tisdag, januari 26, 2010

Ständigt denna väska

Nu är väskdebatten igen. Patriarkatet har talat. Väskor är fel fel fel. Den här gången är det Mona Shalin som har råkat synas med en väska från Louis Vuitton för ca. 6000 svenska riksdaler. Hualigen. Hur vågar hon använda en väska som förvisso är födelsedagspresent men ändå, så dyyyyyr!

Ja, hur vågar hon? Alla vi som någonsin har klämt på en Louis Vuitton, eller någon annan "märkesväska" för den delen, vet att det är lite skillnad på kvalité mellan en från Louis Vuitton och en från H&M. Handgjort kostar, och tur är väl att de arbetarna får bra betalt för arbetet, än de underbetalda som sitter och sliter med de billigare väskorna.

Men såklart, socialdemokraten Mona måste ju ha en billig väska, hon kan inte komma med en dyr! För ni vet väl att alla röda anhängare alltid köper en tjock-tv på loppis för 200 istället för en platt-tv från SIBA för 15.000 svenska riksdaler. Eller nej, just ja, patriarkatet har bestämt att det är okej att slänga pengar på en platt-tv men däremot inte på en kvalitetsväska. Glöm nu inte det, please.

Marianne Djudic och Katrine Kielos skriver bra om det här ämnet!

5 kommentarer:

Desiree sa...

Det ska väl folk skita i vilken väska Mona har tycker jag för det är ju helt upp till henne vad hon väljer att lägga sina egna pengar på. Men på något sätt finns alltid den här avundsjukan bland svenska folket, om inte jag har råd med den väskan ska inte heller MOna få ha en sådan attityd. Lägg av låta Mona och Madde få ha sina väskor.

Miss Marie sa...

Desiree - ja, jag blir så trött på det!

Annika sa...

Fan vad trött jag blir!!
SÅ TRÖTT!
Lämna Mona i FRED!!! WTF, låt henne ha vilken väska hon VILL!! OCH om det dessutom är en fdlsdagspresent...VEMS är då problemet? GUD vad trött jag blir på sverige ibland...
GO MONA! GO Prinsessorna!!

Annika sa...

BTW, läste ngnstans att statsministern har en klocka för 22,000 SEK. Är det ngn som bryr sig?? Nej. men så fort kvinnor har ngt som "sticker ut" blir det världens ramaskri...
SÅ TRÖTTSAMT!!!

Miss Marie sa...

Annika - ja, det är just det att det är kvinnors konsumtion som det pekas på! Vill kvinnor spendera de pengar de har tjänat på "onödiga" saker så är det helt plötsligt slöseri, medans män ser sin konsumtion som "investeringar". Fruktansvärt tröttsamt att det fortfarande händer år 2010.