onsdag, mars 17, 2010

Mynt

Men kära hjärtanes, måste vi verkligen få ett tvåkronorsmynt? Vad är poängen? Är det för att det ska bli lättare att betala för sånt som kostar 2 kronor? Eller tjugotvå? För att det är svårt att räkna ihop en tjuga och två enkronor? Ja, då är det såklart lättare med en tvåkrona.

Jag gillar inte mynt. Tycker det är jättebra att femtioäringen ska försvinna. Bort bort bort. Här i euroland finns mynt i följande valörer: 1 cent, 2 cent, 5 cent, 10 cent, 20 cent, 50 cent, 1 euro, 2 euro. Svårt? Ja. Man tycker att man har en massa mynt i plånboken, men sen när man räknar ihop dem blir summan... 42 cent. Typ 4 kronor. Ja, jag tycker alla dessa mynt är oooootroligt onödiga.

4 kommentarer:

Desiree sa...

Ska det alltså införas ett tvåkronorsmynt? Håller med dig om att det verkar rätt onödigt. Jag gillar inte heller mynt allt för mycket. Blir bara tungt i plånboken. Här i USA finns ju 1 cent mynt. Helt värdelösa.Jag brukar ge bort dem, slänga dem eller be dem keep the change.

Miss Marie sa...

Desiree - yes, de har röstat om att införa ett tvårkonorsmynt! 1 amerikanska cent antar jag är ungefär lika värdelösa som 1 euro cent, finns ingen poäng alls med dom!

Annika sa...

Avskyr också mynt. Nuff already, nuff!!
De bara tynger ner plånboken, och är jobbiga att använda. Euros-mynten kan jag knappt skilja på.
Här i US har vi 1 centare (helt värdo), 5-10-25 centare. Sällsynt är det att få en silverdollar, så sällsynt att man behåller en då man får en...

Miss Marie sa...

Annika - jag har också svårt med euro centen, med resultatet att jag struntar i att använda dom o sen får en supertung plånbok! Här kostar saker sällan jämna euros, utan man får alltid centare med... blää!