från Lisa Goodwin Designs, med "The Heart Chakra"; som ska ge bäraren luft, socialt liv och självkänsla. Finns att köpa här, och är så fint!












Är inte det här smycket från Emma-Jan & Tan mumsigt?









Anna Beck Designs gör de snygga örhängena här nedan, jag gillar blandningen av guld och silver. Örhängena till höger har Jessica Alba setts bära

onsdag, mars 28, 2007



Jag tycker det är så kul att kolla in på The Sartorialist. Roligt att se hur folk runt omkring i världen klär sig, och bli lite inspirerad. Tycker i vanliga fall det är så otroligt fult med folk som visar magen på andra ställen än stranden, men tjejen ovan lyckas till och med med bar mage. Klänning längs upp är ju bedårande, och kappan här nedan är också söt. Gillar verkligen håret och tröjan på tjejen nederst. Bli inspirerade, folks!


tisdag, mars 27, 2007

Snygg väska


Mmm, gillar verkligen den här väskan från Givenchy. Kostar visserligen 1,695... ja, dollar alltså. Hmm, kanske inte värt det, men den är himla snygg och väldigt praktisk.

Sandbergs




Älskar de här ringarna! Den hamrade ytan är verkligen snygg, och så är de ju verkligen annorlunda. Alla ringarna är från Sandbergs, och jag rekommenderar verkligen alla att kolla in deras smycken, det finns sååå mycket snygga saker! Hänget Nära och Kära här nedan är också från Sandbergs, och på hänget finns plats för både foto och text, så sött ju.

Gladkonst



Hittade Lisa Rinnevou ute i cybervärlden, och jag blev helt kär i hennes gladkonst! Så otroligt söta tavlor, med lite tänkvärda ord runt kanterna.

Tisdagstema



Veckans Tisdagstema är struktur, och visst är strukturen på denna järnbalk vacker? Jag tycker att sjöstjärnan här nere är lite smått äcklig, men samtidigt vacker i all sin prickighet. Struktur har den iallafall!

söndag, mars 25, 2007

Veckans Musikvideo

Oh la la, Justin och Scarlett är heta ihop, och låten är ju bara så bra. Lyssna och titta här.

Mina smycken

Nu är mina smycken samlade på en egen blogg, alla godbitar kan ni hitta på Miss Smultron, enjoy!

Dagar som dessa...


Vi hade en underbar dag igår, solsken hela tiden. Visserligen jobbade jag på förmiddagen, men resten av dagen var perfekt. Solskenet verkar hålla i sig idag också, så vi ska snart bege oss ut.


Det är såna här dagar som jag önskade att jag var i Sverige, att kunna ta en cykeltur upp till mormor, skvallra lite och fika och sen cykla hem i skymningen. För att kunna cykla på en mysig liten väg i England så måste jag först ta mig igenom helvetestrafiken i Preston, på de trådtunna cykelbanorna som försvinner vid varje korsning och rondell och som alltid får mig att undra vad sjutton jag ska göra nu? Hoppa av cykeln och gå eller huvudlöst cykla vidare mot en säker död i rondellen? Hmmm, tricky... Jag föredrar att färdas på fot eller i bil i England!


Vacker solnedgång över marinan utanför vår lägenhet.





Ha en bra dag!

fredag, mars 23, 2007

Klänningsfrossa


Jag har fått klänningsfrossa! Jag har upptäckt ett mönster i min shopping de senaste månaderna; jag handlar klänningar! I vår finns det ju en massa klänningar i affärerna, så det är ju inte svårt för en klänning-och kjol-oholic som jag att få utlopp för mitt begär. Jag är inte bara en klänning- och kjol-oholic, jag är även en reaoholic, och som tur är så finns det reor (reas?) nästan hela tiden i England. Först är det julrea, sen lagom när den slutat är det mellansäsongsrea och nu är det vårrea som gäller, perfekt med andra ord.
Studentlivet i La Linköping bjuder ju inte på många tillfällen att ha kjol och klänning, så det gäller att passa på nu när jag är i England!


Bruna sidenklänningen uppe till vänster är från Matalan, bruna klänningen till höger från H&M, den röda, grönblåa och den bruna med blommor på är alla från Monsoon medan den långa sommarklänningen i mitten härnere är från Primark (jag är förresten jättesugen på länga klänningar till våren/sommaren, Wallis har en svart och en lila långklänning, me like!).


Och sen kunde jag ju inte motstå den här smockblusen från Primark. £6 och bara så söt ju!


