torsdag, november 26, 2009

Choklaaad!!!

En stor sak här i Tyskland runt jul är tydligen choklad! I Sverige har vi ju Aladdin, men det är väl nästan det enda? Visst en och en annan chokladkalender finns ju, men de svenska chokladkalenderna hamnar i skymundan när man ser de tyska. Bland annat har Kinder en där man får ett ägg ena dagen, happy hippo nästa och så vidare... Lite annat mot våra små chokladbitar! De här supderduperstora chokladkalenderna finns i många versioner, även chokladkartong/adventskalender finns. Som sagt, choklad finns det gott om runt julen.

Och som ni ser finns det chokladtomtar i alla möjliga storlekar och chokladaskar och små påsar och kulor... ja, allt ni kan tänka er finns i choklad! Något för alla chokladälskare därute! :)

4 kommentarer:

Ninnie sa...

Det där ser ut som rena drömaffären för en chokladälskare, som jag! Underbart.....

Miss Marie sa...

Ninnie - eller hur! Choklad i mängder! :)

Annika sa...

Tror att marabou kan slänga sig i väggen då det kommer till choklad. Sverige har ju egentligen inget alls att komma med på chokladkartan. Precis, Aladdin, men...
Chokladpriset får gå till tyskarna, belgarna och schweizarna!!! Snacka om att de kan sin choklad.
Härliga bilder!!!

Miss Marie sa...

Annika - man kan köpa Marabou mjölkchoklad här också, så vill man ha det till jul går det att fixa... men har inte sett någon aladdin ännu... :) men visst, tyskarna kan sin choklad!