Man börjar med ca 1 kilo tomater, räcker ungefär till 3-4 portioner. Dessa läggs i varmt vatten så att det blir lättare att skala dem.
Under tiden hackar man lök; schalottenlök eller gul lök, vitlök och chili. Hur mycket beror på hur mycket man gillar lök, vitlök och chili. Jag älskar lök så har i 3-4 schalotten eller en stor gul. En vitlöksklyfta och så en chili. Helst röd. Dessa fräses sedan lite lätt i olivolja.
När man skalat tomaterna delar man dessa och lägger i en skål tillsammans med lök- och chilifräset så att man kan mosa det lite lätt med stavmixern. Glöm inte ta bort "kvistroten" på tomaterna, de är inte goda att tugga på!
Lägg allt i en gryta och ha i lite vatten, hur mycket beror på om det ska vara soppa eller sås! Några deciliter brukar vara bra. I med salt och peppar och andra kryddor ni kan tänkas gilla och låt koka. Om ni vill ha den lite mer tomatig så kan man ha i lite tomatpuré. Vill ni lyxa ordentligt så är en skvätt rödvin jättegott att ha i!
Under tiden kokar ni pastan. Koka den inte för länge, eftersom den ska i tomatsoppan/såsen och koka ihop med den!
Servera med ett gott bröd, helst ett surdegsbröd! Det är riktig mumma!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar