onsdag, december 09, 2009

Årskrönika

Ni ska få ett litet tips! För några år sedan började min svåger göra årskrönikor om sin familj. Bilder som berättade lite om vad som hade hänt under året! Jättekul att se och jättekul att göra!

Jag gör vår årskrönika på Windows Movie Maker men det finns säkert många andra program man kan göra det på också. Man plockar ihop en del bilder (eller, i mitt fall många bilder!), lägger på lite musik och text och så är det klart!

Här nedan kommer några av mina favoritbilder från året som gått!





Min pappa försöker få in alla mina saker och bröllopspresenter i bilen. Jag är på väg och ska flytta till Tyskland! Eftersom min pappa är något av ett packningsproffs så fick allt jag ville ha med mig plats i bilen!



Här är det Engelsmannen som gör ett ryggplask i sjön vid sommarstugan. Han älskar det där uppblåsbara flygplanet, men försöker man stå på det så slutar det oundvikligen med ryggplask...



Här är också sjön vid sommarstugan, men en klar och krispig vinterdag för snart ett år sedan. Det är verkligen hur mysigt som helst att åka längdskidor runt sjön! Här är det mamma som visar hur man gör.



Och så kanske min absoluta favoritbild från året som gått. Från vårt bröllop, men inte en bild på oss, utan en bild när jag kastar buketten till våra ogifta väninnor! En grymt rolig tradition som jag tycker fler svenska brudar ska ta efter! Vem som fångade buketten? Min 15-åriga släkting. Jag hoppas att det inte betyder att vi måste vänta tills hon gifter sig innan vi får gå på bröllop!

6 kommentarer:

Desiree sa...

Detta blir verkligen årets tidigaste årskrönika. Jag älskar sista bilden också från ert bröllop. Den är ju oslagbar! Så kul med annorlunda bilder som denna som verkligen fångar stämningen.

Miss Marie sa...

Desiree - ja, det är inte vår proffsfotograf som tagit den här bilden utan bara en kompis med en dålig kamera, men det är just stämningen som är den bästa! :D

akira sa...

Min årskrönika är halvklar nu :D ska blir så kul att titta på eran sen... Kan den kanske innehålla en del bröllopsbilder???

Miss Marie sa...

Akira - en del kanske... :D

Annika sa...

Vilken BRA ide!!
Gillar den starkt!
och sista bilden säger mer än tusen ord. SÅ BRA!!!

Miss Marie sa...

Annika - ja, det är riktigt kul att kolla på både ens egen och andras årskrönikor! Och ja, den sista bilden är underbar! :D