tisdag, december 09, 2008

Neuschwanstein

Man sager ju att en bild sager mer an tusen ord. Eller ar det sa att tusen bilder sager ett ord? :) Jaja, hursomhelst. Igar tog vi hyrbilen soderover och kollade in Neuschwanstein.Temperaturen krop nedat under minusstrecket och det blev mer och mer sno bredvid vagen ju langre soderut vi kom. Efter diverse felakningar, da GPSen ville att vi skulle aka at fel hall, sa svangde vi iallafall in pa vagen mot Neuschwanstein.Vi sag den har fina kyrkan langs vagen. Jag tycker att den verkar tagen som ur Tusen och en Natt! Eller kanske som nagot fran Sagan om Ringen?Och sen kom schloss Neuschwanstein. Engelsmannen sag det forst och forsokte peka ut det for mig, men jag sag ingenting! Till slut sag jag iallafall en liten, liten prick mot bergvaggen. Jag var inte sarskilt imponerad da!Men nar vi kom lite narmare sa visade det sig vara lite battre och imponerande. Och nar vi had klattrat upp till slottet sa sag vi alla detaljer och det var imponerande! Ett lejon stod rytande uppe pa toppen av slottet, och den har draken hangde fran ena sidan.
Slottet hade sma detaljer i rosa. Ludwig den andra maste ha gillat rosa och det sagolika. Och jag kunde ju inte vara samre, sa jag forsokte kyssa min engelska groda och se om det skulle bli en prins, men icke!Fran slottet kunde man se den har utsikten... Ser ni vad det ar i utsikten? Jajamansan, en hangbro! Ursakta mig, men vem sjutton ar dum nog att bygga en hangbro dar ute och visst det nan som ar dum nog att ga over den? Hualigen.
Vi var inte ensamma dar heller. Majoriteten av turisterna verkade komma fran Nordamerika och Japan. Japander, japaner overallt! :) Det ar ganska kul hur man kan se japaner verkligen overallt. Och vi kunde faktiskt inte lata bli att le nar vi sag nagra japaner med munskydd pa sig. Alpluften maste val anda vara nagot av den renaste luft man kan andas?En bit bredvid Neuschwanstein ligger slottet Hohenschwangau. Inte riktigt lika imponerande men fint pa sitt satt! Det slottet sag vi dock bara pa avstand. En slottsklattring per dag ar nog! :)Och om jag nu forst blev besviken av Neuschwanstein sa maste jag saga att det andrades sig allt eftersom. Det ar ett riktigt magnifikt slott och jag forstar att Disney tog inspiration till slottet pa
Disneyland fran Neuschwanstein. Ett riktigt sagoslott.

9 kommentarer:

Tiger sa...

Gud va vackert miss Marie!!! Får man komma o hälsa på dig i Deutchland?

Annika sa...

MEN så fint!!! Detta är alltså nära Munchen, eller hur?
Vilket LANDSKAP!! Vilken sagostämning. Ryser!!!
Du får jättegärna visa mer!!

Anonym sa...

Va vackert!! jag vill oxå se alperna. Ni betar av land efter land... Sverige Frankrike England o nu Tyskland :D vilka upplevelser ni får vara med om. Lite annat än gråa trista Örebro. Underbara kort!!!

Miss Marie sa...

tiger - mais oui! fran och med juli ar du valkommen nar som helst! :D

annika - ja, det var verkligen vackert! vi hade ju valdigt tur med vadret ocksa, stralande sol, pudersno och nagra minusgrader. kan tanka mig att det inte ar lika vackert nar det regnar och ar gratt... :D

Miss Marie sa...

akira - du far komma o halsa pa! :) nu ar ju det har bara i borjan av alpenra, i narheten av garmish-partenkirchen, sa alperna ar annu hogre!

emma sa...

Oj vad vackert! Utmaningen-bättre sent än aldrig =)

Desiree sa...

Wow, vilka helt underbara bilder Marie! Ser fantastiskt vacker ut. Så vintrigt och stämningsfullt. Riktiga julvykort ser det nästan ut som. Jo Tyskarna kan det där med slott, det är imponerande och vackra slott de har. Vilken underbar utflykt. Åh jag blir nästan avis.

Ninnie sa...

Ååå, så vackert! Och så fint med all den vita snön, och den blå himlen...ser alldeles underbart ut!
(Åh, vad jag längtar efter snö-och sol- istället för dimma, regn o grådask!)

emma sa...

haha, ja det är tokigt: vi köpte en suspekt piratkopia på en marknad, lyssnar kinesisk dubbning och engelsk text som är så osammanhängande så det är inte sant - men vi ser avsnitt efter avsnitt och kan inte sluta! ok jo jag förstår konstigt nog faktiskt det mesta =)