onsdag, januari 06, 2010

Jul och Nyår

I Liverpool var det barmark men kallt! När vi skulle åka till Sverige från England var det snökaos, dagen innan och dagen efter snöade det men som tur var så snöade det inte den dagen vi skulle åka! Ibland ska man ha tur... Vi var på flygplatsen supertidigt ifall att det skulle vara köer på vägen eller så (engelsmän på sommardäck på vinterväglag är icke att leka med!) och blev turligt nog ombokade på ett tidigare plan som var försenat så vi verkligen skulle hinna med bytet i London och det var tur! Hade vi åkt med det planet som vi skulle ha åkt med hade vi kommit försent till London och jag vill inte tänka på hur länge vi skulle ha behövt vänta då! I centrala Liverpool har de ställt ut en mängd pingviner som olika människor hade fått designa mönster på. Min favorit var den blommiga i Cath Kidston-stil.På Crosby Beach, i närheten av Engelsmannens föräldrars hus, blåser det alltid kallt. Och när det är runt nollan så får vinden det att kännas som -15! Bästa sättet att hålla sig varm då är att springa och hoppa runt, för det blir spektakulära solnedgångar där som är väl värda att se!Väl i Sverige njöt Engelsmannen av snö i mängder! Det var pulkaåkning......och snöängeltillverkning stup i kvarten! Engelsmannen och jag julpussades...Och vi hann med att dekorera en sista julgran för farmor.
Engelsmannen kollar så att den traditionella juldagsturken är färdiglagade. Den blev kanongod! Jag stoppade in två delade clementiner i magen på den och det gjorde att den blev saftig och god!
Mina två äldsta syskonbarn kramade om varandra......men att få alla tre på en och samma bild visade sig vara svårare!Nyårsfirande blev det i sommarstugan i ett vinterlandskap, och jag var ansvarig för dukningen. Rött och rosa blev temat! Dagen efter samlades vi för en skön promenad i vinterlandskapet. Det var verkligen så vackert! Och den fina kyrkan som Engelsmannen och jag gifte oss i var ännu vackrare än vanligt i sin vinterskrud.
Och vi var ute en hel del, men ibland blev det kallt, så kallt, så då var det skönt att gå in igen, värma sig framför brasan och dricka varm choklad med vispgrädde.
När vi åkte till flygplatsen igår var kallaste noteringen -28. Då känns de -2,8 som vi har i München just nu som rena sommarvärmen! :)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig jul- och nyårshelg,
Tack för att ni finns:). Men vi saknar förstås farmor/ullis

Miss Marie sa...

Ullis - tack detsamma!

Ninnie sa...

Å, vilka härliga jul och nyårsbilder. Ni ser ut att ha haft en underbar julhelg, och så fint det är med all snö. Fast kallt...brrrr.

Miss Marie sa...

Ninnie - ja, nog är det kallt! Men härligt! Längesen det var en sådan kall och vit jul! :)

Annika sa...

TACK för fina bilder!
Så roligt att se firandet från dina helger.
Ni verkar ha haft det supermysigt.
KUL med all snö!
Gillar bilden där din make åker pulka!
OCH vad trevligt med flaggorna i granen! Oftast ser man ju bara svenska flaggor, men det är roligt med olika länders. Roligare!

Miss Marie sa...

Annika - det var verkligen en mysig vistelse i Sverige! Vi hann bara med hälften av det vi ville göra, men men, så är det alltid! :)Jag gillar också farmors flaggvimplar, har aldrig sett några såna nån annanstans, så det är verkligen kul!

Anonym sa...

Ni ser ut att ha haft det kanonbra!
Vad duktig du är på att komma ihåg att ta kort vid alla tillfällen också.
Själv brukar jag mest komma på "just det, ska ta lite kort innan alla åker hem till sitt" och så blir det stela uppställda kort.
Hoppas på att bli bättre på det snart. Vi fick en prenumeration på en fototidning i julklapp =)
/Pernilla

Miss Marie sa...

Pernilla - ah, kul med inspiration! jag brukade älska att kolla i fototidningar, men det har jag inte gjort på ett tag nu!

Anna, Fair and True sa...

Ser härligt ut!

Anonym sa...

Begin your personal compost stack. It really works much better and is less expensive than business fertilizers. Your compost heap ought to be positioned in a place that is far from sunshine and possesses good discharge. You are able to increase the decomposition method by cutting up the things into more compact items by using a shovel, shredder or garden mower. [url=http://www.ss12w12ws.info]Illnerev5ss[/url]

Anonym sa...

Domestic plumbing can imply lots of different connotations based on that you ask or speak with about it. Everyone knows that it's essential to your residence, but that doesn't suggest that you need to ignore it or perhaps leave it to some expert. Take a moment to discover ways to do-it-yourself using the following. [url=http://www.xxxw12woo.info]sc7u65j7[/url]