måndag, juni 08, 2009

Överskattat?

Oj då, Ebba von Sydow totalsågar möhippan! Hon tycker att det är en föråldrad tradition som bara tar upp tid och kostar pengar.

Aj då.

Hon gissar också hej vilt att minst 80% av alla brudar är missnöjda med sin möhippa.

Jag antar att jag tillhör de resterande 20%. Jag tyckte min möhippa var jätteskoj. Inte kanske så mycket för vad vi gjorde, jag hade varit nöjd med en picknick i parken, men med att jag fick träffa ALLA mina kompisar en dag. Det händer inte ofta eftersom alla kompisar finns runtom i Sverige på olika platser. En del droppade av tidigare, men det viktiga för mig var att alla hade tagit sig tid att komma. Det betydde verkligen mycket. Jag hoppas att mina kompisar inte tyckte den dagen var onödig och bara kostade pengar!

Sen är det klart att pengafrågan kan vara svår. Resa till möhippan, möhippegrejer och mat och sånt kostar ju, men jag hoppas att man tar hänsyn till allas ekonomi. För sen tillkommer ju resa och hotell till bröllopet, och kanske även present. Klart det kostar pengar. Men om det är någon tröst för all Ebbor därute så lägger bruden och brudgummen och familjer ner en hel massa pengar på bröllopet, för att få till en bra dag och kväll där.

Men visst kan jag hålla med om att det kan bli lite upphaussat. Jag tror inte att det krävs sådär jättemycket för att en brud ska ha det skoj på sin möhippa. Men om man jämför Sverige med exempelvis England så är möhipporna här bara småfjutt. En kompis hade sin möhippehelg i New York. Jojomänsan. MöhippeHELG i NEW YORK. En kompis som kommer till vårt bröllop har också ett annat bröllop i sommar, där har bruden bestämt att möhippan ska vara i Grekland. En vecka. För de som inte har råd med det så ska det också vara en möhippehelg i England nån gång.

Engelsmannen hade sin svensexa i München över en maratonhelg. En av killarna som var med på den ska till en annan svensexa i Budapest över helgen som kommer. Så där kan man snacka om både tid och pengar...

Så sure, möhippor kan vara dyra och tidskrävande, men också otroligt kul. Glöm inte det!

5 kommentarer:

akira sa...

Håller med du. Eftersom alla var resande på din möhippa så försökte vi hålla nere på kostnaderna så att alla skulle ha råd att komma o vara med. För som du säger så är ju vännerna det viktigaste!! Du var så söt på din möhippa!!!

Annika sa...

Jag hade skitkul på min hippa också för 16 år sen!
Utklädd, alla kära kompisar med, Ålands 24 timmarskryss, jag fick måla av männen ombord , sjunga Leende guldbruna ögon med dansbandet (jemine), äta gott, nästa dag var det spabehandling och god lunch. Jag klagar icke och jag minns hela hippan med värme!!!
Hipporna här är större, och alls ingen överrasking för bruden. Jag känner en tjej som blev nerbjuden till Cayman Islands på sin hippa...

Desiree sa...

Här håller jag verkligen INTE med Ebba. Jag måste också vara en av de där 20% som är otroligt nöjd med min hippa. Jag gillar verkligen möhippor. Visst kan de vara dyra och tidskrävande men oftast blir det både bra och kul. Det är faktiskt valfritt att deltaga. NÄ tummen upp för möhippan. Jag tycker även att den fyller en bra funktion som gör att själva bröllopsfesten blir mer lyckad då man lär känna många av tjejerna som ska gå på bröllopet bättre så att det som sagt blir en bättre stämning på festen sedan.

Miss Marie sa...

Akira - tyckte jag var en bra plan. Det viktigaste är att alla som vill kan vara med! :)

Annika - Cayman Islands... lite orealistiskt kanske? Din möhippa lät jättekul! :)

Desiree - Precis! Nu har ju alla mina kompisar träffats så de har mer o prata om under bröllopsfesten, tycker jag är kul!

kalaslotta sa...

Jag är oxå en av de 20...

Blev lite irro på Ebba som så ofta skriver bra men ibland blir det bara för mycket "stackars kvinnor, stackars mammor, hemska tanke att bli hemmafru...blajdibla"

Var tvungen att lägga en kommentar på hennes blogg...där de flesta kommentarerna var på hennes sida.

Här på din blogg är vi alla på den andra!

Jag älskade min hippa och hoppas verkligen att mina vänner hade skoj och inte tyckte att de offrade något för min skull...