måndag, maj 17, 2010

Grillning

Jag älskar grillning! Sen jag träffade Engelsmannen har jag grillat oftare än vanligt. I Sverge grillar man ju (hos de flesta) enbart på sommaren, men i England kan man grilla året runt (kanske för att de har samma temperatur året om). Visst är det alltid gott, men på sommaren smakar det ändå bäst!

En ny favorit att grilla är marinerade champinjoner. De marineras i olivolja, balsamvinäger, salt, peppar och basilika, plus lite chili om man gillar det. Jag gillar också grillad sparris (som man kokar lite först och sen serverar med parmesan) och halva paprikor.

Till efterrätt är det sen jättegott med grillad ananas (som serveras med riven choklad över) eller grillad persika (som man har lite brunt socker på innan grillning). I helgen firade vi Engelsmannens födelsedag, lite för tidigt, och då lyxade vi till det med chokladkaka, vaniljglass och grillade persikor. Mums!

8 kommentarer:

Ninnie sa...

Mums, mums...det ser så gott ut! Måste pröva de där marinerade champinjinerna, och att grilla frukt. Sen, när vädret blir grillvänligare, och vår nya grill kommit. (Slut i affären, men beställ o beräknas komma till helgen!)

Anonym sa...

Vad gott det ser ut! Det är härligt att grilla, det smakar så gott och luktar gott. Champinjonerna måste jag testa./ullis

Marie sa...

Ninnie - det finns inget ogrillvänligt väder, bara dåliga grillmästare! ;) Ett ordspråk hemma hos oss! Hoppas grillen kommer snart!

Ullis - champinjonerna är supergoda!

Annika sa...

Härliga bbqbilder.
Här grillar man också året runt, tom i snöstorm :-)
Men visst är det allra godast på sommaren!!!

Desiree sa...

ALLT ser verkligen jättegott ut Marie! Mums, jag kommer så gärna hem till er på grillkväll. Ska prova med de där marinerade champinionerna nästa gång för de lät himla goda. Att lägga nektariner på grillen tror jag kan bli jättegott även till fläskött eller till fisk men även som ni som hade det som efterrätt självklart.

Marie sa...

Annika - snöstorm har det inte grillats i ännu här, men däremot på vintern! :) Men som sagt, grillning är ju godast på sommaren!

Desiree - nektariner till kött är nog inte helt fel! Kan tänka mig att man kan marinera dom också, då blir det nog riktigt gott! :)

anna of sweden sa...

Åj, jag som älskar svamp. De där champinjonerna får jag nog prova.

Marie sa...

Anna - svamp is da shit! ;)