Idag lyxade vi till det med amerikanska pannkakor, toppat med syrup och ananas, till brunch. Supergott. På nyårsdagen provade jag att ha i lite banan i pannkakorna, och det blev bra! Idag blev det pannkakor à la Jamie Oliver så jag rev ner ett halvt päron i smeten. Också gott men inte lika framträdande smak som banan. Mitt bästa recept på amerikanska pannkakor är detta:
1 ägg
2 1/2 dl filmjölk
2 1/2 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk salt smör
Vispa ihop ägg och filmjölk, blanda i resten. Mosa ner en banan eller riv ner päron. Blåbär är också gott! Jag steker ungefär tre pannkakor åt gången i en medelstor stekpanna och det blir ungefär 9-10 små pannkakor. Det är lätt att dubblera smeten om det skulle behövas!
I receptet jag hittade så är det vetemjöl som anges, men jag brukar ta ungefär 1/5 vetemjöl och 4/5 dinkelmjöl, men det är beroende på smak och tycke!
Jag äter som sagt mina pannkakor med färsk frukt och syrup eller honung, men annars kan man göra som Engelsmannen och ta lite socker och klämma en lime över pannkakorna, också gott!
söndag, januari 10, 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Ser verkligen gott ut Marie. Vi åt just am pankakor igår till brunch med färsk frukt, så himla gott. Jag ska ta och prova med banan nästa gång. Jag kan tipsa i om att ha i hela blåbär i smeten det blir riktigt gott. Jag brukar också att köra inte bara med vanligt vetemjöl utan byta ut en del mot lite dinkelmjöl eller lite grahamsmjöl ibland.
Desiree - mmm, blåbär är gott! Jag tycker det blir lite mer "matigt" med lite grövre mjöl i smeten!
Skicka en kommentar