Nämen, vad har hänt med JLo? Hon som har haft sån klassisk, snygg stil på sistone har nu helt plötsligt börjat klä sig fult igen! Ärmlös pälsväst är väl aldrig snyggt, särskilt inte över chiffongklänning och nittiotalsskor. Och ett lakan som visar magen... tjae...?

Var förresten på H&M idag och råkade se Madonnas kollektion... usch! Fula skärningar och fula tyger, det enda som jag kunde tänka mig att köpa var en svart långklänning, men den var i polyester så var inte särskilt lockande. Det enda som är bra är väl reklamfilmen, som ni kan se här...

torsdag, mars 22, 2007

Korta frisyrer


Det är onekligen trendigt med kort hår! Michelle Williams, Elisha Cuthbert och Selma Blair har alla en blekt pixiefrisyr. Selmas frisyr och den blekta mohawken uppe till höger, påminner både väldigt mycket om min (påtvingade) Toni & Guy-frisyr, förutom att de inte har någon åttiotalssvans i nacken (hualigen)! Jag ångrar att jag inte tog nåt kort på min katastrofstyling direkt efter Toni & Guy - trasdockorna släng er i väggen!


Ja, Victoria Beckham vet ju hur man flyger med klass. Det kanske underlättar när man har obegränsat med pengar och privatjet. Jag är bara lite avundsjuk. Kika in på DVB Style för att se fler flashiga bilder.

Jag såg The Queen igår, och den var överraskande bra. Jag förstår verkligen att Helen Mirren fick en Oscar för sin prestation.

onsdag, mars 21, 2007

Det är en sur Marie idag. Iiiingentiiing går min väg (ja, när jag är sur kommer närkingskan i mig fram). Klienter på jobbet som ar sura och vägrar betala, skriker och gapar och verkar tro att det är mitt fel att de har skulder. Idioter.

Nu sittter jag och försöker leta flygbiljetter hem, och SAS och jag har aldrig riktigt haft ett bra förhållande (fast 2 gånger i Köpenhamn, x antal saknade väskor och ännu fler försenade flighter) och nu är det till och med ännu värre. Sidan vägrar att funka och jag kan inte kolla någonting. Mike har fått e-mail om att det finns billiga flighter till Stockholm, men när jag kollar så hittar jag fasiken inte några billiga flygturer!

Nej, nu hoppas jag att Ryanair börjar blyga från Lancashire så att jag slipper åka till Glasgow eller London för att flyga billigt. Ryanair har verkligen kass service, och när jag flög från Glasgow och blev omdirigerad från Skavsta till Arlanda, så tog det en himla lång tid att få fram bussar som kunde ta oss till Skavsta, och jag var verkligen pissed off då också. Men saken är den; för Ryanair betalar jag knappt nånting för den kassa servicen, medans jag betalar en HEL massa mer för den kassa servicen på SAS.

Jag höll på, att för första gången i mitt liv, slå till en människa, när SAS-människan i Köpenhamn påpekade att vi visserligen var fast i Köpenhamn för att vi hade missat vår connection flight, men hon var ju också fast där! Det var en väldigt sammanbiten Marie som beordrade henne att hålla klaffen eftersom hon faktiskt hade betalt för att vara där, och att hon var anställd för att hjälpa oss. Service minded my a**.

Jag skulle verkligen vilja bojkotta SAS, för jag tycker inte de förtjänar att jag spenderar mina pengar på deras urkassa service, men tyvärr så har de ju i stort sett monopol på flighter till Sverige. Damn. I julas åkte vi till och med via Amsterdam med KLM, allt för att slippa SAS och deras löjligt höga priser och dåliga tider, men en väntetid på 6 timmar i Schipol känns inte särskilt lockande när man har begränsat med tid, såå...

Jag har till och med funderat på att åka båt hem, men kommer bara mellan Newcastle och Norge... Hmm, inte riktigt dit jag vill!

tisdag, mars 20, 2007

Tisdagstema

Veckans tisdagstema är omväxlande väder, och det är något vi verkligen haft de senaste dagarna, fast mest har det blåst, blåst och blåst lite mer. På morgonen är det kallt, så man nästan kan se frosten på träden på nedersta kortet. Sen kommer vinden och blåser bort frosten och allt annat. På översta kortet försöker vinden blåsa bort Mike, men han kämpar tappert emot! :)
Jag vet att det är fler än jag som gillar Katherine Heigl, Izzie i Grey's Anatomy. Hon kommer med en ny film till sommaren, Knocked Up, och den verkar riktigt rolig. Här kan ni se trailern.