Musikanta är maj månads fredagsbestämmare! Och idag är temat gott och lättlagat på buffébordet.
Jag måste ju tillstå att jag inte sådär jätteofta fixar ordning bufféer... Gills plockmat? Det får det göra bestämmer jag! Färsk frukt och grönsaker är ett måste, så melon tycker jag alltid passar. Sen så är dessa tunnbrödchips riktigt goda!
Tunnbrödschips 4 portioner
3 skiva(or) tunnbröd
1 msk rapsolja
1-2 msk färska örter tex rosmarin eller persilja, hackad
1 tsk havssalt
1 tsk svartpeppar, grovmalen
Sätt ugnen på 225 grader. Bryt eller skär brödet i ca 3 cm stora bitar, lägg på bakpappersklädd plåt. Ringla över olja och strö på valfri smaksättning, rör om. Grädda ca 5 minuter eller tills brödchipsen är gyllene. Servera med valfri dip.De här marinerade rotgrönsakerna blev en riktig hit. Riktigt gott och kryddigt!
Marinerade rotsaker med fetaost 4-6 portioner
1 st liten kålrot i stavar
3 st morötter i stavar
1 st grillad paprika, strimlad
200 g fetaost, grovt tärnad
½ dl rapsolja
½ dl vitvinsvinäger
3 cm färsk ingefära, skivad
½ kruka(or) kruka färsk basilika, riven
½ st citron, det gula av skalet
1 st vitlöksklyfta, riven
½ st röd spansk peppar, strimlad
1 tsk salt
1 tsk råsocker
1 tsk nymald svartpeppar
Häll samtliga ingredienser i en plastpåse, blanda om och låt marinera några timmar eller över natten i kyl. Servera med valfri dip.
En otroligt god dip är getost blandat med lite grekisk yoghurt, honung och kryddor. Smarrigt!
Trevlig helg allihopa!
Fler fredagsbloggare:
Västmanländskan, Nilla, Simone, Desiree, Annika, Anne, Petra, Millan, Anki, Cecilia, Leopardia, Strandmamman, Jemaya, MiaD, Lena, Erica, Marie, Saltistjejen, Lia, Marina, Jennie, Anna, Maisoui, Ingabritt, Emma, Kristallena, Christel, Moster Mjölgumpa, Musikanta, Norrsken och Stjärnfall, Taina, Sparkling, Marskatten, Sara, Lisa, Bollebygdsbo, Birgitta, iamannika, PetchieCurieux, Minerva
Håll i hatten! Ska jag damma av vegetariska middagklubben?
2 timmar sedan
10 kommentarer:
Mmmm det dar lat smarrigt.. forutom mojligen getost dippen.. (ar inget fan av getost maste jag saga!). Speciellt tycker jag de dar chipsen lat spannade sa de maste jag prova gora nagon gang!! kram och trevli ghelg
mmmm....den där marinaden låter inte helt fel...MÅSTE prova.
Bra tips!
Ha en fin helg!
Älskar rotsaker! Det gör förresten vi alla utom tonårsdottern då. Men det här måste jag testa.
Angående tunnbröd så vet jag inte om det finns här. Hm, har inte sett det i alla fall. Synd. Får köpa när jag åker till IKEA nästa gång :)
Trevlig helg!
Spännande med tunnbrödschips, det har jag aldrig provat eller hört talas om! Får testa det snart! Ha en bra helg!
Tunnbrödschips med tzatziki, mums!
serveras det öl till??? då vill jag smaka!!! pöss på dig syster
Tunnbrödschipsen är jätttteee goda!!
do m har jag allt fått smakata
Mmmmm Mmmhhh Mmmmhmmmm getost!!! o en kall öl... hihi
Tunnbrödschips tänker jag testa, getost är jag inte så förtjust i... Tack för tipsen!
Skicka en kommentar