måndag, november 16, 2009

Blöjbyte

Coleen och Wayne Rooney fick barn för tio dagar sen, och Wayne sa i en intervju att han ännu inte har bytt en blöja. Ehh... Ja. Vad säger man till det? Och dagen efter förlossningen var han och spelade match för Manchester United. Ja, i England har man tio dagars pappaledighet efter förlossningen, men det var inget som lockade Wayne. Tydligen är det ganska vanligt att skippa den ledigheten för engelsmän. Nästan hälften av alla nyblivna pappor i England tar inte ut någon pappaledighet. Och då snackar vi bara om de tio dagarna efter förlossningen, för de engelska papporna har inte någon rätt att dela på föräldraledigheten tillsammans med mammorna, som de svenska papporna kan.

Att inte ens ta den ledighet man har rätt till... varför väljer man då att bli förälder? Min syster och jag hade den diskussionen för ett tag sedan, om att när man väljer att skaffa barn måste man ju vilja vara med barnet också, eller? Varför skaffar man annars barn? Har man rätt till ledighet för att vara med sitt barn borde man väl vilja ta den chansen?

5 kommentarer:

Desiree sa...

Det håller jag med om var dålig stil. Jag förstår det inte heller. Verkar inte som om denne man är så interesserad av sitt barn. Här är det inte heller många som tar någon som helst pappaledighet. Jag vet inte ens om papporna har 10 dagar efter förlossningen.

Miss Marie sa...

Desiree - nej, jag förstår icke! Vad jag vet om föräldraledighet i US så är den väldigt restriktiv, både för mamma o för pappan! Mycket bättre i EU och framförallt i Sverige!

Annika sa...

Ja, det är konstigt...
Tror sverige och NORDEN för den delen, är unika med fldrarledigheten. vet du hur det ser ut i Tyskland? Nej, häör finns knappt ngt pappaledighet att tala om...tragiskt nog...

Miss Marie sa...

Annika - ja, tragiskt nog är det ovanligt med pappaledighet i de flesta länder, men ännu mer tragiskt tycker jag det är när pappor har RÄTT till ledighet men inte tar någon! konstigt. Här i Tyskland finns viss pappaledighet, men jag vet inte exakt hur lång den är!

Anna, Fair and True sa...

Håller med, så tråkig inställning. Varför säga nej till den lilla rätt man har! Hoppas din engelsman inte känner så! På mitt jobb finns det annars en del som har gjort en del intressanta uttalanden... Svenska män vill ju ta mer av föräldraledigheten, det är ju oftast kvinnorna som kämpar emot tyvärr...